26 Şubat 2009, Perşembe 10:59:54

PİLOTLARIN ÖLÜM NEDENİ AÇIKLANDI

Türk Hava Yolları'nın dün Amsterdam'da kırıma uğrayan "Tekirdağ" adlı uçağının kokpit ekibinin ölüm nedeni belli oldu.
  • daha önce ucmus oldugum bu kaptanlarımın ailelerine ve yakınlarına bas sağlığı diliyorum.mekanları cennet olsun.gercekten çok uzuldum.
  • arkadasım slide kapılarda vardır ve kabin ekibine birsey olması durumunda yolcu tarafından acılır.önde oturan 2 arkadasımız ciddi bir biçimde yaralanmıslarlar.arka taraftan steward arkadasımız vefat etti malum ki arka tarafı ters dönmus eminim ki sende o durumda olsan fare deliğinden bile dısarı çıkmaya calısırdın kırım olmasaydı kapı acıldığı an slide patlardı yolcuda kendini kapıdan tahliye ederdi.
  • başta kaptanlarımız olmak üzere vefat edenlere allahtan rahmet, yaralı olarak kurtulanlara acil şifalar diliyorum.ne yazık kı klişeleşmiş bir kaç sözcukten başka elimizden bir sey gelmiyor ruhları şad olsun.ayrıca henüz bir sey belli olmadan ucus ekıbını suclayanları kınıyorum ayıptır yapılan,su da bılınsın kı dunyanın en ıyı pilotlarının yetiştiği bir kurumdan gelme bu 3 kaptan ve bırısı dunyanın en ıyısı
  • kokpitlerin içindeki cihazların da; deprem riskini azaltmak için sağlamlaştırılan eşyalar gibi ;yapımcı firma tarafından gözden geçirilmesi gerektiği ortaya çıkmıştır. kahramanlarımızı ve kayıpları saygıyla anıyoruz.
  • OLENLERE ALLAHTAN RAHMET DİLERİM HEPİMİZ HAVACILIK MESLEĞİNİN GÜNÜMÜZDE GARSON VE ŞÖFÖR MATIĞIYLA ALGILANMASINA RAGMEN ASLINI VE OLMASI GEREKEN ŞEKLİNİ GÖRDÜK MALESEF GERÇEKTEN GÖREVLERİNİ KOKPİT VE KABIN EKİBİ GÜZEL BAŞARMIŞ BU ARADA SLİDELARIN AÇILMAMASI KONUSUNA GELİRSEK TAHLIYENIN RAHATLIKLA YAPILABİLECEĞİ DURUMDA SLİDELARIN PATLATILMASI SAKINCALIDIR CÜNKÜ İÇERİYE PATLAYARAK YARALANMALARA SEBEP OLABİLİR ZATEN DİARMED DURUMDA AÇILDIĞI DA ON KAPIDA YAN TARAFA ALINMIŞ FOSFORLU BANDDAN BELLİDİR SANIRIM ZATEN CAN KAYIPLARI DA ÇARPMASIRASINDA GERÇEKLEŞMİŞ ÇÜNKÜ KABİN EKİBİ GÖRDÜĞÜM KADARIYLA ÇOK MANTIKLI VE BAŞARILIB BİR TAHLİYE GERÇEKLEŞTİRMİŞ
  • neden "slide" ların hiç biri patlatılmamış? tüm yolcular gövdedeki yarıklardan mı dışarıya çıktı?
  • Türk Pilotlarının fedakarlığına şahit gerekmez.Bizler kendi canımızdan çok taşıdığımız insan hayatlarına önem veririz. Ahlasızca yorumda bulunanlar ve havacılığını ne olduğundan haberi olmayan densizler için söylüyorum.Susun ki adam sansınlar..Pilotlarımıza ve uçuş ekibimize Allah Rahmet Eylesin.
  • Başta pilotlarımız olmak üzere, tüm kayıplarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Ben de bir pilot eşi olarak acınızı paylaşıyorum.
  • tv´ye cikmiyorsun neden diye sormayacam cünkü gectimiz ay hava atiyordun THY nin reklamiyla sizin gibilerin yüzünden kac kisi öldü
  • Uçuş harekat uzmanları derneği olarak, tüm dispatcherler adına kayıplarımıza allahtan rahmet, yakınlarına sabırlar dileriz. Yönetim kurulu

Türk Hava Yolları'na ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, içerisinde bulunan 125 yolcu ve 7 mürettebatıyla birlikte Hollanda'nın Schiphol Havalimanı'na inişe geçtiği sırada henüz belirlenemeyen bir nedenle kırıma uğradı.

Kırıma uğrayan TK1951 sefer sayılı uçakta, 3'ü pilot olmak üzere 9 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; pilotların uçaktan çıkarılmasıyla birlikte ölüm nedenleri de ortaya çıktı.

