11 Nisan 2014, Cuma 10:04:58

SOLOTÜRK ESKİ PİLOTU SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Türk Hava Kuvvetleri’ndeki görevinden Şubat ayında ayrılan SoloTürk ekibinin komutanı ve kurucularından eski Binbaşı Sedat Yalın Ahbab, ilk kez konuştu. Ahbab, ayrılışını ve Türk Hava Yolları’ndaki (THY) yeni hayatını anlattı.
  • Kendisi ile tanısma frsatm oldu ..bambaska insanlar..hakikaten özel insanlar..
  • sen görevini yapmışsın.hayat senin kardeşim sevgilerimle
  • Bu adami kötüleyenleri anlamiyorum sizler nasil insanlarsiniz bir jet pilotunun belli bir sınırı vardir o kadar g ve basınç yuzunden ileride sağlık sorunlari cikabilir istifa etmesi gayet normal ayrica pilotumuzunda dedigi gibi bir jet asla para yüzünden terk edilemez dunyalari alsa f16 kullabirken hissedilen duyguyla kiyaslanamaz bu konuda laf atmayin herkesi kendiniz sanmayin bu adamlar vatana gorevlerini en guzel sekilde hizmet etmis adamlar. Ayrıca thynin onlari secmelerinide kiskanmaya hic luzum yok ADAMLAR SIZDEN DAHA IYI kabul edin bunu o sismis igrenc egolarinizi birakip şükredin vatan topraklarinda rahatca ucus yapabildiginize pilot olmak ile f16 pilotu olmak arasinda büyük fark vardir arkadaslar YÜREK ISTER savas ucagi kullanmak
  • SEVGİ DOLU ALİ İSMET ÖZTÜRK , YİNE KENDİNE YAKIŞAN BİR DEĞERLENDİRME YAPMIŞSIN . SİZLERİ TANIMIŞ OLMAKTAN VE BİRLİKTE YAŞADIKLARIMIZDAN SONSUZ ONUR DUYUYORUM. İLETİNDEN DE NASIL BİR HAVACILIK SEVDALISI OLDUĞUNU TEKRAR KANITLAMIŞSIN. SANA DA DEĞERLİ KARDEŞİME DE BAŞARILAR DİLİYORUM . KPT.TUNA GÜREL
  • Havayollarındaki uçuşlarda uçakta 1 tane kaptan oluyor, maşallah 200 adet te pilot oluyor. 50 TL'ye bilet alanların hepsi kendini değil pilot, şirketin sahibi sanıyor. Ne solosundan bahsediyorsunuz siz:)
  • Bir vatandaş olarak şunu söyleyeyim.Sivil asker kökenli kavgasının nedeni ben daha iyi pilotum,daha bilekliyim,bulunmaz hint kumaşıyım kavgası.Bir de en önemli işin ucunda tatlı para var.Şunu söyleyeyim sivilden pilot olmak için ciddi para gerekir.İşin ucunda sorumluluk var.Askeri pilotluk içinde cesaret ve sağlık gerektirir.Bazı jet pilotları ne yazıkki sivilleri küçümseyici davranışlarda bulunurlar.Kendilerinin özel olduğunu zanneder fakat gerçek olan şu ki çoğu aile çocuğunun askeri pilot olmasını istemez.Sınavlara girmesine izin vermez.O yüzden de pilotlar sanıldığı gibi el becerileri süper insanlarda değildir.Her şey çalışmayla olur.Yoksa en yetenekli pilotların vinç ,dozer oparatörlerinin olması gerekirdi.Onlardada joystick,lövye var.Amerikada taşeron havayollarında pilotlar 1000-2000 dolarla maaşa çalışıyorlar.Bulmuşsunuz fıstık gibi ülkeyi kavga ediyorsunuz
  • İ phone appl. Tebrik ediyorum bir line pilotu "line pilotluğunu" ancak bu kadar kanıksamış ve sorumluluğunu üstlenmiş olabilir. Can taşımak bambaşka bir dünyadır evet eller titrer hatta yürekliysen yürek de titrer F 16 uçuculuğu için belki bir çoğumuz yorum yapamayız zira herhangi bir zor durumda line pilotları olarak arkadaki 150 kişinin altında birer ejection seat olmadığının da gayet bilincindeyiz değil mi???? ki Yalın Abimiz kendi de söylemiştir o farklı bu farklı diye :) biz f16yı anlamıyoruz da siz a320 yi anlıyor musunuz tartışmasına da havacılar olarak ne gerek var ki sonuçta hepimizin işin ucunda "can meselesi" olduğunu en temel eğitimlerimiz sırasında Öğrenmiş!!!! Olmamız gerekir değil mi? Yalın abime başarılar diliyorum gerçek havacılara da selam ederim . Abi ne büyük adamsın ya iki cümle kurdun....
  • Arkadaş sırf muhalefet olmak için yorum yazma ! Bi dünya yazı yazdım oraya tutup buna mı takıldın ? Evet 150 kişi taşımak daha zor ve stresli . F -16 ya kolay mı dedim . Ama f16 da stres varsa line da stresten erirsin ! İşin zorluğu mu yoksa insan canı sorumluluğunu ağır basar bu soruyu sor kendine ? İkiside ağır ama can taşımak önemlidir ve sorumluluk ister . Görecez bakalım Allah utandırmasın ! İniş rulesinde şaşırıp tono atmaya kalkmasın da :)))
  • Arkadas harbiden yurdum insani buyuse de ergen, konusur ama o da internet sitelerinde kerhen, ee daha vakit de varken calis sen de gec be kardes istedigin yere, al paraciklari ye catir catir orda burda gezerken ::))
  • önce sağ koltuktan başlayacaksın..yanlış koltuktasın

