19 Haziran 2014, Perşembe 08:35:27

SANİ ŞENER GENÇLERE SESLENDİ

‘9. Kariyer Zirvesi’nde gençlere seslenen TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, “Bir iş düşünün, bankaya gidin kredi isteyin, eğer vermezlerse o iş tutar” dedi.
  • Bu havaş AYT da yaklaşık bir yıldır bir sorun var. Buralara sürekli yazılıyor. Sayın Havaş İK cıları bir bakın bakalım bari doğru mu değil mi ? Önüne geleni bilmeden bir yerlere atıyorsunuz sonra ortalık karışıyor böyle.
  • Tav ailesi olarak keşke gençlere verdiğiniz önemi Havas Antalya da ki yöneticilerinize de öğretebilseniz. Kendi koltuk sevdalarına zehir gibi gençleri bir çırpıda harcamayı çok iyi biliyorlar..
  • Heee Almanya bizi kıskanıyor Zeki Müren de bizi görüyor.. İhracatını mı kıskansın ? Onlarca Ürettigin araba markalarını mı ? Ürettigin uçakları mı ?Temizliğini mi ? Geri kalmışlıgını mı ? 40 Yıldır bitiremediğin terörünü mü ? Zenginliğini mi ? Dünya üzerinde saygınlıgını mı ? Eğitimini mi ? Adamlar neyi kıskanacaklarını şaşırdıkları için Umursamıyorlar bile ...
  • bkz. dov seidman - how "nasıl?" kitabı , sayın şener galiba fazla etkilenmiş kitaptan.

‘9. Kariyer Zirvesi’nde gençlere seslenen TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, “Bir iş düşünün, bankaya gidin kredi isteyin, eğer vermezlerse o iş tutar” dedi.

İhlas Vakfı Kariyer Akademisi tarafından Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “9. Kariyer Zirvesinde TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ve BİMEKS Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray gençlere seslendi. Murat Akgiray şirketlerinin nasıl kurulduğunu anlatarak, “Kararlılık ve azim olmasaydı bu kadar büyüyemezdik. Dürüstlük ve samimiyet her işte lazım. Dünyada her iş zorlaştı. O yüzden başarıda; matematik çalışma, azim ve verimlilik olmak zorunda" dedi.

“İÇİNİ BİLGİYLE DOLDURMADIĞINIZ SÜRECE O DİPLOMANIN SÜRESİ 4 YILDIR”

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ise, Türkiye’ye bakıldığında 0-14 yaş arası 18 milyon kişi, çalışan nüfus yani 15 -65 yaş 49 milyon kişi ve 65 yaş üstü 5,5 milyon kişi olduğunu belirterek, “2050 yılında nüfusun 94,6 milyon kişi olması bekleniyor. Şu anda Türkiye demografik fırsatlar penceresini yaşıyor. Türkiye’nin en büyük avantajı şu an genç nüfusa sahip olması. Gençler bunu çok iyi değerlendirmeli. Küresel firma olma yolunda ilerliyoruz. Dünyadaki ekonomik eksen batıdan doğuya doğru geri dönüş içinde. Yatırımlar doğuda fazla olacak ama para hala batıda. Biz kendimiz para için batıya seyahat ederken, iş almak için doğuya seyahat ediyoruz. Sınırlar kalktı. Ama kültürler transfer olmadı. Başarının sihirli bir formülü yok. Ancak başarısızlığın var. Bunları yapmazsanız başarısız olursunuz. Bunlar da çalışmak, değişik düşünmek, zamanı yakalamak, galip gelmek, kazanmak, odaklanmak, iletişim kanalları hızlı olmak, girişimci, risk almayı bilen, başkasının düşünmediğini düşünmek. Dünyada günde 150 bin uçuş var. En zenginlerin araştırmalarını yapmışlar dünyada. İlk 10 Amerikalı. Vizyonu gerçekleştiremezseniz illüzyon olur. Olaya çok iyi odaklanmak lazım. Galip gelmek-kazanmak arasındaki farkı iyi bilmek gerekir. Galip gelme peşinde olmadık. Kazanmaya odaklandık. Süper Loto’yu düşünün; herkes galip gelirse kimse kazanamaz. Bizim neyi yaptığımızı biliyorlar ama nasıl yaptığımızı bilmiyorlar. Bilgi sermayesi ve sosyal sermayemiz taklit edilemez. İçini bilgiyle doldurmadığınız sürece o diplomanın süresi 4 yıldır. Dünyada çok fazla bilgi var, o bilgiye ulaşabildiğiniz kadar başarılısınız. İşe girmeye çabalayacaksınız ama iş kurmak çok önemli. Girişimcilik çok önemli. Girişimci arkadaşlarımıza risk almayı öneriyorum” dedi.

