20 Mart 2010, Cumartesi 14:40:14

Seviyesizlik ve Türk Hava Yolları!

Milliyet Gazetesi yazarlarından Yavuz Kocaömer, Hentbol Milli Takımları ile Türk Hava Yolları yönetimi arasından yaşanan mektup krizini köşesine taşımış. İşte Kocaömer'in kaleminden o mektup olayı...
  • parayı verirseniz istediğiniz ajans ile çalışırsınız, ajanslardan biriyle bir problem çıkar diye sadece riski azaltma stratejisinden ötürü farklı farklı ajanslara gidildi. Binalara reklam asmakla mı oluyor etkili reklam? Geçen sene THY Lviv diye bir yere sefer başlatıyor, seferler haftada 3-4 gün, Türkiye'den topu topu en fazla ayda 200-300 kişi bilet alacak ama THY gidip TV'de yüksek frekans ile reklam yapıyor, bu mudur reklam stratejisi? bu mudur reklam bütçesinin etkin kullanılması? daha söylenebilecek, tartışabilecek o kadar çok şey var ki...
  • Serdar Ekrem Şirin, bu şirketin başına konan en önemli talih kuşlarından biridir. Almış olduğu eğitimden ziyade olaylara bakışını ve reklam, marka pazarlama vizyonunu yaklaşık bir buçuk senedir gözlemliyoruz, sonuçlarını deneyimliyoruz. Çakma bir ajans ile çalışılırken, dünya çapında 4 ayrı ajans ile çalışma, markanın global konumlandırması, Barcelona, Manchester Sponsorlukları, Bankok ve Berlin de dünyaca ses getiren reklam kullanımları... Tüm bunları unutmadan insanları eleştirelim. Meyve veren ağaçları taşlamayalım...
  • Serdar ekrem sirin'in baskaninin haberi yokmuydu bu yazidan acaba?
  • Federasyon Başkanının şantajvari uslubunu fark etmişsinizdir herhalde. Spor yazarın tuzağına düşmemek lazım. Şablon cümlelerle hemen hedef gösteriyor. Adı geçen müdür için Ertuğrul Özkök ve daha niceleri methiyeler düzmüştü Barcelona ve Manchester anlaşmalarıyla ilgili. Böyle insanların bu şeklide bir uslubu boş yere kullanmayacağı ve kendi başına böyle bir cevap atamayacağı da belli. Hemen gaza gelen ve bunu ideolojik saçmalıkları için fırsat bilenlerin biraz düşünerek tepki vermesi gerekiyor. Sadece yazarı okuyarak ben de tepki gösterdim bu müdüre, ama sonra federasyon başkanının şantajvari alıngan ve suçlayıcı mektubunun tamamını okudum ve acıdım bu adama. Spor adamı centilmen demekti güya. Ama hentbol önemli bi spor ihmal edilmemeli.
  • Sponsporluk kavramını beleş para alıp, akabinde yemek olarak değerlendiren memleketimin federasyonları ve kendilerinin maşaları, markalara haddini aşıp üslupsuz yazılar gönderebiliyorlar. İstediklerini alamayınca kimi bulsalar saldırıyorlar. Saldırıya maşa olan basın mensupları da kendi çıkar denklemleri doğrultusunda bu konuyu gündeme getiriyor ve THY yi seviyesizlikle suçluyor. THY de seviyesizlikle suçlananlar bugün THY ye çağ atladan, dünya çapında nitelikli işler yapılmasına öncü olan insanlar. Bu insanlardan memleketimizde çok fazla yok bu kadar kolay harcamayalım. Türkiye de herkes işlerin nasıl döndüğünü, yazıların nasıl yazıldığını bilir. Bunları unutmayalım.
  • THY nın düştüğü durumlara bakın. Ne kadar seviyesiz, ne kadar amatörce, ne kadar bilgisizce çalışılıyor. Aklım almıyor...
  • kıskanç dedikocular yine bir araya gelmiş döktürmüşler
  • Evet aynı fikirdeyim Türk ismi kalksın haksız rant elde ediyorlar...
  • Kardeşim sen önce sosyalizmin sözlük anlamına bak sosyalist demek yokluk demek değil adalet demek gelişmeyi büyümeyi adaletli bir biçimde dağıtmak demek yandaşlara değil herkese gelir demek demokrasinin ana prensibi sadece seni seçenlerin değil seni seçmeyenlerinde hakkını hukukunu korumaktır.Hadi şimdi git biraz daha kitap ve gazete oku ama sadece seni mutlu edenleri değil rahatsız edenleride oku ki her konuda bilgi sahibi olasın.....
  • Boğaziçi mezunu diyerek bir eğitim kurumunu karalamayalım lütfen. Boğaziçinde okumuş ama bir şekilde pişmeden çıkmış. Ya da çok pişirmişler, yanmış. Bu cevap THY da, Halkla İlşkiler Departmanına da yakışmamış. (Kaldı ki bu departmanda eskiden çok iyi yetişmiş kişiler olduğunu biliyorum) Böyle bir hatayı Halkla İlişkiler eğitimi almış ve profosyonelce bu işi yapanlar yapmamalı. Eminim ki bu cevabı gelecekte üniversitelerde "kötü örnek" olarak okutacaklardır.

