22 Ocak 2014, Çarşamba 13:45:16

'SEKTÖRÜN TAŞIN ALTINA BAŞINI KOYMASI GEREKİR'

Türkiye Havayolları Pilotları Derneği’nin (TALPA) bu yıl 3.’sünü düzenlediği Pilotlar Çalıştayı bugün Atatürk Havalimanı’nda başladı.
  • Fotoğraflar her şeyi anlatıyor...
  • Çok az kişi katılmış bence TALPA nın sektördeki yerini gösteren bir işaret bu
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • yeminle kanarya sevenler dernegine katilim daha fazla.. benim size tavsiyem kanarya isine girin o daha populer.. kanaryalarin haklari,issiz kanaryalarin durumu,yabanci kanaryalar falan ilgilenirsiniz iste
  • Bu kadar kalabalık bir araya toplanmışken kabin ekibinin sorunlarına da bir el atalım demesinler de...
  • BOŞ LAF YAPMAKTAN BAŞKA ICRAATINIZ OLSA TÜM PILOTLAR ÜYE OLUR. ANCAK SIZ SADECE PATRONLARIN GÖNLÜNÜ HOŞ TUTARAK YADA ONLARIN ISTEDIKLERI ÇALIŞMA ORTAMINA ÇANAK TUTARAK SICAK KOLTUKLARINIZDA OTURUYORSUNUZ...
  • Siz önce kendi pilotlarımızın sorunlarını sıkıntılarını nasıl pas geçmeyiz onun bi çalıştayını yapın. Bak arkadaş doğru yazmış yabancıyı lise alıyolar Türk olunca tırt(((birşeyler yapın ve inandırınki orda 32+1 kişi değil 5930 kişi olsun. Kanarya sevmeyi bırakın artık.
  • İŞTE TALPA YÖNETİMİ VE ARKASINDA ONA İNANAN BİNLERCE PİLOT,
  • Katilan 20 kiside kesin işsiz pilotlardir :)
  • Belliki sektörün pas geçme uzmanları TALPA'da. Havacılık sektöründe çalışanlarla ilgili kanun olmaması, min. rest, max. uçuş konuları, yabancı pilot sorunu, vs. pas geçilmiş ya da hızlı bir touch-and-go yapılmış:-). Avrupa yıllık saati 900'e düşürdü, bizimkiler ağzına bile almıyor, aksine 6 bacak uçmak için düzenleme yapıyor...

Türkiye Havayolları Pilotları Derneği’nin (TALPA) bu yıl 3.’sünü düzenlediği Pilotlar Çalıştayı bugün Atatürk Havalimanı’nda başladı.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar toplantı salonunda başlayan çalıştaya, TALPA’nın yetkililerinin yanı sıra Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü adına SHGM Uçuş Operasyon Daire Başkanı Yusuf Bayram ve Lisans Şube Müdürü Ramazan Düzgün, Devlet Hava Meydanları İşletmesi adına (DHMİ) Hava Trafik Kontrolörü Cihan Şahin ve Kaan Ertaş, Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği adına ise TATCA Başkan Yardımcısı Barış Acınan katıldı.

Kaptan Pilot Engin Aksüt’ün yönettiği  Pas geçme ve uçuş ekiplerinin güvenliği  konulu çalıştayda açılış konuşmasını TALPA Başkanı Gürcan Mantı yaptı. Mantı; Bugün TALPA’nın her yıl düzenlediği Pilotlar Çalıştayı’nın üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Çalıştayda pilotluk mesleğinin sorunlarını sadece teknik düzeyde tartışmakla kalmayacağız, aynı zamanda canlarını bize emanet eden yolcularımızı, en temel haklarından olan uçuş emniyeti konusunda da medyamız aracılığıyla bilgilendirmeye çalışacağız.

Havacılık mesleğinde yazılı olan kuralların dışında en değerli kaynağın, yaşadığımız deneyimler olduğunu biliyor, bunları bu tür platformlarda birbirimize aktarmanın ve tartışmanın önemli olduğunu düşünüyoruz.

Pilotluk mesleğinin mensupları olarak, ‘riskli ve endişe verici’ durumlar var ise, kamuoyunun bunları bizden duyması gerektiğine inanıyoruz.

Özellikle insan bünyesini zorlayan, dinlenme sürelerini kısaltan veya kalitesini düşüren ticari beklenti ve kar eksenine göre düzenlenmiş mesai talimatları ile mesleğin geleceğinin olmayacağı ve bu durumun sürdürülebilir olmadığı gerçeği ile yüzleşmek zorundayız. Pilotların ancak, mezarda dinlenebileceği bir çalışma düzenin iyileştirilmesi ve uçuş emniyetini maksimum düzeye getirilmesi için herkesin ve sektörde faaliyet gösteren her kuruluşun taşın altına elini değil başını da koyması gerekir.

Sorunların çözümü elbette örgütlü olmaktan ve birlikte hareket etmekten geçmektedir. Ancak ne yazık ki, 2013 sonu itibariyle ülkemizdeki 5930 lisanslı pilotun sadece 1815’inin derneğimiz üyesi olduğu dikkate alındığında, hak ve hukukumuzu koruyabilmek adına tüm meslektaşlarımızın TALPA çatısı altında birleşmesinin önemini bir kez daha vurgulamakta yarar görüyoruz.

