16 Şubat 2016, Salı 09:21:39

Sinem Aydemir'e plaket

Türk Hava Yolları uçağında nefes borusu tıkanan 21 aylık bebeğin hayatını kurtaran ekipte yer alan Sinem Aydemir’e mezunu olduğu İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) tarafından plaket verildi.
  • Şöyle bir thy haberlerine baktım ve tabiki güzel bir kurtarma olayı sonuçta bebek ama thy de gün içinde kim bilir neler olurken buda fazla pazarlama olmuş .Bayan kabin memuru biraz fazla artist ve abartılı ve ne yazık ki fazla tv meraklısı buldum.
  • Arkada kalpaklı fotoğrafıyla Atatürk bakıyor hem de baya sert
  • Tamam uninin reklami olan bir haber olmus bence
  • Plaketin alti dolu mudur acaba?
  • Oldu olacak uçaklardan birine ismini verin.Ne kadar abarttınız arkadaş ya.
  • nasıl yani egemen ne alaka lan foto ya bi baktım ulan yine mi sen dedim nasıl bi adam la bu nereden ne alaka yani :S
  • Kadin ne yapsin odulu almasa ayda 7000 tl maastan olucak
  • ya hiç başka bir adam bulamadınız da mı bakara makara, kutular, gömlek paketleri, reza, altınlar, rüşvet ve bunların tarihi 17/25 aralık ile özdeşleşmiş ve kendilerini YÜCE DİVAN da aklama gereğini bile duymamış ve bunun için girişimde bulunamamış bu adama bu ödülü verdirttiniz? ben olsam almazdım .ama ne yapsın kız o da ketenpereye getirilmiş belli. Ayıp be insan biraz utanır. koskoca mütevelli heyeti olarak paye verdiğinize bakın.
  • verseydi ya 6 ay ikramiye
  • Tebrikler Sinem. Senide unutmadık her cuma twitter'a bir dua çakan bakara makara egomen.

Türk Hava Yolları uçağında nefes borusu tıkanan 21 aylık bebeğin hayatını kurtaran ekipte yer alan Sinem Aydemir’e mezunu olduğu İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) tarafından plaket verildi.

Türk Hava Yolları’nın İstanbul - Hong Kong seferi sırasında 10 gün önce yaşanan olayda Hong Kong’lu bir ailenin 21 aylık bebeğinin boğazına uçuş sırasında yabancı bir cisim takılmıştı. Nefessiz kalan bebeğe müdahale eden kabin memurlarının aldıkları ilk yardım eğitimi sayesinde yaşanacak bir facia önlenmişti. Bebeğe müdahale eden kabin memurlarından Sinem Aydemir’e, mezunu olduğu İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından plaket verildi.

Plaketi İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın ile Avrupa Birliği Eski Bakanı Egemen Bağış takdim ettiler. Sinem Aydemir’in plaketinin verilmesinde katkısı olduğu için onur duyduğunu söyleyen Egemen Bağış, ‘’Bu aslında dünyaya bir mesaj, bu durum Türk Hava Yolları’nın, Türk eğitiminin ve Türkiye’nin geldiği noktayı gösteriyor’’ dedi. İstanbul Aydın Üniversitesi’nin, Türkiye’nin yüz akı eğitim kurumlarından biri olduğunu ifade eden Bağış, ‘’Birçok konuda olduğu gibi insan yetiştirme, Türkiye’nin geleceğini şekillendirme üzerinde çok hassas çalışmalar yürütüyorlar’’ şeklinde konuştu.

‘’BEBEĞİN DURUMU GAYET İYİ’’

Böyle bir ödül aldığı için oldukça mutlu olduğunu ifade Sinem Aydemir, olay anını şöyle anlattı:

