26 Şubat 2009, Perşembe 10:00:57

SKANDAL AÇIKLAMALAR

Türk Havayolları’nın Amsterdam Schiphol Havalimanı’na inişe geçtiği sırada yere çakılmasıyla birlikte Schiphol Havalimanı yakınlarında oturan Avrupa Temsilcimiz THY uçağının radardan kaybolduğu haberini bildirdi.
  • yönetimi savunmuyorum ancak basın açıklamasında ''şu ana kadar bize gelen bilgi ölü olmadığı şeklindedir'' açıklaması yapılmıştır. ki bana göre yapılabilecek en doğru açıklamadır. siz ölü olduğunu nerden biliyordunuz, kesin bir dille nasıl açıklıyordunuz? hollanda yetkilileri bile kesinleşmeyen bilgileri açıklamazken siz nasıl bu kadar emin oldunuz? insanların nabızlarına bakıp ölüm saati belirleme yetkiniz var mı? uçakta yakınları olan insanların kesinleşmeyen bilgilerle bu şekilde hop oturup hop kalkmasına hakkınız var mı? biraz daha hassasiyet göstermenizi rica edicem..
  • Önce "çakılıyor" kelimesini değiştirin sonra başkalarının skandallarını haber yapın.
  • BEN BÖYLE BİR HABERCİLİK REZALETİ GÖRMEDİM YAA.YUH DİYORUM BAŞKA BİRŞEY DEMİYORUM.OLAYI YAŞAYAN YOLCU İLE CANLI KONUŞUYOR,YOLCU DİYOR Kİ HERŞEY NORMALDİ,O DİYORKİ ZORUNLU İNİŞ ANONSU YAPILMADI MI?ADAM İSRARLA UĞUR BEY ANORMAL OLAN HİÇBİRŞEY YOKTU DİYOR,U.D VAKİT Mİ YETMEDİ DİYOR.YUH ARTIK YAA.NE DEMEK İSTİYORSUN KARDEŞİM SEN?150-200 METRE ÖNÜNDEKİ DUVARA FRENLERİ OLMAYAN 250-300 KM SÜRATLE YAKLAŞAN BİR ARABAYI KULLAN BAKALIM UĞUR BEY,BAK BAKALIM O ZAMAN ADINI SORSALAR SÖYLİYEBİLİR MİSİN SEN.?SEN KENDİN YAZDIĞIN SENARYOYU YOLCUYA OYNATMAK İSTEYEN BASİT BİR HABERCİ GÖRÜNÜMÜ SUNDUN.BENCE ARTIK SENİN BALIK TUTMA VAKTİN GELMİŞ...BÖYLE KONULARDA BİR DAHA YANINIZA BİLİR KİŞİ ALIN.VE BU DA PİLOTLAR DERNEĞİNDEN OLSUN.YANİ İŞLİ BİLEN BİRİ OLSUN .
  • AIRPORTHABER İN GENEL MÜDÜRÜ TELE24 TE HABER PROGRAMINA KATILMIŞTI VE BENDE SEYREDİYORDUM.HAYRET İÇİNDE KALDIM.İNEN UÇAĞIN VORTEX OLMAZMIŞ.ÇÜNKÜ İNİŞTE UÇAK DÜŞÜK TAKAT KULLANIRMIŞ.ŞİMDİ ŞÖYLE DİYEYİM MÜDÜRBEY:VORTEX İN MANASI ANAFOR,BURGU DEMEKTİR.BUNA UÇAĞIN GÖVDESİNİN(KANATLARIYLA BİRLİKTE) HAVAYI YARMASINDAN SONRA ARKASINDA OLUŞTURDUĞU AKIMLAR OLARAK AÇIKLANIR.YANİ SİZİN AÇIKLAMANIZI HİÇ BEĞENMEDİM.SİZİ BİLİRKİŞİ GİBİ ÇIKARMIŞLAR AMA BİR DAHA BÖYLE PROGRAMA ÇIKACAK OLURSANIZ SİZDE YANINIZA AERODİNAMİKÇİ ALIN BENCE.SONRA BİZDE BİLENDE KONUŞUYOR BİLMEYENDE DEMİYELİM YANİ.SAYGILARIMLA..
  • nedense turk milleti olarak ozel veya kamu..kriz yonetimini bir turlu gerceklestiremiyoruz..belli bir altyapimiz yokve gecmisten gelen bir ananemiz yok..yine sacmaladik..umarim kazanin altindan skandal yaratacak bir sonuc cıkmaz..(yakıtın bitmesi gibi)
