06 Ağustos 2009, Perşembe 15:13:33

Sabiha Gökçen'in hedefi 25 milyon yolcu

İSG CEO'su Gökhan Buğday, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 2018 yılında 20 milyon, 2020 yılında ise 25 milyon yolcu sayısına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi...
  • buğday yine atıp tutuyo.bilmem kaç tane uçak bilmem her yere uçuruyoruz.rekor kırdık falan filan.ama 1.5 yıldır zam yok mesai yok.bazılarıda [efe]ler gibi gezip hala havalimanı para kazanmıyo diye hikaye anlatıyo.
  • pilotluk bu mudur birbirimizi kötülemekmidir, ayrım yapmakmıdır, böyle ayrım yapanlar nasıl kokpitte CRM i oluşturabilir,pilot bir insan bu sözleri nasıl sarfedebilir, nasıl emniyetli bir uçuş gerçekleştirebilir. bende sivilim ama THY pilotuyum herkes THY pilotu ne bu kavga ne bu çekememezlik....
  • Çok haklısın Tav lı kardeşim...Türkiyenin en büyük sorunu bu torpil zihniyeti ...İngilizce bilmeyen insanları bile havaalanında işe alıyorlar..Bu en büyük yanlış bir kere...İkincisi tecrübe olucak , o senin akraban bu benim amcaoğlu derken dolduruyorlar torpilli insanları sonra hizmet sıfır , çalışanlar arasında huzursuzluk, verimsizlik ve sıkıntı başlıyor . Huzur olmadığı bir işyerinden ne beklersiniz? SAW en kısa zamanda tecrübeli , çalışmaya hevesli azimli insanları işe almalı arkasından herşey sırayla gelir..Onlara inanıyoruz.....Güveniyoruz.....
  • aferin TAV'lı kardeşim olayı güzel özetlemişsin.. ben de TAV'dan SAW'a geçmek zorunda kalan bir personel olarak dediklerine katılıyorum, ama zamanla burası da aşacak zorlukları, hele şu HEAŞ enkazından bir kurtulsunlar o zaman burası da elbet "havalimanı" olacak.
  • BİR TAV ÇALIŞANI OLARAK BİZ DE TERMİNAL İLK AÇILDIĞINDA BİRÇOK SIKINTI YAŞADIK..AMA ÇALIŞANLARIN GÖSTERDİĞİ ÖZVERİ SAYESİNDE BÜTÜN SIKINTILARI AŞTIK BUGÜNLERE KOLAY GELİNMEDİ..TABİ Kİ SIKINTI OLACAKTIR..BENİM TEK TAVSİYEM İNSAN KAYNAKLARINA İYİ YATIRIM YAPSINLAR ..HERŞEY İNSAN DA BİTİYOR. TORPİLLİ DEĞİL AKADEMİK ,BİLGİLİ , GERÇEKTEN İŞE İHTİYACI OLAN , ÇALIŞMAK İSTEYEN İNSANLARI İŞE ALSINLAR..O ZAMAN BÜTÜN SIKINTILAR KISA SÜREDE AŞILIR...BU MEMLEKET DÜNYANIN EN GÜZEL MEMLEKETİ..CENNET VATANIMIZIN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ...
  • Sn Çorumlu kasrdeşim, Senin havacılık nosyonu taşıdığına inanamıyorum.Havacılar asker-sivil,alaylı-okullu şeklinde kategorize edilemez...! Seni yeiştirenler kimler? Uzaylılar mı? Pilotlar mütevazi olurlar..! Kendilerini övmezler,başkaları tarafından takdir edilirler..! Sana tavsiyem; alçak günüllü ol ki , adam olasın..!
  • SG Yine uçmuş. Handlingini düzelt, personelini eğit, AHL den ders al, işi öğren ve en sonra yolcu bekle. Terminali yaptım yolcu gelsinle olmaz. Önce büyüklerden ders alacaksın...
  • Çorumlu arkadaş, bir uçak pilotu gibi değil otobüs kaptanı gibi yazmışsın. Ama unutma ki, senin görevin uçağı ilgili destinasyona güvenle uçurmak. Senin alan seçme lüksün yok. Yarın bir gün çalıştığın X şirket SAW'ı hub yapar, sonra dertten tasadan ömrün gitmesin. Sana tavsiyemdir.
  • Sen gerçekten uçak pilotu musun? Tarzın, üslubun yorumun hiç pilota yakışır gibi değil. Sanki daha çok yarası olan ve internete sığınıp sallamayı seven biri gibisin. Yoksa pilot derken Pendik Kurtköy münübüs hattı muavini falan mısın?
  • vallaha bence orayı kapatmak lazım zate bir işe yaramıyor şahswen pilot olarakdanda sevmem saw ı yine ata türk en iyisi o gun 06 24 iniş yaptığımda bi koydum tekeri uçaktakiler alkışladı thy ye guvenın çunku o şırketı uçurturan sn kotıl ve benım gıbı pılotlardır asker değil

