28 Mart 2013, Perşembe 14:10:05

"PİMİ ÇEKİLMİŞ BOMBA OLMASINI İSTEMİYORSANIZ...''

Hava İş Sendikası dün yaptıkları toplantı neticesinde Türk Hava Yolları’na son bir şans daha verme kararı aldıklarını açıkladı.
  • YALAN YALAN SÖYLÜYORSUN !!
  • UMARIM ÇALIŞANLAR 305 IN BAŞI YANDI BİZİM DE YANMASIN DEYİP GREVE HAYIR DEMEZ.çÜNKÜ ÇOĞUNLUK EVET DERSE Kİ OYLAMDA GİZLİ YAPILIYOR KIMSEYE BİŞEY OLMAYACAK. gREV HAKKI NE İÇİN İŞTE TAM DA BU GÜNLER İÇİN KULLANILMALI.O gün bir çok kişi sonradan vazgeçip korktukLarı için bu insanlar işten atıldı. Lütfen şimdi biraz kararlı olun ey çalışanlar aklınızı kullanın.Korkak olmayın.bencillik etmeyın.Greve evet evet ...
  • Buda sendikanın oyunlarından biri.Hepsi düzmece, yalan..Bunlar başından beri bir kurgu yarattı ve şimdide oynuyorlar.Danışıklı dövüş bir nevi.Hiç birinin işçiyi önemsediği falan yok.Herkes kendi derdinde.Atilay'ın konuşmalarına bakın hele..Hamdi'ninde aynı şekilde.Olan atılan bizlere oldu.Gözünüzü açın artık..Hepsi bir tiyatro ve oyuncular aynı...Bunlardan medet ummayın derim.Önünüze bakın!!!
  • Demokrasi kelimesini ağzından düşürmeyen bu adamın sendika yönetiminde ve alınan kararlarda ne kadar demokratik olduğunu herkes biliyor. THY yöneticileri ne kadar şanslı ki her gün biraz daha haklarını zaptettikleri çalışanlarının sahip olduğu tek sendikanın başında böyle bir adam var. Böyle bir adamın peşinden greve gidilmez. Giden olsa da topluca gidilmeyecektir. Ya sendika bu zihniyetten kurtarılır ya da torpilli, iş bilmez yöneticilerin elinde oyuncak olmaya, sömürülmeye devam ederiz tükenene dek.
  • Arkadaşlar bu açıklamaları okuyunca bu sendikanın ipiyle kuyuya inilmez. söylediği her şey siyasi senin ne işin var hükümetle. işinize giderken salavat getirirler kavgayada hazırız sokağada çıkarız. bu nasıl bir sendika.Bu insanlarla uzlaşmanın imkanı var mı her attıkları adım kendi siyasi düşüncelerine göre olacak.yani burda işçiyi düşündüklerini sanmıyorum.Burda yorum yazanlarada aldanmayın çoğu aynı düşünceyi destekleyen insanlar. sonra diyorlaki neden thy yandaş insanları alıyor diye işte sebep.her yönetici yönetebileceği insanları işyerinde ister.ha işçide koyun değil tabiki hakkını savunacak ama böyle siyasete bürünmüş insanlar üzerinden değil.THY bu insanlarla masaya oturacağını sanmıyorum. siyasetle işi olmayan daha profesyonel insanlar üzerinden yürütülmeli bu işler.siyaseti değil işveren ve işçiyi ortak noktada buluşturabilen kişiler bu süreci yönetebilir. grev hem thy hem işçiye zarar verir.bu nedenle aklı selim hareket etmeniz lazım.burda yorum yazanların etkisinde kalmayın
  • hamdi işe salavatla gitmez yeni mersedesi ile gider !!!
  • sendika show pesinde, trilyonlarca parasi var once o 305 kisiye yardim etsin sonra pazarlik eder. Hem o isten cikarilanlari da sendika gaza getirdi sonra arkasinda durmadi. Greve evet sonucu asla cikmayacak gorursunuz. %30larda kalir evet orani, sirket personeli bircok seyden sikayetci olsa da yine de en iyi sirkette calistiginin farkinda.
  • Para para para rumuzlu arkadas.....belli ki tis taslagini hic okumamissin....hadi okumadin bu becerin yok allah askina git bi bilene sor bu sendika ne istiyor diye... yazik,sadece kulaktan dolma ve camur at izi kalsin yorumlari......
  • işin özü şudur; klavuzu karga olanın burnu pislikten kurtulmaz... adamın söylediklerine bakınca, buna inanıp isyan çıkaranlara şimdi daha çok acıdım. zayık çok yazık.
  • Sayın THE END....baskana buradan bir doru sormussunuz 8.maddedn atılan kisilerle ilgili....kendisi buradan cevap veremez ama ben şahit oldugumdan cevap vermek isterim.....evet! Baskan atilan o kisileri Istanbul a cagirarak bir toplanti yapti.....kendilerine " bu isin pesini birakmiycaz genel mud onunde cadir kurup eylem yapip sesimizi duyurucaz" dediginde bizzat atilan kisiler "baskan daha fazla kurcalamayalim zaten davalar acildi,eyleme gerek yok" diyerek sorunun bu sekilde cozulmesini ve baska birsey yapmak istemediklerini ifade ettiler.....yani baskan kimsenin arkasini birakmadi tamamen bu sekilde olmasi arkadaslarin tercihiydi!