3. Pilotlar Çalıştayımızda işleyeceğimiz konular pist ihlalleri ve pas geçme uygulamaları olup havacılığın içinde var olan gerçeklerdir ve her meslektaşımızın başına gelebilir.

Çalıştayımızın diğer konusu ise, dünya sivil havacılık tarihinde ilk kez yaşanan ve maalesef Türk pilotların maruz kaldığı kaçırma olayıdır. Konu uzun süre ülkemiz ve dünya kamuoyunun gündeminde kalmış 71 gün sonra meslektaşlarımızın özgürlüklerine kavuşması ile son bulmuştur. Bugün de konuyu tekrar değerlendireceğiz’ dedi.

‘PİLOTLARIN AYAĞI TİTREMESİN’

Mantı’nın konuşmasının ardından bir kürsüye çıkan Atlasjet Kaptanlarından Nuri Sakarya, pas geçme ve pist ihlalleri konusunda detaylı bir sunum yaptı. Pilotların pas geçme konusunda ayağının titrememesi gerektiğini vurgulayan Sakarya, ‘şartlar neyi gerektiriyorsa o yapılmalı’ dedi.

Uçaklardaki yakıt kritiği konusunda da çağrıda bulunan Sakarya, şirketlerin bu duruma gereken hassasiyeti göstermesi gerektiğinin altını çizdi. Nuri Sakarya, 2. Pilot konusunda da bazı fikirlerin aşılmasını ve karar verebilme anlamında onlara da görevler düştüğünü ifade etti.

ORDU-GİRESUN GÜVENLİ DEĞİL Mİ?

Kaptanlardan bazılarının özellikle Smart Projesi ve Ordu-Giresun Havalimanı’nın uçuşa uygun olup olmadığı gibi konuları sorması üzerine değerlendirmelerde bulunan TATCA Başkan Yardımcısı Barış Acınan, Cihan Şahin, Kaan Ertaş ve bazı kontrolörler, SMART projesinin bir yenilenme ve modernizasyon projesi olduğunu ifade ederek 2 safhadan oluştuğunu ve birinci safhanın 2008 yılından beri kullanıldığını vurguladı.

Ordu-Giresun Havalimanı’nın denize paralel ve rüzgar gibi unsurlardan dolayı güvenilirliği konusunda endişe duyan pilotlara açıklamalarda bulunan DHMİ Hava Seyrüsefer Dairesi Uzman Hava Trafik Kontrolörü Kaan Ertaş ve TATCA Başkan Yardımcısı Barış Acınan, gerekli araştırma ve çalışmaların yapıldığını, detaylı bilgilerin görev yapan uzmanlarda olduğunu vurguladı.

Bugün akşam kadar devam edecek olan çalıştay Pegasus, Onur Air, Sunexpress ve THY kaptanlarının pas geçme, pist ihlalleri ve uçuş ekiplerinin güvenliği ile ilgili sunumlarıyla devam edecek.











©AirportHaber

'SEKTÖRÜN TAŞIN ALTINA BAŞINI KOYMASI GEREKİR'

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Fotoğraflar her şeyi anlatıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok ~ 10 yıl önce
Çok az kişi katılmış bence TALPA nın sektördeki yerini gösteren bir işaret bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boş işler ~ 10 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
guzel ~ 10 yıl önce
yeminle kanarya sevenler dernegine katilim daha fazla.. benim size tavsiyem kanarya isine girin o daha populer.. kanaryalarin haklari,issiz kanaryalarin durumu,yabanci kanaryalar falan ilgilenirsiniz iste

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu kadar kalabalık bir araya toplanmışken kabin ekibinin sorunlarına da bir el atalım demesinler de...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
BOŞ LAF YAPMAKTAN BAŞKA ICRAATINIZ OLSA TÜM PILOTLAR ÜYE OLUR. ANCAK SIZ SADECE PATRONLARIN GÖNLÜNÜ HOŞ TUTARAK YADA ONLARIN ISTEDIKLERI ÇALIŞMA ORTAMINA ÇANAK TUTARAK SICAK KOLTUKLARINIZDA OTURUYORSUNUZ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Siz önce kendi pilotlarımızın sorunlarını sıkıntılarını nasıl pas geçmeyiz onun bi çalıştayını yapın. Bak arkadaş doğru yazmış yabancıyı lise alıyolar Türk olunca tırt(((birşeyler yapın ve inandırınki orda 32+1 kişi değil 5930 kişi olsun. Kanarya sevmeyi bırakın artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
İŞTE TALPA YÖNETİMİ VE ARKASINDA ONA İNANAN BİNLERCE PİLOT,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Katilan 20 kiside kesin işsiz pilotlardir :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pas geçme... ~ 10 yıl önce
Belliki sektörün pas geçme uzmanları TALPA'da. Havacılık sektöründe çalışanlarla ilgili kanun olmaması, min. rest, max. uçuş konuları, yabancı pilot sorunu, vs. pas geçilmiş ya da hızlı bir touch-and-go yapılmış:-). Avrupa yıllık saati 900'e düşürdü, bizimkiler ağzına bile almıyor, aksine 6 bacak uçmak için düzenleme yapıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000