27 Mart 2008, Perşembe 12:19:59

Singapur seferleri arttırıldı

Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile Singapur Sivil Havacılık Otoritesi yetkilileri arasında yapılan müzakereler sonucu haftalık sefer sayıları arttırıldı...

Türk ve Singapur sivil havacılık yetkilileri, iki ülke arasında sefer sayılarının arttırılması konusunda mutabakata vardı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Singapur Sivil Havacılık Otoritesi yetkilileri dün Ankara'da gerçekleştirdikleri görüşmelerde, İstanbul-Singapur hattında haftada 4 olan sefer sayısının arttırılması ve aynı ülkeden birden fazla havayolu şirketinin de uçuşuna imkân sağlayan ''çoklu tayin'' konularında anlaşma sağladı.

İmzalanan anlaşmaya göre, Türkiye'ye İstanbul-Singapur hattında haftada 8 sefer, Singapur’a ise haftada 6 sefer yapma hakkı tanındı.

Türkiye ve Singapur arasında 1987 yılından beri geçerli olan İkili Hava Ulaştırma Anlaşması'nın revize edilmesi amacıyla bir araya gelen heyetler, ücret tarifeleri, yer hizmetleri, yabancı personel istihdamı, uçuş emniyeti ve havacılık güvenliği gibi işbirliği konularının anlaşmaya dâhil edilmesinde mutabık kaldı.

“İKİLİ MÜZAKERELERE AĞIRLIK VERİYORUZ”

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, yaptığı açıklamada, yurt dışı uçuşların arttırılması ve yeni dış hat uçuş noktalarının oluşturulması amacıyla ikili müzakereleri sürdürdüklerini, görüşmelerin olumlu geçtiğini belirtti.

Singapur ile gerçekleştirilen müzakerelerle birlikte bu yıl Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün ikili müzakerelerde bulunduğu ülke sayısının 5'e yükseldiğini kaydeden Arıduru, daha önce de Suriye, Sri Lanka, Avusturya ve Kırgızistan ile müzakereler yapıldığını hatırlattı.

İkili havacılık anlaşmalarının revize edilmesiyle yurt dışı uçuşlarının arttırılmasına önem verdiklerini belirten Arıduru, özellikle birden fazla havayolu şirketinin uçuş gerçekleştirmesine olanak tanıyan çoklu tayin için büyük gayret gösterdiklerini vurguladı.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Arıduru, ''THY'nin yanı sıra diğer havayolu işletmelerinin de yurt dışına sefer düzenlemesi, Türk sivil havacılığının gelişimi açısından son derece önemli. İkili müzakerelerde bu konuya ağırlık veriyoruz'' dedi.

Singapur seferleri arttırıldı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000