29 Mayıs 2009, Cuma 09:11:27

Tailwind, Fas'ı gözüne kestirdi...

Türkiye'de geçtiğimiz günlerde uçuş ruhsatı alan Türk-İngiliz ortaklı Tailwind Havayolları, Fas'ta da havacılık sektörüne giriyor. Şirket burada ilk etapta 15 milyon dolarlık yatırım planlıyor.
  • taılwınd havayollarına hayırlısı olsun. yenı bır sırket ve destek olunmalı bole yorumlar hos degıl. gökyüzünden adınız hıc eksık olmasın taılwınd...
  • merka ettiğim bişey var..çaylar 3 lira ya iç hatta,acaba kabin ekibine indirim var mı. 1,5 olur mu ekibe çay?yada 2 gırgır yapar ödeşirler.. yorum yazmadan önce herkes dönüp önce kendine bakıcak!!
  • alıp ıkı ucak onur havayolları adıa ucsaydı ucaklarının uzerınde taılwınd yzmazdı bılıp bılmeden konusmayın onurun ucakları arıza yaptıgı ıcın yapıyo ucuslarını. yok bole bısey y oturdugunuz yerden yazıp cızıyosunuz bı hıkaye yzıyosunuz kendınız bıle ınanıyosunuz. onur ıchatta cayı bıle parayla verıyo yolcuya dıcek bısey bulamıyorum hem sıze hem ucuz bılet verıyoruz ucuza uyuyoruz dıye reklam yapan havayollarına....
  • AL İKİ UÇAK KUR ŞİRKETİ KİRAYA VER BU UÇAK ONUR ADINA UÇUYOR
  • FAS GİBİ YERLERDE UÇMAK İÇİN ZATEN 20 YIL + KAPTAN TECRUBESİYLE KAPTAN UÇURMAK GEREK .DEGİL Mİ MÜDÜRÜM?AYNI ATLAS EL DEGİŞTİRDİĞİNDEKİ SÖYLEMLERDEDE BÖYLEYDİ.REKLAMLARDA DA HERKES GÖRDÜ ZATEN...KİM ÖLMÜŞ Kİ YALANDAN?
  • Tailwind su an nereye ucuyor? Bu sezon cok seye gebe. Seyredip anlayacagiz bakalim, kurtlar sofrasinda kimler ne kadar pay alacak. DUS-BRU yanlis tercih, akillari varsa bu yaz ucagi Atlas veya Onur'a verip rahat ederler. Aksi takdirde korkunc darbe yiyecekler.
  • Hocam o 15 Milyonu F/O larınızdan N.G.ye verin sizin adınıza değerlendirsin.Daha iyi gelir elde eder.
  • dogan olmasin yeter ogeri bile gecti zaniyo olmaz boyle sey
  • Neb boyu kardesim ikisininde azlari asliktan kokuyor.
  • Uçus programi açiklanali 2 hafta geçti, simdide ilave Ankara'lar bile geliyor. Uçuslar 26 haziran itibari ile Brüksel'den basliyor. Her cuma ve cumartesi karsilikli Ankara-Brüksel seferleri. Düsseldorf seferleri ise 05.06.2009 tarihinde UFO Flug adina baslayacaktir. Ne kadar saglam bir sirket o baska bir soru :))

Türkiye'de geçen günlerde iç ve dış hatlarda tarifesiz seferlerle yolcu ve yük taşımacılığı yapmak için ruhsat alan Tailwind Havayolları hızlı çıktı. Türkiye'deki yatırımlarına devam eden şirket, Fas'da yeni bir havayolu markası yaratmak için de kolları sıvadı. Tailwind burada ayrıca bir bakım üssü de kuracak.

Tailwind Havayolları Genel Müdürü Safi Ergin, "Fas Türkiye'nin 20 yıl önceki haline benziyor. Havacılık ve turizm büyük potansiyel barındırıyor. 15 milyon dolarlık yatırımla işe başlayacağız, 2010 Mayıs'ta uçmaya başlarız" dedi.

Türkiye'de 12 Mayıs 2009 tarihinde uçuş ruhsatı almaya hak kazanan Tailwind Havayolları, İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Bodrum gibi şehirlerden yurtdışı turistik charter seferleri düzenleyecek. Türk-İngiliz ortaklı şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Muhiddin, yüzde 49 hisseye sahip. Londra merkezli bir şirketin patronu olan İngiliz işadamı Muhiddin, 23 yıldan bu yana, havacılık sektörüyle ilgili mühendislik, bakım ve uçak alım-satım işlerini yürütüyor.
 
Kriz gelip geçici

Antalya'da faaliyetlerini durduran İntel Havayolları'nın bin metrekalarelik teknik üssünü devraldıklarını belirten Ergin, Fas'taki yatırımlarla ilgili olarak "Fas için çok heyecanlıyız. Bize Türkiye'nin 20 yıl önceki halini hatırlatıyor. Avrupa'ya çok yakın, havacılığın ve turizmin önemli derecede gelişeceğini düşünüyoruz. Ancak Fas'ta bürokrasi çok ağır işliyor. Hem havayolu, hem bakım tesisi kurma projemiz var" dedi.

