01 Mayıs 2010, Cumartesi 14:45:55

SUNEXPRESS YENİ BİR DÖNEME "MERHABA" DİYOR

SunExpress, yeni kurumsal kimliği ve yenilikçi hizmetleriyle gelecek 20 yıla merhaba diyor!
  • Sunexpress Havayolları gerek çalışanları olarak sektördeki diğer şirketlerle iş ilişkilerinde olsun gerek müşteriye karşı davranışlarında olsun bencil ve devamlı kendi çıkarlarını düşünen ve bu sebeple kıran, döken ve çevresini üzen bir şirket bence ve diğer bu fikri paylaştığım insanlarca. Sebebi veya gerekçesi ne olursa olsun günün sonunda insanın olduğu, insana hizmetin var olduğu bir dünyada ya Sunexpress varken ya da yokken ya da siz Sunexpress'de yko iken insanlar değerinizi biçer yanlız kalırsınız.
  • logoyu uçağın üstünde görme şansım oldu. eski logoya göre göz dolduran, dikkat çeken, ciddiyeti bozmayan, başarılı bir seçim olduğunu düşünüyorum.
  • low cost bir şirket sıcak yemek sunuyor, cocuk kulupeli kuruyor, check in de oncelikler yenilikler, yenileme calışmaları. kazandığını yine havacılığa yolculara ayıran bir şirket. bilet fiyatları hem rakiplerinden ucuz hem de kalite de bayrak şirketleri ile aynı değere yaklaşıyor. birde dıs hatlarda hersey ücretsiz, iç hatlarda tanıtım kartları. gurur duyulcak gelişmeler.
  • arkadaş hiçmi pepsi içmediniz. turuncu bu şirketin esas rengi. 90 lardaki yenileme calışmalarında maviye donen şirketin zamana gore ayak uydurmasıdır. kaldi ki bu logo sun ex calışanları, gsf öğrencileri ve tasarımcılar arasında oylanarak secilmiştir. logo nun ortasına güneş rengi eklenmiş. bu arada logo dısında bircokda yenilik eklemişler. helal olsun denir sadace.
  • Gerçekten seçim çok kötü...Hiç değişmeseydi daha iyi olurdu...
  • yeni imajı çok kötü olmuş birşeyler yapmaya çalışıyorlar ama bunlar pek hayra alamet değil. en son böyle yenilenenler tarihin tozlu sayflarına gömüldü.hayırlısı bakalım
  • Yeni imaj ve seçim başarısız.Oldukça başarısız hemde.Uçak üstünde ki Sunexpress Ciddiyeti gitmiş,yerine kaptı kaçtı Charter şirketi imajı gelmiş.Keşke seçimi aceleye getirmeyip,çizgiflim yada pepsi reklamlarını anımsatacağına,daha ciddi ve şekilli olsaydı...
  • Logoları daha iyi olabilirdi, pepsi benzetmesi gayet yerinde bi tespit. Ama izmirden anadoluya güvenle uçurdukları ve uzun otobüs yolculuklarından kurtardıkları için içten teşekkürler.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • bir turuncu eksikti tam olmuş:)

Türk sivil havacılığı ve turizm sektöründe 20. yılı geride bırakan SunExpress, gelecek 20 yıla, şirketin yeni kurumsal kimliğini temsil eden renkleri ve logosunu taşıyan, Boeing’den satın aldığı 6 adet 737-800 uçağının ilkiyle merhaba dedi. SunExpress 20. kuruluş yıldönümünü, 1 Mayıs’ta, kurulduğu ve ilk uçuşunu gerçekleştirdiği Antalya’da büyük bir şölenle kutladı. SunExpress şölende; logo, kurumsal renkler, uçak boyası, üniformalar ve bütün görsel malzemelerin yeniden tasarlandığı yeni kurumsal kimliğini ilk kez kamuoyuyla paylaşırken, müşterilerine değer katacak ve hizmet kalitesini yükseltecek birçok yeni uygulamayı da tanıttı.

SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger, “SunExpress olarak vizyonumuz çok net:  Türk turizminin en çok tercih edilen havayolu olmak ve Türkiye içindeki yeni yolcularımıza en fazla değeri sunmak... Bu kapsamda, bugün, SunExpress’in başarı hikayesinin yazılmaya başlandığı ve 20 yıllık tarihimizde yaklaşık 20 milyon turist taşıdığımız Antalya’da, yeni bir döneme merhaba demenin gururunu yaşıyoruz. Yeni kurumsal kimliğimizle, sadece görünümümüzü değiştirmekle kalmıyor, aynı zamanda müşterilerimizin bizimle gerçekleştirdikleri yolculuğun her adımını daha keyifli kılacak, önemli ve şaşırtıcı birçok yeni uygulamayı hayata geçiriyoruz.” dedi.

