05 Temmuz 2008, Cumartesi 08:37:20

SHGM'den müjde gibi haber

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Atatürk Havalimanı'nda yaşanan pistten çıkma kazalarının önüne geçmek için 06/24 pistini uzatacaklarını kaydederek, şu anda 2 bin 300 metre olan pistin, onarımın ardından 2 bin 600 metreye çıkacağını ifade etti. Böylelikle slot sayısı da artacak...
  • Shgm genel müdürü sanırım kendisinin bir an dhmi gn. md. olduğunu sandı ve bunun üzerine açıklama yaptı. Bunun yanında 90'lı yılların saçmalığı 'her ile bir havaaalanı' projesi de yeniden hortlamış görünüyor.
  • SAYIN ARIDURUYA SESLENMEK İSTİYORUM ÇELEBİ YER HİZMETLERİNDEN NEDEN BU KADAR ÇEKİNİYORSUNUZ VEYA DENETLEMEYE GÖNDERDİĞİNİZ GÖREVLİLER NEDEN ÇELEBİYE BİRŞEY YAPAMIYORLAR EKSİKLERİNİN HADDİNDEN FAZLA OLMASI AMA RAPORLAR HEP OLUMLU GİDİN CİDDİ BİR DENETİM YAPIN VE ARAÇ GEREÇLERİ EKSİKLERİNİ GÖRÜN ALDIĞINIZ PARAYI HAKKEDİN LÜTFEN HATA KABUL ETMEZ SİZİN GÖREVİNİZ TEŞEKKÜRLER
  • erzurum gibi yerde havalimanında danışma görevlisi yok DHMİ de neler oluyor sivil havacılık erzurumda neyi denetledi onur havayolları servis aracında rüşvetler dönüyor ve para almıyacak lar ama alıyorlar bu nasıl denetim mekanızması anlamış değilim
  • Yorumunuz...SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN PİST YAPTIĞI NEREDE GÖRÜLMÜŞ!LÜTFEN DHMİ YADA DLH NIN YAPTIKLARINI SAHİPLENMEYELİM!
  • SAYIN ARIDURUYA SESLENİYORUM BİRDE DALAMAN ATM HAVALİMANINA GELSİN DE DENETLEME YAPSIN KÖRÜKLERDEKİ SICAKLIK 45 DERECE BUNUNDA DELİLİ VAR AYRICA HAVALİMANI MI ŞANTİYEMİ BELLİ DEĞİL LÜTFEN GELSİNLER DİKTİKLERİ TORPİL AĞACININ MEYVESİNİ KONTROL ETSİNLER REZALETİN ÖNDE GİDENİYAZIK MİLLEYTİN PARASINA YAZIK

Arıduru, "Ayrıca, yapılması planlanan yedek pist ile birlikte 40 olan slot (trafik miktarı) kapasitesinin yaklaşık 50'ye çıkacak" dedi.

SHGM Ali Arıduru, bir grup gazeteciyle düzenlediği toplantıda sivil havacılıkla ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi. Arıduru, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda slotla ilgili sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, trafikte taşmalar yaşandığını söyledi. Atatürk Havalimanına bir saatte sadece 40 uçağın iniş ve kalkışını planlayabildiklerini kaydeden Arıduru, "THY'nin önünden geçen yolu Ayamama deresinin kenarına çekiyoruz. Maliye Bakanlığı'ndan, Dünya Ticaret Merkezi'nin yan tarafındaki 862 bin metrekarelik alanı aldık. O alanı Atatürk Havalimanı'na katacağız" dedi.

06/24 PİSTİNİ ONARMADAN ÖNCE YEDEK PİST YAPILACAK

Apron tarafındaki trafiğin çok yoğun olduğunun altını çizen Arıduru, taşınmaya bağlı olarak 06/24 pistini başından ve sonundan 150'şer metre uzatmayı düşündüklerini söyledi. Pistin boyunun 2 bin 300 metre olması nedeniyle çok fazla pistten çıkma kazası yaşandığını vurgulayan Arıduru, pisti 2 bin 600 metreye çıkarmayı planladıklarını ifade etti. Ayrıca pisti onaracaklarını da dile getiren Arıduru, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bunu yaparken trafiği de engellememiz gerekiyor. Bunun için o bölgedeki askerlerin koruganlarının orada 18/36'da olduğu gibi acil durumlara yönelik bir pist yapmayı düşünüyoruz. Bu konuda askerlerle görüşmelerimiz devam ediyor. Önce yedeğini yapmayı planlıyoruz. 06/24 pistinin üzerindeki çatlakları kapatalım desek bile bu bir ay sürüyor. Buna İstanbul trafiğinin tahammülü yok. Biz en geç 2010'a kadar 06/24 pistinin yanına yedek pistin yapılmasını ve pistinin onarılarak uçuşa açılmasını istiyoruz."

