10 Ocak 2011, Pazartesi 11:33:21

SKY KURTLAR SOFRASINDA

AirportHaber Başyazarı Sefa İnan, iç hat uçuşları için start veren SKY Havayolları'nı köşesine taşıdı. İnan ayrıca Türk Hava Yolları Teknik A.Ş'yi de konu alan ayrı bir yazı kaleme aldı. Peki, İnan neler dedi?
  • Aslında yanlış olan uçak, makine, elektrik-elektronik mühendisi her ne olursa olsun bir mühendisin Teknisyenlik uygulamalarından geçmeden mühendis olmasıdır. Sanki sistemimiz, mühendisleri sırf üretmesinler diye bakım-makım, kalite-malite gibi kağıt üzerinde çalıştırarak oyalıyıp duruyor. Bizleri çok seven(!) gavur kardeşlerimiz tarafından tabiki havacılıkta % 100 dışa bağımlı olmamız şartı, İslamın şartı gibi arandığı için herhalde mühendisler de havacılıkta bu yüzden pek fazla üretemiyorlar. Havacılıktan sorumlu yetkililer ise bol bol siyaset üretiyor ama teknoloji üretmek adına ne devlet, ne sektör, ne de hiç kimse havacılıktaki bu çelişkiyi görmüyor ve çözmek için uğraşmıyor. Yine de herşeyin hayırlısı olsun diyelim. Ümit ÇENDEK
  • ist-ank 4 saat ama kaç sefer var izmir deddiğin 3-4 milyonluk ankara daha fazla olan bir yer hen bu arada 700 km yolu 6 saatte gidenede saygı duyarım ayrıca köprüden vapurdan uçarakk gçiyorsun galiba
  • Bu şirketler Ankara gibi karlı bir destinasyona uçamıyor. Kış aylarında bu uçakları doldurmak zor olacaktır. Ayrıca yazıyı yazan arkadaş kötümser bir tablo çizmemiş sadece dikkat çekmiş. Ben tüm yazılarnlara katılıyorum.
  • istanbul-izmir karayolu ile 6 saat!!!! thy yada pegasus ile ızmir 4 saat!!!!budur... kısa mesafede ucak kullanmak zaman acısından karlı değil.1000 km üstünde oldugu zaman zaman ve malıyet acısından karlı...ankara-izmire ucak olsa ne olur-olmazsa ne olur??
  • ben sefa inanın görüşlerine katılmıyorum. eğer fiyatlar uygun olursa ve insanlar alıştırılırsa pastada çok pay var neden derseniz. taşımamızın %90 'ı hala karayolu ile yapılıyor. antalya otogarında antalya-ankara 45 TL yer yok. halbuki uçak 59'a ve yarı dolu kalkıyor. otobüsebinenlere neden uçağa binmiyorsunuz diye soruyorum. diyorlarki "bileti 1 ay önceden alırsak 59 yoksa 300 civarıyımış" halbuki öyle değil turkuazda 55 e uçarken yer bulunabiliyordu. eğer iyi tanıtım yapılır, vaktinde rötarsız (turkuazın en büyük sıkıntısıydı) gidilirse otobüs pastasından çok pay gelir. AYT-ESB sadece ajet uçuyor. ama günde 3 sefer full dolu. fakat 50 adet otobüs gidiyor (yaklaşık 2500 yolcu) 45 TL. diğer destinasyonlarda düşünülürse çok iş var daha.
  • thy nin arkası türkiye cumhuriyeti tabi heryere saldırır uçak alır 240 tl ye elazıga izmire uçar halkı kazıklar siyasetçileri gazetecileri bedava taşır reklamlara bir ton para verir askere %10 bile indirim yapmaz o askerde doguda şehit olur sonrada vatan sagolsun miili hava yoluna bak ismine degişseler akepe air olsa olmazmı olur olur hatta berat air bile olur
  • real madrid ile pedik karistirilmaz ama bir sirketin öz kaynagi her an önemli ister 50 senelik olsun ister 1 senelik, sky su anda 0 öz sermaye sahip.döner sermayeyle ayakta durmak cok zor, zaman gösterir.madrid sampiyon ligde ve milyonlarca hayrani var?
  • suanda piyasa şişti,yenı bi havayolunu kaldıracak talep yok..bugun eğer 150 kısılık uçakta 30 kişi ile uçuyorsanız;piyasanın doldugunu rahatlıkla söyleyebılırız.bora jette battı ama thy'nin kanatları altına gırdı..yanı piyasa doldu beyler.gidin otobus sırketı kurun daha ıyı..THY dısında hepsi birgün iflas bayragını ceker..
  • Halkın genelinin yurt içi sefer yapmayan şirketleri tanımadıkları söylenmiş. Bu bencede doğru. Şimdi halk SKY ile TURKUAZI tanımıyorsa bunun hangisinin daha büyük şirket olduğunu bilemiyecektir. Bence Turkuazın yediği darbe bir süre bu yeni iç hatlara girecek şirketler için kötü oldu.
  • ÖNCELIKLE SKY TURKUAZ GIBI BIR IKI SENELIK BIR SIRKET DEGIL ALTYAPISI ILE AVRUPADAKI PASTASIYLA HAVACILIGI BILEN BIR SIRKET YANI YUKARDAKI DEGERLENDIRME NERDEYSE REAL MADRIDLE PENDIKSPORU KARSILASTIRMAK GIBI OLMUS
Anımsarsınız, 6 Eylül 2010 tarihinde; “Dikkat edin, fena dayak yersiniz..!” başlığı ile bir yazı yayınlamış ve iç hat uçuşlarına girecek olan şirketlerimizi dikkatli olmaları için uyarmıştım.

