08 Ekim 2013, Salı 11:50:31

'SEÇİMİ KAZANMAK İÇİN PAZARLIK YAPMAYACAĞIZ'

Hava İş Sendikası, yaklaşan genel kurul öncesinde bir açıklama yayınlayarak muhalefet grupları ve THY yönetimini sert bir dille eleştirdi...
  • Atilay aga pazarlik yapmana gerek kalmayacak reform gelecek.Uzatmalari oynuyorsun.Bu personel seni istemiyorrrrrrrrr.
  • Perşembe teknik,cumartesi Ankara agalik donemi bitecek,saltanat bitecek.bunca senedir toplanan paranin hesabi sorulacak.
  • E sendikayı bu hale kim getirdi? Bu soruyu niye sormuyoruz. Ben batırdım kurtarun beni....merak etmeyin Ayçin sizde pekala olur...
  • Bir sendika başkanı kendi görevini unutup siyasal mevzulara girip hükümete ona buna sallıyorsa, Thy yönetiminin de görüş bildirmeye hakkı olur.
  • Hamlarımızı tis ile kazandık sendikalı oldugumuz için kullanıyoruz. Sendikasız olanlar thy nin lütfu ile aynı boşları yapıyor vb. Yarın birgün thy vermiyorum ikramiyeyi de maas farkını da boş gün farkını da dediğinde sakın incirliye gelip aglaşmayın. Ne cahil insanlarla calışıyormuşuz biz ya !! Yazık valla
  • greve çıkmadım ama yine de rev3'le uçmak istemiyorum. o yüzden oyum, adını bile anmak istemesem de, Ayçin'e.
  • Düne kadar greve çıkmayanlara küfredenler, toplu sözleşmeden yararlandırmayacak olanlar şimdi yalvarmaya başlamış. Tabi oy verelim beceremediğin grevin bedelini bize ödet. Güle güle sana güle güle!
  • 305i maaşa bağladı,grevciyi maaşa bağladı.bizede versin oyumu alsın
  • kim ne yaparsa kendine yapar yanındaki taşeronun haklarını ara olursun ilerki günlerde hava iş herşeye her zorlu mücadeleye rağmen ayakta durabilen ve acımasızca saldırolara göğüs geren başkanı alkilayarak sonuna kadar arkanızdayız diyoruz
  • Hak mı kazandırdı?genele bakar mısınız?biz yılda 96boş yapıyoruz,sendikasızlarda.biz yılda 1000saat ucuyoruz,sendikasızlarda.biz yılda 1800saat mesai yapıyoruz,sendikasızlarda.bakiyeyi incelerseniz hakları bir daha konuşuruz.

Yapılan açıklamada:

Tüm üyelerimizi,kamuoyunu, duyarlı halkımızı Gökkuşağı Hareketi ve Emek Meclisi, “Bakan Yeğeni” grupları ile işverenin de dâhil olduğu kirli seçim pazarlıklarını reddetmeye ve bu oyuna alet olmamaya davet ediyoruz.

Biz mevcut sendika yönetimi MAVİ LİSTE ile her yerde hak bildiğimiz yolda mücadele ediyoruz, edeceğiz. Kimseden emir almadık, almayacağız, hakkaniyetsizliklere haksızlıklara boyun eğmedik eğmeyeceğiz. Sadece seçim kazanmak amaçlı hiçbir pazarlığa girmedik, girmeyeceğiz.

7-8 Aralık 2013 tarihinde yapılacak sendikamız 27. Olağan Genel Kuruluna yönelik işyeri delege seçimleri geçtiğimiz günlerde başladı.

Ancak görüyoruz ki THY A.O işvereni işyerlerinde sendikanın kendi iç meselesi olan bu seçimlere de etik olmayan yöntemlerle açıkça karışıyor ve üyelerimiz üzerinde terör estirerek, delege seçilecek kişiyi, grubu işaret ediyor, açıkça baskı uyguluyor. İnsanların özgür iradeleri tehdit altına alınıyor.

Geçen genel kurulda delegelere genel kurul salonlarında taciz edenler, bu dönem daha delege seçimi yapılmadan üyelerimizi taciz ediyor.

Yıllardır hiçbir baskı altında olmadan özgürce yapılan seçimler iki dönemdir işveren müdahalesine sahne olmaktadır. THY A.O Yönetim Kurulu Başkanı her ortamda mevcut sendika yönetimini istemediğini beyan ediyor. Bir işveren nasıl oluyor da açıkça bir sendikanın seçiminde, taraf olabiliyor? Bu hangi demokratik ülkede yaşanan bir olaydır?

Ancak daha da vahim olan durum sendika yönetimine aday olan Gökkuşağı Hareketi, Emek Meclisi, Reform Hareketi adlı üç grubunda, mevcut sendika yönetiminin tasfiyesi için her şey mubahtır zihniyeti ile işvereninde dâhil olduğu birleşme pazarlıklarına girişmeleridir.

Son yapılan pazarlıklar şunu göstermiştir ki Gökkuşağı Hareketi ve Emek Meclisi ilk yapılan küçük işyerlerindeki seçimlerde delege adayı bile çıkaramamanın ezikliği ile “Bakan Yeğeni” grubuna teslim olmuş, birleşme pazarlıklarına girişmişlerdir.

Bakan Yeğeni grubu THY’nin her küçük işyerinde Müdürlerce tayin edilen ve baskı ile diğer üyelere kabul ettirilen delegeleri “benim delegem” diyerek sahiplenmekte ve “aslı varken taklitlerine ne gerek var” demektedir. Birleşme pazarlıkları önümüzdeki günlerde hızlanacaktır ve mevcut sendika yönetimi dışında işçileri temsil edebilecek hiçbir grup kalmayacaktır.

