19 Şubat 2014, Çarşamba 12:26:38

SUNEXPRESS'TEN DEV SİPARİŞ!

İstikrarlı büyümesini sürdüren SunExpress, liste fiyatı üzerinden yaklaşık 4 milyar 750 milyon Dolar değerinde, 10’nu opsiyonlu olmak üzere, toplam 50 adet B 737-800NG ve B 737-8 MAX için sipariş verdi.
  • kimi uçuracaklar? merak ediyorum.o kadar pilotu nereden bulacak? ya yurtdışından getirecek ya da buradaki kuyruk sürtüp,sarhoş olmadan uçamayan tiplerden mi ekip kuracak?..bu işi adam gibi yapan,sorumluluk sahibi,alkollü uçuşa gitmeyen,prensipleri olan pilot arkadaşlarım var. İşsiz bile kalsalar; Neden onların bu şirketlerde yer almadığı gayet açık.Çünkü onları her gün rakı masasında,bilincini yitirmiş olarak göremezsiniz.Herkese iyi uçuşlar dilerim.
  • hayırlı uğurlu olsun türkiyeye. boş konuşan yorumlar çok.. yeni uçaklar yeni istihdam devam, türk ekonomisine ciddi katkısı olacaktır..yolcular yeni uçakla sehayat edecekler pilotlarımız da yeni uçaklarla uçacaklar..
  • Allah kazasız, belasız karlı uçuşlar versin. Binalar da alınmıştı uçakları da gelince dört dörtlük bir şirket olacak SunExpress! İşte idealist yöneticilik bu tebrikler. Türk havacılığına hayırlı olsun.
  • Bravo SunExpress yakisir sana
  • Gözün açık gitmesin de dünyadan da haberin olsun.Kaç uçak anlaşması gördün gözüm.Bu işler senin bilmem ne bayinden araba almana benzemez.Bilmediğin konularda ahkam kesme.Çapın kadar konuş.Millet menfaati için Kumkapıyada gidersin, Seattle USA Jonn Howie steak restorana gider ucuza bağlamanın yolunu ararsın.
  • yok artık esnaf gibi 'o kadar uçağa o para bağlanmaz' diyenide gördüm ya gözüm açık gitmez.. birde ayağımız alışsın 1 tanesini bedava verin deseydiniz yada boeing ceo sunu kumkapıda rakıya götürseydiniz..ne millet ya
  • MüBarek herkes havacı, herkes bilir kişi. Bir hayırlı olsun kazasız belasız yorumu yok. Havacılık camiasında bir şirket büyüyorsa buna herkes sevinir çünkü sağlam şirket sağlam iş kapısıdır. Ve bir şirket batarsa buna tüm camia üzülür. Apron tozunu yutmadan yorum yapmayın lütfen.
  • Alır tabi niye almasın? Operasyonu çok, THY nin taşeronu bir firma sonuçta. Kaç tane uçuştan çekildi? Sunexpress olarak kaç frekansı kaldı? Bu soruları cevaplayan yok...
  • Yatan havayolu nasıl ayağa kaldırılır herkes işte böyle görsün. Başarı güleç yüzlü bu genç adam ve ekibinindir. Yıllarca uyuyup bu başarıdan nemalanmaya kalkan şirket içerisindeki kodaman abilere duyurulur.
  • keske airbus alsaydi

İstikrarlı büyümesini sürdüren SunExpress, liste fiyatı üzerinden yaklaşık 4 milyar 750 milyon Dolar değerinde, 10’nu opsiyonlu olmak üzere, toplam 50 adet B 737-800NG ve B 737-8 MAX için sipariş verdi.

Lufthansa ve Türk Hava Yolları'nın ortak kuruluşu SunExpress, hedefleri doğrultusunda istikrarlı büyümesini sürdürerek, 10 tanesi opsiyonlu olmak üzere toplam 50 adet Boeing 737-800NG ve 737-8 MAX için Boeing ile anlaşma yaptı. SunExpress, yapılan anlaşma çerçevesinde 25 adet B737-800NG’s (New Generation/Yeni Nesil) ve yıllardır başarısını kanıtlamış olan serinin geliştirilen son modeli olan 15 adet B737-800 MAX’ı kesin, 10 adet B737-800 MAX’ı ise opsiyonlu satın aldı.