Ancak, bu uyarım Turkuaz cephesinde bir işe yaramamış olsa gerek; istenmeyen oldu ve bu şirketimizin bugünkü durumunu hepimiz biliyoruz.

Yolculuklarında havayolu seçimi yapan insanlar, şimdi Turkuaz şirketinin yaşadığı olumsuz gelişmelerden sonra, “sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer” örneğinde olduğu gibi, şirket seçimi yaparken, iç hatlara yeni giren şirketlere temkinli yaklaşacaktır.



AirportHaber Başyazarı Sefa İnan'ın köşe yazısını okumak için TIKLAYINIZ
SKY KURTLAR SOFRASINDA

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 13 yıl önce
Aslında yanlış olan uçak, makine, elektrik-elektronik mühendisi her ne olursa olsun bir mühendisin Teknisyenlik uygulamalarından geçmeden mühendis olmasıdır. Sanki sistemimiz, mühendisleri sırf üretmesinler diye bakım-makım, kalite-malite gibi kağıt üzerinde çalıştırarak oyalıyıp duruyor. Bizleri çok seven(!) gavur kardeşlerimiz tarafından tabiki havacılıkta % 100 dışa bağımlı olmamız şartı, İslamın şartı gibi arandığı için herhalde mühendisler de havacılıkta bu yüzden pek fazla üretemiyorlar. Havacılıktan sorumlu yetkililer ise bol bol siyaset üretiyor ama teknoloji üretmek adına ne devlet, ne sektör, ne de hiç kimse havacılıktaki bu çelişkiyi görmüyor ve çözmek için uğraşmıyor. Yine de herşeyin hayırlısı olsun diyelim. Ümit ÇENDEK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ist-ank 4 saat ama kaç sefer var izmir deddiğin 3-4 milyonluk ankara daha fazla olan bir yer hen bu arada 700 km yolu 6 saatte gidenede saygı duyarım ayrıca köprüden vapurdan uçarakk gçiyorsun galiba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu şirketler Ankara gibi karlı bir destinasyona uçamıyor. Kış aylarında bu uçakları doldurmak zor olacaktır. Ayrıca yazıyı yazan arkadaş kötümser bir tablo çizmemiş sadece dikkat çekmiş. Ben tüm yazılarnlara katılıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
istanbul-izmir karayolu ile 6 saat!!!! thy yada pegasus ile ızmir 4 saat!!!!budur... kısa mesafede ucak kullanmak zaman acısından karlı değil.1000 km üstünde oldugu zaman zaman ve malıyet acısından karlı...ankara-izmire ucak olsa ne olur-olmazsa ne olur??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ben sefa inanın görüşlerine katılmıyorum. eğer fiyatlar uygun olursa ve insanlar alıştırılırsa pastada çok pay var neden derseniz. taşımamızın %90 'ı hala karayolu ile yapılıyor. antalya otogarında antalya-ankara 45 TL yer yok. halbuki uçak 59'a ve yarı dolu kalkıyor. otobüsebinenlere neden uçağa binmiyorsunuz diye soruyorum. diyorlarki "bileti 1 ay önceden alırsak 59 yoksa 300 civarıyımış" halbuki öyle değil turkuazda 55 e uçarken yer bulunabiliyordu. eğer iyi tanıtım yapılır, vaktinde rötarsız (turkuazın en büyük sıkıntısıydı) gidilirse otobüs pastasından çok pay gelir. AYT-ESB sadece ajet uçuyor. ama günde 3 sefer full dolu. fakat 50 adet otobüs gidiyor (yaklaşık 2500 yolcu) 45 TL. diğer destinasyonlarda düşünülürse çok iş var daha.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thy nin arkası türkiye cumhuriyeti tabi heryere saldırır uçak alır 240 tl ye elazıga izmire uçar halkı kazıklar siyasetçileri gazetecileri bedava taşır reklamlara bir ton para verir askere %10 bile indirim yapmaz o askerde doguda şehit olur sonrada vatan sagolsun miili hava yoluna bak ismine degişseler akepe air olsa olmazmı olur olur hatta berat air bile olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
real madrid ile pedik karistirilmaz ama bir sirketin öz kaynagi her an önemli ister 50 senelik olsun ister 1 senelik, sky su anda 0 öz sermaye sahip.döner sermayeyle ayakta durmak cok zor, zaman gösterir.madrid sampiyon ligde ve milyonlarca hayrani var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
suanda piyasa şişti,yenı bi havayolunu kaldıracak talep yok..bugun eğer 150 kısılık uçakta 30 kişi ile uçuyorsanız;piyasanın doldugunu rahatlıkla söyleyebılırız.bora jette battı ama thy'nin kanatları altına gırdı..yanı piyasa doldu beyler.gidin otobus sırketı kurun daha ıyı..THY dısında hepsi birgün iflas bayragını ceker..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Halkın genelinin yurt içi sefer yapmayan şirketleri tanımadıkları söylenmiş. Bu bencede doğru. Şimdi halk SKY ile TURKUAZI tanımıyorsa bunun hangisinin daha büyük şirket olduğunu bilemiyecektir. Bence Turkuazın yediği darbe bir süre bu yeni iç hatlara girecek şirketler için kötü oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ÖNCELIKLE SKY TURKUAZ GIBI BIR IKI SENELIK BIR SIRKET DEGIL ALTYAPISI ILE AVRUPADAKI PASTASIYLA HAVACILIGI BILEN BIR SIRKET YANI YUKARDAKI DEGERLENDIRME NERDEYSE REAL MADRIDLE PENDIKSPORU KARSILASTIRMAK GIBI OLMUS

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000