Birkaç hafta önce gazetemiz yazarlarından Cemal Ersen kardeşimiz köşesinde son derece önemli bir konuya değindi. Kısaca hep beraber hatırlayalım.

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Tarık Cengiz, Türk Hava Yolları’nın Hentbol Milli Takımları için sponsorluk talebi koşullarını kabul edilebilir bulmaz ve ortak bir noktada buluşma sağlanamayınca Milli Hava Yolumuz “Türk Hava Yolları” Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu olmak üzere tüm üst düzey yöneticilere bir mektup yazar. Mektubun sonunda “Sonuç olarak, Türk Hava Yolları’nın Federasyonumuza yaptığı sponsorluk teklifi yeterli ve uygun görülmemiştir. Temenni ederiz ki konu sizin tarafınızdan incelenecek ve ay-yıldız’a gerekli saygı gösterilecektir” der.

Hentbol Federasyonu Başkanı uzun süren görüşmelerin ve Türk Hava Yolları’nın kendisine göre Hentbol Milli Takımımıza gereken ilgiyi göstermeyişi üzerine böyle bir yazıyı kaleme almış. Mektubunun bir yerinde de Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı’na “Ancak sponsor olmak için kurumunuzun Milli Takımlarımıza sadaka verir gibi ekonomi sınıfı biletine yüzde 5 indirim uygulaması kabul edilemez” demiş.

Yazılanlar eleştiri niteliğindedir. Haklı veya haksızlığı konusunda ne biz ne de bir başkası karar verecek durumda değildir. Konuyu sizlerin görüşüne sunmak bizlerin görevidir.

Bu mektubu aldıktan sonra Türk Hava Yolları’nın Halkla İlişkiler Müdür Vekili S.Ekrem Şirin’den, Hentbol Federasyonu Başkanı 19 Şubat tarihinde bir mektup alır.

“İlgi yazınız Türk Hava Yolları tarafından ‘SEVİYESİZ’ bulunduğundan cevap verilmeye değer bulunmamıştır.”

Burada duralım!

Bu ülkenin Milli Hava Yolları’nın veya bir başka kurumunun Halkla İlişkiler Müdürü, vekili, her ne ise; bir federasyon başkanını bırakın, hiçbir unvanı olmayan bir kimseye dahi yazdığı eleştiri mektubundan dolayı “SEVİYESİZ” diyemez. Derse maksadını aşmış olur. Ve kendi seviyesini göstermiş olur. Kendi kişisel seviyesi kamuoyunu ilgilendirmez. Ancak Türk Hava Yolları adına yazılan bu mektup onun görev yaptığı kurumun da seviyesini tartışmaya açar. Unutulmamalıdır ki, kurumlar orada çalışan insanlarla temsil edilirler.

Şimdi soruyoruz,

Kimdir bu Bay Şirin? Kimin tarafından torpillidir? Kimden destek alarak bir spor federasyonu başkanının eleştiri mektubuna “SEVİYESİZ bulunmuştur” deme hakkını kendinde görmektedir ? Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu, kendi kurumunun da seviyesini tartışılır hale getiren bu eleman için bir işlem yapacak mıdır? Daha da önemlisi THY Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü bu yazıdan haberdar mıdır? Yoksa Sayın Şirin bu mektubu bu şekilde cevaplamayı kendisinde mesleki hiyerarşi hakkı görerek, kendi kafasına göre mi cavaplamıştır?

Türk Hava Yolları ile ilgili söyleyeceklerimiz keşke bu kadarla kalsa. Haftaya bu sütunda, Türk Hava Yolları’nın, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi ile ilişkileri konusunda yazacaklarımız, bakalım “Dünya havayolu olma yolunda ilerliyoruz” diyen Türk Hava Yolları yetkililerinin hoşuna gidecek mi?

 

Seviyesizlik ve Türk Hava Yolları!

