16 Mayıs 2013, Perşembe 19:58:39

SHGM'DEN 'EMNİYETSİZ' AÇIKLAMASI

15 Mayıs'ta Türk Hava Yolları çalışanlarının bağlı olduğu Hava İş Sendikası tarafından başlatılan grev hakkında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) açıklama yaptı. SHGM açıklamasında "Emniyetsizlik iddiaları doğdu değildir" dedi. İşte detaylar...
  • shgm kim? o da thy gibi iktidar ve cemaatlerden torpillilerin çoğunlukta olduğu bir kurum!!! dolayısıyla al gülüm ver gülüm!!!! thy , güvenlik sıralamasında son sıralarda değil miydi ?? madem bu yanlış bir haber, thy bunu ilan eden kuruma ve bu haberi yayınlayana neden dava açmadı?? açamadı demek ki doğru...demek ki güvenliğimiz sorumsuz sorumluların elinde!!!
  • shgm kim? o da,thy ve diğerleri gibi '' iktidardan,cemaatten torpillilerin'' çoğunlukta olduğu bir kurum!!! dolayısıyla al gülüm ver gülüm !!!!
  • Teknik yetersiz....
  • Gidişat hiç hoş değil.har iki taraftada sinirler geriliyor.Uçakların güvenilirliğihergün azalıyor.Allah muhafaza nahoş bir olay THY yi ve yönetimi zor duruma sokar. Avrupa zaten bahane arıyor .görün bak kaç uçağı rötara onlar sokacak. Bu yüksek karakterli pilotlarımız kime neye güvenerek bu uçakları alıp uçuruyor şaşırıyorum.
  • Al sana güvenli şirketin yakın tarihcesi 1974 paris DC-10 kazası 346 kişi yaşamını yitirdi, 1975 F-28 kazası, Isparta ve Ankara B-727 kazası 1994 Van B737 kazası, 1994 B737 pistten çıkıp tren yoluna girdi aynı yıllarda A310 pistten çokma vakaları, 1999 B737 Adana kazası, 2002 RJ-100 Diyarbakır kazası Samsun RJ-100 pistten çıkma vakası, 2009 hollanda B738 kazası ve daha sayamadığım DC-3 ler FOKKER-27 ler Viscountlar ve pistten çıkma vakaları slide patlatmaları vs vs şimdi bu şirket mi güvenli? Ben demiyorum burda kaza verileri var Lufthansaya da bakın Klm ye bakın British airways bakın hangıdınde bu kadar cok ölümlü kazalar var? Qantas 1920 yılında kurulmus bir kazası yok demekki istenildiğinde kazasızda olunabılıyor hemde B747 A380 gibi uçakları kullanıpta kimse TK'nın güveninden bahsetmesin herşey açık net (sizde yayınlayın lütfen)
  • İkram arabası uçağa çarpar,slide patlatma vakası atlatılır her uçuşta.ne yerde,ne havada emniyet,güvenlikten bahsetmeyın.bır ekıpte bu işi iyi yapan kaç kişi olacak ki yakında duyarsınız yangına oksijen tüpüyle gidenleri...
  • verilmeye çalışılan OFF'lara (Boş günlere) bakmaları yeter. SHGM'nin yazdığı kuralların en basitini orada yıkıyorlar. Boş gün; Lokal saat ile 00:00-24:00 aralığı değildir,UTC zaman dilimine göre ayarlanması gereklidir. Verilen boş günler kanunsuz!!!... Lütfen dikkat edin!..
  • O zaman gidip grev hakkını kullanacaksın arkadaşım. Neden uçaklar düşmesin diye dua ediyorsun? KM'ları yetersiz diye mi uçak düşecek? Bakımları kötü yapılıyor diye mi? Pilotlar yetersiz diye mi? Nedenini söyle bizde bilelim. Uçakta km olmayınca uçak düşüyor mu ben bilemiyorum pardon. İşinizi küçümsemiyorum yanlış anlamayın rev3'e karşıyım haklısınıız sosyal hayatınız kalmıyor haklısınız. Asgari ücretle geçinenleri gösterip kötüyü örnek verenlere uyuz oluyorum siz aldığınız parayı sonuna kadar hak ediyorsunuz hatta hakkınızı alamıyorda olabilirsiniz bunlara hiç bir lafım yok ancak bana THY uçağı çok güvensiz vs'den bahsetmeyin. Şunu da kabul ediyorum bu kadar uçak bu boyutlarda hava alanında bakım hangarında zaten güvenli bir şekilde devam edemez ama THY bu ülkenin hava yollarıdır ve şuanda Avrupa'da ilk 3'tedir. Grev yaparsın sendika üyeleriyle başımın üstüne ama sen başarısız grev yapıp işi çirkefçe açıklamalara vurduğunda orda bir durrrr derler! bırakın artık şu saçmalığı
  • Hat Bakım olarak mavi sendika bayrağının altındayız.
  • Ya biz uçaklar düşmesin diye dua eder hale geldik ne güvenliğinden bahsediyorsunuz ! güvenlik diye birşey yok thy de , herşey limitlerde herşey minimumda güvenlik bumudur ? insanlar yorgun artık!