  • Ali Bey: DAHA BİR HAFTA ÖNCESİNDE BU SİTEDE ATİLAY AYÇİNİN BİR AÇIKLAMASINI OKUDUM... ŞÖYLE DİYOR.. THY EN GÜVENSİZ ÜÇ HAVAYOLUNDAN BİRİDİR... İŞTE SKANDAL AÇIKLAMA.BU KONUNUN ULUSAL MEDYADA GÜNDEME GETİRİLMESİNİ VE BU AÇIKLAMANIN ALTINDA NELER YATIYOR BUNLARIN ORTAYA ÇIKMASINI RİCA EDERİM.ÇÜNKÜ ÇOK CİDDİ BİR AÇIKLAMA.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • bir kazada insana ait 3 sonuç vardır.ölü-yaralı-sağlıklı kurtulan.yaralı olarak kurtulan biri dakikalar içinde ölebilir.bu da birkaç dakika içinde yaralı ve ölü sayılarını değiştirir.rakamlar konusunda neden bu kadar saçma spekülasyonlar ve suçlamalar yapılıyor anlamak mümkün değil.bir de lütfen airport tv ye işten anlayan spikerler koyunuz.sokaktan geçen adamı spiker diye oturtmuşsunuz oraya.otoriteye soru sormasını ve dinlemesini bile bilmiyorlar.sefa inan bile dün zor sabretti.
  • CHECKLIST ' in açıklaması: Uçuş belli safhalardan oluşur bu numaralar ile sınıflandırılmıştır. 1,2,3,4,5,6,7,8 gibi bu uçak yerdeyken başlar ve tekrar yere inene ve park yerine yanaşıp motorlar susturulana kadar olan safhalaradır. Bu safhalarda pilotların herbir sfhada yapması gereken işlemlerin liste halinde yazılı olarak kokpitte bulunan evraklardır, pilotlar yapmaları gereken işlemleri buradaki sıra ile bu evraklardan okuyarak yaparlar, ezberlerinden yapmazlar yaparlarsa hata yapmış olurlar çünkü insan hafızası herşeyi birebir hatırlayan bir bilgisayar değildir. Örn. yardımcı pilot listeyi okur ve kaptan pilot checked diye işlemin uygulandığını herbir madde için teker teker teyid eder. Bunun gibi bişeydir checklist..
  • CHECKLIST ' in açıklaması: Uçuş belli safhalardan oluşur bu numaralar ile sınıflandırılmıştır. 1,2,3,4,5,6,7,8 gibi bu uçak yerdeyken başlar ve tekrar yere inene ve park yerine yanaşıp motorlar susturulana kadar olan safhalaradır. Bu safhalarda pilotların herbir sfhada yapması gereken işlemlerin liste halinde yazılı olarak kokpitte bulunan evraklardır, pilotlar yapmaları gereken işlemleri buradaki sıra ile bu evraklardan okuyarak yaparlar, ezberlerinden yapmazlar yaparlarsa hata yapmış olurlar çünkü insan hafızası herşeyi birebir hatırlayan bir bilgisayar değildir. Örn. yardımcı pilot listeyi okur ve kaptan pilot checked diye işlemin uygulandığını herbir madde için teker teker teyid eder. Bunun gibi bişeydir checklist..