SunExpress; check-in işlemlerinden uçağa binişe, kabin ekibinin üniformalarından yemek ikramına kadar yolcusuyla karşılaştığı her alanda sunduğu tüm hizmetlerin niteliğini ve kalitesini geliştirdi, yeniledi. SunExpress ayrıca, “çocuk kulübü” konseptiyle hazırladığı küçük yolcularına yönelik yeni hizmet paketinin duyurusunu yaparken, 2010 yılı içinde “Müşteri Sadakat Programı”na başlayacağını da açıkladı.

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say ise “SunExpress’in yüksek kaliteli hizmetini ekonomik fiyatlarla sunarak, müşterilerimizi her gün şaşırtmayı hedefliyoruz. Güvenlik, kalite, müşteri memnuniyeti, kârlılık, ekip uyumu ve çevre bilinci gibi değerlere olan bağlılığımıza; daha enerjik logomuz, yeni ve etkileyici uçak boyamız ve hizmetlerimizdeki yenilikleri de ekleyerek yolcularımıza farklı bir uçuş deneyimi yaşatacağız. Bu değişikliğin temel amacını, sürdürülebilir büyümeyle, yolcularımızın ‘yeni’ SunExpress’i ilk tercihleri yapma hedefi olarak özetleyebiliriz.” diye konuştu.

İŞTE SUNEXPRESS'TEKİ YENİLİKLER

Kurumsal Kimlik

Yeni kurumsal kimlik çalışmaları kapsamında, şirketin logosu, uçak boyası, kurumsal renkler ve yazı karakteriyle diğer bütün görsel malzemeler değişti. Yeni bir tasarım anlayışıyla tasarlanan logo daha hareketli hale gelirken, yeni renkler de eklendi.
 
Check-in

Yeni check-in kontuarları, sade ve kolay anlaşılır yönlendirmeleri, tüm uçuşlar için ortak check-in yapabilme imkanıyla, yolcuların işlemlerini daha kolay ve hızlı tamamlamasına olanak tanıyacak. Uçuş öncesi ve sonrasında yapılan SMS bilgilendirmeleri, yolculara değerli bir zaman kazandıracak. Yeni tasarlanan resimli biniş kartları ise SunExpress’in uçtuğu destinasyonlara ait turizm odaklı fotoğraflarla, yolcuların uçuşuna renk katacak.

Aile ve Çocuklara Özel

Ailelerin öncelikli olarak kullanacakları check-in kontuarları, işlemlerin daha hızlı yapılmasını sağlayarak, çocuklu ailelerin işini kolaylaştıracak. Kontuar önündeki çocuk basamakları, küçük yolcuların check-in sürecine dahil olmasına ve bu konudaki merakını gidermesine yardımcı olurken, ailelerin de işlem sırasında çocuklarına daha rahat göz kulak olabilmesini sağlayacak. Küçük Dostlar Kulübü, aileler ve çocuklarla SunExpress arasındaki bağı güçlendirirken, çocuklar nezdinde SunExpress’in marka bilinirliğini ve sadakati artırmaya yardımcı özel bir platform olacak. SunExpress Oyun Parkı ise ilk kez 1 Mayıs’ta Antalya Havalimanı’ndaki SunExpress etkinlik alanında sergilenecek, ardından Antalya şehir merkezindeki yerine taşınacak. Benzersiz tasarımıyla bir ilk olacak SunExpress Oyun Parkı, çocuklara keyifli dakikalar yaşatacak.

