10 Haziran 2009, Çarşamba 08:21:05

Şirketler Airbus'ı suçluyor

Airbus firması, havayolu şirketleri tarafından eleştiriliyor...
  • gerek kokpıt gerek teknık.airbus ıle calısan herkeze basarılar dılıyorum.boıng cogul olarak manuel dıye bılınıyor.ınsan yonetımındekı bır ucagın hata faktoru yuksektır olasılık olarak.fazla ucuslar,yorgun ekıp vs...aırbus a gelıcek olursanız otomasyon.tamam onunda basında ınsan var ama sızın bılgısayarınız ne kadar hata yapıyorsa aırbus ta okadar hata yapıyordur ve ınsan faktorude hem hatayı gıdermek hem hata netıcesınde yerıne ıkame gorevı nı yurutmektedır.yanı kaza oranı boınge nazaran 10/1 dır.basıtce anlatmak ıstedım.sonucta ne taknısyenım nede kaptan.kabın memuruyum ve benım gıbı calısanları bıraz aydınlatmak ıstedım.yanlısım varsa hocalarımın duzeltmesını ısterım.saygılar. HAYSEM HOUSSAMİ
  • Birgen Air'in düşen uçağı Boeing 757-200'dür.
  • YANLIŞ...
  • BOEING 757-225 . pitot tüpü arızası değil. tamamen insan hatası sonucu düşmüştür. yer ekibinin tüplerin korumasını çıkartmaması sonucu.
  • Negatif... Birgen Airin düşen uçağı DC-8 idi
  • SON YILLARDA DÜŞEN UÇAKLARIN GENELDE BOING MARKA OLMASI VE AIRBUS'IN ÖN PLANA ÇIKMASI AIRBUS'IN EN POPÜLER UÇAĞININ DÜŞMESİ(RÜLMESİ?) BİR KOMPLO TEORİSİ ORTAYA ÇIKARIRMI? ESRARIN ÇÖZÜLMEMESİ BU MÜHENDİSLİK HARİKASI DEV UÇAĞIN DÜŞMESİNDE AKILLARA HERŞEYİ GETİRMEYE AÇIK HALE GELİYOR. KİMBİLİR...FRANSAYA BİR AĞIRGEL MESAJI NİTELİĞİNDE OLABİLİR. AMERİKANIN BENCİLLİĞİ İNSANIN KANINI DONDURMAYA BİLE YETİYOR, AMA BUNU HEMCİNSİNE YAPARMI BİLİNMEZ..
  • Pardon benzer bir arızadan düşen BirgenAir Uçağı bir Boeing değilmiydi?
  • Feryat figan marka savunanlar herhalde biraz düşünme fırsatı bulmuşlardır.
  • Eger kara kutu bulunmazsa maalesef butun sitelerde yapilan yorumlar sadece tahminden ote gidemeyecek. Su anda herkes bir gunah kecisi bulup suclamak istiyor dogal olarak, ama maalesef daha onceki kazalarda oldugu gibi belki bircok etkenin birlesimi sebeb olarak cikacak. Benim basindan beri kafama takilan bu kadar buyuk bir emergency durumda ve 4 dakika gibi uzun bir surede nicin pilotlarin hicbir mesaj yollamadigi?
  • Teşekkürler, Şinasi Bey tavsiyeniz tarafımıza ulaştı, değerlendiriyoruz, amperaj konusu önemli tabii Airbus, Fransa

Air France’ı 228 yolcusuyla okyanusa gömdüğü ileri sürülen hatalı hız sensörü için Airbus firması, havayolu şirketleri tarafından eleştiriliyor. Airbus, tüplerin değiştirilmesi için geçtiğimiz Nisan’da THY dahil 82 havayolu şirketine ‘tavsiye’ uyarısı gönderdi. Şirketler Airbus’ı ‘kesin konuşmamakla’ itham ediyor.

Air France’a ait Airbus 330-200 tipi uçağın geçen hafta Rio De Janerio’dan Paris’e doğru seyahat ederken 228 yolcu ve mürettebatıyla Atlas Okyanusu’na düşmesinin ardından başlatılan soruşturmalar eleştiri oklarını üretici Airbus firmasına çevirdi. İlk bulgular, kazanın Airbus 330-200 tipi uçakların dışında bulunan ve hız ölçen “Pitot Tüpü” arızasından kaynaklandığını gösteriyor. Tüpün yüksek irtifada buzlandığı, bu nedenle uçuş bilgisayarına hatalı hız bilgisi ilettiği için uçağı düşürdüğü belirtiliyor. Düşen uçağın sahibi olan Air France şirketi, kazanın ardından buzlanma sorununu ilk olarak 2008 Mayıs’ında fark ederek Airbus’a haber verdiğini açıkladı. Airbus yetkilileri ise 27 Nisan 2009’da aralarında THY’nin de bulunduğu 82 havayolu şirketine Pitot Tüpü’ndeki buzlanma sorunu hakkında uyarı gönderdi, tüpün değiştirilmesini “Tavsiye” etti. Air France bunun ardından A330’larındaki sensörleri değiştirme işlemlerine hız verdi. Ancak düşen Air France uçağının Pitot Tüpü’nün henüz değiştirilmediği ortaya çıktı. Kazanın ardından buzlanma sorunu hakkında yalnızca “Tavsiye uyarısı” gönderen Airbus ve sorunu çözmek için yeterince hızlı hareket etmeyen Air France yetkilileri ateş altında kaldı. Gulf Air CEO’su Bjorn Naf, Airbus ile kazanın nedeni üzerine bir görüşme yapmayı planladığını belirtti ve “Resmi bir uyarı yayınlanırsa harekete geçeceğiz” diye konuştu. 16 adet A330-200’ü olan Qatar Airways CEO’su “Airbus kesin bir talimat verirse uyarız” dedi.

