27 Şubat 2009, Cuma 08:36:31

Siz “kimsiniz” arkadaşlar?

Vatan Gazetesi yazarlarından Yiğit Bulut, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin ve Genel Müdür Temel Kotil'e ağır eleştirilerde bulundu. İşte Yiğit Bulut'un o yazısı...
  • Bu temel hacdan dönerken terlik giydiğini inkar edip yarı açık ayakkabıydı diyen ve sonra terlik giymekle hata yaptım diyen adamdır.Bunlarda yüz olurmu hiç?Yalancıdır bunlar yalancııııı.Allah (tövbe haşa) bir deseler inanma bunlara.
  • Fotoğraflara bakın yeter. Doçentmiş, mühendismiş... Şarkıcı ajdar da Yüksek Makina Mühendisi...
  • Yiğit Bey hiç istifa ederler mi Allah aşkına? Baksanız surat ifadelerine pişkin pişkin insanların yüzüne bakıyorlar. Eğer Avrupalı bir Şirket olsaydı şimdiye kadar istifa etmişlerdi. Japon şirketi olsa zaten utançtan sorumlular intihar ederdi. Ama Bunlar istifa etmezler Yiğit Bey. THY'yi babalarının çiftliği gibi gören bir zihniyet hiç istifa eder mi?Eee tabii iktidarın da gücü var ya arkadalarında. Japon yapıştırıcısı ile yapışmışlar o koltuğa hiç bırakılar ı? Onların umrunda mı 9 kişi ölmüş. Nasıl olsa salla başı ay başında al maaşı zihniyetleri var.
  • bide MİSAFİR SANATÇI OLARAK karadeniz zennesi var ama o turnede gelemedi yazık
  • krizlerden kurtulamayan yurdumun bir krizi daha işleteme yöneteme iletişim kuramama krizi, kriz nasıl yönetilemez diye bu durum ders olarak okutulsun yurdumun okullarında
  • KARAGÖZ HACİVAT DESEM DİİL,KAVUKLU İLE PİŞEKAR??
  • hangi parti gelirse gelsin hangi işyerinde çalışıorsanız çalışın şunu unutmayın ADAMCILIK işte bu zihniyetle yola çıkıoruz bu benim adamım şu onun adamı bunu alalım dierini çıkaralım kimse demior ya bu adam şu işten anlar sertifikası var bu adam bu işten anlar bunun da şöle bi sertifikası var falan die bişe yok işte zihniyet bu benim adamım anlamıor ama aldırrız bi sertifika olur işte bu şunun adamı anlamıor ama öğrenir veririz yetkiyi TÜRKÜM,DOĞRUYUM AMA BİRASDA ADAMCIYIM üniversite okumuş işten anlayan gençlerimizde taksicilik yapsın pazarda don satsın işte adalet
  • Yigit Bulut eyyam yapmis. Neden ucus isletme baskanini veya baskasini sorumlu gostermiyorlar anlamiyorum. Bunlarin iyi bir isletme dersine ihtiyaclari var. Tepe yonetici kimdir ne is yapar, ara kademe nedir ne is yapar bilmeden yaziyorlar. hasbelkader bu sirkette yata yata zaman gecirip simdi basimiza uzman kesildi herkes.
  • hamdiyide tanıtsaydın yarım kalmış.mali müşavir.thynin sahibi.
  • Gülerek kazayı ama ölü olmamasını anlatan, "kabin ekibi yolcuları başarılı bir biçimde tahliye etti" diyen biri... Oysa 10 dakika öncesinde başka tv kanalı üzeri battaniye ile örtülen cesetleri gösteriyordu... 3 Gün boyunca kabin ekibinin adını telaffuz etmediler... Ölü, yaralı, sağlam demediler... Bu mudur?

Aşağıdaki resme lütfen bakın! THY Yönetim Kurulu Başkanı ve THY Genel Müdürü!

Uçak kazasından neredeyse iki saat geçmiş; bu arkadaşlar mikrofonların, kameraların karşısına geçiyor ve Türkiye’nin gözünün içine baka baka “kaza hakkında hiçbir bilgileri olmamasına” rağmen, dinledikleri TV haberleri ile “bilgi veriyorlar”!

Verdikleri bilgi de öyle şakası olacak bir detay değil, “Kaza oldu ama ölümüz yok” gibi bir açıklama! Adeta “içi yanan Türk halkıyla” dalga geçiyorlar! Başbakanlarını taklit ediyorlar ve köyünde çapa yapan “amcamdan” daha fazla bilgi sahibi olmadıkları ama olmak zorunda oldukları bir konuda; “Kaza bizi teğet geçti diyorlar! Sevgili dostlar, kim bu adamlar? Neden o koltuklarda oturuyorlar? Hangi “bilgi ve becerilerinden dolayı” canımızı taşıma hakkını “teslim alıyorlar”? Tek bir özellikleri var; birilerine göre “bizden” yani Türkiye’yi yöneten “zihniyetten” olmaları! Arkadaşlar, siz kimsiniz? Hangi “referans ile oraya gelirseniz, gelin”, nasıl hâlâ o koltukta utanmadan oturuyorsunuz? Nasıl oturdukları çok ama çok açık! İşte Candan Karlıtekin hakkında “bağımsız” bir gazeteden çıkan haber;

