18 Şubat 2011, Cuma 11:35:12

"SİZİ HAMDİ TOPÇU'YA ŞİKAYET EDERİM"(VİDEO HABER)

Dün İstanbul – Minsk uçağında kavga yaşanmadığı fakat Güreş Federasyon Başkanı Dr. Osman Aşık Bak ve FILA Asbaşkanı Ahmet Ayık’ın yolcuları sarhoş oldukları için uçaktan indirmek amacıyla Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun ismini verdikleri anlaşıldı.
  • pek kıymetli yöneticilerimiz aynı zamanda futbol federasyon denetleme görevini icra ederken galiba ata sporu Gürese de el attılar. sırada hangi federasyon var okculuk federasyonu mu?
  • kucuk cocukları öcüyle korkuturlardı,biz ucucuları da Hamdi ile. en iyisini hep o bilir e bari gelip o ucsun. Uç HAMDİ uç ,kim tutar seni
  • neler aldınızda ne beklıyorsunuz..bu kadar ekmekle bu kadar köfte yapılır..daha durun bu başlangıç..sadece beklemek lazım galiba..
  • Siz hala eskilerigöndermeye devam edin ortada tecrübli bu işi bilen kabin ekibi bırakmadınız etraf çoluk çocuk kaynıyor 1 2 aylık kişilerle bu iş olurmu bunlar ne yolcuyu kontrol edebilir ne asayişi sağlar ne insanları yönlendirir yani bence bu yönetim şekli pek akıl karı değil oturup bir düşünme zamanı ama nerde o basiret ve o akıl !
  • hak ettiyse pilotuda,kabin görevlisinide düverler bizim memmlekette...hak edene hakkını vrecen vallaaaa :))
  • Isırılan kabin memurunu sanırım hatırladınız ve onu sormamışsınız. Dayak yiyen pilot sun expressin pilotudur. Yolcuyu uçaktan indirdiği için uçuş dönüşü evinin önünde saldırıya uğradı ve saldırganlara birşey olmadı. VIP konusunda tamamen haklısınız ben yanlış anlamışım yorumunuzu. Size tamamen katılıyorum. Avrupa'da bir belediye başkanı elinde sepeti üstünde şortu tişörtü pazardan meyve alırken bizde belediye başkanının oğlu 3-4 araçlık koruma konvoyuyla geziyor. Belediye başkanı böyleyse varın siz düşünün. Ben rüşvet alan rus polislerinin hapishane görüntülerini görmüştüm ve halen unutamam. Memleketimden manzaralar bunlar.
  • bu konuşmaların uçak-kule arasında geçtiğinden eminmisiniz... yoksa edirnekapı taksi durağı konuşmalarına benziyor...
  • kaptan arkadasımız aldıgı egıtımlerın hakkını vermıs vede aglamadıgı ıcın sırketıne savunma yazması gerek. Bu durumda bırcok kaptan gıbı aglaması gerekıyordu...
  • Diyalog gercek değildir. Bidahıkıne daga ınandırıcı ciddi bırsey yapında ınandırıcı olsun.
  • yukarıda bahsi geçen diyalogların hiçbiri kule ile pilot arasında geçmemiştir, saygılar...
Yaşanan olayların ardından pilot yolcuları uçağa alan yer hizmetleri personeline ateş püskürdü.

İşte uçakta yaşanan olayları kabin amirinden alarak kuleye bildiren kaptan pilot’tan o dakikalar...

Pilot : Efendim şimdi uçakta iki tane yolcu etrafa küfrediyormuş, hakaret ediyormuş ve diğer yolcular şikayetçilermiş taksiye başladıktan sonra amir bildirdi Charlie’deyiz sol motora alalım mı? İndiricez heralde Bravo 9’dan tekrar körüğe mi gelelim? Taksideyiz çok büyük rahatsızlık veriyorlarmış. Futbol Federasyon başkanı şikayet ediyormuş. Bravo 9’dan önce Charlie’de bekliyoruz.

Atatürk Havalimanı: Uçakta olay çıkaran varsa IKM ile görüşerek size uygun bir park yeri bularak sizi oraya alalım.

Pilot: Anlaşıldı şimdi amirle görüşeceğim

Atatürk Havalimanı: Mutabıkız. Teşekkür ediyoruz.

Pilot: Federasyon Başkanı çok şikayetçiymiş. Kabin önüne kadar gelmiş. Hamdi Topçu’ya kadar şikayet edeceğim demiş. Bu nasıl enteresan durum bilemiyorum. Şu anda taşkınlıkları azalmış yalnız sarhoşmuşlar. Güreş Federasyonu Başkanı olan yolcu kalkmış eğer indirilmezlerse bu yolcu sizi şikayet edeceğim demiş kaptanları ve sizi şikayet edeceğiz demiş. Bu şekilde seyahat etmek istemiyoruz demiş. Ama amirimizin söylediği kadarıyla Rusça bilen bir hostesimiz var. O gidip yolcularla konuşmuş şu anda sakinlermiş tabi hala kendileri diretiyormuş sarhoş yolcuların indirilmesi konusunda “Ben anlamam ben indirilmesini istiyorum” diyormuş.

Atatürk Havalimanı: Efendim dediğim gibi bizim buradan bir şey söylememiz yanlış. Bir yolcunun böyle bir hakkı yok diye biliyorum diye ben.