Okyanustan 17 ceset toplandı

UçağIn enkazını arama çalışmalarında ulaşılan ceset sayısı 17’ye yükseldi. Arama çalışmalarını sürdüren Brezilya Hava Kuvvetleri cesetlerin 4’ünün kadın, 4’ünün erkek olduğunu, birinin ise tanınmayacak halde olduğu için cinsiyetinin tespit edilemediğini açıkladı. Fransız askeri helikopterleri de 8 ceset bulduklarını duyurdu. Arama çalışmalarına Brezilya’dan 5 gemi ve 12 uçak, Fransa’dan ise bir gemi ve 2 uçak katılıyor. Ekipler, uçağın logosunu taşıyan büyük bir parçasına da ulaştı. Uçağın gövdesini ve kara kutusunu bulmak için Fransa ve ABD donanmaları bölgeye nükleer denizaltılarını gönderdi.

Şirketler Airbus'ı suçluyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 15 yıl önce
gerek kokpıt gerek teknık.airbus ıle calısan herkeze basarılar dılıyorum.boıng cogul olarak manuel dıye bılınıyor.ınsan yonetımındekı bır ucagın hata faktoru yuksektır olasılık olarak.fazla ucuslar,yorgun ekıp vs...aırbus a gelıcek olursanız otomasyon.tamam onunda basında ınsan var ama sızın bılgısayarınız ne kadar hata yapıyorsa aırbus ta okadar hata yapıyordur ve ınsan faktorude hem hatayı gıdermek hem hata netıcesınde yerıne ıkame gorevı nı yurutmektedır.yanı kaza oranı boınge nazaran 10/1 dır.basıtce anlatmak ıstedım.sonucta ne taknısyenım nede kaptan.kabın memuruyum ve benım gıbı calısanları bıraz aydınlatmak ıstedım.yanlısım varsa hocalarımın duzeltmesını ısterım.saygılar. HAYSEM HOUSSAMİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Birgen Air'in düşen uçağı Boeing 757-200'dür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
YANLIŞ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BOEING 757-225 . pitot tüpü arızası değil. tamamen insan hatası sonucu düşmüştür. yer ekibinin tüplerin korumasını çıkartmaması sonucu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Negatif... Birgen Airin düşen uçağı DC-8 idi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SON YILLARDA DÜŞEN UÇAKLARIN GENELDE BOING MARKA OLMASI VE AIRBUS'IN ÖN PLANA ÇIKMASI AIRBUS'IN EN POPÜLER UÇAĞININ DÜŞMESİ(RÜLMESİ?) BİR KOMPLO TEORİSİ ORTAYA ÇIKARIRMI? ESRARIN ÇÖZÜLMEMESİ BU MÜHENDİSLİK HARİKASI DEV UÇAĞIN DÜŞMESİNDE AKILLARA HERŞEYİ GETİRMEYE AÇIK HALE GELİYOR. KİMBİLİR...FRANSAYA BİR AĞIRGEL MESAJI NİTELİĞİNDE OLABİLİR. AMERİKANIN BENCİLLİĞİ İNSANIN KANINI DONDURMAYA BİLE YETİYOR, AMA BUNU HEMCİNSİNE YAPARMI BİLİNMEZ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Pardon benzer bir arızadan düşen BirgenAir Uçağı bir Boeing değilmiydi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Feryat figan marka savunanlar herhalde biraz düşünme fırsatı bulmuşlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Eger kara kutu bulunmazsa maalesef butun sitelerde yapilan yorumlar sadece tahminden ote gidemeyecek. Su anda herkes bir gunah kecisi bulup suclamak istiyor dogal olarak, ama maalesef daha onceki kazalarda oldugu gibi belki bircok etkenin birlesimi sebeb olarak cikacak. Benim basindan beri kafama takilan bu kadar buyuk bir emergency durumda ve 4 dakika gibi uzun bir surede nicin pilotlarin hicbir mesaj yollamadigi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Teşekkürler, Şinasi Bey tavsiyeniz tarafımıza ulaştı, değerlendiriyoruz, amperaj konusu önemli tabii Airbus, Fransa

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000