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslar arası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. (İSG) CEO'su Gökhan Buğday, bugün yeni uçuş noktaları ile Sabiha Gökçen'den 40 havayolu ile dünyanın 68 noktasına uçuş sağlanabildiğini ifade etti.

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki yolcu trafiği hakkında gelişmeleri değerlendiren Buğday, İSG'nin Sabiha Gökçen Havalimanı'nın işletmesini 1 Mayıs 2008 itibariyle devralmalarının ardından yapılan yatırımlarla hem mevcut terminalin kapasitesini artırdıklarını hem de yeni havayolu şirketlerini bünyelerine kattıklarını belirtti.

Buğday, "2008 yılında havalimanımızdan yaklaşık 4.5 milyon yolcu geçiş yaptı. Havalimanı işletmesini devir aldığımız günden bu yana eklenen yeni uçuş noktaları ile şu anda Sabiha Gökçen'den 40 havayolu ile dünyanın 68 noktasına uçuş sağlayabilmekteyiz. Türkiye'nin ve özellikle İstanbul'un havacılık sektöründeki gelişimi, Ulaştırma Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün yarattığı açılımlarla daha uzun süre hızlı artış trendini sürdüreceği çok net bir şekilde havacılık sektörümüzdeki gelişmelerden görülmektedir. Bu gelişmelerden İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı en fazla payı alacaktır. 2009 yılını, 6 milyon yolcu sayısına ulaşarak bitirmeyi planlıyoruz" dedi.

Yeni terminalin 31 Ekim 2009 tarihinde hizmete girmesiyle birlikte Sabiha Gökçen'den yeni dış hat uçuşlarının olacağını ifade eden Gökhan Buğday, bu konuda çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini kaydetti.

Buğday, şimdilik sadece 4 noktaya iç hat uçuşu yapan THY'nin Sabiha Gökçen'den dış hat uçuşları yapmak için yürüttüğü çalışmalarda da artık son aşamaya gelindiğini söyledi.

İSG CEO'su Buğday yeni inşa edilen terminalin teknik özellikleriyle ilgili olarak da şunları söyledi:

"İstanbul Sabiha Gökçen'in 20 yıllık işletme hakkını 1 milyar 932 milyon Euro karşılığı devralan İSG olarak, toplam 450 milyon Euro düzeyinde bir yatırım yapacağız. Bu yatırımların en önemli bölümünü, Tekeli-Sisa Mimarlık Ortaklığı tarafından modern bir mimari anlayış ile çevre dostu bir yapı olarak tasarlanan yeni dış hatlar terminalinin uluslararası normlarda, inşa edilmesi oluşturmaktadır."