Yeni Bir Uçuş Deneyimi

Yeni karşılama müziği, uçağa binişte yolcular için keyifli bir ortam sunacak. Hoş Geldin Kartları, Türk sivil havacılığında yepyeni bir konsept yaratacak. Yolcuları uçağın kapısında güleryüzlü bir kabin memuru “hoş geldiniz” diyerek karşılarken, kendilerine küçük bir “Hoş Geldin Kartı” takdim edecek. Yeni ikram konsepti, SunExpress’in üstün kalite anlayışını sergilediği önemli alanlardan biri olacak. Türkiye’den yurtdışına yapılan uçuşlarda, bundan böyle sıcak yemek ikram edilirken, yurtdışından Türkiye’ye yapılan uçuşlarda soğuk yemek ikramına devam edilecek. İç hat uçuşlarında ise yolcular ücreti karşılığında, içeriği zenginleştirilen ve geliştirilen menüden seçimini yapabilecek. Uluslararası uçuşlardaki yemekler, SunExpress’in yeni kurumsal kimliğini yansıtan, özel olarak tasarlanmış kutularda servis edilecek. Yeni kabin içi eğlence sistemi, bilgilendirme ve eğlence odaklı olacak. Süresi kısalan güvenlik videosu, uçuşa geçmeden önceki süre içinde rahatlıkla tamamlanabilecek. Koltuk başlıkları, kabin içinde sıcak bir atmosfer yaratacak şekilde, yeni kurumsal kimliğe uygun olacak. Kabin içindeki broşür ve diğer basılı malzemeler, yeni kurumsal kimliği yansıtacak şekilde dizayn edilecek. Pilotların ve kabin ekibinin yeni üniformaları, SunExpress’in yenilikçi yüzünü yansıtacak.

Yeni Uçaklar

SunExpress, 2010 sonuna kadar filoya 6 B737-800 uçağı ekleyerek yaş ortalamasını 5.7’ye indirecek.

Bilet Satın Alma Opsiyonuyla Yeni Kiosklar

SunExpress’in mevcut kioskları, direkt olarak bilet satın alınabilecek şekilde geliştirilecek.

Frequent Flyer Program

SunExpress 2010 yılı içinde “Müşteri Sadakat Programı”nı hayata geçirecek. SunExpress’in sunacağı programın en belirgin farkını, uçulan mil bazlı değil, değer üzerinden hesaplanması oluşturacak.
 
SunExpress’in 20 yıllık tarihinin kilometre taşları

1989 Kuruluş: THY ve Lufthansa SunExpress’in kuruluş anlaşmasını imzaladı.

1990 İlk uçuş:
2 Nisan 1990 tarihinde Frankfurt’tan Antalya’ya düzenlendi.

1991 Körfez Krizi Yönetimi:
Körfez krizi SunExpress’in büyüme trendini yavaşlattı.

1992 Almanya’daki Avrupa Satış Ofisi:
Avrupa satış ofisi Kelsterbach’a taşındı.

1993 Milyon Yolcu:
SunExpress Eylül 1993’te 1 milyonuncu yolcusunu ağırladı.

1994 5 Uçağa Büyüme:
5. Boeing 737-400 uçağı Kasım ayında hizmete girdi.

1995 1 Ayda 100.000 Yolcu:
SunExpress ilk defa 1 ayda 100.000’in üzerinde yolcu taşıdı.

1996 Kış Sezonunda 350.000 Yolcu:
Türkiye’nin güney sahilleri, 12 ay boyunca ziyaret edilecek bir turizm merkezi haline geldi, SunExpress 1996/97 kış sezonunda yaklaşık 350.000 yolcu taşıdı.

1997 Aile Hizmetleri Başlıyor:
SunExpress ailelere özel check-in hizmetini sunmaya başladı.

1998 Yeni Antalya Havalimanı:
Nisan’da Antalya Havalimanı’nın yeni terminali açıldı, SunExpress, merkez üssünde, kapasite ve yolcu konforu açısından önemli ilerlemeler kaydetti.

1999 Yeniden Kriz Yönetimi:
Türk turizminde yaşanan zorluklara rağmen, SunExpress yılı 730.000 civarında, iyi bir yolcu sayısıyla kapattı.

2000 Yeni Nesil Boeing 737:
Yılın ilk çeyreğinde 4 yeni Boeing 737-800 hizmete girdi, filodaki Boeing uçaklarının sayısı 5’e yükseldi.

2001 İlk Tarifeli Uçuş:
SunExpress 27 Nisan 2001’deki Antalya – Frankfurt seferiyle, Türkiye’nin yurtdışına tarifeli sefer düzenleyen ilk özel havayolu şirketi oldu.

2002 Yeni Genel Merkez ve ISO Sertifikası:
SunExpress Antalya’daki yeni genel merkezine taşındı, çalışan sayısı 400’ü aştı. Aynı yıl DIN ISO 9001 sertifikasını almaya hak kazandı.

2003 Online Rezervasyon:
Ekonomik fiyatlı uçuşlar, SunExpress’in www.sunexpress.de   adresindeki internet sitesinde, “click & fly” butonuyla satışa sunuldu.

