18 Şubat 2015, Çarşamba 13:53:06

SUNEXPRESS'TEN REKOR BÜYÜME

Son yıllarda güçlü yapısı ile başarılı sonuçlara imza atan SunExpress, kuruluşunun 25. Yılını kutladığı 2014’te rekor ciroya ulaştı. 2013’e göre yüzde 15 büyüyerek 1 Milyar 25 milyon Avro’luk bir ciro elde etti.
  • çok beklersiniz bonus. version 3.1 var bu sene bonus olarak. wetlease ile kazanan parayı personele dağıtacak göz var mı bunlarda. Ayrıca hacı hacı diye anıranlara, e adam o kadar mükemmeldi niye sepetlendi. Niye schwaiger değil de o. Ayrıca türlü anlaşmalarla şirketi kara geçireceğim diye yırtınan hacı her sene zarar yazdırdı bu şirkete. şimdi gitti birden sihirli değnek dokundu şirket rekor kırıyor. Hacı ile alakalı aklımda kalan tek bir şey var o da zararı kara çevirmek için personel azalttığı. İstasyonları acentalara peşkeş çektiği ve bunun üzerinden allah bilir ne faydalar sağladığı. Eski SAW personeli olarak onun hakkında aklımda kalan hiç iyi anı yok. Allah corendon daki arkadaşlara sabır versin.Saygılarımla.
  • Çalışanlardan kısarak kar açıklamak kolay.. Adam gibi maaş vermemeye devam ederse,pegasusla kafa kafaya verip tanzanya'da pilot arayacaklar..
  • Sunexpres neden Sabiha gökcenden samsuna seferini kaldırdı bir yolcu olarak gayet memnunum şuan dan koysa iyi olur yeniden başlıyacakmı saw_szf seferleri başlıyacakmı yanıtınızı bekliyorum
  • valla hiç çekişmeye gerek yok şirketin durumu iyi oldukça seviniyorum,inşallah daha da iyi olur daha fazla insana iş kapısı doğar.
  • Teşekkürler Hacı Bey şirkete kattığınız değer için.
  • Sun express alım yapacak mı?
  • Zeki Mürende bizi görecek mi kardeşim? Ondan haber verin .
  • Izmir Çorlu isteriz
  • Çok lanet bir dünyada yaşıyoruz arkadaşlar. Şu Faruk denilen şey, THY de entrikalarla, birileri kaydırılıp aradan sıyrıltılarak yer edindi. Tabiki tutunamadı, yani THY de o kadar moloz vardi ki artık Farukuda taşıyacak hal kalmadı, ne yaptılar peki. Bu sefer SX de Hacı beyi kaydırıp yer buldular o soğuk nevaleye. Öbür mahlukta zaten oldum olası zamanlama ustası. Ne zaman, nerede bulunacağını, yani pozisyonu takip etme uzmanı. Tamamen görüntü. Gerisi zaten geliyor. Biraz prezentabl lıkla alakalı bir başarı. Aslında bu kadar günah alacaklarına oturup biraz iş öğrenseler hem iyi kötü anlarlar, hem de günahkar olmazlar. Ama ona bile razı değiller. Asalaklık işte. Adama bir gün tanıdığıyla ilgili bir şey söylemiştim iyi niyetli olarak. Belki uyarır da yanlış olan bir şey düzelir diye. Saniyesinde O üçüncü şahıs beni arayıp hesap sormuştu. Ve hayret etmiştim, dedikoduda bu kadar just the time hız diye.
  • Faruk bey ve Server bey TK ya cok sey katti. Sunexpress de de hersey ortada.

Son yıllarda güçlü yapısı ile başarılı sonuçlara imza atan SunExpress, kuruluşunun 25. Yılını kutladığı 2014’te rekor ciroya ulaştı.  2013’e göre yüzde 15 büyüyerek 1 Milyar 25 milyon Avro’luk bir ciro elde etti.

Türk Havayolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 2014’te tarihinin en büyük cirosunu gerçekleştirdi. SunExpress, 2014’ü, önceki yıla göre satışlarında yüzde 15’lik bir artış yakalayarak, 1 milyar 25 milyon Avro’luk (2 milyar 891 milyon TL) bir gelire ulaştı. 2014’te taşınan yolcu sayısı 7.3 milyon olurken, doluluk oranı ise yüzde 85 olarak gerçekleşti. 

Antalya’da düzenlenen basın toplantısında konuşan SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger,  “Son üç yıldır sağlıklı ve başarılı bir büyüme gerçekleştirdik. Kuruluşumuzun 25. Yılında en büyük rekorumuzu kırdık ve 2014’te elde ettiğimiz gelirlerle Türkiye’nin en büyük 50 şirketi arasına girdik” dedi.