“...Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, kendi kurumu dışında, THY’ye bağlı 4 şirkette de üst düzey görev alarak bu alanda bir rekora imza attı... Geçmiş yıllarda SPK tarafından titizlikle izlenen Kombassan Holding’in mali koordinatörlüğünü yürüten Candan Karlıtekin’in yıldızı, AKP iktidarıyla birlikte parladı. Recep Tayyip Erdoğan’ın, 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden sonra İştirakler Bölümü’nün başına getirilen Karlıtekin, AKP iktidarıyla birlikte, THY’nin üst yönetim kademesinde görev aldı. Sonra SunExpress ve kurumun ikram hizmeti veren şirketi “THY-Do-Co”nun yönetim kurulu başkanlıklarını da elde etti... Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, AKP’nin, THY’yi ‘özel sektör arpalığına’ dönüştürdüğünü belirtti.”

Haber maalesef doğru ve can alan kaza sonrası yapılan “Ebu Cehil” tadındaki açıklamayı bence çok güzel açıklıyor!

Sevgili dostlar, sözü fazla uzatmayacağım! Bu köşede çok kısa bir süre önce “THY’de skandal” başlığı altında “nelerin gitmediğini” sizlere aktarmıştım. Şimdi bu iki “Ebu Cehil” arkadaşa sesleniyorum; İstifa edin! Çıkın, Türk halkından “yaptığınız her sorumsuz şey için” özür dileyin ve istifa edin! Edin ki; en azından bu halk sizi “Onuruyla gitti” diye hatırlasın! Nasıl olsa gideceksiniz!

Yiğit BULUT
VATAN

Siz “kimsiniz” arkadaşlar?

Yorumlar Tüm Yorumlar (63)

Misafir ~ 15 yıl önce
Bu temel hacdan dönerken terlik giydiğini inkar edip yarı açık ayakkabıydı diyen ve sonra terlik giymekle hata yaptım diyen adamdır.Bunlarda yüz olurmu hiç?Yalancıdır bunlar yalancııııı.Allah (tövbe haşa) bir deseler inanma bunlara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Fotoğraflara bakın yeter. Doçentmiş, mühendismiş... Şarkıcı ajdar da Yüksek Makina Mühendisi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yiğit Bey hiç istifa ederler mi Allah aşkına? Baksanız surat ifadelerine pişkin pişkin insanların yüzüne bakıyorlar. Eğer Avrupalı bir Şirket olsaydı şimdiye kadar istifa etmişlerdi. Japon şirketi olsa zaten utançtan sorumlular intihar ederdi. Ama Bunlar istifa etmezler Yiğit Bey. THY'yi babalarının çiftliği gibi gören bir zihniyet hiç istifa eder mi?Eee tabii iktidarın da gücü var ya arkadalarında. Japon yapıştırıcısı ile yapışmışlar o koltuğa hiç bırakılar ı? Onların umrunda mı 9 kişi ölmüş. Nasıl olsa salla başı ay başında al maaşı zihniyetleri var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bide MİSAFİR SANATÇI OLARAK karadeniz zennesi var ama o turnede gelemedi yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
krizlerden kurtulamayan yurdumun bir krizi daha işleteme yöneteme iletişim kuramama krizi, kriz nasıl yönetilemez diye bu durum ders olarak okutulsun yurdumun okullarında

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
KARAGÖZ HACİVAT DESEM DİİL,KAVUKLU İLE PİŞEKAR??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hangi parti gelirse gelsin hangi işyerinde çalışıorsanız çalışın şunu unutmayın ADAMCILIK işte bu zihniyetle yola çıkıoruz bu benim adamım şu onun adamı bunu alalım dierini çıkaralım kimse demior ya bu adam şu işten anlar sertifikası var bu adam bu işten anlar bunun da şöle bi sertifikası var falan die bişe yok işte zihniyet bu benim adamım anlamıor ama aldırrız bi sertifika olur işte bu şunun adamı anlamıor ama öğrenir veririz yetkiyi TÜRKÜM,DOĞRUYUM AMA BİRASDA ADAMCIYIM üniversite okumuş işten anlayan gençlerimizde taksicilik yapsın pazarda don satsın işte adalet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yigit Bulut eyyam yapmis. Neden ucus isletme baskanini veya baskasini sorumlu gostermiyorlar anlamiyorum. Bunlarin iyi bir isletme dersine ihtiyaclari var. Tepe yonetici kimdir ne is yapar, ara kademe nedir ne is yapar bilmeden yaziyorlar. hasbelkader bu sirkette yata yata zaman gecirip simdi basimiza uzman kesildi herkes.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hamdiyide tanıtsaydın yarım kalmış.mali müşavir.thynin sahibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Gülerek kazayı ama ölü olmamasını anlatan, "kabin ekibi yolcuları başarılı bir biçimde tahliye etti" diyen biri... Oysa 10 dakika öncesinde başka tv kanalı üzeri battaniye ile örtülen cesetleri gösteriyordu... 3 Gün boyunca kabin ekibinin adını telaffuz etmediler... Ölü, yaralı, sağlam demediler... Bu mudur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000