25 Mart 2020, Çarşamba 09:36:17

Sudan ve Mısır'daki öğrencilerin tahliyesine başlandı

Sudan ve Mısır'da, yeni tip koronavirüs nedeniyle mahsur kalan ve Türkiye'ye dönmek isteyen öğrencilerin tahliyesine başlandı.
  • ben misirda okudum misirda coK ciddi unversiteler var hem ucuz ayrica EU ve usa ciddi anlamda ogrenci var sacma sapan ahkem kesmeyin siyaseti ogrencilikle okumakla baglmayin hic nir zaman hindistanda okursuhuz sudanda okursunuz misir yedi bin senekik genis bir tarhi var bilginze AMERICAN UNVERSITY IN CAIRO AUC GERMAN UNVERSITY IN CAIRO GUC TIP KONUSUNDA AIN SHAMS UNVERSITESI GAYET IYI KAHIRE UNVERSITESI TARIHI UNVERSITE
  • Abi anlarım UK USA EU ülkeleri hatta UZAK DOĞU ama sudan mısır nedir arkadaş ? Zalim SİSİ diyorduk öğrenci mi gönderiyoruz anlamıyorum ?????!!!!! öğrenci değiller mi yoksa ?? bir öğrenci niye buralara gider
  • Bu operasyonların bi adı olmalı mesala REİS operasyonu
  • Oradaki senin çocuğunda olabilirdi !!
  • Zamanında Türkiye’yi beğenmeyip yurtdışına kaçanlar şimdi geri gelmeye çalışıyorlar komik
  • ogrencilerini getirmisler iste
  • Yürü be Tk daha çok virüs sokmaya devam. Başardın!Dahada başarabilirsin.
  • Vatandaşlarımız başka ülkelerde mahsur mu kalsın. Cezayir miyiz biz? Göreve hazırız, bi tebliğe bakar.
  • Afrikalılar okumaya buraya gelirken Sudan’da Türk öğrencinin ne işi var anlamadım.
  • Hadisi şerifte buyuruluyor ki 'salgın hastalık oldugu zaman bir yerden baska yere gitmek icin evinizden dahi çikmayın oldugunuz yerde kalın' bunlar ne amaçlıyor acaba? yurt dısından vatandaşları getirmenin şova dönmeye başladığını görüyorum.

Sudan ve Mısır'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle mahsur kalan ve Türkiye'ye dönmek isteyen öğrencilerin tahliyesine başlandı.

Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, "Sudan'daki öğrencilerimizle virüsün yayılmaya başladığı ilk andan itibaren sürekli irtibat halinde olduk. Dışişleri Bakanlığının girişimleri ve büyükelçiliğimizin koordinesinde ülkemize dönmek isteyen öğrencilerimizi Türk Hava Yolları'na (THY) ait özel uçakla bu akşam yolcu ettik." ifadelerini kullandı.

THY yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sudan ve Mısır'da mahsur kalan ve Türkiye'ye dönmek isteyen öğrencilerin tahliyesi kapsamında İstanbul'dan kalkan özel uçak akşam saatlerinde başkent Hartum'a ulaştı. THY uçağıyla birlikte İstanbul'dan 3 Sudan vatandaşının da tahliyesi gerçekleştirildi.

THY'nin TK 6881 sefer sayılı uçağı 52 öğrenci ve bir bebek yolcusuyla birlikte yerel saatle 19.40'da Hartum Havalimanı'ndan Mısır'ın başkenti Kahire'ye hareket etti.

Kalkıştan önce öğrencilere maske dağıtıldı.

14 gün boyunca Türkiye'de karantinada tutulacak öğrenciler, tahliye edildikleri için mutlu olduklarını söyledi.

THY uçağının Kahire'de tahliye edilmeyi bekleyen yaklaşık 80 öğrenciyi de alarak Türkiye saati ile 02.00 gibi İstanbul'a iniş yapması bekleniyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uçuşlar iptal edildiği için öğrenciler, ilgili ülkelerde mahsur kalmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İngiltere, İrlanda, İsviçre, Polonya, İtalya, Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde geçici olarak bulunan ve Türkiye'ye dönmek isteyen öğrenciler için özel seferler düzenlenmesi kararı alınmıştı.

Sudan ve Mısır'daki öğrencilerin tahliyesine başlandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

kahire ~ 4 yıl önce
ben misirda okudum misirda coK ciddi unversiteler var hem ucuz ayrica EU ve usa ciddi anlamda ogrenci var sacma sapan ahkem kesmeyin siyaseti ogrencilikle okumakla baglmayin hic nir zaman hindistanda okursuhuz sudanda okursunuz misir yedi bin senekik genis bir tarhi var bilginze AMERICAN UNVERSITY IN CAIRO AUC GERMAN UNVERSITY IN CAIRO GUC TIP KONUSUNDA AIN SHAMS UNVERSITESI GAYET IYI KAHIRE UNVERSITESI TARIHI UNVERSITE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Süleyman Saka ~ 4 yıl önce
Abi anlarım UK USA EU ülkeleri hatta UZAK DOĞU ama sudan mısır nedir arkadaş ? Zalim SİSİ diyorduk öğrenci mi gönderiyoruz anlamıyorum ?????!!!!! öğrenci değiller mi yoksa ?? bir öğrenci niye buralara gider

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sissy boy ~ 4 yıl önce
El ensar üniversitesi
~ 4 yıl önce
Büyük başarı çünkü Fas ülkesinde kalan Hollandalıları ve diger turistleri almak için girişimde bulunan hiç bir havayolu şirketine izin vermedi geçem gün corendonun 3 kurtarma uçuşu son anda iptal edildi Fas tarafından
~ 4 yıl önce
Bu operasyonların bi adı olmalı mesala REİS operasyonu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadiye ~ 4 yıl önce
Oradaki senin çocuğunda olabilirdi !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tc ~ 4 yıl önce
Zamanında Türkiye’yi beğenmeyip yurtdışına kaçanlar şimdi geri gelmeye çalışıyorlar komik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fetonun ~ 4 yıl önce
ogrencilerini getirmisler iste

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pakistanlı ~ 4 yıl önce
buralarda zor
Hadi ~ 4 yıl önce
Yürü be Tk daha çok virüs sokmaya devam. Başardın!Dahada başarabilirsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 4 yıl önce
Vatandaşlarımız başka ülkelerde mahsur mu kalsın. Cezayir miyiz biz? Göreve hazırız, bi tebliğe bakar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ABC ~ 4 yıl önce
Afrikalılar okumaya buraya gelirken Sudan’da Türk öğrencinin ne işi var anlamadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misyon ~ 4 yıl önce
Biraz geniş perspektiften bakarsan anlayabilirsin.
FO ~ 4 yıl önce
Filmlere konu olacak tahliye operasyonları. Operasyonu yürüten zincirin her halkasina selam olsun. NOT: Adamlar hastanelerde kendi vatandaşları arasında seçim yapıyor. Senin vatandaşına acır mı?Büyük devletiz vesselam. Bugünlere şükürler olsun. Rabbim devletimize esenlikler versin.
Km ~ 4 yıl önce
Hadisi şerifte buyuruluyor ki 'salgın hastalık oldugu zaman bir yerden baska yere gitmek icin evinizden dahi çikmayın oldugunuz yerde kalın' bunlar ne amaçlıyor acaba? yurt dısından vatandaşları getirmenin şova dönmeye başladığını görüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 4 yıl önce
Hadis çocuk çocuğunu terket de demez di mi? Biraz vizyon i.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000