SunExpress tarihinin en büyük cirosu

Schwaiger, SunExpress’in son üç yıldır başarılarıyla büyüme rekoru kırdığını belirterek, “2014’te rekor bir iş hacmi yakaladık: 2014’te satışlarımızda, önceki yıla göre yüzde 15’lik bir artış yakalayarak, 1 milyar 25 milyon Avro’luk bir gelire ulaştık. 2014’te taşıdığımız yolcu sayısı 7.3 milyon olurken, doluluk oranımız ise yüzde 85 oldu” dedi.

“Son yıllarda yakaladığımız büyüme ile Türkiye’nin satışlarda en büyük 50 şirketi arasına girdik” diyen Schwaiger,  “Böylesine güçlü bir büyümenin arkasında 25 ülkeden 3 bin 400 çalışanımız ve tabi ki ana ortaklarımız olan Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın bilgi birikimi desteği var” diye vurguladı. 

2015’te 16 yeni dış hat

2015 yaz sezonuyla beraber İzmir ve Antalya’dan Avrupa’da toplam 16 yeni noktaya daha uçmaya başlayacaklarını belirten SunExpress Genel Müdür Yardımcısı  Faruk Çizmecioğlu, Antalya, İzmir, İstanbul, Adana, Alanya/Gazipaşa, Ankara, Bodrum, Dalaman, Elazığ, Gaziantep, Kayseri, Konya, Samsun, Şanlıurfa ve Trabzon’dan yurt dışına haftada 482 uçuş gerçekleştireceklerini belirtti.

Çizmecioğlu şöyle konuştu: “Antalya’ya tarifeli seferlerle en fazla turist getiren havayoluyuz ve iç hatlarda da Antalya’yı 8 kente direkt uçuşlarla bağlıyoruz. Antalya’dan yurt dışına gerçekleştirdiği mevcut 38 destinasyonun arasına tarifeli olarak Paris CDG, Strazburg, Lyon, Nantes, Cenova, Memmingen, Kopenhag, Lüksemburg, Amsterdam ve Stokholm’ü de ekleyeceğiz. Toplamda Antalya’dan 12 ülkede tam 48 dış hat noktasına haftada 267 uçuş gerçekleştireceğiz”.

2012 yılında İzmir’i HUB ilan ettiklerini belirten Çizmecioğlu, “İzmir’den mevcut 30 yurt dışı hattının yanı sıra, bu yaz sezonunda Belçika’da Brüksel, İtalya’da Roma ve Milano, Fransa’da Toulouse,  Azerbaycan’da Bakü ve İngiltere’de Londra’ya da uçmaya başlayacağız. Bu uçuşlarla beraber İzmir’den Avrupa’da 14 ülkede 36 dış hat noktasına haftada 123 uçuş gerçekleştireceğiz,” dedi.

SunExpress Almanya (SXD) operasyonları hakkında bilgi veren SunExpress Almanya Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın, SunExpress Almanya’nın 2014’te 1.76 milyon yolcu taşıyarak başarılı bir operayona imza attığını belirterek, “SunExpress Almanya, geçen yıla göre gelirlerini yüzde 44 artırarak 273 million Avro gelir etti. 2014’ü net bir kar ile kapattı” dedi.

Uzun menzilli uçuşlarda Lufthansa SunExpress’i seçti

SunExpress’in yeni iş kolu olan wet-lease operasyonlarında başarılı sonuçlar aldığını belirten Aydın, “Yaklaşık iki yıldır Türk Hava Yolları /AnadoluJet ile başarılı bir wet-lease operasyonu yürütüyoruz. Bu iş modeli ile Türk Hava Yolları /AnadoluJet’e kiraladığımız uçakların operasyonel yönetimini biz, ticari yönetimi Türk Hava Yolları /AnadoluJet sağlıyor” dedi.

“Bu başarılı modeli şimdi de Lufthansa’nın uzun menzilli / düşük maliyetli turistik uçuşları için uygulayacağız” diyen Aydın şöyle konuştu: “Lufthansa ile söz konu proje için uzun görüşmeler sonucunda ana ortaklarımız Türk Hava Yolları ile Lufthansa bu konuda anlaştı. Şu anda bütün hazırlıklarımız sürüyor.  Lufthansa’nın şirketi Eurowings ile SunExpress Deutschland arasında bir wet-lease anlaşması yapıldı.”

2015’te hedef yeni rekorlar

Schwaiger, SunExpress’in genel stratejisi hakkında bilgi vererek, şunları söyledi: “Ana iş kolumuz olan turizmde Türkiye ve Almanya’daki pozisyonumuzu güçlendirdik; Türkiye’de merkezimiz Antalya ve base’miz İzmir’den yurt içi ve yurt dışı uçuş ağımızı sürekli büyütüyoruz. 2010 yılında Almanya’da kurduğumuz SunExpress Deutschland’da da hem Türkiye hem diğer, İspanya, Mısır, Yunanistan gibi turistik bölgelere olan uçuşlarıyla başarılı bir trend yakaladı ve kar etmeye başladı.”