Bu gelişme üzerine AirportHaber ve Airport TV ekipleri hemen harekete geçerek uçağın düşüp düşmediği konusunu netleştirmeye çalıştı. THY’den alınan ilk bilgi uçağın Schiphol Havalimanı’na indiği şeklindeydi. Skandal açıklamalar buradan başlamıştı. Ancak Hollanda’da bulunan Avrupa Temsilcimiz uçağın düştüğünü uçak Türkiye saati ile 11.31'de düşmesine rağmen 20 dakika sonra netleştirerek 11.54'te uçağın kesin olarak düştüğünü belirtti. AirportHaber bu gelişmeyi hemen okuyucularına kısa bir haberle duyurdu. Airport TV’de o andan itibaren canlı yayına başladı.

Uçağın düşmesinin ardından ortalıkta bilgi kirliliği yaşanmaya başlanırken, AirportHaber ve Airport TV olayı soğukkanlılıkla değerlendirirken ölü ve yaralıların olduğunu kesin bir dille açıklarken yetkililerden “Ölü yok açıklaması” yapılıyordu.

İşte skandal açıklamalar burada başlıyordu.

Önce Türk Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin ile Genel Müdür Temel Kotil kameraların karşısına çıktılar. Yarım yamalak aldıkları bilgilerle basın toplantısı yapan THY yöneticileri tamamen çamura saplandılar. Candan Karlıtekin, “Uçakta ölü yok” şeklinde yaptığı açıklama ile çamura saplanan THY uçağından daha çok çamura saplanıyordu. Ardından mikrofona geçen Temel Kotil, “Tecrübeli pilotlarımız sayesinde can kaybımız yok. Uçak düşer düşmez kabin ekibimiz yolcuları tahliye etti” şeklinde yaptığı açıklama ile skandal yönetici profilini çiziyordu. Oysa uçak düştüğünde hostesler ağır yaralanmış, pilotlar ise ölmüştü. Hayal ürünü açıklamalarla kamuoyunu yanlış bilgilendiren THY yöneticileri, bu bilgileri hangi kaynaktan doğrulatarak konuştuklarını yine kamuoyu ile paylaşıp özür dilemeliler.

En büyük skandal Hava-İş’in açıklamasında…

Şeytanın avukatı olmak istemiyoruz ama kısa bir süre önce Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin’in yaptığı açıklamalar hafızalarımızdan henüz çıkmamıştı. Ne diyordu Atilay Ayçin? Geçen hafta Ayçin’in THY Teknik Hangarı’nın önünde yaptığı açıklamada “Teknisyenin motivasyonu yok. Olacak olaylardan biz mesul değiliz” diyordu. Şimdi soruyorum Atilay Ayçin’e… Bu uçak teknik bir arızadan düştü ise bu teknisyenin motivasyonsuzluğundan mıdır?

Ali KIDIK
AirportHaber/Airport TV
Genel Yayın Yönetmeni

İŞTE İLK DAKİKALAR

 

11:31 - TC-JGE tarlaya çakiliyor

 

11:40 - Airporthaber Avrupa Schiphol havalimanından TC-JGE radardan kayboldu haberi geçiliyor

 

11:42 - Airporthaber İstanbul merkezi bilgilendiriliyor

 

11:50 - Kaza kesinleşiyor ve aynı saatde THY`den yalanlama geliyor

 

11:57 – Airport TV ve Airporthaber.com canlı yayına geçiyor

 

11:59 – Olay yerinde çekilmiş ilk görüntüler Airport TV de yayınlanıyor

 