HAVA-İŞ GENEL KURUL SEÇİMLERİNDE ARTIK İKİ TARAF KALMIŞTIR…

BİR TARAFTA ZORBALIK, TEHDİT, HUKUKSUZLUK, İHLAL, SAYGISIZLIK, KAZANILMIŞ HAKLARA SALDIRI, GREV KIRICILIĞI,

ANTİ DEMOKRATİK GREV YASAĞI, EMEK DÜŞMANLIĞI, HAKSIZCA İŞÇİ KIYIMI

DİĞER TARAFTA TÜM BU SALDIRILARA RAĞMEN EMEK MÜCADELESİNİ ONURLA SÜRDÜREN HAVA-İŞ YÖNETİMİ.

SEÇİMİNİZİ BU İKİ TARAF ARASINDA YAPACAKSINIZ.

GÖKKUŞAĞI HAREKETİ, EMEK MECLİSİ VE REFORM HAREKETİNDEN, HANGİSİNİ SEÇERSENİZ SEÇİN, BU YENİ SENDİKA YÖNETİMİ, THY A.O YÖNETİM KURULU BAŞKANINDAN İCAZETLİ OLACAKTIR. BU ÇOK AÇIK OLARAK ORTAYA ÇIKMIŞTIR.

Bu nedenle Gökkuşağı ve Emek Meclisi hareketlerine şu veya bu nedenle yönelen destek veren, aslında gönlü mevcut sendika yönetiminde olan sağduyulu üyelerimize sesleniyoruz.

Kendisini İşçi Komitesi olarak adlandıran ancak grev sırasındaki geri dönüşte kendilerinin kimlerce kullanıldığını artık anlamış olmaları gereken arkadaşlara sesleniyoruz.

Bu seçimler hiçbir dönemdeki seçimlerle karıştırılmayacak kadar önemli hale gelmiştir. Bu seçimde yapılacak oylama 51 yıllık Hava-iş’in geleceği ile ilgili bir oylama olacaktır.

Bu açıdan geliniz bir anlık hırs ve tepkinizle hareket etmeyiniz. Hava-İş bayrağı altında birlik ve bütünlüğü, artık işverenlerle ilişkileri ayyuka çıkmış KİŞİLERİDE, tasfiye ederek sağlayalım.

İşverene karşı böylesine bir zor zamanda birlikte duruş yaratılabilinirse, Hava-İş çok daha güçlü olarak ve yeniden sizlere hizmetine devam edecektir. Yoksa kurumsal olarak yok ediliş süreci başlatılacak ve kazanılmış haklar ortadan kaldırılacaktır.

Bu ablukayı yarmak zorundayız…

Herkesi bu zorlu mücadelede kurumumuza sahip çıkmaya çağırıyoruz… Saygılarımızla.

HAVA-İŞ GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU

'SEÇİMİ KAZANMAK İÇİN PAZARLIK YAPMAYACAĞIZ'

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

teknik ~ 11 yıl önce
Atilay aga pazarlik yapmana gerek kalmayacak reform gelecek.Uzatmalari oynuyorsun.Bu personel seni istemiyorrrrrrrrr.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
REMZI ~ 11 yıl önce
Perşembe teknik,cumartesi Ankara agalik donemi bitecek,saltanat bitecek.bunca senedir toplanan paranin hesabi sorulacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
E sendikayı bu hale kim getirdi? Bu soruyu niye sormuyoruz. Ben batırdım kurtarun beni....merak etmeyin Ayçin sizde pekala olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Bir sendika başkanı kendi görevini unutup siyasal mevzulara girip hükümete ona buna sallıyorsa, Thy yönetiminin de görüş bildirmeye hakkı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
14:18:04 e cvp ~ 11 yıl önce
Hamlarımızı tis ile kazandık sendikalı oldugumuz için kullanıyoruz. Sendikasız olanlar thy nin lütfu ile aynı boşları yapıyor vb. Yarın birgün thy vermiyorum ikramiyeyi de maas farkını da boş gün farkını da dediğinde sakın incirliye gelip aglaşmayın. Ne cahil insanlarla calışıyormuşuz biz ya !! Yazık valla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
greve çıkmayan ~ 11 yıl önce
greve çıkmadım ama yine de rev3'le uçmak istemiyorum. o yüzden oyum, adını bile anmak istemesem de, Ayçin'e.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Düne kadar greve çıkmayanlara küfredenler, toplu sözleşmeden yararlandırmayacak olanlar şimdi yalvarmaya başlamış. Tabi oy verelim beceremediğin grevin bedelini bize ödet. Güle güle sana güle güle!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstediğinize verin ~ 11 yıl önce
Sayın yorumcu sizden (rumuzunuz) kaç tane var bilemiyorum ancak, açıklamada hiç bir zorlama veya yalvarma göremedim kaldı ki siz kime isterseniz, ona veriniz taktir sizin. Kolaylıklar diliyorum
Para para para ~ 11 yıl önce
305i maaşa bağladı,grevciyi maaşa bağladı.bizede versin oyumu alsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
büyük başkan ~ 11 yıl önce
kim ne yaparsa kendine yapar yanındaki taşeronun haklarını ara olursun ilerki günlerde hava iş herşeye her zorlu mücadeleye rağmen ayakta durabilen ve acımasızca saldırolara göğüs geren başkanı alkilayarak sonuna kadar arkanızdayız diyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Care ayçin e ~ 11 yıl önce
Hak mı kazandırdı?genele bakar mısınız?biz yılda 96boş yapıyoruz,sendikasızlarda.biz yılda 1000saat ucuyoruz,sendikasızlarda.biz yılda 1800saat mesai yapıyoruz,sendikasızlarda.bakiyeyi incelerseniz hakları bir daha konuşuruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000