“2015’te bu yakaladığımız büyümeyi sürdürmeyi hedefliyoruz” diyen Schwaiger , “Bu doğrultuda  2015 hedefimiz 1.1 milyar Avro  ciro, 8 milyondan fazla yolcu oranını yakalamaktır,” dedi.

Geçen yıl liste fiyatı üzerinden yaklaşık 4 milyar 750 milyon Dolar değerinde, 10’nu opsiyonlu olmak üzere, toplam 50 adet B 737-800NG ve B 737-8 MAX için sipariş verdiklerini belirten, Schwaiger ve Çizmecioğlu, “Bu Haziran’da ilk uçağımızı teslim alacağız” dedi.

SUNEXPRESS'TEN REKOR BÜYÜME

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

eski xq ~ 9 yıl önce
çok beklersiniz bonus. version 3.1 var bu sene bonus olarak. wetlease ile kazanan parayı personele dağıtacak göz var mı bunlarda. Ayrıca hacı hacı diye anıranlara, e adam o kadar mükemmeldi niye sepetlendi. Niye schwaiger değil de o. Ayrıca türlü anlaşmalarla şirketi kara geçireceğim diye yırtınan hacı her sene zarar yazdırdı bu şirkete. şimdi gitti birden sihirli değnek dokundu şirket rekor kırıyor. Hacı ile alakalı aklımda kalan tek bir şey var o da zararı kara çevirmek için personel azalttığı. İstasyonları acentalara peşkeş çektiği ve bunun üzerinden allah bilir ne faydalar sağladığı. Eski SAW personeli olarak onun hakkında aklımda kalan hiç iyi anı yok. Allah corendon daki arkadaşlara sabır versin.Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gereksiz.. ~ 9 yıl önce
Çalışanlardan kısarak kar açıklamak kolay.. Adam gibi maaş vermemeye devam ederse,pegasusla kafa kafaya verip tanzanya'da pilot arayacaklar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sunexpres neden Sabiha gökcenden samsuna seferini kaldırdı bir yolcu olarak gayet memnunum şuan dan koysa iyi olur yeniden başlıyacakmı saw_szf seferleri başlıyacakmı yanıtınızı bekliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gurur ~ 9 yıl önce
valla hiç çekişmeye gerek yok şirketin durumu iyi oldukça seviniyorum,inşallah daha da iyi olur daha fazla insana iş kapısı doğar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teşekkürler ~ 9 yıl önce
Teşekkürler Hacı Bey şirkete kattığınız değer için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne katmış ne ~ 9 yıl önce
kedidir o kedi, pişmiş aşa su katmıştır. Kesin sudur o su. Konik olmuş
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sun express alım yapacak mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Zeki Mürende bizi görecek mi kardeşim? Ondan haber verin .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kent ~ 9 yıl önce
Izmir Çorlu isteriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Faruk ha. ~ 9 yıl önce
Çok lanet bir dünyada yaşıyoruz arkadaşlar. Şu Faruk denilen şey, THY de entrikalarla, birileri kaydırılıp aradan sıyrıltılarak yer edindi. Tabiki tutunamadı, yani THY de o kadar moloz vardi ki artık Farukuda taşıyacak hal kalmadı, ne yaptılar peki. Bu sefer SX de Hacı beyi kaydırıp yer buldular o soğuk nevaleye. Öbür mahlukta zaten oldum olası zamanlama ustası. Ne zaman, nerede bulunacağını, yani pozisyonu takip etme uzmanı. Tamamen görüntü. Gerisi zaten geliyor. Biraz prezentabl lıkla alakalı bir başarı. Aslında bu kadar günah alacaklarına oturup biraz iş öğrenseler hem iyi kötü anlarlar, hem de günahkar olmazlar. Ama ona bile razı değiller. Asalaklık işte. Adama bir gün tanıdığıyla ilgili bir şey söylemiştim iyi niyetli olarak. Belki uyarır da yanlış olan bir şey düzelir diye. Saniyesinde O üçüncü şahıs beni arayıp hesap sormuştu. Ve hayret etmiştim, dedikoduda bu kadar just the time hız diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XQ ~ 9 yıl önce
Faruk bey ve Server bey TK ya cok sey katti. Sunexpress de de hersey ortada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yav he he ~ 9 yıl önce
saksofon üflemeli bir çalgıdır,sağlam nefes gerekir.
belli ~ 9 yıl önce
iyi bildiğin belli bu ikisi sana çok uflettiler herhalde tecrübelisin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000