Uyuşmazlıkla sonuçlanan 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi sürecinin ardından grev kararı alması beklenen Hava İş Sendikası bu yola gitmeyerek THY ile bir kez daha masaya oturmak istediklerini ifade etti.

24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi sürecinin olumsuz sonuçlanması ve 305 personelin işe alınması konusunda anlaşmaya varamayan THY ve Hava İş Sendikası arasındaki uyuşmazlık devam ediyor.

Sürece ilişkin dün bir araya gelen Sendika yönetimi, grev kararı alınıp alınmayacağı konusunda toplantı yaparken, bir kez daha masaya oturma kararı aldı. Konuyla ilgili konuşan Hava İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, hükümet ve THY aleyhinde sert ifadeler kullandı.

Hükümetin işçileri sindirme politikası uyguladığını ifade eden Ayçin, THY yönetiminin de verdiği sözleri tutmadığını ifade ederek, ‘Hükümet havayolunda grev yapılmasının yasaklanması ile ilgili yasa çıkararak işçileri sindirme ve diz çöktürme yoluna gitmiştir. Ancak yanlışı anlayıp yasayı 5 ay sonra geri çekmiştir. Şimdi bu yasanın mağduru olan 305 işçinin işe iadesi konusunda THY yönetimi gerekli adımı atmıyor. Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde bir sonuca varılamadı. Mahkemenin işe iade kararlarını temyize götürmeyeceğiz dediler ama temziye gittiler, verdikleri sözleri tutmadılar. Yanlış bir yasanın mağduru olan 305 personeli işe geri almazsanız, bu kalabalığın pimi çekilmiş bomba haline gelmesini istemiyorsanız yaptığınız yanlıştan dönün ve işçileri geri alın. Yoksa işinize giderken, arabanıza binerken Salavat getirmek zorunda kalırsınız, dualarla işe gidersiniz. Sabrımızı taşırmayın’ dedi.

Dün bu anlaşmazlıklar sonucunda bir toplantı yaptıklarını ve bu toplantıda grev kararı alabilecekken bir kez daha masaya oturma yoluna gideceklerinin altını çizen Ayçin, ‘Biz yaptığımız görüşme ve toplantıda grev kararı alabilirdik. Ancak bu yola gitmedik. Biz bir kez daha masaya oturmak istiyoruz. THY yönetimine bir şans daha veriyoruz. Bu şansı ve barış elini havada bırakmayın. Gelin masaya oturalım ve bu problemi çözelim. THY yönetimine 3 Nisan’a kadar masaya oturma çağrısı yapıyoruz. Biz barışa da varız, kavgaya da varız. Barış istiyorsanız masaya geliriz, kavga istiyorsanız sokağa da çıkarız’ şeklinde konuştu.

Türk Hava Yolları’nın büyüme sürecinde başarılı olmasının bu yoldan geçtiğini belirten Ayçin, ‘Markalaşma yolunda başarı sağlamak ve büyümek istiyorsanız gerekeni yapacaksınız. Biz her türlü sorunun çözülmesini ve işçilerin haklarının korunmasını istiyoruz. İşte size barış eli uzatıyoruz. Gelin masaya oturalım bu işi çözelim. Bu bir yalvarış ve yakarış değildir. Bu bir barış çağrısıdır. Bu eli tutmazsanız sonuçlarına katlanırsınız’ dedi.


©AirportHaber

"PİMİ ÇEKİLMİŞ BOMBA OLMASINI İSTEMİYORSANIZ...''

