17 Haziran 2011, Cuma 13:16:05

SHGM KARARI KIYAMET KOPARIYOR…

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün charter firmalarının kendi bilet satış sistmelerinden bilet satmalarını durdurma kararı olay oldu. Bir ülkeden THY’nin uçuşlarının durdurulacağı bilgisi geliyor...
  • Aylardır kafa patlattığım konu aydınlığa kavuştu. Flypgs.com sitesinde listelenen tüm uçuşlar demek ki tarifeli. Belki yıl boyu yok ama yaz dönemi için tarifeli.
  • Bu şirketler büyük ihtimalle "sub-charter" yapıyorlar. Yani bir bölümü charter, geri kalanı perakende satış... Bu tip uçuşlar tarifeli şeklinde değerlendirilir. Ancak herhalde kurnazlığa kaçıp charter şeklinde gösteriyorlar...
  • SHGM'yi kararından dolayı tebrik ediyorum. Charter seferleri aslında komple bir paketi kapsar. Bu tarz sefer düzenleyen firmalar charter adı altında münferit bilet satamazlar. SHGM doğru demiş, ancak bakalım Turizm Bakanlığı'nın baskısına ne kadar dayanacaklar. Bakanlık turist gelsin diye bakalım daha ne kadar Türk sivil havacılığını baltalayacak..
  • Galiba thy nin basarisi buyumesi, uluslararasi marka olmasi sende biraz gaz ve hazimsizlik yapmis. Tum yabanci musterilerim Thy yi ovuyor kendi ulkelerinin havayolu yerine thy yi tercih ediyor biz de gururlaniyoruz boyle bir kac hazimsiz da burada yorum sutunlarina meze oluyor. Rezene cigne gaza iyi gelir.
  • Diyorsunuz ki, Milli Havayolumuz THY, neden devlet kurumlarımız tarafından korunuyor. Ben anlamıyorum. Türk olan Türk havayolları başarılara ulaştıkça göğsü kabararak dolaşır. Ona göre yorumlar yazar. Ama nerde, üç tane PGS çalışanı iki tane Hükümet düşmanı burada yorum yapıyor. İstediğiniz yerinizi yırtabilirsiniz. Hükümet başarılı, TK başarılı. SHGM tabii ki bu başarılı Milli Havayolunu koruyan kararlar alacaktır.
  • Bravo Sayin Eksi kararinizda tamamiyla haklisiniz. Sonuna kadar destekliyoruz. Ayni kararligi dis meydanlarda bize SAFA denetlemelerinde kok sokturen ulkelerin tasiyicilarina ayni SAFA denetlemeleri ile karsilik vererek gostermeniz dilegiyle. Saygilar
  • bu kadar açık açık bari taraf tutmasin shgm.. bunlarin hepsi fitil fitil çıkar, emin olun. madem o kadar kurallara baglisiniz, kurallar çerçevesinde bekleyen 10 larca permiyi cevaplayin. Atatürkü diğer türk şirketlerine de açın. Herkes biliyor yolun sonu gorundu , bu şekilde THY ni kurtaramazsiniz. Nir an once tedbirler alınmali thy buyume planlarini durdurmali daha da acısı küçülmeye gitmelidir. yoksa 3-4 sene sonra çok acı bir manzara ile karşılaşacağiz. şimdiden bunun önü alınmalı ama onunun alınmasının yolu thy ni bu şekilde kayirmak dğeildir. bu şekilde hiç bir şeye çözüm bulamazsiniz. karşi taraf mutekabiliyet esaslarını uygulamaya başlarsa o zaman can çekişmeye başlarsınız.
  • sizce sadece 2 senedir Türkiye uçan bir hava yolunu THY ve RAM yandaşlı SHGM neden tehdit olarak görsün? Acaba bunun nedeni gerçekten uçakların doluluğu olabilir mi?
  • tebrikler SHGM kedi olali fare tuttu...
  • Uydurmayin taraf olmayin kural neyse o uygulanacak bol keseden atmayla bir yere varilmaz.Yok THY korunuyormus yok izin verilmiyormus geciniz bir kalem.Uluslararası regulasyon ne ise o olur.Siyrilin komplekslerinizden charterden vazgecip tarifeli sefere muracaat etsinler kardesim.ucuz ucmak adina charter muracaat yapiyorlar sonra da kulaklarinin uzerine yatiyorlar yagma yok.Odesin parasini tarifeli ucsun
Geçtiğimiz hafta WizzAir’in uçuşlarını durduran Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, diğer charter firmalarına da uyarı yazısı göndermiş ve 30 Haziran’a kadar sure vererek kendi bilet sistemlerinden bilet satmamaları konusunda ikaz etmişti.
 
Bu uyarılardan biri de Air Arabia Maroc’a Fas Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü nezdinde gönderildi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü uyarıların dikkate alınmaması halinde uçuşların durdurulacağı uyarısında bulunmuştu.
 
Air Arabia Maroc ise Sabiha Gökçen Havalimanı’na uçuşların durdurulmaması için çare ararken, Fas Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü de radikal bir karar almaya hazırlanıyor. 
 
Türk Sivil Havacılığı ile Fas Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü arasında yapılan ikili anlaşmaya gören karşılıklı 7 sefer yapılması öngörülüyor.  Bu seferler Fas tarafından Fas Kraliyet Havayolları ile İstanbul Atatürk Havalimanı’na 3 sefer olarak kullanılıyor. THY ikili anlaşma çerçevesinde verilen tüm hakları kullanarak Fas’a haftada 7 sefer uçuyor.
 
