24 Mart 2008, Pazartesi 10:06:55

Sırada Londra uçuşları var

THY 4 Nisan’dan itibaren haftada dört gün Moskova’dan Antalya’ya tarifeli uçak seferlerine başlıyor. AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, sırada Londra uçuşlarının olduğunu belirtti.

AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, seferlerin başlamasından memnun olduklarını, ancak 04.40’taki bir uçuşun tarifeliden çok bir tür charter olacağı için istenen sonucu vermeyeceğini söyledi.

AKTOB’un Avrupa ülkeleri ve Moskova’dan Antalya’ya direkt tarifeli seferler konulmasına ilişkin girişimleri sonuç verdi. THY, önce Moskova daha sonra Londra’dan Antalya’ya tarifeli seferlere başlıyor.

Buruk sevinç

THY’nin Moskova’dan Antalya’ya ilk tarifeli seferi 4 Nisan’da gerçekleşecek.
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, başta golf oyuncuları ve kongre katılımcıları olmak üzere üst gelir grubuna mensup kesimin Antalya’ya çekilmesi amacıyla, uzun süredir dile getirdikleri THY’nin Avrupa ülkeleri ve Rusya’dan Antalya’ya tarifeli sefer başlatması kararını buruk bir memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Hatada dört sefer ile başlayacak

AKTOB Başkanı, Moskova’dan Antalya’ya direkt tarifeli seferlerin başlamasının iyi olduğunu, ancak uçuş saati nedeniyle buradan beklenen sonucun elde edilemeyeceğini belirterek bu nedenle kararı “buruk” bir memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.
Geçen hafta Moskova’da yapılan MITT Fuarı sırasında THY Moskova Müdürü Mefail Deribaş ile görüştüklerini belirten AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, THY’nin 4 Nisan’da başlayacağı tarifeli seferlerin önce haftada 4 seferle başlayacağını, 29 Haziran’dan sonra da hergün yapılacağını bildirdi.

Çorabatır: İstediğimiz tam bu değil

Konuyla ilgili açıklama yapan AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, “Bu, tam istediğimiz olmamakla beraber bir ilk adım olarak iyidir, THY’nin bunun hemen ardından daha önce sözünü verdiği Londra-Antalya tarifeli seferlerini başlatmasını bekliyoruz” dedi.

Üst gelir grubunun bölgeye çekilmesi için Antalya’ya direkt tarifeli sefer olması gerektiğini uzun süreden beri ilgili her platformda dile getirdiklerini anımsatan Çorabatır, konuyu son olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yapılan görüşmede de gündeme getirdiklerini belirterek, Moskova-Antalya tarifeli seferlerinin iyi olacağını, ancak uçuş saatinin doğru olmadığını belirtti.

Biletler acentalara dağıtıldı, uçaklar şimdiden doldu

THY’nin Moskova’dan gece 04.40’ta kalkacak uçağının bu nedenle tam anlamıyla tarifeli sefer olmadığını, bu saatteki uçuşun bir tür charter olacağını belirten Çorabatır, “Seferler başladıktan sonra uçuş saatlerinin değiştirileceğini umuyoruz” dedi.

THY Moskova Müdürü Mefail Deribaş da üzerinde uzun süredir çalışılan programın yönetim kurulu onayını almasıyla seferlere 4 Nisan’da başlayacaklarını belirterek, böyle bir seferden herkesin yararlanması için biletlerin tek bir acentaya verilmediğini belirterek, acentalara dağıttıkları koltuk sayısı için garanti aldıklarını söyledi. Deribaş, THY’nin ilk uçuşu 4 Nisan’da yapılacak olan Moskova-Antalya seferlerinin şimdiden dolduğunu söyledi.

Karlıtekin-AKTOB görüşmesi

Bu arada AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, THY’nin Antalya’ya Avrupa ülkelerinden de tarifeli seferlere başlaması için THY’ye götürdükleri talepleri değerlendirmek amacıyla önümüzdeki hafta THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin ile biraraya geleceklerini söyledi.

AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, görüşmede THY’nin Antalya’ya tarifeli seferler koymasının ele alınacağını, bu kapsamda Moskova’dan sonra Londra’dan Antalya’ya tarifeli seferlerin başlatılmasını beklediklerini söyledi.

THY’nin direk tarifeli Moskova-Antalya seferlerinin tarifesi şöyle
ANTALYA- MOSKOVA
Pazartesi, Cuma, Cumartesi, Pazar: Kalkış 04.40, Varış 07:20
30 Haziran 2008’den sonra
Her gün Kalkış 04.40, Varış 07:20

Sırada Londra uçuşları var

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000