Pilot: Konuştum yolcular arasında hiç kimse sorunun büyütülmemesi gerektiğini söylüyor. Ama o kişi( Güreş Federasyon Başkanı) bahsettiğimiz kişi diretiyormuş yolcuların indirilmesi konusunda ama ben devam ediyorum içerisi normal görünüyor.

Kule: Mutabıkız efendim. Karar tamamen sizindir. Biz de sizin kararınızı destekliyoruz.

Pilot: Efendim arka taraftan diğer yolculardan da şikayet geldi. Biz pist başına girmeden dönüyoruz. Bilginize.

AHL: Mutabıkız efendim. İKM’de görüşelim, uygun bir yerde orada önlemleri alalım.

Pilot: Pist başında iki tane A340 var. Onların yanına mı park edelim? Yoksa gidelim mi?

AHL: Efendim park yerini İKM ile görüşürseniz park yerini onlar ayarlayacaklar.

AHL: Mike 7’de siniz değil mi?

P: Evet. Mike 7’deyiz.

AHL: Tamam. Yakıt geliyor.

Pilot :Herkesin söylediği bu insanların bu yolcu hizmetleri ve check-in geçerek buraya nasıl geldikleri meçhul yani. Bunun kaynağı bilet kesim ve yolcu hizmetleri bakın. Harekatçı arkadaşlarımız da tabi önemsemiyorlar. E bu yolcularda şimdi uçaktan inmek istemiyor. Bunların uçağa getirilmesi zaten bir olay. Kim getirmiş ?Polisler uçakta yolcular arkada inmek istemiyorlar. Herhalde palas pandıras indirecekler.

AHL: Efendim teşekkür ediyoruz bilginiz için. Biz de diğer bilgileri takip ediyoruz.

Pilot: Anlaşıldı. Bende raporuma yazıcam Güreş Milli Takımı Başkanı ve arka tarafta güreşçiler bunların ağzını burnunu kırarız dedikleri yani ortada bir sözlü müdahale olduğu için havada arbede yaşanabilme ihtimaliyle kalkmadım.

AHL: Şu anda yakıt ikmali yapıldı. Herşey normale döndü. Uçak hazır gidebilir deniyordu?

Pilot: Mutabıkız. Yeni formu imzalıyoruz. Gidiyoruz. Plan tamamsa gideceğiz.

İŞTE PİLOTUN O DAKİKALARI AN AN OCC'YE BİLDİRMESİ



©AirportHaber.com
"SİZİ HAMDİ TOPÇU'YA ŞİKAYET EDERİM"(VİDEO HABER)

Yorumlar Tüm Yorumlar (63)

Misafir ~ 13 yıl önce
pek kıymetli yöneticilerimiz aynı zamanda futbol federasyon denetleme görevini icra ederken galiba ata sporu Gürese de el attılar. sırada hangi federasyon var okculuk federasyonu mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kucuk cocukları öcüyle korkuturlardı,biz ucucuları da Hamdi ile. en iyisini hep o bilir e bari gelip o ucsun. Uç HAMDİ uç ,kim tutar seni

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
neler aldınızda ne beklıyorsunuz..bu kadar ekmekle bu kadar köfte yapılır..daha durun bu başlangıç..sadece beklemek lazım galiba..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Siz hala eskilerigöndermeye devam edin ortada tecrübli bu işi bilen kabin ekibi bırakmadınız etraf çoluk çocuk kaynıyor 1 2 aylık kişilerle bu iş olurmu bunlar ne yolcuyu kontrol edebilir ne asayişi sağlar ne insanları yönlendirir yani bence bu yönetim şekli pek akıl karı değil oturup bir düşünme zamanı ama nerde o basiret ve o akıl !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hak ettiyse pilotuda,kabin görevlisinide düverler bizim memmlekette...hak edene hakkını vrecen vallaaaa :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Isırılan kabin memurunu sanırım hatırladınız ve onu sormamışsınız. Dayak yiyen pilot sun expressin pilotudur. Yolcuyu uçaktan indirdiği için uçuş dönüşü evinin önünde saldırıya uğradı ve saldırganlara birşey olmadı. VIP konusunda tamamen haklısınız ben yanlış anlamışım yorumunuzu. Size tamamen katılıyorum. Avrupa'da bir belediye başkanı elinde sepeti üstünde şortu tişörtü pazardan meyve alırken bizde belediye başkanının oğlu 3-4 araçlık koruma konvoyuyla geziyor. Belediye başkanı böyleyse varın siz düşünün. Ben rüşvet alan rus polislerinin hapishane görüntülerini görmüştüm ve halen unutamam. Memleketimden manzaralar bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu konuşmaların uçak-kule arasında geçtiğinden eminmisiniz... yoksa edirnekapı taksi durağı konuşmalarına benziyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kaptan arkadasımız aldıgı egıtımlerın hakkını vermıs vede aglamadıgı ıcın sırketıne savunma yazması gerek. Bu durumda bırcok kaptan gıbı aglaması gerekıyordu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Diyalog gercek değildir. Bidahıkıne daga ınandırıcı ciddi bırsey yapında ınandırıcı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yukarıda bahsi geçen diyalogların hiçbiri kule ile pilot arasında geçmemiştir, saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000