05 Eylül 2013, Perşembe 15:07:27

TALPA EYLEME HAZIRLANIYOR

11. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Şûrası bugün başladı. Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ve Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) Başkanı Gürcan Mantı, AirportHaber’e özel değerlendirmelerde bulundu.
  • Açıklamaya bakın yani, "Dünya Pilotlar Birliği ve Avrupa Pilotlar Birliği sıkıştırıyor da onun için bu konuya hassasiyet gösterme gereği duyduk bari eylem yapalım dedik" demeye gelmiyormu bu? Ben mi yanlış anladım. Bu iki örgüt baskı yapmıyor olsaydı ne yapacaktınız Mantı bey, kollarınızı kavuşturup THY grevinde yaptığınız gibi karışmama kararı mı alacaktınız. Kaç kişiyi üye yaptınız, her ay az veya çok bir ücret aldınız. Üyelerinize gittiğiniz ülkede başınıza birşey gelirse size hukuki destek sağlayacak, sahip çıkacağız dediniz. Vaatler buydu değil mi? Şimdi de anlıyoruz ki vaatler ve görev addetikleriniz Dünya Pilotlar Birliği ve Avrupa Pilotlar Birliği baskısı ile icra edilebiliyormuş. Ha onların sana üyeliği var mı yok mu orasını bilmem önemli de değil zaten emekliliğine kadar prim ödeyipte tek sorun yaşamamış üyelerinizin üyelik haklarına sayın. Hani biz üyeniz olmayanlar sizin lüzumsuz olduğunuzu düşünüyoruz ya, öyle olmadığınızı ispat için çok iyi bir fırsat. Ama zorlanmadan...
  • atma gürcan din gardaşıyız. lübnan'a uçuş yapmayacakmış. Uçmayan kaptan disiplin kuruluna sevkedildi. O konuda da eylem planların hazır mı gürcan?
  • siz daha şunu şunu planlıyoruz diyedurun aman bekleyin, harekete geçmeyin geçin kameraların karşısına gülerek poz verin !!!
  • Uçağı düşürülen pilotlarımız için, yurtdışında öldürülen vatandaşlarımız için birşeyler yapmaya çalışmış gibi görünenler, sağ haberi alınanlar için ne kadar çaba gösterebilir. İsrail bir vatandaşı için şüphelendiği ülkeyi bombalıyorsa, aradaki farkı nasıl açıklayabilirsiniz.
  • Sevgili TAlpa, SKY havayollarinin pilotlari hala ortada perisan haldeler .... Onlar icin 3 aydir hic mi bir sey yapamadin??????? Bu kada mi gucsuzdun yazik.....
  • Her olayda ve haksızlıklar karşısında sessiz kalmak gibi bir gelenekleri olsa gerek. Alttan almaya devam edin yakında uçakların temizliğini de size yaptıracaklar... Bu yazıyı okuyup da HİÇ KIZMAYIN, zira HAKETTİNİZ.
  • hayranim gercekten su talpa ya...bu ne refleks kardesim boyle...protesto icin bile buyuklerinden izin bekleyen bir zihniyet..yaninda buyukleri olmadan sayin kaptanim aciklama bile yapamiyor..helal olsun size..yaziklar olsun...
  • Tamamen gereksiz ve bir fonksiyonu olmayan bir kurum. Bu ülkede hala bir sürü insan havacılık sektöründe kanunu dahi olmadan çalışıyor. TALPA'dakiler kokteyl düzenleme dışında ne işe yararlar? İnsan biraz utanır.
  • Soruyorum: 1. Rev.5 bir gece de tepeden çıktı. Ne yaptınız? Bir basın toplantısı yaptınız mı? Soruyorum: 2. Bu kadar şirket battı, en son Sky aylarca batıyorum dedi; çalışanlar için bu süreçte ne yaptınız? Teminattan çalışanlara para ödenmesi konusunda bir çabanız oldu mu? Soruyorum: 3. Son iki yıldır pilotlarınızın hakları konusunda kazanılmış bir hak elde ettiniz mi? Soruyorum: 4. Pilot arkadaşlarımız kaçırıldıktan sonra Beyrut yatıları devam ederken bir girişiminiz oldu mu? Soracağım daha sormasına da cevap yok ki.
  • eylem planın hazırda neymiş onu söyle ikinci siyah kurdeleyi takmakmı ilki çok etkili oldu. borçlar kanununa tabi olunmasın istiyordunuzda kanun sonraki adım diyip sözleşme imzalansın borçlar kanununda kalmayalım diye greve çıkıldı niye desteklemediniz. halen grev var biz grevcileri sattık ama siz sözleşmeyi imzalayın kanun çıkana kadar borçlar kanununa tabi olmayalım deseydin.

11. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Şûrası, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım başta olmak üzere çok sayıda bakan ile davetlinin katıldığı bir törenle bugün resmen başladı. 5-7 Eylül tarihleri arasında yapılacak şuraya katılanlar arasında bulunan Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ile TALPA Başkanı Gürcan Mantı, AirportHaber’e özel açıklamalarda bulundu.

2023 hedeflerinin bir önceki şûrada ortaya konulduğunu ifade eden SHGM Genel Müdürü Bilal Eşki, “Bugünkü şuranın yaklaşık 1 yıllık bir arka planı var. Burada bir önceki şûrada alınan kararlarda bugün gelinen nokta değerlendirildi. 2035 yılı hedefleri açıklandı. Şûra, bir nevi kılavuz olarak görülebilir. Hedefler insanlara heyecan katıyor. Dolayısıyla hedeflerin korunması önemli... Yeni bir hedef yeni heyecanlar getirecektir” dedi.

Lübnan’da kaçırılan Türk Hava Yolları pilotları hakkında da konuşan Ekşi, “Devletin her kademesi kaçırılan pilotların sağ salim ailelerine kavuşması için girişimlerini sürdürüyor. Biz de Lübnan Sivil Havacılık Otoritesi’yle gerekli görüşmeleri yaptık. Onlar da üzüntülerini ifade etti. İnşallah yakın zamanda ailelerine kavuşacaklar” dedi.



TALPA Başkanı Gürcan Mantı da şûranın olumlu yönde büyük etkilerinin olacağını ve sivil havacılık sektörünün de bu etkilerden pay alacağını belirtti. Uzun yıllardır beklenen havacılık kanunu ile ilgili de konuşan Mantı, “Burada çok fazla o konuya ilişkin çalışma yapılacağını zannetmiyorum. Ancak biz Bakanımızla gerekli görüşmeleri randevu alarak gerçekleştiriyoruz. Bildiğiniz gibi biz borçlar kanununa tabiyiz. İş kanununa yalnızca bir madde eklenmesiyle biz tüm haklarımızı kazanabileceğiz. Bunun gündeme getirilmesi de en büyük dileğimiz” ifadelerini kullandı.

MANTI: “KAYGI İÇİNDEYİZ!”

Kaçırılan pilotlarla ilgili olarak kaygı içinde olduklarını söyleyen Mantı, “Biz de bu konuda kaygı içindeyiz. Dünya Pilotlar Birliği ve Avrupa Pilotlar Birliği bizi bu konuda sürekli sıkıştırıyor. Bu konuda yazışmalarımız da var. Eylem planlarımız da hazır. Ancak bekliyoruz. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ve aileler de şuan için eylem yapılmasını istemiyor. Yapılacak eylemin arkadaşlarımıza zarar verebileceğini düşünüyorlar. Bu nedenle de biz onların endişelerini saygıyla karşılıyoruz. Ancak çaresiz kalınması durumunda tüm eylem planlarımızı hayata geçireceğiz. Bu konuda Dünya Pilotlar Birliği ile Avrupa Pilotlar Birliği de hazır bekliyor. Lübnan’a uçuş yapılmaması dahil bir çok planımız var” dedi.