Bir F-16 ile uçağın ve insanın sınırlarını ne kadar zorlayabilirsiniz? SoloTürk ile bu sorunun cevabını büyüleyici gösterilerle veren Sedat Yalın Ahbab, görevinden ayrıldığında herkesi şaşırttı. 31 Aralık’ta ‘Çok zormuş hakikaten; Söylerler, ifade ederlerdi de bırakırken, tam olarak kavrayamazdım…’ diye başladığı teşekkür yazısı, 2013 yılında 110 savaş pilotunun istifa etmesinin de etkisi ile Hava Kuvvetleri’nde neler oluyor sorusunu tekrar gündeme getirdi.

Nefes kesen gösterileriyle herkesi büyüleyen ekibin komutanı neden görevinden ayrılmıştı? Her kafadan bir ses çıktı. Yazdıkları farklı yerlere çekildikçe susmayı tercih eden Ahbab, sessizliğini Hürriyet'ten Murat Kıvanç'a bozdu.

“VEDA DEĞİL TEŞEKKÜRDÜ”

THY’de göreve başlayan ve İkinci Kaptan Pilot olarak Airbus A320 eğitimi alan Sedat Yalın Ahbab, Hava Kuvvetleri’nden ayrılışını, o yazıyı ve yeni kariyerini anlattı:

"Ben bir veda mektubu yazmadım, o bir teşekkür mektubuydu. Ancak farklı yerlere çekildi.  Türk Hava Kuvvetleri’nden ayrılışımın nedeni asla kızgınlık ya da kırgınlık değil. Görev süresince elimden geleni yaptım. Daha iyisini yapabilir miydim? Elbette her zaman daha iyisi vardır. Ancak ben elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım."

"DEVAM ETMEM EKSTRA OLACAKTI"

"Ayrılışımın nedeni tamamen kişisel nedenlerdi. SoloTürk’te görev sürem bitmişti. Kurucu ekipten görevde kalan bir tek ben olduğum için 1 yıl daha devam etmem söz konusuydu ancak bu ekstra bir durum olacaktı. SoloTürk, Yüzbaşı Yusuf Kurt ile de aynı şekilde devam edebilecekti. Bunun için, içim çok rahat bir şekilde görevimi devrettim."

“İNSAN NASIL ANNESİNE VE BABASINA KÜSEMEZ İSE…”

"Eskiden çok daha kısa sürede emekli olunuyordu. Kanun değişmemiş olsaydı şimdi emekliliğim için bir kaç yılım kalmış olacaktı. İnsanlar işlerinden emekli olduğunda “Neden emekli oldun?” gibi bir soru sormuyoruz. Aslında benim ayrılışım da böyle. Görevimi bitirmiştim. Elbette zor oldu. 21 yılımı geçirdiğim evimden ayrıldım.  Ama asla bahsedildiği gibi küslük olmadı. İnsan nasıl anne ve babasına küsemez ise benim de Türk Hava Kuvvetleri’ne küsmem söz konusu olamaz. Bunun bile yanlış anlaşılmasını istemem. Küslük yaşanacak bir şeyler oldu da benim küsmemem gibi bir durum da söz konusu değil. Ben hayatımı en güzel yıllarını o kurumda yaşadım."

“F-16 PARA İÇİN BIRAKILMAZ”

"İstifa anlam olarak olumsuz bir kelime. Eylemin adı istifa olduğu için bunu kullanıyoruz. Yoksa ben istifa etmedim, ayrıldım. Ayrılırken de kurumumdaki herkese teşekkür etmek istedim ve bir yazı yazdım. Sonra fark ettim ki o yazıyı yazmamam gerekiyormuş.