SHGM'den yapılan açıklama şu şekilde;

Bilindiği üzere 15 Mayıs 2013 tarihinde Türk Hava Yolları A.O.'da Hava-İş Sendikası tarafından grev uygulaması başlatılmıştır.

Takip edildiği üzere uygulamaya konulan greve çalışanlardan, uçuşları aksatacak düzeyde katılım olmamış ve ilgili havayolları seferlerine mutat olduğu üzere devam etmiştir.

Bunun üzerine Hava-iş yetkilileri tarafından uçuşlarda emniyetsizlikler olduğu iddiasıyla medya üzerinden Genel Müdürlüğümüz göreve çağrılmış ve uluslararası sivil havacılık otoritelerine ihbar niteliğinde kendi ifadeleri ile "bir belgeye dayanmadan duyum aldıkları gerekçesi ile" söz konusu havayolu ve sivil havacılığımız şikâyet edilmekte ve yurtdışındaki havaalanlarında Türk Havayollarının denetlenmesi istenmektedir.

Toplu İş sözleşmesinde ve grev uygulamasında pozisyon kazanım aracı olarak "emniyet hassasiyetinin" bir belgeye dayanmadan kullanılmasını havacılık kültürü ve etiği ile bağdaştırmamız mümkün değildir.

Havayollarımızın uçuş emniyet puanı Avrupa'dan çok iyi durumda…

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü düzenleyici ve denetleyici bir kurum olarak havacılık emniyetini her zaman en üst düzeyde tutmayı esas almış ve bu görevini aynı hassasiyetle sürdürmektedir.Özellikle son yıllarda bu yönde yapılan çalışmalar neticesinde havayollarımızın yurt dışındaki uçuş emniyeti denetlemelerinde aldığı puan ile Avrupa ülkelerinden çok daha iyi noktaya gelmiştir.Bu hem Genel Müdürlüğümüzce alınan tedbirler ve hem de sektörde çalışan pilotundan, kabin memuruna, teknik elemanından, yer hizmeti personeline ve her düzeydeki havacılık personelinin sahip olduğu emniyet kültürü ile başarılmıştır.

Emniyetsizlik İddiaları Doğru Değil…

Nitekim düzenli denetlerimizin yanında grevin uygulamaya başlandığı tarihten itibaren Türk Havayollarında yaptığımız ilave denetlemelerde iddia edilen uçuş emniyetini ihlal eden unsurlara rastlanmamıştır.Denetlemelerimiz aralıksız olarak sürdürülmektedir.

Denetlemelerimiz aralıksız sürdürülmekte…

Türk Sivil Havacılığı çalışanlarının emniyet kültürünü benimsemiş olduğuna olan inancımızla beraber Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü olarak yolcularımızın uçuş emniyeti için aralıksız olarak denetlemelerimizi sürdürdüğümüzü, hiç bir şekilde emniyetsizliğe ve emniyet duygusunun bazı hesaplar için suiistimal edilmesine müsaade etmeyeceğimizin kamuoyumuzun dikkatlerine saygılarımızla sunarız.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

SHGM'DEN 'EMNİYETSİZ' AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (58)