‘’O esnada uçağın ön kısmındaydım. Bebek 21 aylıktı ve Hong Kong’lu bir ailenin çocuğuydu. Anne ve baba ‘’Çocuğumu kurtarın’’ diye bağırmaya başlayınca koşarak çocuğun yanına gittim. Ben yanına gittiğimde dili boğazına kaçmıştı ve ölümle burun burunaydı. Şirketimiz sayesinde öğrendiğim ilkyardım müdahalesini uyguladım. Bebeğin dilini boğazından çıkarıp, 3-4 kez sırtına vurduk. Bu müdahaleden sonra bebek kustu ve kendine gelmeye başladı. O anda bebeğin ailesi, diğer yolcular, herkes sevinç çığlıkları attı. Bebeğin durumu şuanda gayet iyi ve biz bunun gururunu yaşıyoruz.’’
Aldığı ödül hakkında duygularını da dile getiren Aydemir, ‘’Ben kendi adıma ilk adımımı bu üniversite ile attım. Başkanımız Dr. Mustafa Aydın sayesinde birçok zor yoldan ve eğitimden geçtik. Onlar sayesinde bugün bu plaketi kazandığımı düşünüyorum ve çok teşekkür ediyorum’’ ifadelerinde bulundu.

‘’ÖĞRENCİLERİMİZLE İFTİHAR EDİYORUZ’’

Bir üniversitenin, bir eğitimcinin yetiştirdiği ürünlerle iftihar edebileceğini belirten Dr. Mustafa Aydın, ‘’Sinem’e ve Sinem gibi hizmet veren öğrencilerimize başarılar diliyorum. Sinem bunların içinde sivrilmiş bir öğrenci ve okulumuzun ilk mezunlarından biri. Onunla ve bütün öğrencilerimizle iftihar ediyoruz. Haberi duyunca gurur duyduk, ürünümüzün gerçekten insanlığın yararına olduğunu hissetmek, bizlere yaptığımız çalışmalarda ayrı bir heyecan, teşvik ve katkı sağladı. Sinem ve onun gibi bu alanda görev yapan arkadaşlarımıza ben uç beyi diyorum. Çünkü onlar Hong Kong’u, Çin’i, Amerika’yı, Güney Afrika’yı Türkiye’ye getiriyorlar. Bu uç beylerine yolculuklarında başarılar diliyorum’’ diyerek sözlerini noktaladı.

Plaket takdiminin ardından Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri 2’inci sınıf öğrencilerinin dersine konuk olan Sinem Aydemir, tecrübelerini aktardı. Kendisi Çocuk Gelişimi Bölümü’nden mezun olan Aydemir, bu alanı seçme nedenlerini de öğrencilerle paylaştı.

Sinem Aydemir'e plaket

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

fazlamı oldu ne ~ 8 yıl önce
Şöyle bir thy haberlerine baktım ve tabiki güzel bir kurtarma olayı sonuçta bebek ama thy de gün içinde kim bilir neler olurken buda fazla pazarlama olmuş .Bayan kabin memuru biraz fazla artist ve abartılı ve ne yazık ki fazla tv meraklısı buldum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O değil de ~ 8 yıl önce
Arkada kalpaklı fotoğrafıyla Atatürk bakıyor hem de baya sert

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reklam kokan haraket ~ 8 yıl önce
Tamam uninin reklami olan bir haber olmus bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merakli ~ 8 yıl önce
Plaketin alti dolu mudur acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TR ~ 8 yıl önce
Oldu olacak uçaklardan birine ismini verin.Ne kadar abarttınız arkadaş ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
egemen ~ 8 yıl önce
nasıl yani egemen ne alaka lan foto ya bi baktım ulan yine mi sen dedim nasıl bi adam la bu nereden ne alaka yani :S

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 8 yıl önce
Kadin ne yapsin odulu almasa ayda 7000 tl maastan olucak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aydın a ~ 8 yıl önce
ya hiç başka bir adam bulamadınız da mı bakara makara, kutular, gömlek paketleri, reza, altınlar, rüşvet ve bunların tarihi 17/25 aralık ile özdeşleşmiş ve kendilerini YÜCE DİVAN da aklama gereğini bile duymamış ve bunun için girişimde bulunamamış bu adama bu ödülü verdirttiniz? ben olsam almazdım .ama ne yapsın kız o da ketenpereye getirilmiş belli. Ayıp be insan biraz utanır. koskoca mütevelli heyeti olarak paye verdiğinize bakın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cumali ~ 8 yıl önce
verseydi ya 6 ay ikramiye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bakara-Makara ~ 8 yıl önce
Tebrikler Sinem. Senide unutmadık her cuma twitter'a bir dua çakan bakara makara egomen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000