13 Temmuz 2011, Çarşamba 13:00:00

SORUN YOLCUDA MI, MEYDANDA MI ŞİRKETLERDE Mİ?

AirportHaber yazarlarından Doç. Dr. Korhan Oyman, bu haftaki köşesinde rötarlara değindi...
  • Sayın Doç. Dr. Korhan OYMAN 'ının bu soruyu sorması bile hata sorun nerde olucakki biz muasır medeniyetler seviyesine geldikmi offf offf. Olayı şöyle özetliyebilirim ; Personel : Beyefendi pistte buzlanma var uçağınız bu yüzden 1 saat gecikmeli. Yolcu : Auaeuzzuieazuiea Senin A.... kafani gözini vururim le aahaa bu kaldirmiyo uçağı kafasini gözini dağıtin.
  • Tavuk yumurta klasigi. Tamamen haklisiniz..... Ayrica otomobil ariza yaptigi zaman saga emniyet seridine cekip cekici cagirirsiniz. Ucak havada bozuldugu zaman... Hey Kaptan, cek sagdaki bulutun uzerinemi olacak...!!!! Hic zannetmiyorum sonucunuda dusunmek bile istemiyorum...:((
  • Korhan Hocam, öncelikle Sabihadan selamlar. Bu konu başlığınız tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan çıkar lafına çok benziyor. Üçlü kombinasyonda her tarafın suçu var.Başta eğitim.Özellikle doğuştan gelen kültürel eğitim.Pet'ime 4 aylıktan itibaren HAYIR'ı öğrettim şu anda 3 yaşında, hayır dediğim zaman akan sular durur.Beklemesini bilmiyoruz, agresifiz,heyacanlıyız, kurallara uymuyoruz, uyanlara kızıyoruz.Çünkü, böyle gördük ve yasadık.Bir fırın kuyruğunda bile önümüzdekilere yada satıcıya'' hadi kardeşim,çabuk olsana'' v.s şekilde davranan insanların uçak 30 dak geciktiğinde neler yapabilecekleri zaten ortada....Düzelir mi? Düzelmez mi? Aslında bunu konuşmamız gerekir.
  • o zaman yer personeline çatın uçucu ekibe değil
  • her yolcuya merhaba yarısı karsılık verırse mutlusun o gun. ayrıca bilet sartlarından cok benım dert yandıgım bıletten otesı yazık annecik hava bozulsa ucak arızalansa hep laf işitiyor bilse bu kadar küfrün ucaktan önce havalara uctugunu bırak kızım der işi. yok bayanlardan daha fazla azar ısıtıyoruz acep nedendir :) ayrıca güvensiz bir ucustansa beklemeyı tercıh ederım yolcular bunun farkında değil. emın olsunlar enaz onlar kadar eve gitmeyi yada otele gitmeyi istiyoruz valla ayrıca ekmek kapınız turk yolcular dıyen biliyormusunuz emınım buyuk metrpol bir sehırde yasıyorsunuz ben istanbul ankara ucamaktansa dıyarbakır kayserı adana vs ucayım hepsı magrur hepsı guleryuzlu hepsı tesekkur bılen saygı duyan ınsanlar . kork kork en cok sonrd
  • Yolcular kadar havayolu personeli de kabahatli. Rötar oldugunda bizim yer personeli yolcu kadar bilincsiz. Bir ozur ve voucher ile yolculari idare edecekleri yerde, ilgisiz tavirlari ile istenmeyen olaylara sebep veriyorlar. Her zaman ki gibi atip tutan arkadaslarin cogunun yurtdisi tecrubesi oldugunu konusunda supheliyim.
  • Bilet sartlari zaten heryerde yaziyor, yurdum insanimiz okuma ozurlu oldugundan bunlari es geciyor. Ayrica "egitim sart" yorumcumuza ek: Yolcu olarak ucaga binerken kabin ekibine kacimiz "Merhaba" diyoruz? Kabin ekibi olarakta kac yolcu size "Merhaba" diyor? Bunlarin cevabini alirsak sonuc ortaya cikacaktir.
  • bence kabine yada bilet satışa yolcu için ayrıca bir bilgilendirme kartı konulmalı yada dergilere okusun öğrensinler kurallar durumlar kabin ekibinin asıl görevi hava kötü olunca ne kaptanın ne tekniğin ne kabin ekibinin hava trafiin bir şey yapamaycağını arıza olunca kalkmaktansa kalkmadan güvenlice beklemenin önemi oof saymakla bitmez havayolu hakkında sadece şikayet değil teşekkürde yazılabileceğini bir gülümsemenin selama karsılık vermenın ayna gibi yüzüne yansıtılacagının sadece kendılerının degıl tum ekıbın evıne aılesıne yada ulasacagı yere gıtmek ıcın can attıgını anlatmak lazım yazmak lazım
  • Sayin Korhan Bey, Yurdum insanimiza hicbir sey anlatamazsiniz. Maalesef. Anlasalar bile anlamak istemezler.
  • Evet bizler daha acemi yolcuyuz vede " sen benim kim olduğumu biliyormusun " psikolojisinden kurtulamamış kişileriz. Yavaş yavaş 25-30 yıl sonra sırada beklemeyi de başkasına yol vermeyi de öğreneceğiz bir de tanımadığımız bir kişi ile karşılaştığımız zaman gülümseyerek selam vermeyi öğreneceğiz.
Yolcuların bu konuda çok agresifleştiği ve bazen tartışmaların çıkmasına neden olan rötarlar konusunda kimi zaman havalimanından dolayı kimi zaman da şirketler nedeniyle gecikmeler yaşanıyor.