Hollandalı yetkililer tarafından yapılan açıklamada, çarpmanın şiddetiyle uçağın kokpitinde bulunan pilotların oturduğu koltukların arka kısmındaki kabinin pilotları sıkıştırdığı ve sıkışma sonucu ezilere can verdikleri belirtildi.

Ayrıca Hollanda Devlet Araştırma ve Güvenlik Komisyonu (OVV) Başkanı Pieter van Vollenhoven, bu şiddetle meydana gelen bir çarpışmada sıkışan kokpit ekibinin bulunduğu alanın dar olması nedeniyle kurtulma şansının çok düşük olduğunu ifade etti.

Pilotların kokpitten çıkartılmasına rağmen henüz kimlik tespiti yapılmadığı da ifade edildi.

TC-JGE (Cockpit)

TC-JGE (Cockpit)

TC-JGE (Cockpit)

©AirportHaber.com

PİLOTLARIN ÖLÜM NEDENİ AÇIKLANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

Misafir ~ 15 yıl önce
daha önce ucmus oldugum bu kaptanlarımın ailelerine ve yakınlarına bas sağlığı diliyorum.mekanları cennet olsun.gercekten çok uzuldum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
arkadasım slide kapılarda vardır ve kabin ekibine birsey olması durumunda yolcu tarafından acılır.önde oturan 2 arkadasımız ciddi bir biçimde yaralanmıslarlar.arka taraftan steward arkadasımız vefat etti malum ki arka tarafı ters dönmus eminim ki sende o durumda olsan fare deliğinden bile dısarı çıkmaya calısırdın kırım olmasaydı kapı acıldığı an slide patlardı yolcuda kendini kapıdan tahliye ederdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
başta kaptanlarımız olmak üzere vefat edenlere allahtan rahmet, yaralı olarak kurtulanlara acil şifalar diliyorum.ne yazık kı klişeleşmiş bir kaç sözcukten başka elimizden bir sey gelmiyor ruhları şad olsun.ayrıca henüz bir sey belli olmadan ucus ekıbını suclayanları kınıyorum ayıptır yapılan,su da bılınsın kı dunyanın en ıyı pilotlarının yetiştiği bir kurumdan gelme bu 3 kaptan ve bırısı dunyanın en ıyısı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kokpitlerin içindeki cihazların da; deprem riskini azaltmak için sağlamlaştırılan eşyalar gibi ;yapımcı firma tarafından gözden geçirilmesi gerektiği ortaya çıkmıştır. kahramanlarımızı ve kayıpları saygıyla anıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
OLENLERE ALLAHTAN RAHMET DİLERİM HEPİMİZ HAVACILIK MESLEĞİNİN GÜNÜMÜZDE GARSON VE ŞÖFÖR MATIĞIYLA ALGILANMASINA RAGMEN ASLINI VE OLMASI GEREKEN ŞEKLİNİ GÖRDÜK MALESEF GERÇEKTEN GÖREVLERİNİ KOKPİT VE KABIN EKİBİ GÜZEL BAŞARMIŞ BU ARADA SLİDELARIN AÇILMAMASI KONUSUNA GELİRSEK TAHLIYENIN RAHATLIKLA YAPILABİLECEĞİ DURUMDA SLİDELARIN PATLATILMASI SAKINCALIDIR CÜNKÜ İÇERİYE PATLAYARAK YARALANMALARA SEBEP OLABİLİR ZATEN DİARMED DURUMDA AÇILDIĞI DA ON KAPIDA YAN TARAFA ALINMIŞ FOSFORLU BANDDAN BELLİDİR SANIRIM ZATEN CAN KAYIPLARI DA ÇARPMASIRASINDA GERÇEKLEŞMİŞ ÇÜNKÜ KABİN EKİBİ GÖRDÜĞÜM KADARIYLA ÇOK MANTIKLI VE BAŞARILIB BİR TAHLİYE GERÇEKLEŞTİRMİŞ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
neden "slide" ların hiç biri patlatılmamış? tüm yolcular gövdedeki yarıklardan mı dışarıya çıktı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türk Pilotlarının fedakarlığına şahit gerekmez.Bizler kendi canımızdan çok taşıdığımız insan hayatlarına önem veririz. Ahlasızca yorumda bulunanlar ve havacılığını ne olduğundan haberi olmayan densizler için söylüyorum.Susun ki adam sansınlar..Pilotlarımıza ve uçuş ekibimize Allah Rahmet Eylesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Başta pilotlarımız olmak üzere, tüm kayıplarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Ben de bir pilot eşi olarak acınızı paylaşıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
tv´ye cikmiyorsun neden diye sormayacam cünkü gectimiz ay hava atiyordun THY nin reklamiyla sizin gibilerin yüzünden kac kisi öldü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Uçuş harekat uzmanları derneği olarak, tüm dispatcherler adına kayıplarımıza allahtan rahmet, yakınlarına sabırlar dileriz. Yönetim kurulu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000