28 Mart 2009, Cumartesi 11:56:39

SHGM'DEN YENİ ANLAŞMA

Türk ve Çin Sivil Havacılık Yetkileri iki ülke arasındaki mevcut İkili Hava Ulaştırma Anlaşması’nı günün koşullarına göre revize etmek amacıyla 23-24 Mart 2009 tarihleri arasında Ankara’da bir araya geldi.
  • sevgili arkadaşım, Gündemdeki helikopter kazasından bahsettiğmi anlamışsın.(sınız) 1-zaten hiç olmayan veya , arızalı olan bir cihazın (elt) havası-yeri olurmu ? 2 -yorumun , elt vardı ama havada arıza yaptı...nın altyapısı(hazırlığı) mı ? 3-haklısın, ben komik olamamışım, ama sen olmuşsun tebrikler 4-uçak hep havada arıza yapar konusu seni aşar ve çok uzun...bu saatte girmiyorum.sevgiler
  • Özel şirketler (kuzu kargo ve ACT kargo)senelerdir çin e kargo uçuşları yapmaktadırlar.Sağlama alsınlar rumuzu ile yazan arkadaş herhalde espri yaptığını sanıyor ama komik bile olamamış.Uçakları sıfır arıza ile sefere verirsiniz dönüşte 4-5 kalem arıza ile dönerler ve bunların hepsi havada gerçekleşirUçak uçmuyorken yerde durduğunda arıza yapmaz.Çin e gelince, gerçekten Çin de çok büyük bir kargo potansiyeli var.Ciddi olarak Çin i düşünen türk kargo şirketlerine çok iş var.Hayırlısı olsun.İnşallah değerlendirirler..
  • bence çinliler anlaşma metnine ELT, ALTİMETRE cihazları konusunda ek maddeler koysunlar
  • bildiginiz gibi bu anlasmalar karsiliklilik ilkesine dayanir. Turk Sivil Havaciligi ne kadar verirse o kadar alir. Cin konusunda maalesef Turkiye'nin verecegi cok sey yok Cin'e. En fazla Istanbul'a daha fazla ucus hakki alabilir. iki noktaya (pek ve pvg) ucus hakki olmasi dahi buyuk bir basari. can'a gitmek isteyenler hkg uzerinden gitmek durumundalar hala onumuzdeki en az 10 yil boyunca
  • Pekin 10, Shanghai 10 uçuşmu yosa her ikisinin toplamı mı. Ayrıca Guanzhou gibi sanayi şehri ve şirket yöneticilerimizin en çok gittiği şehre neden frekans alamadılar şaşırıyorum. Orası pekin den fazla yolcu kapasitesine sahip.
  • Hatlari ayirmayi basardik ama toplam 10 seferi iylestiremedik. Cogulcu anlasma yapildi , ancak THY toplam 10 sefer hakkini hemen kullanacagindan ozel sirketlere yer kalamayacak gibi.... (Hani ucmaya karar verirlerse!!!)

Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU başkanlığında gerçekleştirilen müzakereler sonunda, 14 Eylül 1972 tarihinde imzalanan Türkiye-Çin Hava Ulaştırma Anlaşması’nda değişiklik yapılarak birden çok havayolunun her iki ülkeden tarifeli seferler düzenlemesine karar verildi.

Müzakereler sonunda imzalanan anlaşmaya göre; THY’nin İstanbul-Pekin Şanghay-İstanbul olarak düzenlediği seferler, İstanbul-Pekin-İstanbul ve İstanbul-Şanghay-İstanbul olarak ayrıldı. Güzergahların herhangi birinde 7 frekansı geçmemek koşuluyla her iki ülkeden düzenlenecek seferler haftada toplam 10 frekans ile sınırlandırıldı.

Her iki ülkeden yapılacak kargo uçuşlarının, uçak tipi sınırlaması olmadan haftada 4 frekans düzenlenmesine karar verilirken, kiralık uçaklar ile yapılacak kargo uçuşların ise iki yıl olarak sınırlandırılması konusunda mutabık kalındı.

Ayrıca, THY ve Çin arasında mevcut kod paylaşım anlaşmasının devam etmesi ve yapılacak kod paylaşım anlaşmalarının her iki tarafın sivil havacılık otoritelerinin onayına sunulması konusunda anlaşmaya varıldı. İmzalanan anlaşmaya, kod paylaşım operasyonlarının frekans haklarından sayılmayacağı konusundaki madde de ilave edildi.

Türk ve Çinli Havacılık Yetkilileri ayrıca, eğitim ve bakım gibi genel konularda da gerektiğinde işbirliği yapma ve 2010 yılında Şanghay’ da tekrar bir araya gelme hususlarında mutabakata vardı.

SHGM

SHGM'DEN YENİ ANLAŞMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
sevgili arkadaşım, Gündemdeki helikopter kazasından bahsettiğmi anlamışsın.(sınız) 1-zaten hiç olmayan veya , arızalı olan bir cihazın (elt) havası-yeri olurmu ? 2 -yorumun , elt vardı ama havada arıza yaptı...nın altyapısı(hazırlığı) mı ? 3-haklısın, ben komik olamamışım, ama sen olmuşsun tebrikler 4-uçak hep havada arıza yapar konusu seni aşar ve çok uzun...bu saatte girmiyorum.sevgiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Özel şirketler (kuzu kargo ve ACT kargo)senelerdir çin e kargo uçuşları yapmaktadırlar.Sağlama alsınlar rumuzu ile yazan arkadaş herhalde espri yaptığını sanıyor ama komik bile olamamış.Uçakları sıfır arıza ile sefere verirsiniz dönüşte 4-5 kalem arıza ile dönerler ve bunların hepsi havada gerçekleşirUçak uçmuyorken yerde durduğunda arıza yapmaz.Çin e gelince, gerçekten Çin de çok büyük bir kargo potansiyeli var.Ciddi olarak Çin i düşünen türk kargo şirketlerine çok iş var.Hayırlısı olsun.İnşallah değerlendirirler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bence çinliler anlaşma metnine ELT, ALTİMETRE cihazları konusunda ek maddeler koysunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bildiginiz gibi bu anlasmalar karsiliklilik ilkesine dayanir. Turk Sivil Havaciligi ne kadar verirse o kadar alir. Cin konusunda maalesef Turkiye'nin verecegi cok sey yok Cin'e. En fazla Istanbul'a daha fazla ucus hakki alabilir. iki noktaya (pek ve pvg) ucus hakki olmasi dahi buyuk bir basari. can'a gitmek isteyenler hkg uzerinden gitmek durumundalar hala onumuzdeki en az 10 yil boyunca

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Pekin 10, Shanghai 10 uçuşmu yosa her ikisinin toplamı mı. Ayrıca Guanzhou gibi sanayi şehri ve şirket yöneticilerimizin en çok gittiği şehre neden frekans alamadılar şaşırıyorum. Orası pekin den fazla yolcu kapasitesine sahip.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hatlari ayirmayi basardik ama toplam 10 seferi iylestiremedik. Cogulcu anlasma yapildi , ancak THY toplam 10 sefer hakkini hemen kullanacagindan ozel sirketlere yer kalamayacak gibi.... (Hani ucmaya karar verirlerse!!!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000