Tatil için Türkiye'ye gelen Korhan Oyman, JFK'dan kalkan THY uçağıyla 2 saatlik bir rötarın ardından Türkiye'ye geldiğini ve bunun çok olağan olduğundan bahsetmiş.Özellikle Amerika'da sık sık yaşanan bu duruma Türkiye'de farklı bakıldığına dikkat çeken Oyman, köşesinde konuyu şöyle açıkladı...

KORHAN OYMAN'IN YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ...
SORUN YOLCUDA MI, MEYDANDA MI ŞİRKETLERDE Mİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın Doç. Dr. Korhan OYMAN 'ının bu soruyu sorması bile hata sorun nerde olucakki biz muasır medeniyetler seviyesine geldikmi offf offf. Olayı şöyle özetliyebilirim ; Personel : Beyefendi pistte buzlanma var uçağınız bu yüzden 1 saat gecikmeli. Yolcu : Auaeuzzuieazuiea Senin A.... kafani gözini vururim le aahaa bu kaldirmiyo uçağı kafasini gözini dağıtin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tavuk yumurta klasigi. Tamamen haklisiniz..... Ayrica otomobil ariza yaptigi zaman saga emniyet seridine cekip cekici cagirirsiniz. Ucak havada bozuldugu zaman... Hey Kaptan, cek sagdaki bulutun uzerinemi olacak...!!!! Hic zannetmiyorum sonucunuda dusunmek bile istemiyorum...:((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Korhan Hocam, öncelikle Sabihadan selamlar. Bu konu başlığınız tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan çıkar lafına çok benziyor. Üçlü kombinasyonda her tarafın suçu var.Başta eğitim.Özellikle doğuştan gelen kültürel eğitim.Pet'ime 4 aylıktan itibaren HAYIR'ı öğrettim şu anda 3 yaşında, hayır dediğim zaman akan sular durur.Beklemesini bilmiyoruz, agresifiz,heyacanlıyız, kurallara uymuyoruz, uyanlara kızıyoruz.Çünkü, böyle gördük ve yasadık.Bir fırın kuyruğunda bile önümüzdekilere yada satıcıya'' hadi kardeşim,çabuk olsana'' v.s şekilde davranan insanların uçak 30 dak geciktiğinde neler yapabilecekleri zaten ortada....Düzelir mi? Düzelmez mi? Aslında bunu konuşmamız gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
o zaman yer personeline çatın uçucu ekibe değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
her yolcuya merhaba yarısı karsılık verırse mutlusun o gun. ayrıca bilet sartlarından cok benım dert yandıgım bıletten otesı yazık annecik hava bozulsa ucak arızalansa hep laf işitiyor bilse bu kadar küfrün ucaktan önce havalara uctugunu bırak kızım der işi. yok bayanlardan daha fazla azar ısıtıyoruz acep nedendir :) ayrıca güvensiz bir ucustansa beklemeyı tercıh ederım yolcular bunun farkında değil. emın olsunlar enaz onlar kadar eve gitmeyi yada otele gitmeyi istiyoruz valla ayrıca ekmek kapınız turk yolcular dıyen biliyormusunuz emınım buyuk metrpol bir sehırde yasıyorsunuz ben istanbul ankara ucamaktansa dıyarbakır kayserı adana vs ucayım hepsı magrur hepsı guleryuzlu hepsı tesekkur bılen saygı duyan ınsanlar . kork kork en cok sonrd

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yolcular kadar havayolu personeli de kabahatli. Rötar oldugunda bizim yer personeli yolcu kadar bilincsiz. Bir ozur ve voucher ile yolculari idare edecekleri yerde, ilgisiz tavirlari ile istenmeyen olaylara sebep veriyorlar. Her zaman ki gibi atip tutan arkadaslarin cogunun yurtdisi tecrubesi oldugunu konusunda supheliyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bilet sartlari zaten heryerde yaziyor, yurdum insanimiz okuma ozurlu oldugundan bunlari es geciyor. Ayrica "egitim sart" yorumcumuza ek: Yolcu olarak ucaga binerken kabin ekibine kacimiz "Merhaba" diyoruz? Kabin ekibi olarakta kac yolcu size "Merhaba" diyor? Bunlarin cevabini alirsak sonuc ortaya cikacaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bence kabine yada bilet satışa yolcu için ayrıca bir bilgilendirme kartı konulmalı yada dergilere okusun öğrensinler kurallar durumlar kabin ekibinin asıl görevi hava kötü olunca ne kaptanın ne tekniğin ne kabin ekibinin hava trafiin bir şey yapamaycağını arıza olunca kalkmaktansa kalkmadan güvenlice beklemenin önemi oof saymakla bitmez havayolu hakkında sadece şikayet değil teşekkürde yazılabileceğini bir gülümsemenin selama karsılık vermenın ayna gibi yüzüne yansıtılacagının sadece kendılerının degıl tum ekıbın evıne aılesıne yada ulasacagı yere gıtmek ıcın can attıgını anlatmak lazım yazmak lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayin Korhan Bey, Yurdum insanimiza hicbir sey anlatamazsiniz. Maalesef. Anlasalar bile anlamak istemezler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Evet bizler daha acemi yolcuyuz vede " sen benim kim olduğumu biliyormusun " psikolojisinden kurtulamamış kişileriz. Yavaş yavaş 25-30 yıl sonra sırada beklemeyi de başkasına yol vermeyi de öğreneceğiz bir de tanımadığımız bir kişi ile karşılaştığımız zaman gülümseyerek selam vermeyi öğreneceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000