Yeni uçaklar kademeli olarak 2015 ve 2021 yılları arasında teslim edilecektir. Orta menzilli jet kategorisinde yer alan bu uçaklar, çevre kirliliğine karşı daha duyarlı bir şekilde geliştirilmiş olup % 14 oranında daha az yakıt sarfiyatı yapmakta. Ayrıca oluşumunda kullanılan birçok teknolojik yenilik sayesinde daha az gürültü yapıp, emisyon üreterek eski modellerine göre çok daha az bakım gerektirmektedir.

SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger,  “25. yıldönümümüze doğru geçmiş tecrübelerimizden ders çıkararak, hedeflediğimiz karlı büyümeye doğru yol alıyoruz” dedi ve ekledi: “Bu doğrultuda SunExpress ilk kez bu kadar büyük ölçekte uçak satın almak için karar aldı ve adım attı.”

Mevcut piyasa şartları göz önüne alındığında satın almanın leasing’e göre önemli ölçüde daha ekonomik olduğunu belirten Schwaiger, “Yeni siparişlerimiz, filomuzda bulunan eski modellerinin yerini alarak Türkiye ve Avrupa pazarında genişleme/yaygınlaşma çabalarımızı daha da sağlamlaştıracaktır. Bu şekilde şirketimizin büyük ölçüde daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde gelişmesi için istikrarlı bir temel atılmış oldu.”

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say ise, SunExpress olarak Türkiye ekonomisine, turizmine ve havacılık sektörüne güvenlerinin tam olduğunu belirterek, “Bu satın almayla, SunExpress’in geleceğe yönelik daha sağlıklı ve güçlü bir şekilde büyümemesinin temellerini attık” dedi. Uçak siparişlerinin neden Boeing’den verildiğini açıklayan Say, “Siparişlerimizde Boeing’den yana karar vermemizdeki en önemli nedenlerin başında Boeing’in bizlere daha iyi bir teklif vermesi ve tabi ki temelde SunExpress’in kuruluşundan bu yana geçen 24 senelik zaman zarfında iki şirket arasında gelişen olağanüstü işbirliği yatmaktadır” dedi. 

"56 UÇAK ÖZMALIMIZ OLACAK"

İzmir'den yurtdışına uçan her 2 uçaktan biri Antalya'dan yurtdışına uçan her 3 uçaktan biri SunExpress'e ait olduğunu ifade eden SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, "Önümüzdeki yıl ciro hedefimiz 1 milyar Euro, yolcu sayısı 7.7 milyon... Türk ekonomisine güveniyoruz. Döviz krizi var ama bizim gelirimizin büyük bölümü Euro. Kur riskine karşı korunmacı yöntem uyguluyoruz. Riskleri minimize etmeye çalışıyoruz. Siparişler konusunda THY ve Lufthansa'dan bilgi ve tecrübelerinden faydalandık ama 1 Euro bile maddi yardım almadık. Bu siparişin tamamının finansmanını biz sağlayacağız. 2021'de 56 uçak özmalımız olacak. O tarihte 70'in üzerinde uçaklı bir filoya sahip olmayı planlıyoruz. 3 sınıfta yolcu taşımacılığı yapacağız. Bu sınıflar SunEco, SunClass ve SunPremium olacak. Nisan 2014'ten itibaren bütün uçaklarda kablosuz uçak içi eğlence ağını kuracağız. Yolcularımız kendi bilgisayarlarıyla diledikleri filmi indirebilecek isterlerse şarkı dinleyebilecek gazete okuyabilecekler. Yolcularımız uçakta daha keyifli vakit geçirecek" ifadelerini kullandı.

SunExpress’in güncel filosu hakkında bilgi veren Say, “Şimdiye kadar, filomuzda çoğunluğu leasing olan uçaklardan oluşuyordu. Filoda bulunan 62 adet uçaktan yalnızca 6 tanesi SunExpress’in kendi uçağı. 2015’te teslim almaya başlayacağı ve 2021 teslimat tamamlanmış olacak” dedi.
 
