29 Mart 2011, Salı 08:24:36

SHOPPING FEST THY'YE NE KAZANDIRDI?

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, İstanbul’da ‘40 gün 40 gece’ Shopping Fest’in başarısının ‘kargo verileri’nin netleşmesiyle ortaya çıkacağını belirtti.
  • Güzel kardeşim daha ilki yapılan, ilkinin de 10 günü geçmiş bir festivali hemen nasıl da yerin dibine batırdın? Kolay mı öyle marka olmak. Nerde var bugün yatırım yap 1 haftada kara geç. İStanbul insanına da yarar başka milletlere de. Herhalükarda gelecek demene gerek yok. Her halükarda geleni para harcamaya teşvik etmenin neresi kötü? İlerleyen yıllarda çok daha iyi olacak... emeği geçenlerden Allah razı olsun.
  • kimse birbirini kandırmasın lütfen. Türkiye bir kaç ülke vatandaşının alışveriş için geldiği ülkedir. onlarda zaten lale li esnafının tekelinde olan bir pazardan alacaklarını alırlar.. shopping fest Türk insanına yaradı.. TK da sadece istanbul a herhalükarda gelecek olanlara bu bahane ile indirimli ücret den bilet sattı.. yani bana göre zarar etti.. yurtdışı ofislerde iki broşür hazırlamakla Türkiye bu konuda marka olmaz iş de yapamaz.. neyseeee
  • Shoppingfest Dubaiyi öldürdü.
THY, Turkcell ve Sinpaş’ın ana sponsorluğunda gerçekleşen İstanbul Shopping Fest, ilk 10 gününü geride bırakırken, yurtdışı ve yurtiçinde yapılan tanıtım ve bilgilendirme çalışmaları geçtiğimiz haftasonu İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılan basın toplantısıyla değerlendirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İTO Başkanı Ali Murat Yalçıntaş, Türkiye İhracatçılar Meclis Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve İstanbul Shopping Fest ana sponsorlarının yetkililerinin katıldığı basın toplantısında festivalin ilk haftasında rakamsal olarak sağlanan başarının yanı sıra İstanbul’un ve Türkiye’nin marka değerine sağladığı katkı ve bu yolda atılan adımlar paylaşıldı.

Uçakların ve kargoların doluluk verileri önemli
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Türkiye’nin hava trafiği olarak dünyanın ortasında bulunduğuna işaret ederek, şunları söyledi: “Türkiye’nin üzerinden 166 hava trafiği geçiyor. İstanbul’u tanıtmak için THY olarak tüm mecralarımızda festivalin tanıtımını yaptık. Bu yıl ilki düzenlenen festivalin gelecek yıllarda çok daha fazla tanınmasını istiyoruz, THY olarak festivalin başarısı için her zaman elimizden geleni yapacağız.” Hamdi Topçu, Yeni Mesaj’ın “Shopping Fest’in ilk haftası dikkate alındığında bölge ülkelerine yaptığınız uçuşlarda doluluk oranında nasıl bir değişim oldu?” sorusuna cevaben “Bölge ülkelerine dolu uçuyoruz. Esas getiri kargo rakamlarında belli olacak. Bu verileri kamuoyuna açıklayacağız. Şimdilik rakam söylemek için erken” dedi.

Öte yandan Bankalararası Kart merkezi’nin (BKM) festivalin ilk haftası olan 18-25 Mart günlerinde İstanbul’daki kredi ve banka kartı kullanım verilerine bakıldığında, harcamaların 2010 yılının aynı dönemine oranla yüzde 21 oranında artarak bir milyar 500 milyon TL’ye ulaştığı tespit edildi. Yine BKM verilerine göre, aynı tarihlerde tüm Türkiye’de kredi ve banka kartları ile yapılan harcama cirosu ise bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 15 artış göstererek 4 milyar 100 milyon TL oldu.
SHOPPING FEST THY'YE NE KAZANDIRDI?

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Güzel kardeşim daha ilki yapılan, ilkinin de 10 günü geçmiş bir festivali hemen nasıl da yerin dibine batırdın? Kolay mı öyle marka olmak. Nerde var bugün yatırım yap 1 haftada kara geç. İStanbul insanına da yarar başka milletlere de. Herhalükarda gelecek demene gerek yok. Her halükarda geleni para harcamaya teşvik etmenin neresi kötü? İlerleyen yıllarda çok daha iyi olacak... emeği geçenlerden Allah razı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kimse birbirini kandırmasın lütfen. Türkiye bir kaç ülke vatandaşının alışveriş için geldiği ülkedir. onlarda zaten lale li esnafının tekelinde olan bir pazardan alacaklarını alırlar.. shopping fest Türk insanına yaradı.. TK da sadece istanbul a herhalükarda gelecek olanlara bu bahane ile indirimli ücret den bilet sattı.. yani bana göre zarar etti.. yurtdışı ofislerde iki broşür hazırlamakla Türkiye bu konuda marka olmaz iş de yapamaz.. neyseeee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Shoppingfest Dubaiyi öldürdü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000