03 Nisan 2009, Cuma 13:35:56

SunExpress 3 milyon yolcuya ulaştı

SunExpress, İzmir merkezli uçuşlarında 3 yılı geride bıraktı...
  • SunExpress sayesinde kaç TÜRK ekmek parasını kaznıyor bu çamur atanlar biliyormu acaba diğer taraftan türkiyeyi satıyor kendini başbakan diyen kişi herkes susuyor ayıp
  • Burada ahkam kesenleri çok merak ediyorum acaba sunxpress ten bir iş teklifi alsalar bir dakika düşünürler mi? Kedi ulaşamadığı ciğere hesabı atın bakalım.SunExpress her gün yeni bir cevap verecek size yaptıklarıyla.
  • Sunexpress ana sözleşmesi bir TÜRK'ün Genel Müdür olmasına izin veriyor mu, vermiyor mu? Bir yetkili çıkıpta bizi bilgilendirse çok seviniriz.
  • 3 milyon yolcu taşımış ama acaba paralar kimin cebine gitmiş ? Lufthansanın mı ? Bimem ? Herhalde...
  • Almanlarda AirBerlin'e binmesinler o zaman. Nasıl olsa %15'i Türk Hissesi. Bırakın bu örümcek kafalılığı. SunExpress'in sağladığı katma değeri sağlayabilir misiniz? Bence bu konuyu sorgulayın. Keşke her havayolu operasyonlarını bu kalitede gerçekleştirse. İzmir gibi ekonominin dibe vurduğu bir şehirde 3 milyon yolcu... Şapka çıkarmanız gerekirken çamur atmayalım.... Hangi firma İzmire gidip 3 milyon yolcuyu taşımış (Sadece İst hattı uçanlar hariç)!!!
  • thy nin ve almanyanın taşeronu bence bu havayolu ile uçulmaz çünkü alman ortaklı almanlar bizi iç hat uçurmuyor yarın taşeron gider yolcu kalır biz türk milleti olarak almanlardan çok çektik bırakın milli olsun onlar milliyetçi biz değilmiyiz saygılar
  • Yakışır sunexpresse...Egenin hatta türkiyenin incisi izmir artık bütün türkiyeden 1 saat uzaklıkta :)

Sektörde 20. yılını kutlayan ve 26 Mart 2006'da başlattığı iç hat seferleriyle İzmir'i Türkiye'de ilk kez aktarmasız uçuşlarla Anadolu şehirlerine bağlayan Türkiye'nin en yaygın bölgesel uçuş ağına sahip özel havayolu şirketi, geçen sürede İzmir'de toplam 25 bin 275 uçuşta, 3 milyon 137 bin 358 yolcu taşıdı. SunExpress aynı dönemde toplam 225 milyon 759 bin Euro gelir elde etti. 

Türk Hava Yolları ve Alman Lufthansa'nın ortak kuruluşu olan SunExpress, DHMİ'nin 2008 yıl sonu rakamları dikkate alındığında, taşıdığı yolcu sayısı itibarıyla İzmir dış hat pazarında yüzde 32,7'lik payla liderliğini sürdürürken, toplam yolcu sayısı açısından da, Türk Hava Yolları'nın ardından, yüzde 22,4'lük payla pazarda 2. sırada yer aldı. Şirket, İzmir merkezli uçuşlarına başladığı günden bu yana dış hatlarda 1,3 milyon, iç hatlarda ise 1,6 milyon civarında yolcuya hizmet verdi, 54 bin saatten fazla uçuş gerçekleştirdi.

SunExpress'in İzmir merkezli uçuşlarını değerlendiren Genel Müdür Paul Schwaiger, "Geride bıraktığımız 3 yıl içinde elde ettiğimiz pazar payına baktığımızda, SunExpress'in İzmir'in havayolu olmayı başardığını kolaylıkla söyleyebiliriz. İç hat uçuşlarına başlamamızla birlikte, dış hatlardaki öncülüğümüzü Türkiye içindeki uçuşlara da taşıdık ve sadece 3 yıl içerisinde pazarın en önemli havayollarından biri haline geldik. İzmirlilere bize verdikleri destek için çok teşekkür ediyoruz." dedi.

SunExpress'in Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say ise, "İzmir'i bir merkez olarak seçip, iç hat seferlerimizi buradan başlatma kararımızın ne kadar doğru olduğu, bugün geldiğimiz noktada net bir şekilde görülebiliyor. Yatırımlarımıza devam ediyoruz, son olarak İzmir'le İstanbul Sabiha Gökçen arasında da seferlere başlayarak, uçuş ağımıza önemli bir hat daha ekledik. Anadolu şehirleri ve Avrupa'ya düzenlediğimiz direkt uçuşların, İzmir'in ekonomisine ve turizmine önemli katkılar sağladığı inancındayız. İzmir'e havayolu ulaşımında en iyi alternatifleri sunmaya devam edeceğiz."ifadelerini kullandı.

SunExpress İzmir'den yaz tarifesi kapsamında yurtdışında 12, yurtiçinde de 13 noktaya tarifeli sefer düzenliyor. İzmir'den uçtuğu noktalar arasında yurtdışında Amsterdam, Berlin-Schoenefeld, Köln/Bonn, Düsseldorf, Frankfurt, Hanover, Münih, Nuremberg, Oslo, Stockholm, Stuttgart ve Zürih; iç hatlarda ise Adana, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul Sabiha Gökçen, Kars, Kayseri, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van bulunuyor. Tamamı Boeing'lerden oluşan 19 uçaklık bir filoya sahip olan SunExpress'in 5 uçağı, İzmir merkezli uçuyor.

SunExpress 3 milyon yolcuya ulaştı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
SunExpress sayesinde kaç TÜRK ekmek parasını kaznıyor bu çamur atanlar biliyormu acaba diğer taraftan türkiyeyi satıyor kendini başbakan diyen kişi herkes susuyor ayıp

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Burada ahkam kesenleri çok merak ediyorum acaba sunxpress ten bir iş teklifi alsalar bir dakika düşünürler mi? Kedi ulaşamadığı ciğere hesabı atın bakalım.SunExpress her gün yeni bir cevap verecek size yaptıklarıyla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sunexpress ana sözleşmesi bir TÜRK'ün Genel Müdür olmasına izin veriyor mu, vermiyor mu? Bir yetkili çıkıpta bizi bilgilendirse çok seviniriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
3 milyon yolcu taşımış ama acaba paralar kimin cebine gitmiş ? Lufthansanın mı ? Bimem ? Herhalde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Almanlarda AirBerlin'e binmesinler o zaman. Nasıl olsa %15'i Türk Hissesi. Bırakın bu örümcek kafalılığı. SunExpress'in sağladığı katma değeri sağlayabilir misiniz? Bence bu konuyu sorgulayın. Keşke her havayolu operasyonlarını bu kalitede gerçekleştirse. İzmir gibi ekonominin dibe vurduğu bir şehirde 3 milyon yolcu... Şapka çıkarmanız gerekirken çamur atmayalım.... Hangi firma İzmire gidip 3 milyon yolcuyu taşımış (Sadece İst hattı uçanlar hariç)!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
thy nin ve almanyanın taşeronu bence bu havayolu ile uçulmaz çünkü alman ortaklı almanlar bizi iç hat uçurmuyor yarın taşeron gider yolcu kalır biz türk milleti olarak almanlardan çok çektik bırakın milli olsun onlar milliyetçi biz değilmiyiz saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yakışır sunexpresse...Egenin hatta türkiyenin incisi izmir artık bütün türkiyeden 1 saat uzaklıkta :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000