shgm ?? ~ 11 yıl önce
shgm kim? o da thy gibi iktidar ve cemaatlerden torpillilerin çoğunlukta olduğu bir kurum!!! dolayısıyla al gülüm ver gülüm!!!! thy , güvenlik sıralamasında son sıralarda değil miydi ?? madem bu yanlış bir haber, thy bunu ilan eden kuruma ve bu haberi yayınlayana neden dava açmadı?? açamadı demek ki doğru...demek ki güvenliğimiz sorumsuz sorumluların elinde!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
shgm??? ~ 11 yıl önce
shgm kim? o da,thy ve diğerleri gibi '' iktidardan,cemaatten torpillilerin'' çoğunlukta olduğu bir kurum!!! dolayısıyla al gülüm ver gülüm !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tec ~ 11 yıl önce
Teknik yetersiz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 11 yıl önce
Gidişat hiç hoş değil.har iki taraftada sinirler geriliyor.Uçakların güvenilirliğihergün azalıyor.Allah muhafaza nahoş bir olay THY yi ve yönetimi zor duruma sokar. Avrupa zaten bahane arıyor .görün bak kaç uçağı rötara onlar sokacak. Bu yüksek karakterli pilotlarımız kime neye güvenerek bu uçakları alıp uçuruyor şaşırıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yarasa ~ 11 yıl önce
Al sana güvenli şirketin yakın tarihcesi 1974 paris DC-10 kazası 346 kişi yaşamını yitirdi, 1975 F-28 kazası, Isparta ve Ankara B-727 kazası 1994 Van B737 kazası, 1994 B737 pistten çıkıp tren yoluna girdi aynı yıllarda A310 pistten çokma vakaları, 1999 B737 Adana kazası, 2002 RJ-100 Diyarbakır kazası Samsun RJ-100 pistten çıkma vakası, 2009 hollanda B738 kazası ve daha sayamadığım DC-3 ler FOKKER-27 ler Viscountlar ve pistten çıkma vakaları slide patlatmaları vs vs şimdi bu şirket mi güvenli? Ben demiyorum burda kaza verileri var Lufthansaya da bakın Klm ye bakın British airways bakın hangıdınde bu kadar cok ölümlü kazalar var? Qantas 1920 yılında kurulmus bir kazası yok demekki istenildiğinde kazasızda olunabılıyor hemde B747 A380 gibi uçakları kullanıpta kimse TK'nın güveninden bahsetmesin herşey açık net (sizde yayınlayın lütfen)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boş yorum ~ 11 yıl önce
70'li 80'li yıllardaki pistten çıkma vakalarını, slide patlamalarını yazarak kendince (!) muhalefet etmeye çalışmış. Türk havacılığı nereye geldi, bizim zihniyetler nerede kaldı. Bu açığı kapatmaya eğitim de yetmeyecek maalesef.
Yarasa ~ 11 yıl önce
Acaba sen yorumu gözünlemi okuyorsun çok merak ettim 1994-2009 arasındaki uçak düşme vakaları slide patlaması? Bak bir daha gözün görsün diye yazıyorum 1994 Van B737 kazası 1999 Adana B737 kazası 2002 RJ-100 Diyarbakır kazası 2009 B738 Hollanda kazası arkadaşım sence bunların hangısı 80'li yılların kazaları? 1994 ten beri 5 yıl aralıkla ölümlü kaza yapan bir şirkete siz nasıl güvenli diyorsunuz? Güvenlik anlayışınız nedir? Düşen uçakların hepside yeni uçaklardır. Ve son kaza da bu yönetimin olduğu dönem olmuştur ve günlük yaşanan kapatılan gizlenen olaylarıda hepimiz biliyoruz 1920 den berı kaza yapmayan bir sirket var ortada QANTAS vb şirketler halen neyin güvenliğinden bahsediyorsunuz bu yazdıgım kazalarıda mı yok siz uyduruyorsunuz diyeceksin? Delta vs sirketlerde 1000 küsür uçak var ama ne hikmetse bizim kadar kaza tarihi yok acık ve net işte Thy oldum olası güvenlik sorunu olan bir sirkettir! (Yayınlayın lütfen)
Yorumcu ~ 11 yıl önce
İkram arabası uçağa çarpar,slide patlatma vakası atlatılır her uçuşta.ne yerde,ne havada emniyet,güvenlikten bahsetmeyın.bır ekıpte bu işi iyi yapan kaç kişi olacak ki yakında duyarsınız yangına oksijen tüpüyle gidenleri...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gereksiz... ~ 11 yıl önce
verilmeye çalışılan OFF'lara (Boş günlere) bakmaları yeter. SHGM'nin yazdığı kuralların en basitini orada yıkıyorlar. Boş gün; Lokal saat ile 00:00-24:00 aralığı değildir,UTC zaman dilimine göre ayarlanması gereklidir. Verilen boş günler kanunsuz!!!... Lütfen dikkat edin!..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KM'ye ~ 11 yıl önce
O zaman gidip grev hakkını kullanacaksın arkadaşım. Neden uçaklar düşmesin diye dua ediyorsun? KM'ları yetersiz diye mi uçak düşecek? Bakımları kötü yapılıyor diye mi? Pilotlar yetersiz diye mi? Nedenini söyle bizde bilelim. Uçakta km olmayınca uçak düşüyor mu ben bilemiyorum pardon. İşinizi küçümsemiyorum yanlış anlamayın rev3'e karşıyım haklısınıız sosyal hayatınız kalmıyor haklısınız. Asgari ücretle geçinenleri gösterip kötüyü örnek verenlere uyuz oluyorum siz aldığınız parayı sonuna kadar hak ediyorsunuz hatta hakkınızı alamıyorda olabilirsiniz bunlara hiç bir lafım yok ancak bana THY uçağı çok güvensiz vs'den bahsetmeyin. Şunu da kabul ediyorum bu kadar uçak bu boyutlarda hava alanında bakım hangarında zaten güvenli bir şekilde devam edemez ama THY bu ülkenin hava yollarıdır ve şuanda Avrupa'da ilk 3'tedir. Grev yaparsın sendika üyeleriyle başımın üstüne ama sen başarısız grev yapıp işi çirkefçe açıklamalara vurduğunda orda bir durrrr derler! bırakın artık şu saçmalığı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
L/M ~ 11 yıl önce
Hat Bakım olarak mavi sendika bayrağının altındayız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 11 yıl önce
Hangi bayraktan bahsediyorsun. Bu uçakları uzaktan kumandaylamı uçuruyorlar.Defteri kim release ediyor.
KM ~ 11 yıl önce
Ya biz uçaklar düşmesin diye dua eder hale geldik ne güvenliğinden bahsediyorsunuz ! güvenlik diye birşey yok thy de , herşey limitlerde herşey minimumda güvenlik bumudur ? insanlar yorgun artık!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000