Buğday, İstanbul Sabiha Gökçen'in hızlı büyümesine katkıda bulunacak ve yıllık yolcu kapasitesini 25 milyona çıkartacak olan, toplam 320 bin metrekarelik, yeni dış hatlar terminali ve eklerini 31 Ekim'de hizmete almayı planladıklarını da belirtti.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın yeni dış hatlar terminali ve eklerinde,

Şu anda inşaası tamamlanmış ve açık katı hizmete girmiş olan 4.718 araç ve 72 otobüs kapasiteli dört katlı otopark,

Kara ve hava tarafından ayrı girişleri olan 128 odalı havalimanı oteli,

112 adet check-in kontuarı, 24 adet self check in kontuarı,

VIP ve apron manzaralı CIP bölümleri,

8 adet en büyük gövdeli (IATA kod E) veya 16 adet orta gövdeli (IATA kod C) uçağa eş zamanlı hizmet verilebilecek çoklu uçak park ettirme sistemi,

Yiyecek ve içecek sektörünün önde gelen markalarının hizmet vereceği 5 bin metrekare restoran ve kafe alanı,

4 bin 500 metrekare ile Avrupa'nın en büyüklerinden biri olma özelliğine sahip olacak duty free alanı bulunacak.

Yeni terminalin depreme dayanıklılığını en üst düzeye çıkarmak amacıyla 3 bin 119 adet kazık üzerine oturtulan temel yapısının dışında, dünyada az sayıda örneği bulunan, sismik izolatör sistemi kullanıldığına işaret eden Buğday, "Bu sistem sayesinde Marmara fay hattında meydana gelebilecek 7,5 şiddetindeki bir depremden sonra terminalde can güvenliği ve işletmenin sürdürülebilirliği üst seviyelere çıkarılmıştır" dedi.

İSG CEO'su Buğday, terminal inşaatında kriz nedeni ile başta yapılan yatırım projeksiyonunda yatırım miktarı ve yatırımın tamamlanma süresi açısından bir değişiklik olup olmadığı yönündeki soruya da şu yanıtı verdi:

"Yıllık yolcu kapasitemizi 25 milyona çıkaracak modern bir terminal inşaa ediyoruz ve 31 Ekim 2009 tarihinde terminalimiz hizmete girecektir. Aslında projenin ilk başlangıcında tamamlanma süresi 30 aydı. Ancak Sayın Başbakanımızın talebiyle biz bu süreyi 18 aya indirdik ve yaşanan kriz ortamında sözümüzü tuttuk. Terminalimizin açılmasında herhangi bir gecikme söz konusu olmayacaktır."

2018 yılında 20 milyon, 2020 yılında ise 25 milyon yolcu sayısına ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Buğday, ayrıca gelecekte artan yolcu kapasitesini karşılamak için yeni terminali iki taraftan genişletebilecek şekilde tasarladıklarını anlattı.

Buğday, "Tüm bu potansiyeli göz önünde bulundurarak 2012 yılında 60 metre genişliğinde yeni bir paralel pist yapılması Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından planlanmakta olup havalimanının geleceğini birlikte şekillendirmek için yoğun çalışmalarımız devam etmektedir. Bu yatırım ile Airbus 380'lerin iniş ve park etmesini sağlayacak bir yapıya sahip olacağız. İkinci pistin uçak ve yolcu sayılarımızı hızla arttıracağını düşünüyoruz" dedi.

