26 Temmuz 2013, Cuma 07:40:42

SEFERLERİN SÖZÜ ALINDI

Bursa Valiliği, geçtiğimiz hafta gerçekleşen Kuveyt Aile Fuarı’ndan Yenişehir-Kuveyt arası direk uçuş müjdesiyle döndü. Doğrudan uçuşların ağustos ayında başlaması planlanıyor.
  • Yakında Bursa Büyükşehir Belediyesinin Trabzon, Erzurum, Diyarbakır, Gaziantep, Plevne, Üsküp uçuşları başlayacak...

Bursa’nın turizm pastasından aldığı payı artırmak için tanıtım faaliyetlerine ramazan ayında da devam eden Bursa Valiliği, çalışmaların meyvelerini toplamaya başladı. 18-23 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen Kuveyt Aile Fuarı’na sağlık, turizm, emlak, hediyelik eşya, el sanatları gibi sektör temsilcilerinden oluşan 9 kişilik bir heyetle katılan Bursa Valiliği, Arap turizminin önünde en büyük engel olarak görülen havayolu ulaşımı için Yenişehir’e doğrudan uçuş sözü aldı. Konuyla ilgili gelişmeler ise önümüzdeki günlerde Vali Şahabettin Harput tarafından kamuoyu ile paylaşılacak.

KUVEYT’TE BURSA ŞOV

Her yıl geleneksel olarak ramazan ayı boyunca geniş nüfus ve nüfuza sahip aileler tarafından düzenlenen fuarda, Bursa, Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun başkanlığında 21 metrekarelik stantta temsil edildi. Başta Bursa Sağlık Turizmi Derneği olmak üzere, çeşitli sektör temsilcilerinin de yer aldığı etkinlik kapsamında, Kuveyt’teki etkin ailelerin bazılarına, “divaniye” tabir edilen iftar yemeği ziyaretleri gerçekleştirildi. Bursa heyeti ayrıca, 22 Temmuz gecesi, THY Kuveyt Müdürlüğü tarafından Kuveytli basın mensupları, turizm sektör temsilcileri ve önde gelen işadamları ile diplomatik temsilcilerin katıldığı yaklaşık 100 kişilik yemeğe de katıldı. Gecede Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, davetlilere kentin turizm değerlerini anlatan bir konuşma yaparken, THY Kuveyt Müdürlüğü aracılığı ile bölge basın temsilcilerine Bursa tanıtım bülteni dağıtıldı.

"AĞUSTOS'TA BAŞLAYACAK"

Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, sağlık turizmi harcamalarına 2 milyar dolarlık bütçe ayıran Kuveyt’in turist gönderdiği şehirlerin başında Bursa’nın geldiğine işaret ederek, 2012 yılında Kuveyt’in 11 bin 640 turist sayısıyla Bursa’ya en fazla turist gönderen 2. ülke olduğunu bildirdi. Kuveyt’in Türkiye ve Bursa için önemli bir pazar olduğunu ifade eden Ercoşkun, şöyle konuştu:

“Ramazan ayında gerçekleşen bu etkinlikte de görüyoruz ki Kuveyt’in etkili ve söz sahibi ailelerinin, ülkemize ve Bursa ilimize teveccühü üst seviyededir. Kendileriyle Bursa’nın turizmi hakkında detaylı görüşmeler yapma imkanı bulduk. İnşallah herhangi bir değişiklik olmazsa Yenişehir-Kuveyt arasında doğrudan uçuşların başlaması için şimdiden sözümüzü aldık. Diliyoruz ki Ağustos ayı gibi gerçekleşecek bir törenle hayata geçirilecek olan bu uygulama, hem Kuveyt’ten hem de diğer komşu Arap ülkelerinden gelecek turist sayısını daha da artıracaktır.”

SEFERLERİN SÖZÜ ALINDI

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Yakında Bursa Büyükşehir Belediyesinin Trabzon, Erzurum, Diyarbakır, Gaziantep, Plevne, Üsküp uçuşları başlayacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000