30 Temmuz 2020, Perşembe 22:00:44

SON DAKİKA | THY'den kapsam dışı personele şok!

Türk Hava Yolları (THY) sendika üyesi olmayan çalışanlarla ilgili yeni ücret düzenlemesini duyurdu. Personele gönderilen açıklamada değişikliğin kabul edilmemesi haklı fesih olarak gösterildi.
  • Lale devri bitti. Hepsi seve seve kabul edecek. Candan bey ve Hamdi bey dönemlerinde zirvede gezen canım şirket şimdi ne halde?!
  • 40k tl aliyor
  • Karşim, ilave ünvanlar, hızlı kariyer atlamaları, her ay açılan yeni bir müdürlük varken, diğer yer personelinden daha avantajlı bir kariyer planı çiziyorken iyiydi? Şimdi ekip arkadaşlarına mal mı diyorsun? Gidip güleceksen git gül, buralarda afkurma.
  • Sendika talimatı ile atılan mail. Sendika da yolunu buldu. Danışıklı dövüş.
  • Normal şartlarda bu şekilde maaş düşürmek mobbing tazminatına sebebiyet veriyordu. Yakın zamanda bunu önleyici bir yasal düzenleme oldu mu? Bilen varsa net bir bilgi yazabilir mi?
  • Hiç yorum gelmediğine göre herkes kabul edecek demektir.
  • Süresiz şekilde bunu dayatmak sadece zorbalıktır. 2020’de başlayan pandemiyi sebep gösterip 2018 maaşına dönülmesi zorbalıktır, iyi niyetli değildir. Zorla imzalatılıyor. Bunu gerekçe gösterip iş bulunca dava açın kapsam dışı olanlar. Yine kıdem ve ihbarınızı yıllık izinlerinizi alırsınız.
  • Arkadaslar kabul edelim thy 2023 ü goremez
  • Hava hizmetleri
  • Çalışma şartları daha ağır olan bizler de hakettiğimiz tutarları alamıyoruz.

Türk Hava Yolları (THY) sendika üyesi olmayan çalışanlarla ilgili yeni ücret düzenlemesini duyurdu.

THY'den personele gönderilen açıklamada değişikliğin kabul edilmemesi haklı fesih sebebi olarak gösterildi.

İşte THY'nin kapsam dışı personele gönderdiği açıklama;
İstihdam Başkanlığımızca Covid-19 küresel salgın sürecinde gönderilen personel duyurularımızda da ifade edildiği üzere salgının tüm sivil havacılık sektöründe olduğu gibi Ortaklığımız faaliyetleri ve gelir gider dengesi üzerinde meydana getirdiği olağanüstü durum, tüm maliyet kalemlerimizde olduğu gibi personel maliyetlerinde de ciddi kesintiler yapılmasını zorunlu kılmaktadır.

Bu doğrultuda; Toplu İş Sözleşmesine tabi çalışanlarımıza ilişkin yeni ücret düzenlemeleri konusunda yetkili sendika ile görüşmeler devam etmektedir. Toplu İş Sözleşmesine tabi olmayan (kapsam dışı) Siz değerli çalışanlarımızın ücretleri ise; Yönetim Kurulumuzun aldığı 27.07.2020 tarih ve 126 sayılı karara istinaden 01.08.2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere ekteki şekilde yeniden düzenlenmiştir.

Çalışma şartlarınızda, ekte belirtildiği şekilde yapılan esaslı değişiklik, Covid-19 salgın sürecinin ortaya çıkardığı olağanüstü ekonomik şartların ortaya çıkardığı zorunluluktan kaynaklanmaktadır.

