01 Haziran 2010, Salı 17:18:37

SENDİKA ÜYESİ OLMAYANLARA DUYURU

Türk Hava Yolları ile 22. Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varan Hava-İş Sendikası, sendika üyesi olmayanlara duyuru yaptı...
  • biz zamanında gördük sözleşmelilerin farkları ok anlaştık 3 gün sonra anaplı bakanlar mustafa kalamlimi idi olmaz demiş.benim maaş ikramiye farklarımı 8 ay çarpı iki dönem artı verilmeyen kıdem farklarımı ayçilden alırım arık.epeyde yıl geçti iyice faiz birikmiştir.rahat ol inş.
  • üye olmadanda destek aidatını dışarıdan sendika hesabına yatırarak her türlü haklardan sendika üyesi olmadan yararlanabilirsiniz. şehitlere bu şekilde yaklaşan sendikaya üye olmadan da bu iş olur.
  • Sanırım toplu iş sözleşmesini istediği gibi imzalatan işveren bunuda düşünmüştür.Aslında işverene ne diyede söylebeilrsiniz. İşi bitirmişler THY yi tamemen istediği gibi taşeronlaştırma hakkını anlmışlar Sendika para almış,yemiş,içmiş onlara ne dimi ama.
  • Mesaj sadece üye olun diyor ama üye olanla olmayanın farkı ne olacak tam olarak belirtilmiyor. Açık açık üyeler bunu kazanacak(veya kazandılar) fakat olmayanlar şununla yetinecek (bir hak kaybından bahsediliyor ya!) şeklinde yazılırsa kişilerin sendikanın rolü ile ilgili merakları da giderilmiş olur.
  • bugün üye olduk diyelim ama ben 3 yıldır thy çalışanıyım geriye dönük haklarımdan yararlanabilecekmiyim??
  • üye olmayana da zam var ama maaş farkını rüyasında görür
İşte Hava-İş'in sendika üyesi olmayanlara duyurusu;

Değerli THY çalışanları;

THY 22. Dönem toplu iş sözleşmesi 26.05.2010 tarihinde anlaşma sonuçlanmış olup toplu iş sözleşme tüm metni en kısa sürede redaksiyon edilerek imzalanacaktır.

Bu nedenle henüz sendika üyesi olmayan personelin toplu iş sözleşmesinden yararlanabilmesi için imza tarihinden önce üye olması gerekmektedir.

Bu anlamda sendika üyesi olmayan personelin hak kaybına uğramaması için en kısa sürede sendika üyesi olmaları kendi menfaatlerinedir.

Üyelik için işyerindeki sendikamız temsilcilik odaları veya Şube yada Genel Merkez binamızdan üyelik formu temin edilerek 5 nüsha noter onayı alınması ve en kısa sürede sendika Genel Merkezine iletilmesi gerekmektedir.
SENDİKA ÜYESİ OLMAYANLARA DUYURU

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
biz zamanında gördük sözleşmelilerin farkları ok anlaştık 3 gün sonra anaplı bakanlar mustafa kalamlimi idi olmaz demiş.benim maaş ikramiye farklarımı 8 ay çarpı iki dönem artı verilmeyen kıdem farklarımı ayçilden alırım arık.epeyde yıl geçti iyice faiz birikmiştir.rahat ol inş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
üye olmadanda destek aidatını dışarıdan sendika hesabına yatırarak her türlü haklardan sendika üyesi olmadan yararlanabilirsiniz. şehitlere bu şekilde yaklaşan sendikaya üye olmadan da bu iş olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sanırım toplu iş sözleşmesini istediği gibi imzalatan işveren bunuda düşünmüştür.Aslında işverene ne diyede söylebeilrsiniz. İşi bitirmişler THY yi tamemen istediği gibi taşeronlaştırma hakkını anlmışlar Sendika para almış,yemiş,içmiş onlara ne dimi ama.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Mesaj sadece üye olun diyor ama üye olanla olmayanın farkı ne olacak tam olarak belirtilmiyor. Açık açık üyeler bunu kazanacak(veya kazandılar) fakat olmayanlar şununla yetinecek (bir hak kaybından bahsediliyor ya!) şeklinde yazılırsa kişilerin sendikanın rolü ile ilgili merakları da giderilmiş olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bugün üye olduk diyelim ama ben 3 yıldır thy çalışanıyım geriye dönük haklarımdan yararlanabilecekmiyim??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
üye olmayana da zam var ama maaş farkını rüyasında görür

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000