Fas tarafı ikili anlaşma çerçevesinde diğer hakkını Air Airabia Maroc olarak kullanmak isterken Air Arabia Maroc’un Türk Sivil Havacılığı tarafından Fas şirketi olarak henüz kabul edilmediği ifade ediliyor.
 
Ülkemize daha fazla turist gelmesi için ara bir formülle uçmasına müsaade edilen bu şirketlerin  Türk Sivil Havacılığı nezdinde tarifeli şirket kapsamına alınması için yapılan görüşmeler sonuca ulaşmazken, toplantı talepleri de SHGM tarafından henüz kabul edilmedi.
 
Bir yılda yaklaşık 50 bin turist getiren Air Arabia Maroc, geçici çözüm olarak tur şirketlerinin hazırlayacağı paketler üzerinden uçuşlarını sürdürme konusunda adımlar atarken, AirportHaber Fas Sivil Havacılığı'nın sorununun çözülmemesi halinde THY’nin uçuşlarının durdurulacağı bilgisine ulaştı.
 
Sabiha Gökçen Havalimanı’na uçan tüm charter firmaları aynı endişeyi yaşarken, havacılığın gelişmesini ve ülkemize daha fazla turist gelmesini isteyen hükümetin bu konuda nasıl bir tavır takınacağı merak ediliyor. 
 
Seçimlerin ardından oluşacak olan yeni bakanlar kurulundan sonra Ulaştırma Bakanlığı koltuğuna oturması beklenen Binali Yıldırım’ın bu konuları gözden geçirmesine kesin gözle bakılıyor.
 
©AirportHaber.com
SHGM KARARI KIYAMET KOPARIYOR…

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Misafir ~ 13 yıl önce
Aylardır kafa patlattığım konu aydınlığa kavuştu. Flypgs.com sitesinde listelenen tüm uçuşlar demek ki tarifeli. Belki yıl boyu yok ama yaz dönemi için tarifeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu şirketler büyük ihtimalle "sub-charter" yapıyorlar. Yani bir bölümü charter, geri kalanı perakende satış... Bu tip uçuşlar tarifeli şeklinde değerlendirilir. Ancak herhalde kurnazlığa kaçıp charter şeklinde gösteriyorlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SHGM'yi kararından dolayı tebrik ediyorum. Charter seferleri aslında komple bir paketi kapsar. Bu tarz sefer düzenleyen firmalar charter adı altında münferit bilet satamazlar. SHGM doğru demiş, ancak bakalım Turizm Bakanlığı'nın baskısına ne kadar dayanacaklar. Bakanlık turist gelsin diye bakalım daha ne kadar Türk sivil havacılığını baltalayacak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Galiba thy nin basarisi buyumesi, uluslararasi marka olmasi sende biraz gaz ve hazimsizlik yapmis. Tum yabanci musterilerim Thy yi ovuyor kendi ulkelerinin havayolu yerine thy yi tercih ediyor biz de gururlaniyoruz boyle bir kac hazimsiz da burada yorum sutunlarina meze oluyor. Rezene cigne gaza iyi gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Diyorsunuz ki, Milli Havayolumuz THY, neden devlet kurumlarımız tarafından korunuyor. Ben anlamıyorum. Türk olan Türk havayolları başarılara ulaştıkça göğsü kabararak dolaşır. Ona göre yorumlar yazar. Ama nerde, üç tane PGS çalışanı iki tane Hükümet düşmanı burada yorum yapıyor. İstediğiniz yerinizi yırtabilirsiniz. Hükümet başarılı, TK başarılı. SHGM tabii ki bu başarılı Milli Havayolunu koruyan kararlar alacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bravo Sayin Eksi kararinizda tamamiyla haklisiniz. Sonuna kadar destekliyoruz. Ayni kararligi dis meydanlarda bize SAFA denetlemelerinde kok sokturen ulkelerin tasiyicilarina ayni SAFA denetlemeleri ile karsilik vererek gostermeniz dilegiyle. Saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu kadar açık açık bari taraf tutmasin shgm.. bunlarin hepsi fitil fitil çıkar, emin olun. madem o kadar kurallara baglisiniz, kurallar çerçevesinde bekleyen 10 larca permiyi cevaplayin. Atatürkü diğer türk şirketlerine de açın. Herkes biliyor yolun sonu gorundu , bu şekilde THY ni kurtaramazsiniz. Nir an once tedbirler alınmali thy buyume planlarini durdurmali daha da acısı küçülmeye gitmelidir. yoksa 3-4 sene sonra çok acı bir manzara ile karşılaşacağiz. şimdiden bunun önü alınmalı ama onunun alınmasının yolu thy ni bu şekilde kayirmak dğeildir. bu şekilde hiç bir şeye çözüm bulamazsiniz. karşi taraf mutekabiliyet esaslarını uygulamaya başlarsa o zaman can çekişmeye başlarsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sizce sadece 2 senedir Türkiye uçan bir hava yolunu THY ve RAM yandaşlı SHGM neden tehdit olarak görsün? Acaba bunun nedeni gerçekten uçakların doluluğu olabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tebrikler SHGM kedi olali fare tuttu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uydurmayin taraf olmayin kural neyse o uygulanacak bol keseden atmayla bir yere varilmaz.Yok THY korunuyormus yok izin verilmiyormus geciniz bir kalem.Uluslararası regulasyon ne ise o olur.Siyrilin komplekslerinizden charterden vazgecip tarifeli sefere muracaat etsinler kardesim.ucuz ucmak adina charter muracaat yapiyorlar sonra da kulaklarinin uzerine yatiyorlar yagma yok.Odesin parasini tarifeli ucsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000