Ortaklığımız tarafından zorlayıcı sebeplerden dolayı yapılan bu ücret düzenlemesinin şahsınızca da makul ve kabul edilebilir olarak değerlendirileceğini düşünüyoruz. Bununla birlikte çalışma şartlarındaki bu esaslı değişikliği kabul edip etmeme hakkınız bulunmaktadır. Ayrıca, 4857 sayılı İş Kanunumuzun 22'nci maddesi gereği de yapılan bu esaslı değişikliğin geçerli olabilmesi için 6 İş günü içerisinde yeni ücret şartlarını yazılı olarak kabul etmeniz gerekmektedir. (Zorunlu sebebe dayanan esaslı değişikliğin çalışan tarafından kabul edilmemesi, işveren açısından iş akdinin feshi için geçerli sebep teşkil etmektedir)

Yukarıda izah edilen hususlar doğrultusunda; 01.08.2020 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni ücret teklifinin, iş bu e-postanın tarafınıza ulaştığı tarihten itibaren en geç 6 iş günü içerisinde (11.08.2020 tarihi mesai bitimine kadar) kabul veya reddinize ilişkin beyanın ekle birlikte öncelikle e-posta ile PERSONELYONETIMISEFLIGIYURTICI©THY.COM adresine aşağıda belirtildiği şekilde gönderilmesi gerekmektedir.

- Tarafıma bu e-posta ile yazılı olarak tebliğ edilen 1 Ağustos 2020 tarihinden geçerli yeni ücret düzenlemesini kabul EDİYORUM.
- Tarafıma bu e-posta ile yazılı olarak tebliğ edilen 1 Ağustos 2020 tarihinden geçerli yeni ücret düzenlemesini kabul ETMİYORUM. 

Bilahare iş bu tebliğ metninin ekini çıktı alarak kabul veya ret beyanınıza ilişkin imza kısmını doldurmanızı ve ıslak imzalı asıl nüshayı 31 Ağustos 2020 mesai bitimine kadar istihdam Başkanlığı/Organizasyon ve Personel Yönetimi Müdürlüğüne göndermenizi rica ederiz.



 

SON DAKİKA | THY'den kapsam dışı personele şok!

Yorumlar Tüm Yorumlar (245)

Son Mohikan ~ 4 yıl önce
Lale devri bitti. Hepsi seve seve kabul edecek. Candan bey ve Hamdi bey dönemlerinde zirvede gezen canım şirket şimdi ne halde?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 4 yıl önce
40k tl aliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oooo ~ 4 yıl önce
Karşim, ilave ünvanlar, hızlı kariyer atlamaları, her ay açılan yeni bir müdürlük varken, diğer yer personelinden daha avantajlı bir kariyer planı çiziyorken iyiydi? Şimdi ekip arkadaşlarına mal mı diyorsun? Gidip güleceksen git gül, buralarda afkurma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fo ~ 4 yıl önce
Sendika talimatı ile atılan mail. Sendika da yolunu buldu. Danışıklı dövüş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mobbing olmuyor mu? ~ 4 yıl önce
Normal şartlarda bu şekilde maaş düşürmek mobbing tazminatına sebebiyet veriyordu. Yakın zamanda bunu önleyici bir yasal düzenleme oldu mu? Bilen varsa net bir bilgi yazabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum Yok mu? ~ 4 yıl önce
Hiç yorum gelmediğine göre herkes kabul edecek demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık ~ 4 yıl önce
Süresiz şekilde bunu dayatmak sadece zorbalıktır. 2020’de başlayan pandemiyi sebep gösterip 2018 maaşına dönülmesi zorbalıktır, iyi niyetli değildir. Zorla imzalatılıyor. Bunu gerekçe gösterip iş bulunca dava açın kapsam dışı olanlar. Yine kıdem ve ihbarınızı yıllık izinlerinizi alırsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy batti ~ 4 yıl önce
Arkadaslar kabul edelim thy 2023 ü goremez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yer hizmetleri ~ 4 yıl önce
Hava hizmetleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UÇAK BAKIM TEKNİSYENİ (B777 C/S) ~ 4 yıl önce
Çalışma şartları daha ağır olan bizler de hakettiğimiz tutarları alamıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000