29 Ağustos 2013, Perşembe 22:59:39

REKABET KURULU'NDAN THY'YE SORUŞTURMA

Rekabet Kurulu, Türk Hava Yolları (THY) hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.
  • Mahkeme veya kurul bu durumda Pegasus u haklı görmüş ve böyle bir karar almışsa siz çok bilenlere ne oluyor anlamadım doğrusu..
  • Topçu Hava Yolları, Pegasus'un yaptığı itiraz doğrudur ve haklıdır.
  • rekabet mi o da nedir ?
  • Araştırılmasına gerek bile duyulmaması gereken asıl konu yer hizmeti şirketlerinin oligopli oluşturmasıdır. Rekabet kurumu eğer Hükümet'ten bağımsız çalıştığını göstermek istiyorsa her üç şirketi de fiyatları ortak belirleme, birbirlerinden müşteri almak için aktif pazarlama yapmama, birlikte zam yapma vs nedenleriyle en ağır şekile cezalandırmalıdır.
  • Pegasus kendini ne saniyorsa? THY gibi ol ve THY gibi sorumluluk tasi sonra konus! Yazik rekabeti önce ögrenenin! THY kim sen Kim?!
  • Çamur at izi kalsın.
  • Sivil havacılığımızın (yolcu&kargo) ve havacılık sektörünün teknik, işletme, bakım kalemlerinde tekelleşme ve haksız rekabetin acımasızca uygulandığı bir zamandan geçmekteyiz. Bu sürece izin veren kurum ve kuruluşlar rekabet ortamının oluşmasına izin vermeyerek binlerce insanın istihtam edilmelerine engel olmakta ya da çalışan insanların emeğinin karşılığını alamadan çalışmalarına sebep olmaktadır. Şirketlerin SHGM'den daha fazla söz sahibi olmalarının faturaları bir gün bizlerin önüne konulacaktır. Dünyada örnekleri olan bayrak taşıyıcı denerek milli şirketlerin şişirildiği ve blok olarak satıldığı görülmektedir. Ulaşım alternatifleri olmayan ülkelerde görülen dayatmacı politikayla şirketler haksız kazanç elde etmektedirler. Yolcu ya da kargo şirketleri bir noktaya uçuş başlattığında arkasından bayrak taşıyıcımızda sefere başlayarak bizlerin vergi destekleri ile pazarı öldürmektedir. İhracatcıları desteklediği düşünülen politaka aslında biz ihracatcıları dövmekte çaresiz bırakmaktadır
  • saçmalık. pegasus'un ağlaması, pozitif ayrımcılık göremediğinden.
  • Thy ikiye bölünmeli.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruda, Pegasus Hava Taşımacılığı AŞ'nin, THY'nin İstanbul çıkışlı yurt içi ve yurt dışı hatlarda, hava yolu ile tarifeli yolcu taşımacılığında hakim durumda olduğu, bu gücünü rakip teşebbüslerin yeni pazarlara girmesine engel olmak ve mevcut pazarlardaki faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle kötüye kullandığı iddiasıyla yaptığı şikayet başvurusunun, Ankara 11'inci İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmesi nedeniyle başvurunun Kurul tarafından yeniden değerlendirildiği belirtildi.

THY hakkında soruşturma açılmasına karar verildiği ifade edilen duyuruda, "Soruşturma, THY'nin havayolu ile yolcu taşımacılığı alanında faaliyet gösterdiği İstanbul merkezli yurt içi ve yurt dışı hatlarda rakip teşebbüs aleyhine dışlayıcı eylemlerde bulunarak 4054 sayılı Kanun'un 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla başlatıldı" denildi. 

REKABET KURULU'NDAN THY'YE SORUŞTURMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Mahkeme veya kurul bu durumda Pegasus u haklı görmüş ve böyle bir karar almışsa siz çok bilenlere ne oluyor anlamadım doğrusu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY Uzman ~ 11 yıl önce
Topçu Hava Yolları, Pegasus'un yaptığı itiraz doğrudur ve haklıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haha ~ 11 yıl önce
rekabet mi o da nedir ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Araştırılmasına gerek bile duyulmaması gereken asıl konu yer hizmeti şirketlerinin oligopli oluşturmasıdır. Rekabet kurumu eğer Hükümet'ten bağımsız çalıştığını göstermek istiyorsa her üç şirketi de fiyatları ortak belirleme, birbirlerinden müşteri almak için aktif pazarlama yapmama, birlikte zam yapma vs nedenleriyle en ağır şekile cezalandırmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ah ne komik ~ 11 yıl önce
Pegasus kendini ne saniyorsa? THY gibi ol ve THY gibi sorumluluk tasi sonra konus! Yazik rekabeti önce ögrenenin! THY kim sen Kim?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanlissiniz ~ 11 yıl önce
havacilik sadece thy degil. yarin obur gun bir kriz cikar thy kuculmek zorunda kalirsa , ortalik binlerce issiz havaci dolar. ayni sekilde iktidar degisirse bu sefer yeni gelen iktidar yandaslarini dolduracagindan , yine ortalik isiiz havaci dolar.
a ~ 11 yıl önce
Çamur at izi kalsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ihracat ~ 11 yıl önce
Sivil havacılığımızın (yolcu&kargo) ve havacılık sektörünün teknik, işletme, bakım kalemlerinde tekelleşme ve haksız rekabetin acımasızca uygulandığı bir zamandan geçmekteyiz. Bu sürece izin veren kurum ve kuruluşlar rekabet ortamının oluşmasına izin vermeyerek binlerce insanın istihtam edilmelerine engel olmakta ya da çalışan insanların emeğinin karşılığını alamadan çalışmalarına sebep olmaktadır. Şirketlerin SHGM'den daha fazla söz sahibi olmalarının faturaları bir gün bizlerin önüne konulacaktır. Dünyada örnekleri olan bayrak taşıyıcı denerek milli şirketlerin şişirildiği ve blok olarak satıldığı görülmektedir. Ulaşım alternatifleri olmayan ülkelerde görülen dayatmacı politikayla şirketler haksız kazanç elde etmektedirler. Yolcu ya da kargo şirketleri bir noktaya uçuş başlattığında arkasından bayrak taşıyıcımızda sefere başlayarak bizlerin vergi destekleri ile pazarı öldürmektedir. İhracatcıları desteklediği düşünülen politaka aslında biz ihracatcıları dövmekte çaresiz bırakmaktadır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ ~ 11 yıl önce
saçmalık. pegasus'un ağlaması, pozitif ayrımcılık göremediğinden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Thy ikiye bölünmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000