SKANDAL AÇIKLAMALAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Misafir ~ 15 yıl önce
yönetimi savunmuyorum ancak basın açıklamasında ''şu ana kadar bize gelen bilgi ölü olmadığı şeklindedir'' açıklaması yapılmıştır. ki bana göre yapılabilecek en doğru açıklamadır. siz ölü olduğunu nerden biliyordunuz, kesin bir dille nasıl açıklıyordunuz? hollanda yetkilileri bile kesinleşmeyen bilgileri açıklamazken siz nasıl bu kadar emin oldunuz? insanların nabızlarına bakıp ölüm saati belirleme yetkiniz var mı? uçakta yakınları olan insanların kesinleşmeyen bilgilerle bu şekilde hop oturup hop kalkmasına hakkınız var mı? biraz daha hassasiyet göstermenizi rica edicem..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Önce "çakılıyor" kelimesini değiştirin sonra başkalarının skandallarını haber yapın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BEN BÖYLE BİR HABERCİLİK REZALETİ GÖRMEDİM YAA.YUH DİYORUM BAŞKA BİRŞEY DEMİYORUM.OLAYI YAŞAYAN YOLCU İLE CANLI KONUŞUYOR,YOLCU DİYOR Kİ HERŞEY NORMALDİ,O DİYORKİ ZORUNLU İNİŞ ANONSU YAPILMADI MI?ADAM İSRARLA UĞUR BEY ANORMAL OLAN HİÇBİRŞEY YOKTU DİYOR,U.D VAKİT Mİ YETMEDİ DİYOR.YUH ARTIK YAA.NE DEMEK İSTİYORSUN KARDEŞİM SEN?150-200 METRE ÖNÜNDEKİ DUVARA FRENLERİ OLMAYAN 250-300 KM SÜRATLE YAKLAŞAN BİR ARABAYI KULLAN BAKALIM UĞUR BEY,BAK BAKALIM O ZAMAN ADINI SORSALAR SÖYLİYEBİLİR MİSİN SEN.?SEN KENDİN YAZDIĞIN SENARYOYU YOLCUYA OYNATMAK İSTEYEN BASİT BİR HABERCİ GÖRÜNÜMÜ SUNDUN.BENCE ARTIK SENİN BALIK TUTMA VAKTİN GELMİŞ...BÖYLE KONULARDA BİR DAHA YANINIZA BİLİR KİŞİ ALIN.VE BU DA PİLOTLAR DERNEĞİNDEN OLSUN.YANİ İŞLİ BİLEN BİRİ OLSUN .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
AIRPORTHABER İN GENEL MÜDÜRÜ TELE24 TE HABER PROGRAMINA KATILMIŞTI VE BENDE SEYREDİYORDUM.HAYRET İÇİNDE KALDIM.İNEN UÇAĞIN VORTEX OLMAZMIŞ.ÇÜNKÜ İNİŞTE UÇAK DÜŞÜK TAKAT KULLANIRMIŞ.ŞİMDİ ŞÖYLE DİYEYİM MÜDÜRBEY:VORTEX İN MANASI ANAFOR,BURGU DEMEKTİR.BUNA UÇAĞIN GÖVDESİNİN(KANATLARIYLA BİRLİKTE) HAVAYI YARMASINDAN SONRA ARKASINDA OLUŞTURDUĞU AKIMLAR OLARAK AÇIKLANIR.YANİ SİZİN AÇIKLAMANIZI HİÇ BEĞENMEDİM.SİZİ BİLİRKİŞİ GİBİ ÇIKARMIŞLAR AMA BİR DAHA BÖYLE PROGRAMA ÇIKACAK OLURSANIZ SİZDE YANINIZA AERODİNAMİKÇİ ALIN BENCE.SONRA BİZDE BİLENDE KONUŞUYOR BİLMEYENDE DEMİYELİM YANİ.SAYGILARIMLA..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
nedense turk milleti olarak ozel veya kamu..kriz yonetimini bir turlu gerceklestiremiyoruz..belli bir altyapimiz yokve gecmisten gelen bir ananemiz yok..yine sacmaladik..umarim kazanin altindan skandal yaratacak bir sonuc cıkmaz..(yakıtın bitmesi gibi)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ali Bey: DAHA BİR HAFTA ÖNCESİNDE BU SİTEDE ATİLAY AYÇİNİN BİR AÇIKLAMASINI OKUDUM... ŞÖYLE DİYOR.. THY EN GÜVENSİZ ÜÇ HAVAYOLUNDAN BİRİDİR... İŞTE SKANDAL AÇIKLAMA.BU KONUNUN ULUSAL MEDYADA GÜNDEME GETİRİLMESİNİ VE BU AÇIKLAMANIN ALTINDA NELER YATIYOR BUNLARIN ORTAYA ÇIKMASINI RİCA EDERİM.ÇÜNKÜ ÇOK CİDDİ BİR AÇIKLAMA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bir kazada insana ait 3 sonuç vardır.ölü-yaralı-sağlıklı kurtulan.yaralı olarak kurtulan biri dakikalar içinde ölebilir.bu da birkaç dakika içinde yaralı ve ölü sayılarını değiştirir.rakamlar konusunda neden bu kadar saçma spekülasyonlar ve suçlamalar yapılıyor anlamak mümkün değil.bir de lütfen airport tv ye işten anlayan spikerler koyunuz.sokaktan geçen adamı spiker diye oturtmuşsunuz oraya.otoriteye soru sormasını ve dinlemesini bile bilmiyorlar.sefa inan bile dün zor sabretti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
CHECKLIST ' in açıklaması: Uçuş belli safhalardan oluşur bu numaralar ile sınıflandırılmıştır. 1,2,3,4,5,6,7,8 gibi bu uçak yerdeyken başlar ve tekrar yere inene ve park yerine yanaşıp motorlar susturulana kadar olan safhalaradır. Bu safhalarda pilotların herbir sfhada yapması gereken işlemlerin liste halinde yazılı olarak kokpitte bulunan evraklardır, pilotlar yapmaları gereken işlemleri buradaki sıra ile bu evraklardan okuyarak yaparlar, ezberlerinden yapmazlar yaparlarsa hata yapmış olurlar çünkü insan hafızası herşeyi birebir hatırlayan bir bilgisayar değildir. Örn. yardımcı pilot listeyi okur ve kaptan pilot checked diye işlemin uygulandığını herbir madde için teker teker teyid eder. Bunun gibi bişeydir checklist..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
CHECKLIST ' in açıklaması: Uçuş belli safhalardan oluşur bu numaralar ile sınıflandırılmıştır. 1,2,3,4,5,6,7,8 gibi bu uçak yerdeyken başlar ve tekrar yere inene ve park yerine yanaşıp motorlar susturulana kadar olan safhalaradır. Bu safhalarda pilotların herbir sfhada yapması gereken işlemlerin liste halinde yazılı olarak kokpitte bulunan evraklardır, pilotlar yapmaları gereken işlemleri buradaki sıra ile bu evraklardan okuyarak yaparlar, ezberlerinden yapmazlar yaparlarsa hata yapmış olurlar çünkü insan hafızası herşeyi birebir hatırlayan bir bilgisayar değildir. Örn. yardımcı pilot listeyi okur ve kaptan pilot checked diye işlemin uygulandığını herbir madde için teker teker teyid eder. Bunun gibi bişeydir checklist..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000