SLOT KAPİSETESİ 50'YE ÇIKACAK

Şu anda İstanbul'daki slot kapasitesinin 40 uçak olduğunu belirten Arıduru, yedek pistin yapılmadan 06/24 pistinin onarıma alınmasının slot kapasitesini 20'ye düşüreceğini, İstanbul'un 20 slot ile ayakta durmasının mümkün olmadığına dikkat çekti. Arıduru, onarımın ve yedek pistin yapılmasının ardından slot kapasitesinin yaklaşık 50'ye çıkacağını ifade etti.

Atatürk Havalimanına kazandırılan 862 bin metrekarelik alanın havalimanını rahatlatacağını dile getiren Arıduru, ayrıca, İstanbul'a yapılması düşünülen üçüncü havalimanın fizibilite ve yatırım çalışmaları için zaman kazanmış olacaklarını söyledi. Arıduru, üçüncü havalimanında aynı anda 3 uçağın iniz ve kalkış yapmasını düşündüklerini kaydetti.

HER İLE BİR HAVAALANI

Hiç hava alanı olmayan illere küçük gövdeli uçakların kalkıp inebileceği pist yapmayı düşündüklerine dikkat çeken Arıduru, "2010 yılı sonuna kadar pistleri yapmayı planlıyoruz. Pistlerin uzunluğu en fazla bin metre olacak. Buralarda terminal olmayacak. Sadece aydınlatma, kule hizmeti, hava trafik kontrolü olacak" dedi.

"BİR KALEMDE 1.6 MİLYON YTL CEZA KESTİK"

Arıduru, hava alanlarına ve şirketlere yapılan denetimleri arttırdıklarını belirterek, 2006 ve 2007 yılında toplam 3.2 milyon YTL para cezası kestiklerini kaydetti. 2008 yılının ilk yarısında ise sektöre toplam 4.5 milyon YTL para cezası kesildiğini anlatan Arıduru, kuralları net bir şekilde uygulamaya başladıklarını söyledi. Arıduru, şu anda bir kalemde şirkete kesilen en yüksek cezanın ise 1.6 milyon YTL olduğuna dikkat çekti.

SHGM'den müjde gibi haber

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

chemie ~ 16 yıl önce
Shgm genel müdürü sanırım kendisinin bir an dhmi gn. md. olduğunu sandı ve bunun üzerine açıklama yaptı. Bunun yanında 90'lı yılların saçmalığı 'her ile bir havaaalanı' projesi de yeniden hortlamış görünüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MAĞDUR ~ 16 yıl önce
SAYIN ARIDURUYA SESLENMEK İSTİYORUM ÇELEBİ YER HİZMETLERİNDEN NEDEN BU KADAR ÇEKİNİYORSUNUZ VEYA DENETLEMEYE GÖNDERDİĞİNİZ GÖREVLİLER NEDEN ÇELEBİYE BİRŞEY YAPAMIYORLAR EKSİKLERİNİN HADDİNDEN FAZLA OLMASI AMA RAPORLAR HEP OLUMLU GİDİN CİDDİ BİR DENETİM YAPIN VE ARAÇ GEREÇLERİ EKSİKLERİNİ GÖRÜN ALDIĞINIZ PARAYI HAKKEDİN LÜTFEN HATA KABUL ETMEZ SİZİN GÖREVİNİZ TEŞEKKÜRLER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mağdurlar ~ 16 yıl önce
erzurum gibi yerde havalimanında danışma görevlisi yok DHMİ de neler oluyor sivil havacılık erzurumda neyi denetledi onur havayolları servis aracında rüşvetler dönüyor ve para almıyacak lar ama alıyorlar bu nasıl denetim mekanızması anlamış değilim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PORTOFİNO ~ 16 yıl önce
Yorumunuz...SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN PİST YAPTIĞI NEREDE GÖRÜLMÜŞ!LÜTFEN DHMİ YADA DLH NIN YAPTIKLARINI SAHİPLENMEYELİM!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MAĞDUR ~ 16 yıl önce
SAYIN ARIDURUYA SESLENİYORUM BİRDE DALAMAN ATM HAVALİMANINA GELSİN DE DENETLEME YAPSIN KÖRÜKLERDEKİ SICAKLIK 45 DERECE BUNUNDA DELİLİ VAR AYRICA HAVALİMANI MI ŞANTİYEMİ BELLİ DEĞİL LÜTFEN GELSİNLER DİKTİKLERİ TORPİL AĞACININ MEYVESİNİ KONTROL ETSİNLER REZALETİN ÖNDE GİDENİYAZIK MİLLEYTİN PARASINA YAZIK

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000