Artık herkes hayatı sosyal medyadan takip ediyor. Telefonlarımızın şarjı bittiği zaman adeta kitleniyoruz. Elbette SoloTürk’ten ayrılmam sosyal medyada da konuşuldu. Para için ayrıldığım bile söylendi. Beni en çok üzenlerden biri de bu oldu. Bunu belki de en iyi F-16 kullananlar anlar. F-16, o his, para için bırakılmaz."

“SESİ NİNNİ GİBİ GELİYOR”

Yalın Ahbab kulakları adeta sağır eden F-16’nın motor sesi için “Tiz hava alığı sesi kulağıma ninni gibi geliyor” diyor ve uçmayı şöyle anlatıyor: Tamamen tutku. Kimi uçağın sesinden bile rahatsız olur. Bunu çocuk sahibi olmaya benzetebilirsiniz. Restoranda otururken ağlayan çocuk sesi kimileri için rahatsız edici olabilir. Evlenmeden önce ben de rahatsız olanlardandım. Ancak baba olduktan sonra tam tersi ağlayan çocuk sesi benim için sevgi oldu. Bir uçağın sesi de benim için böyle" diyor.

“FARKIMI NEREDE GÖSTEREBİLİRİM EMİN DEĞİLİM”

Türk Hava Kuvvetleri’nden içinde Türk bulunan başka bir kuruma, Türk Hava Yolları’na geçen Sedat Yalın Ahbab, yeni görevini ise şöyle anlatıyor: "SoloTürk’te F-16 kullanıyordum şimdi ise Airbus A320 eğitimi alıyorum. İsim olarak her ikisi de pilot olarak geçiyor ancak birbirinden çok farklı.  Henüz Airbus ile uçmadım, eğitim aşamasındayım. Ancak bir F-16’da lövye ve gaz kolu ile her şeyi yaparsınız. Burada ise belirtilen otomasyonlar var. F-16’da tüm sorumluluk bana aitti burada ise can sorumluluğu var, doğru karar almak zorundasınız. Kurallar var. Limitler çok net ve belli. Bir pilot olarak farkımı nerede gösterebilirim emin değilim. Yine de anladığım kadarıyla eğitime ve kurallara ne kadar uyarsam ne kadar doğru şekilde uygularsam farkımı o kadar gösterebilirim. Yani iyi bir pilot olmak için belirlenen standartlara, prosedürlere tam olarak uyulması gerekiyor."

SOLOTÜRK EN İYİLERİNDEN SEÇİLİYOR

"Tek F-16 ile gösteri uçuşları yapan SoloTürk, 2010 yılında kuruldu. Hava Kuvvetleri’nin en iyi savaş pilotları arasından seçilen subaylar, tek F-16 ile uçağın ve bedenlerinin sınırlarını zorlayarak tehlikeli manevralar yapıyorlar. Gösteri pilotu, hareketler esnasında çok yüksek “G” kuvvetlerine maruz kalıyor."

SEDAT YALIN AHBAB KİMDİR?

1977 doğumlu olan Binbaşı Sedat Yalın Ahbab, 1999 yılında Hava Harp Okulunu bitirdi.  Bandırma ve Akıncı'da F-16 Hava Savunma Pilotu olarak görev yaptıktan sonra, 2010 yılında Gösteri Pilotu seçilerek, 141’inci Filo Komutanlığına öğretmen pilot olarak atandı. SoloTürk’ün kurucularından olan ve 21 yılda bin 500 saatin üzerinde F-16 uçuşunun ardından Binbaşı rütbesiyle görevine ayrılan Ahbab, 2014’ün Şubat ayında Türk Hava Yolları’nda ikinci pilot olarak göreve başladı. Yalın Ahbab evli ve 1 çocuk sahibi.

SOLOTÜRK ESKİ PİLOTU SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (96)