Boeing Ticari Uçaklar Avrupa Satış Başkan Yardımcısı Todd Nelp: Rekor Sipariş

Boeing Ticari Uçaklar Avrupa Satış Başkan Yardımcısı Todd Nelp, SunExpress’in Boeing tercihinin kendilerini çok memnun ettiğini belirterek, “Bugün verilen rekor sipariş ile gördük ki Next-Generation 737’ler SunExpress filosuna büyük bir değer katacaktır. Bunun yanında alınan 737 MAX’ler de SunExpress’in büyümede ne kadar istekli olduğunu göstermektedir” dedi. Nelp sözlerine şöyle devam etti: “Bir Boeing operatörü olarak söyleyebilirim ki, SunExpress, Next-Generation 737’ler ile çeyrek asırlık başarını inşa etti."

SUNEXPRESS'TEN DEV SİPARİŞ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

STA ~ 10 yıl önce
kimi uçuracaklar? merak ediyorum.o kadar pilotu nereden bulacak? ya yurtdışından getirecek ya da buradaki kuyruk sürtüp,sarhoş olmadan uçamayan tiplerden mi ekip kuracak?..bu işi adam gibi yapan,sorumluluk sahibi,alkollü uçuşa gitmeyen,prensipleri olan pilot arkadaşlarım var. İşsiz bile kalsalar; Neden onların bu şirketlerde yer almadığı gayet açık.Çünkü onları her gün rakı masasında,bilincini yitirmiş olarak göremezsiniz.Herkese iyi uçuşlar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sunexpress ~ 10 yıl önce
Uçuracak kimse kalmazsa seni uçururuz üzülme :)
camaroth ~ 10 yıl önce
hayırlı uğurlu olsun türkiyeye. boş konuşan yorumlar çok.. yeni uçaklar yeni istihdam devam, türk ekonomisine ciddi katkısı olacaktır..yolcular yeni uçakla sehayat edecekler pilotlarımız da yeni uçaklarla uçacaklar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sunex ~ 10 yıl önce
Allah kazasız, belasız karlı uçuşlar versin. Binalar da alınmıştı uçakları da gelince dört dörtlük bir şirket olacak SunExpress! İşte idealist yöneticilik bu tebrikler. Türk havacılığına hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bravo SunExpress yakisir sana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tamam a ~ 10 yıl önce
Gözün açık gitmesin de dünyadan da haberin olsun.Kaç uçak anlaşması gördün gözüm.Bu işler senin bilmem ne bayinden araba almana benzemez.Bilmediğin konularda ahkam kesme.Çapın kadar konuş.Millet menfaati için Kumkapıyada gidersin, Seattle USA Jonn Howie steak restorana gider ucuza bağlamanın yolunu ararsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tamam ~ 10 yıl önce
yok artık esnaf gibi 'o kadar uçağa o para bağlanmaz' diyenide gördüm ya gözüm açık gitmez.. birde ayağımız alışsın 1 tanesini bedava verin deseydiniz yada boeing ceo sunu kumkapıda rakıya götürseydiniz..ne millet ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
MüBarek herkes havacı, herkes bilir kişi. Bir hayırlı olsun kazasız belasız yorumu yok. Havacılık camiasında bir şirket büyüyorsa buna herkes sevinir çünkü sağlam şirket sağlam iş kapısıdır. Ve bir şirket batarsa buna tüm camia üzülür. Apron tozunu yutmadan yorum yapmayın lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hah ~ 10 yıl önce
Alır tabi niye almasın? Operasyonu çok, THY nin taşeronu bir firma sonuçta. Kaç tane uçuştan çekildi? Sunexpress olarak kaç frekansı kaldı? Bu soruları cevaplayan yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 10 yıl önce
Yatan havayolu nasıl ayağa kaldırılır herkes işte böyle görsün. Başarı güleç yüzlü bu genç adam ve ekibinindir. Yıllarca uyuyup bu başarıdan nemalanmaya kalkan şirket içerisindeki kodaman abilere duyurulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fo ~ 10 yıl önce
keske airbus alsaydi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
go ~ 10 yıl önce
Airbus kullanan şirkete geçebilirsin :)
iyi secim ~ 10 yıl önce
iyi secim, tebrik ederim. boing her katagoride airbas'dan daha iyidir, yerden yuksekligi dahil.
german ~ 10 yıl önce
yarisi alman olan bir sirketin airbus almamasi cok ilginc

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000