Yorumlar Tüm Yorumlar (64)

Misafir ~ 14 yıl önce
parayı verirseniz istediğiniz ajans ile çalışırsınız, ajanslardan biriyle bir problem çıkar diye sadece riski azaltma stratejisinden ötürü farklı farklı ajanslara gidildi. Binalara reklam asmakla mı oluyor etkili reklam? Geçen sene THY Lviv diye bir yere sefer başlatıyor, seferler haftada 3-4 gün, Türkiye'den topu topu en fazla ayda 200-300 kişi bilet alacak ama THY gidip TV'de yüksek frekans ile reklam yapıyor, bu mudur reklam stratejisi? bu mudur reklam bütçesinin etkin kullanılması? daha söylenebilecek, tartışabilecek o kadar çok şey var ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Serdar Ekrem Şirin, bu şirketin başına konan en önemli talih kuşlarından biridir. Almış olduğu eğitimden ziyade olaylara bakışını ve reklam, marka pazarlama vizyonunu yaklaşık bir buçuk senedir gözlemliyoruz, sonuçlarını deneyimliyoruz. Çakma bir ajans ile çalışılırken, dünya çapında 4 ayrı ajans ile çalışma, markanın global konumlandırması, Barcelona, Manchester Sponsorlukları, Bankok ve Berlin de dünyaca ses getiren reklam kullanımları... Tüm bunları unutmadan insanları eleştirelim. Meyve veren ağaçları taşlamayalım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Serdar ekrem sirin'in baskaninin haberi yokmuydu bu yazidan acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Federasyon Başkanının şantajvari uslubunu fark etmişsinizdir herhalde. Spor yazarın tuzağına düşmemek lazım. Şablon cümlelerle hemen hedef gösteriyor. Adı geçen müdür için Ertuğrul Özkök ve daha niceleri methiyeler düzmüştü Barcelona ve Manchester anlaşmalarıyla ilgili. Böyle insanların bu şeklide bir uslubu boş yere kullanmayacağı ve kendi başına böyle bir cevap atamayacağı da belli. Hemen gaza gelen ve bunu ideolojik saçmalıkları için fırsat bilenlerin biraz düşünerek tepki vermesi gerekiyor. Sadece yazarı okuyarak ben de tepki gösterdim bu müdüre, ama sonra federasyon başkanının şantajvari alıngan ve suçlayıcı mektubunun tamamını okudum ve acıdım bu adama. Spor adamı centilmen demekti güya. Ama hentbol önemli bi spor ihmal edilmemeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sponsporluk kavramını beleş para alıp, akabinde yemek olarak değerlendiren memleketimin federasyonları ve kendilerinin maşaları, markalara haddini aşıp üslupsuz yazılar gönderebiliyorlar. İstediklerini alamayınca kimi bulsalar saldırıyorlar. Saldırıya maşa olan basın mensupları da kendi çıkar denklemleri doğrultusunda bu konuyu gündeme getiriyor ve THY yi seviyesizlikle suçluyor. THY de seviyesizlikle suçlananlar bugün THY ye çağ atladan, dünya çapında nitelikli işler yapılmasına öncü olan insanlar. Bu insanlardan memleketimizde çok fazla yok bu kadar kolay harcamayalım. Türkiye de herkes işlerin nasıl döndüğünü, yazıların nasıl yazıldığını bilir. Bunları unutmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY nın düştüğü durumlara bakın. Ne kadar seviyesiz, ne kadar amatörce, ne kadar bilgisizce çalışılıyor. Aklım almıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kıskanç dedikocular yine bir araya gelmiş döktürmüşler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Evet aynı fikirdeyim Türk ismi kalksın haksız rant elde ediyorlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kardeşim sen önce sosyalizmin sözlük anlamına bak sosyalist demek yokluk demek değil adalet demek gelişmeyi büyümeyi adaletli bir biçimde dağıtmak demek yandaşlara değil herkese gelir demek demokrasinin ana prensibi sadece seni seçenlerin değil seni seçmeyenlerinde hakkını hukukunu korumaktır.Hadi şimdi git biraz daha kitap ve gazete oku ama sadece seni mutlu edenleri değil rahatsız edenleride oku ki her konuda bilgi sahibi olasın.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Boğaziçi mezunu diyerek bir eğitim kurumunu karalamayalım lütfen. Boğaziçinde okumuş ama bir şekilde pişmeden çıkmış. Ya da çok pişirmişler, yanmış. Bu cevap THY da, Halkla İlşkiler Departmanına da yakışmamış. (Kaldı ki bu departmanda eskiden çok iyi yetişmiş kişiler olduğunu biliyorum) Böyle bir hatayı Halkla İlişkiler eğitimi almış ve profosyonelce bu işi yapanlar yapmamalı. Eminim ki bu cevabı gelecekte üniversitelerde "kötü örnek" olarak okutacaklardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000