murat liman ~ 8 yıl önce
Kendisi ile tanısma frsatm oldu ..bambaska insanlar..hakikaten özel insanlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ferdi ~ 8 yıl önce
sen görevini yapmışsın.hayat senin kardeşim sevgilerimle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Insan olun azicik ~ 10 yıl önce
Bu adami kötüleyenleri anlamiyorum sizler nasil insanlarsiniz bir jet pilotunun belli bir sınırı vardir o kadar g ve basınç yuzunden ileride sağlık sorunlari cikabilir istifa etmesi gayet normal ayrica pilotumuzunda dedigi gibi bir jet asla para yüzünden terk edilemez dunyalari alsa f16 kullabirken hissedilen duyguyla kiyaslanamaz bu konuda laf atmayin herkesi kendiniz sanmayin bu adamlar vatana gorevlerini en guzel sekilde hizmet etmis adamlar. Ayrıca thynin onlari secmelerinide kiskanmaya hic luzum yok ADAMLAR SIZDEN DAHA IYI kabul edin bunu o sismis igrenc egolarinizi birakip şükredin vatan topraklarinda rahatca ucus yapabildiginize pilot olmak ile f16 pilotu olmak arasinda büyük fark vardir arkadaslar YÜREK ISTER savas ucagi kullanmak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
104tuna ~ 10 yıl önce
SEVGİ DOLU ALİ İSMET ÖZTÜRK , YİNE KENDİNE YAKIŞAN BİR DEĞERLENDİRME YAPMIŞSIN . SİZLERİ TANIMIŞ OLMAKTAN VE BİRLİKTE YAŞADIKLARIMIZDAN SONSUZ ONUR DUYUYORUM. İLETİNDEN DE NASIL BİR HAVACILIK SEVDALISI OLDUĞUNU TEKRAR KANITLAMIŞSIN. SANA DA DEĞERLİ KARDEŞİME DE BAŞARILAR DİLİYORUM . KPT.TUNA GÜREL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne solosu ~ 10 yıl önce
Havayollarındaki uçuşlarda uçakta 1 tane kaptan oluyor, maşallah 200 adet te pilot oluyor. 50 TL'ye bilet alanların hepsi kendini değil pilot, şirketin sahibi sanıyor. Ne solosundan bahsediyorsunuz siz:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kavga ~ 10 yıl önce
Bir vatandaş olarak şunu söyleyeyim.Sivil asker kökenli kavgasının nedeni ben daha iyi pilotum,daha bilekliyim,bulunmaz hint kumaşıyım kavgası.Bir de en önemli işin ucunda tatlı para var.Şunu söyleyeyim sivilden pilot olmak için ciddi para gerekir.İşin ucunda sorumluluk var.Askeri pilotluk içinde cesaret ve sağlık gerektirir.Bazı jet pilotları ne yazıkki sivilleri küçümseyici davranışlarda bulunurlar.Kendilerinin özel olduğunu zanneder fakat gerçek olan şu ki çoğu aile çocuğunun askeri pilot olmasını istemez.Sınavlara girmesine izin vermez.O yüzden de pilotlar sanıldığı gibi el becerileri süper insanlarda değildir.Her şey çalışmayla olur.Yoksa en yetenekli pilotların vinç ,dozer oparatörlerinin olması gerekirdi.Onlardada joystick,lövye var.Amerikada taşeron havayollarında pilotlar 1000-2000 dolarla maaşa çalışıyorlar.Bulmuşsunuz fıstık gibi ülkeyi kavga ediyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arkadaş ~ 10 yıl önce
İ phone appl. Tebrik ediyorum bir line pilotu "line pilotluğunu" ancak bu kadar kanıksamış ve sorumluluğunu üstlenmiş olabilir. Can taşımak bambaşka bir dünyadır evet eller titrer hatta yürekliysen yürek de titrer F 16 uçuculuğu için belki bir çoğumuz yorum yapamayız zira herhangi bir zor durumda line pilotları olarak arkadaki 150 kişinin altında birer ejection seat olmadığının da gayet bilincindeyiz değil mi???? ki Yalın Abimiz kendi de söylemiştir o farklı bu farklı diye :) biz f16yı anlamıyoruz da siz a320 yi anlıyor musunuz tartışmasına da havacılar olarak ne gerek var ki sonuçta hepimizin işin ucunda "can meselesi" olduğunu en temel eğitimlerimiz sırasında Öğrenmiş!!!! Olmamız gerekir değil mi? Yalın abime başarılar diliyorum gerçek havacılara da selam ederim . Abi ne büyük adamsın ya iki cümle kurdun....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Arkadaş sırf muhalefet olmak için yorum yazma ! Bi dünya yazı yazdım oraya tutup buna mı takıldın ? Evet 150 kişi taşımak daha zor ve stresli . F -16 ya kolay mı dedim . Ama f16 da stres varsa line da stresten erirsin ! İşin zorluğu mu yoksa insan canı sorumluluğunu ağır basar bu soruyu sor kendine ? İkiside ağır ama can taşımak önemlidir ve sorumluluk ister . Görecez bakalım Allah utandırmasın ! İniş rulesinde şaşırıp tono atmaya kalkmasın da :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sergio ~ 10 yıl önce
Arkadas harbiden yurdum insani buyuse de ergen, konusur ama o da internet sitelerinde kerhen, ee daha vakit de varken calis sen de gec be kardes istedigin yere, al paraciklari ye catir catir orda burda gezerken ::))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flp pt ~ 10 yıl önce
önce sağ koltuktan başlayacaksın..yanlış koltuktasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000