Kriz dönemindeki yatırım ataklarının örnek olması bakımından önemli olduğunu belirten Ergin, "Krizler hiçbir zaman daima kötüye gitmez. En koyu olduğu andan itibaren gün ışığı başlıyor" açıklamasını yaptı.

Şu anda 100 kişi istihdam ettiklerini belirten Ergin, bu rakamı 125'e çıkaracaklarını söyledi. 3 tane Boeing 737-400 ile uçtuklarını ve 2010 şubat ayında satın alınacak iki yeni uçakla beraber de tarifeli uçuşlara başlayacaklarını anlatan Ergin, şöyle devam etti: "Yatırımların devamı gelecek. 2009 sonuna kadar 2 uçak satın almayı planlıyoruz. Piyasada fiyatlarda düşmeler var. Şu anda uçak satan birçok havayolu var, çünkü özellikle turizmden çok fazla etkilenen ülke var. ABD'de 30 havayolu kapandı. Firmalar hem uçak satıyorlar, hem de kapasite indiriyorlar."
 
 
THY'nin ikili anlaşmaları gözden geçirilsin

Safi Ergin, Türk özel sektörünün Avrupa pazarını büyük ölçüde kaybettiğini, hedeflerinin ise bu pazarı geri kazanmak olduğu söylüyor. Geçen 15 yılda yolcu sayısının ikiye katlandığını ancak Avrupa'ya uçuşların büyük ölçüde azaldığını belirten Ergin, "15 yıl önce 70 uçak Avrupa'ya uçuyorsa şimdi 140 olması gerekir ancak şu anda Türkiye'den Avrupa'ya giden uçak sayısı 40-50 civarında" dedi. Türk özel sektörünün 2 milyonluk AB pazarını kapamamasının sebebinin ağırlıklı olarak kamu yönetiminin engelleri olduğunu belirten Ergin, şöyle devam etti: "THY'nin özellikle bazı ikili anlaşmalarının gözden geçirilerek sektörün önünün açılması gerekiyor. İki havayolu tarifeli uçar dendiği için özel sektör bir çok noktaya uçamıyor. Bu devirde artık her şey serbest olmalı. 30 sene önceki anlaşmalarla olmaz. Zamanında THY'yi güzel göstermek için özel sektörün boğazı sıkıldı. Özelleşmedi. Özelleştirilecek diye mevcut özel sektörü engellememek lazım. Sektör özelleşsin ama bunu yaparken monopol yaratılmasın." (Referans)

Tailwind, Fas'ı gözüne kestirdi...

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Misafir ~ 15 yıl önce
taılwınd havayollarına hayırlısı olsun. yenı bır sırket ve destek olunmalı bole yorumlar hos degıl. gökyüzünden adınız hıc eksık olmasın taılwınd...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
merka ettiğim bişey var..çaylar 3 lira ya iç hatta,acaba kabin ekibine indirim var mı. 1,5 olur mu ekibe çay?yada 2 gırgır yapar ödeşirler.. yorum yazmadan önce herkes dönüp önce kendine bakıcak!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
alıp ıkı ucak onur havayolları adıa ucsaydı ucaklarının uzerınde taılwınd yzmazdı bılıp bılmeden konusmayın onurun ucakları arıza yaptıgı ıcın yapıyo ucuslarını. yok bole bısey y oturdugunuz yerden yazıp cızıyosunuz bı hıkaye yzıyosunuz kendınız bıle ınanıyosunuz. onur ıchatta cayı bıle parayla verıyo yolcuya dıcek bısey bulamıyorum hem sıze hem ucuz bılet verıyoruz ucuza uyuyoruz dıye reklam yapan havayollarına....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
AL İKİ UÇAK KUR ŞİRKETİ KİRAYA VER BU UÇAK ONUR ADINA UÇUYOR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
FAS GİBİ YERLERDE UÇMAK İÇİN ZATEN 20 YIL + KAPTAN TECRUBESİYLE KAPTAN UÇURMAK GEREK .DEGİL Mİ MÜDÜRÜM?AYNI ATLAS EL DEGİŞTİRDİĞİNDEKİ SÖYLEMLERDEDE BÖYLEYDİ.REKLAMLARDA DA HERKES GÖRDÜ ZATEN...KİM ÖLMÜŞ Kİ YALANDAN?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tailwind su an nereye ucuyor? Bu sezon cok seye gebe. Seyredip anlayacagiz bakalim, kurtlar sofrasinda kimler ne kadar pay alacak. DUS-BRU yanlis tercih, akillari varsa bu yaz ucagi Atlas veya Onur'a verip rahat ederler. Aksi takdirde korkunc darbe yiyecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hocam o 15 Milyonu F/O larınızdan N.G.ye verin sizin adınıza değerlendirsin.Daha iyi gelir elde eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
dogan olmasin yeter ogeri bile gecti zaniyo olmaz boyle sey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Neb boyu kardesim ikisininde azlari asliktan kokuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Uçus programi açiklanali 2 hafta geçti, simdide ilave Ankara'lar bile geliyor. Uçuslar 26 haziran itibari ile Brüksel'den basliyor. Her cuma ve cumartesi karsilikli Ankara-Brüksel seferleri. Düsseldorf seferleri ise 05.06.2009 tarihinde UFO Flug adina baslayacaktir. Ne kadar saglam bir sirket o baska bir soru :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000