Sabiha Gökçen'in hedefi 25 milyon yolcu

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 15 yıl önce
buğday yine atıp tutuyo.bilmem kaç tane uçak bilmem her yere uçuruyoruz.rekor kırdık falan filan.ama 1.5 yıldır zam yok mesai yok.bazılarıda [efe]ler gibi gezip hala havalimanı para kazanmıyo diye hikaye anlatıyo.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
pilotluk bu mudur birbirimizi kötülemekmidir, ayrım yapmakmıdır, böyle ayrım yapanlar nasıl kokpitte CRM i oluşturabilir,pilot bir insan bu sözleri nasıl sarfedebilir, nasıl emniyetli bir uçuş gerçekleştirebilir. bende sivilim ama THY pilotuyum herkes THY pilotu ne bu kavga ne bu çekememezlik....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Çok haklısın Tav lı kardeşim...Türkiyenin en büyük sorunu bu torpil zihniyeti ...İngilizce bilmeyen insanları bile havaalanında işe alıyorlar..Bu en büyük yanlış bir kere...İkincisi tecrübe olucak , o senin akraban bu benim amcaoğlu derken dolduruyorlar torpilli insanları sonra hizmet sıfır , çalışanlar arasında huzursuzluk, verimsizlik ve sıkıntı başlıyor . Huzur olmadığı bir işyerinden ne beklersiniz? SAW en kısa zamanda tecrübeli , çalışmaya hevesli azimli insanları işe almalı arkasından herşey sırayla gelir..Onlara inanıyoruz.....Güveniyoruz.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
aferin TAV'lı kardeşim olayı güzel özetlemişsin.. ben de TAV'dan SAW'a geçmek zorunda kalan bir personel olarak dediklerine katılıyorum, ama zamanla burası da aşacak zorlukları, hele şu HEAŞ enkazından bir kurtulsunlar o zaman burası da elbet "havalimanı" olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BİR TAV ÇALIŞANI OLARAK BİZ DE TERMİNAL İLK AÇILDIĞINDA BİRÇOK SIKINTI YAŞADIK..AMA ÇALIŞANLARIN GÖSTERDİĞİ ÖZVERİ SAYESİNDE BÜTÜN SIKINTILARI AŞTIK BUGÜNLERE KOLAY GELİNMEDİ..TABİ Kİ SIKINTI OLACAKTIR..BENİM TEK TAVSİYEM İNSAN KAYNAKLARINA İYİ YATIRIM YAPSINLAR ..HERŞEY İNSAN DA BİTİYOR. TORPİLLİ DEĞİL AKADEMİK ,BİLGİLİ , GERÇEKTEN İŞE İHTİYACI OLAN , ÇALIŞMAK İSTEYEN İNSANLARI İŞE ALSINLAR..O ZAMAN BÜTÜN SIKINTILAR KISA SÜREDE AŞILIR...BU MEMLEKET DÜNYANIN EN GÜZEL MEMLEKETİ..CENNET VATANIMIZIN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sn Çorumlu kasrdeşim, Senin havacılık nosyonu taşıdığına inanamıyorum.Havacılar asker-sivil,alaylı-okullu şeklinde kategorize edilemez...! Seni yeiştirenler kimler? Uzaylılar mı? Pilotlar mütevazi olurlar..! Kendilerini övmezler,başkaları tarafından takdir edilirler..! Sana tavsiyem; alçak günüllü ol ki , adam olasın..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SG Yine uçmuş. Handlingini düzelt, personelini eğit, AHL den ders al, işi öğren ve en sonra yolcu bekle. Terminali yaptım yolcu gelsinle olmaz. Önce büyüklerden ders alacaksın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Çorumlu arkadaş, bir uçak pilotu gibi değil otobüs kaptanı gibi yazmışsın. Ama unutma ki, senin görevin uçağı ilgili destinasyona güvenle uçurmak. Senin alan seçme lüksün yok. Yarın bir gün çalıştığın X şirket SAW'ı hub yapar, sonra dertten tasadan ömrün gitmesin. Sana tavsiyemdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sen gerçekten uçak pilotu musun? Tarzın, üslubun yorumun hiç pilota yakışır gibi değil. Sanki daha çok yarası olan ve internete sığınıp sallamayı seven biri gibisin. Yoksa pilot derken Pendik Kurtköy münübüs hattı muavini falan mısın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
vallaha bence orayı kapatmak lazım zate bir işe yaramıyor şahswen pilot olarakdanda sevmem saw ı yine ata türk en iyisi o gun 06 24 iniş yaptığımda bi koydum tekeri uçaktakiler alkışladı thy ye guvenın çunku o şırketı uçurturan sn kotıl ve benım gıbı pılotlardır asker değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000