©AirportHaber.com ÖZEL

TALPA EYLEME HAZIRLANIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Mantı işte ~ 11 yıl önce
Açıklamaya bakın yani, "Dünya Pilotlar Birliği ve Avrupa Pilotlar Birliği sıkıştırıyor da onun için bu konuya hassasiyet gösterme gereği duyduk bari eylem yapalım dedik" demeye gelmiyormu bu? Ben mi yanlış anladım. Bu iki örgüt baskı yapmıyor olsaydı ne yapacaktınız Mantı bey, kollarınızı kavuşturup THY grevinde yaptığınız gibi karışmama kararı mı alacaktınız. Kaç kişiyi üye yaptınız, her ay az veya çok bir ücret aldınız. Üyelerinize gittiğiniz ülkede başınıza birşey gelirse size hukuki destek sağlayacak, sahip çıkacağız dediniz. Vaatler buydu değil mi? Şimdi de anlıyoruz ki vaatler ve görev addetikleriniz Dünya Pilotlar Birliği ve Avrupa Pilotlar Birliği baskısı ile icra edilebiliyormuş. Ha onların sana üyeliği var mı yok mu orasını bilmem önemli de değil zaten emekliliğine kadar prim ödeyipte tek sorun yaşamamış üyelerinizin üyelik haklarına sayın. Hani biz üyeniz olmayanlar sizin lüzumsuz olduğunuzu düşünüyoruz ya, öyle olmadığınızı ispat için çok iyi bir fırsat. Ama zorlanmadan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atma la atma ~ 11 yıl önce
atma gürcan din gardaşıyız. lübnan'a uçuş yapmayacakmış. Uçmayan kaptan disiplin kuruluna sevkedildi. O konuda da eylem planların hazır mı gürcan?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bekleyin!!! ~ 11 yıl önce
siz daha şunu şunu planlıyoruz diyedurun aman bekleyin, harekete geçmeyin geçin kameraların karşısına gülerek poz verin !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 11 yıl önce
Uçağı düşürülen pilotlarımız için, yurtdışında öldürülen vatandaşlarımız için birşeyler yapmaya çalışmış gibi görünenler, sağ haberi alınanlar için ne kadar çaba gösterebilir. İsrail bir vatandaşı için şüphelendiği ülkeyi bombalıyorsa, aradaki farkı nasıl açıklayabilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SKY.... ~ 11 yıl önce
Sevgili TAlpa, SKY havayollarinin pilotlari hala ortada perisan haldeler .... Onlar icin 3 aydir hic mi bir sey yapamadin??????? Bu kada mi gucsuzdun yazik.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fatih UMAY ~ 11 yıl önce
Her olayda ve haksızlıklar karşısında sessiz kalmak gibi bir gelenekleri olsa gerek. Alttan almaya devam edin yakında uçakların temizliğini de size yaptıracaklar... Bu yazıyı okuyup da HİÇ KIZMAYIN, zira HAKETTİNİZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
helal.... ~ 11 yıl önce
hayranim gercekten su talpa ya...bu ne refleks kardesim boyle...protesto icin bile buyuklerinden izin bekleyen bir zihniyet..yaninda buyukleri olmadan sayin kaptanim aciklama bile yapamiyor..helal olsun size..yaziklar olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lüzumsuz.. ~ 11 yıl önce
Tamamen gereksiz ve bir fonksiyonu olmayan bir kurum. Bu ülkede hala bir sürü insan havacılık sektöründe kanunu dahi olmadan çalışıyor. TALPA'dakiler kokteyl düzenleme dışında ne işe yararlar? İnsan biraz utanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acaba ~ 11 yıl önce
Soruyorum: 1. Rev.5 bir gece de tepeden çıktı. Ne yaptınız? Bir basın toplantısı yaptınız mı? Soruyorum: 2. Bu kadar şirket battı, en son Sky aylarca batıyorum dedi; çalışanlar için bu süreçte ne yaptınız? Teminattan çalışanlara para ödenmesi konusunda bir çabanız oldu mu? Soruyorum: 3. Son iki yıldır pilotlarınızın hakları konusunda kazanılmış bir hak elde ettiniz mi? Soruyorum: 4. Pilot arkadaşlarımız kaçırıldıktan sonra Beyrut yatıları devam ederken bir girişiminiz oldu mu? Soracağım daha sormasına da cevap yok ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
b738 ~ 11 yıl önce
cevaplar 1- Rev.5 bir gece de tepeden çıktı. Ne yaptınız?GALİBA UCUSDAYDIM:)2. Bu kadar şirket battı, en son Sky aylarca batıyorum dedi; çalışanlar için bu süreçte ne yaptınız?TALPA YA FAHRI UYE YAPTIK 3. Son iki yıldır pilotlarınızın hakları konusunda kazanılmış bir hak elde ettiniz mi?EVET ETTIK YABANCI PILOT SAYISINI ARTTIDIK4. Pilot arkadaşlarımız kaçırıldıktan sonra Beyrut yatıları devam ederken bir girişiminiz oldu mu? EVET OLDU HOTELIN UERINI DEGISTIRDIK VE THY DEKI YABANCI PILOTLARIN ORAYA UCUSLARINI KESTIK TURKLER GITSIN DEDIK :):):):):)
kolpa talpa ~ 11 yıl önce
eylem planın hazırda neymiş onu söyle ikinci siyah kurdeleyi takmakmı ilki çok etkili oldu. borçlar kanununa tabi olunmasın istiyordunuzda kanun sonraki adım diyip sözleşme imzalansın borçlar kanununda kalmayalım diye greve çıkıldı niye desteklemediniz. halen grev var biz grevcileri sattık ama siz sözleşmeyi imzalayın kanun çıkana kadar borçlar kanununa tabi olmayalım deseydin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000