2004 10 Milyonuncu Yolcu:
SunExpress Haziran’da, kuruluşundan bu yana taşıdığı 10 milyonuncu yolcuyu ağırladı.

2005 10 Uçaklık Filo:
SunExpress filosu, 9’u Boeing 737-800 ve 1’i 757-200 olmak üzere, 10 uçağa genişledi.

2006 İzmir Merkezi Kuruldu, İç Hat Uçuşları Başladı:
2006 yaz tarifesiyle birlikte iç hat uçuşlarına başlayan SunExpress, İzmir’i Anadolu şehirlerine direkt bağlayan ilk havayolu şirketi oldu. 

2007 14 Uçak:
SunExpress filosu, tamamı Boeing’lerden oluşan 14 uçağa ulaştı.

2008 İstanbul Sabiha Gökçen Merkezi Açıldı:
SunExpress’in 3. merkezi, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda (SAW) açıldı. SunExpress yılda 4 milyon yolcuya ulaşarak, şirket  rekorunu kırdı.

2009 Şirket Tarihindeki En İyi Yıl:
SunExpress, tarihinde ilk defa 5 milyondan fazla yolcu taşıdı. Yolcu sayısı %32.3 artarak 5.6 milyona, gelirler %4.8 artarak yaklaşık 430 milyon Euro’ya yükseldi.

2010 20. Yıl, Yeni Kurumsal Kimlik:
SunExpress sektördeki 20. yılını geride bırakırken, birçok hizmetini geliştirerek yeni kurumsal kimliğini tanıttı.

SUNEXPRESS YENİ BİR DÖNEME "MERHABA" DİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 14 yıl önce
Sunexpress Havayolları gerek çalışanları olarak sektördeki diğer şirketlerle iş ilişkilerinde olsun gerek müşteriye karşı davranışlarında olsun bencil ve devamlı kendi çıkarlarını düşünen ve bu sebeple kıran, döken ve çevresini üzen bir şirket bence ve diğer bu fikri paylaştığım insanlarca. Sebebi veya gerekçesi ne olursa olsun günün sonunda insanın olduğu, insana hizmetin var olduğu bir dünyada ya Sunexpress varken ya da yokken ya da siz Sunexpress'de yko iken insanlar değerinizi biçer yanlız kalırsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
logoyu uçağın üstünde görme şansım oldu. eski logoya göre göz dolduran, dikkat çeken, ciddiyeti bozmayan, başarılı bir seçim olduğunu düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
low cost bir şirket sıcak yemek sunuyor, cocuk kulupeli kuruyor, check in de oncelikler yenilikler, yenileme calışmaları. kazandığını yine havacılığa yolculara ayıran bir şirket. bilet fiyatları hem rakiplerinden ucuz hem de kalite de bayrak şirketleri ile aynı değere yaklaşıyor. birde dıs hatlarda hersey ücretsiz, iç hatlarda tanıtım kartları. gurur duyulcak gelişmeler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaş hiçmi pepsi içmediniz. turuncu bu şirketin esas rengi. 90 lardaki yenileme calışmalarında maviye donen şirketin zamana gore ayak uydurmasıdır. kaldi ki bu logo sun ex calışanları, gsf öğrencileri ve tasarımcılar arasında oylanarak secilmiştir. logo nun ortasına güneş rengi eklenmiş. bu arada logo dısında bircokda yenilik eklemişler. helal olsun denir sadace.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gerçekten seçim çok kötü...Hiç değişmeseydi daha iyi olurdu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yeni imajı çok kötü olmuş birşeyler yapmaya çalışıyorlar ama bunlar pek hayra alamet değil. en son böyle yenilenenler tarihin tozlu sayflarına gömüldü.hayırlısı bakalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yeni imaj ve seçim başarısız.Oldukça başarısız hemde.Uçak üstünde ki Sunexpress Ciddiyeti gitmiş,yerine kaptı kaçtı Charter şirketi imajı gelmiş.Keşke seçimi aceleye getirmeyip,çizgiflim yada pepsi reklamlarını anımsatacağına,daha ciddi ve şekilli olsaydı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Logoları daha iyi olabilirdi, pepsi benzetmesi gayet yerinde bi tespit. Ama izmirden anadoluya güvenle uçurdukları ve uzun otobüs yolculuklarından kurtardıkları için içten teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bir turuncu eksikti tam olmuş:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000