Şirketlerine yılda 65 bin civarında iş başvurusu olduğunu söyleyen Sani Şener, “Biz en iyisini almak istiyoruz. Bilgi sermayesinin en iyisini almalıyız. Birincisi lisan bilmeli. Sizin 18-22 yaş gibi gencecik yaşta okuduğunuz üniversitenin adı beni hiç ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren çalışkan, dürüst lisan bilmeniz. Benim için çalışanda olacak özellikler; çalışkan, dürüst, değerlerinize bağlı olması ve lisan bilmesi" diye konuştu.

“2023 HEDEFLERE ULAŞMAK İÇİN KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLERİ ÜRETMELİYİZ”

Bir öğrencinin, “Bayburt'a havalimanı yapılacak mı?” sorusuna da karşılık veren Şener, “Bayburt’a havalimanı biraz zor çünkü nüfus az. Talep olması lazım. 2023 hedefleri çok önemli. Bu hükümet döneminde müthiş başarılar. 2023 hedeflere ulaşmak için katma değeri yüksek ürünleri üretmeliyiz. Girişimciliğinin önünü açmamız lazım. Alçak dallardaki elmaları topladık, artık üst dallardaki elmaları toplamamız gerek. O hedeflere ulaşmamız gerek” dedi.

Şener, bir öğrencinin "Almanya bizi kıskanıyor mu? " şeklindeki sorusuna ise, “Almanya çok büyük bir ülke. Dün Frankfurt’taydım. Orada konuşulan konu şuydu; 'THY bizi çok korkutuyor.' Deli gibi bunu konuşuyorlar. Airbus’ı yapacaksın, bize satacaksın ama uçmamı istemeyeceksin. Kıskançlık mı değil mi bilemiyorum. Türkiye’nin büyümesi bir takım ülkelerin çıkarına gelmeyebilir. Seni sadece pazar olarak görüyorlar. Kıskanmaları doğal. Fakat Almanya çok büyük ülke. İlişkilerimizin çok iyi devam etmesinde fayda görüyorum" yanıtını verdi.

Alanya Gazipaşa Havalimanı ile ilgili bir soruyu da cevaplayan Sani Şener, “Sıfır yolcu ile başladık, 650 bin yolcu oldu. Çalışmalar yapılıyor. Pisti 500 metre uzatacağız " dedi.

Sani Şener son olarak, “100 yıl önce bankaya giden Graham Bell, ‘Bana kredi verin, telefon icat edeceğim, Avrupa’yla konuşacağım’ dediğinde kredi vermemişler. ‘Böyle şey mi olur?’ demişler. 100 yıl önce, ‘Havalimanı yapacağım, uçaklar inecek’ deseniz kredi vermezlerdi. İşte siz de bir iş düşünün, bankaya gidin kredi isteyin, eğer vermezlerse o iş tutar” diyerek sözlerini tamamladı. Şener'in bu sözleri gençler tarafından büyük alkış alırken, öğrenciler Şener ve Akgiray'a plaket verdi.



SANİ ŞENER GENÇLERE SESLENDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

AYT ~ 10 yıl önce
Bu havaş AYT da yaklaşık bir yıldır bir sorun var. Buralara sürekli yazılıyor. Sayın Havaş İK cıları bir bakın bakalım bari doğru mu değil mi ? Önüne geleni bilmeden bir yerlere atıyorsunuz sonra ortalık karışıyor böyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayt ~ 10 yıl önce
Tav ailesi olarak keşke gençlere verdiğiniz önemi Havas Antalya da ki yöneticilerinize de öğretebilseniz. Kendi koltuk sevdalarına zehir gibi gençleri bir çırpıda harcamayı çok iyi biliyorlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hava Aş ~ 10 yıl önce
Tav Havaşı sadece taşeron firma gibi görüyor, sahiplenmesi gerekirken sadece iteleyip kakalıyor... yani havaşta olanlardan hepsi bi haber !
TAV IST ~ 10 yıl önce
TAV IST çok mu farklı?Aslanın kediye boğdurulduğu bir yer..Torpiline göre maaşın mevkinin olduğu yer.
Serkan ~ 10 yıl önce
Heee Almanya bizi kıskanıyor Zeki Müren de bizi görüyor.. İhracatını mı kıskansın ? Onlarca Ürettigin araba markalarını mı ? Ürettigin uçakları mı ?Temizliğini mi ? Geri kalmışlıgını mı ? 40 Yıldır bitiremediğin terörünü mü ? Zenginliğini mi ? Dünya üzerinde saygınlıgını mı ? Eğitimini mi ? Adamlar neyi kıskanacaklarını şaşırdıkları için Umursamıyorlar bile ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dov seidman ~ 10 yıl önce
bkz. dov seidman - how "nasıl?" kitabı , sayın şener galiba fazla etkilenmiş kitaptan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000