Yorumlar Tüm Yorumlar (76)

Ayçin'e ~ 11 yıl önce
YALAN YALAN SÖYLÜYORSUN !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GREVE EET ~ 11 yıl önce
UMARIM ÇALIŞANLAR 305 IN BAŞI YANDI BİZİM DE YANMASIN DEYİP GREVE HAYIR DEMEZ.çÜNKÜ ÇOĞUNLUK EVET DERSE Kİ OYLAMDA GİZLİ YAPILIYOR KIMSEYE BİŞEY OLMAYACAK. gREV HAKKI NE İÇİN İŞTE TAM DA BU GÜNLER İÇİN KULLANILMALI.O gün bir çok kişi sonradan vazgeçip korktukLarı için bu insanlar işten atıldı. Lütfen şimdi biraz kararlı olun ey çalışanlar aklınızı kullanın.Korkak olmayın.bencillik etmeyın.Greve evet evet ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olmak yada olmamak ~ 11 yıl önce
Buda sendikanın oyunlarından biri.Hepsi düzmece, yalan..Bunlar başından beri bir kurgu yarattı ve şimdide oynuyorlar.Danışıklı dövüş bir nevi.Hiç birinin işçiyi önemsediği falan yok.Herkes kendi derdinde.Atilay'ın konuşmalarına bakın hele..Hamdi'ninde aynı şekilde.Olan atılan bizlere oldu.Gözünüzü açın artık..Hepsi bir tiyatro ve oyuncular aynı...Bunlardan medet ummayın derim.Önünüze bakın!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sen dick a ~ 11 yıl önce
Demokrasi kelimesini ağzından düşürmeyen bu adamın sendika yönetiminde ve alınan kararlarda ne kadar demokratik olduğunu herkes biliyor. THY yöneticileri ne kadar şanslı ki her gün biraz daha haklarını zaptettikleri çalışanlarının sahip olduğu tek sendikanın başında böyle bir adam var. Böyle bir adamın peşinden greve gidilmez. Giden olsa da topluca gidilmeyecektir. Ya sendika bu zihniyetten kurtarılır ya da torpilli, iş bilmez yöneticilerin elinde oyuncak olmaya, sömürülmeye devam ederiz tükenene dek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bmx ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar bu açıklamaları okuyunca bu sendikanın ipiyle kuyuya inilmez. söylediği her şey siyasi senin ne işin var hükümetle. işinize giderken salavat getirirler kavgayada hazırız sokağada çıkarız. bu nasıl bir sendika.Bu insanlarla uzlaşmanın imkanı var mı her attıkları adım kendi siyasi düşüncelerine göre olacak.yani burda işçiyi düşündüklerini sanmıyorum.Burda yorum yazanlarada aldanmayın çoğu aynı düşünceyi destekleyen insanlar. sonra diyorlaki neden thy yandaş insanları alıyor diye işte sebep.her yönetici yönetebileceği insanları işyerinde ister.ha işçide koyun değil tabiki hakkını savunacak ama böyle siyasete bürünmüş insanlar üzerinden değil.THY bu insanlarla masaya oturacağını sanmıyorum. siyasetle işi olmayan daha profesyonel insanlar üzerinden yürütülmeli bu işler.siyaseti değil işveren ve işçiyi ortak noktada buluşturabilen kişiler bu süreci yönetebilir. grev hem thy hem işçiye zarar verir.bu nedenle aklı selim hareket etmeniz lazım.burda yorum yazanların etkisinde kalmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamdi ~ 11 yıl önce
hamdi işe salavatla gitmez yeni mersedesi ile gider !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hmt320 ~ 11 yıl önce
sendika show pesinde, trilyonlarca parasi var once o 305 kisiye yardim etsin sonra pazarlik eder. Hem o isten cikarilanlari da sendika gaza getirdi sonra arkasinda durmadi. Greve evet sonucu asla cikmayacak gorursunuz. %30larda kalir evet orani, sirket personeli bircok seyden sikayetci olsa da yine de en iyi sirkette calistiginin farkinda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
amir ~ 11 yıl önce
Para para para rumuzlu arkadas.....belli ki tis taslagini hic okumamissin....hadi okumadin bu becerin yok allah askina git bi bilene sor bu sendika ne istiyor diye... yazik,sadece kulaktan dolma ve camur at izi kalsin yorumlari......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
md-88 ~ 11 yıl önce
işin özü şudur; klavuzu karga olanın burnu pislikten kurtulmaz... adamın söylediklerine bakınca, buna inanıp isyan çıkaranlara şimdi daha çok acıdım. zayık çok yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AMİR ~ 11 yıl önce
Sayın THE END....baskana buradan bir doru sormussunuz 8.maddedn atılan kisilerle ilgili....kendisi buradan cevap veremez ama ben şahit oldugumdan cevap vermek isterim.....evet! Baskan atilan o kisileri Istanbul a cagirarak bir toplanti yapti.....kendilerine " bu isin pesini birakmiycaz genel mud onunde cadir kurup eylem yapip sesimizi duyurucaz" dediginde bizzat atilan kisiler "baskan daha fazla kurcalamayalim zaten davalar acildi,eyleme gerek yok" diyerek sorunun bu sekilde cozulmesini ve baska birsey yapmak istemediklerini ifade ettiler.....yani baskan kimsenin arkasini birakmadi tamamen bu sekilde olmasi arkadaslarin tercihiydi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000