27 Nisan 2008, Pazar 10:12:52

Pilotlardan COŞKULU KUTLAMA

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA), 26 Nisan Pilotlar Günü kapsamında coşkulu bir gece düzenledi. Geceye çok sayıda davetli katıldı.

İlk Türk Pilotu ve ülkemizin 1 numaralı uçuculuk brövesine sahip olan, Binbaşı Mehmet Fesa Evrensev’in 26 Nisan 1912 tarihinde, bugünkü İstanbul Atatürk Havalimanı‘nın bulunduğu yerde gerçekleştirdiği uçuş nedeniyle TALPA tarafından alınan kararla Pilotlar Günü ilan edilmiş ve 2000 yılından bu yana düzenli olarak kutlanmaya başlamıştı. TALPA dün akşam 8'inci Geleneksel Pilotlar Günü'nü çok sayıda davetlinin katılımıyla coşkulu bir şekilde kutladı.

TALPA'nın ev sahipliği yaptığı geceye Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Sivil Havacılık Daire Başkanı Cemil Acar, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü Orhan Birdal, DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Funda Ocak ve Devlet Hava Meydanları İstanbul Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur başta olmak üzere birçok davetli katıldı. 

İçlerinde Türk Hava Yolları'nda B737'lerde faal pilotluk yapan Hale Baloğlu'nun da bulunduğu havacılık sektörü çalışanlarından oluşan koro, geceye katılan davetlilere Türk Sanat Müziği ziyafeti sundu. 

Gecenin açılış konuşmasını Türkiye Havayolu Pilotları Derneği Başkanı Ali Ziya Yılmaz yaptı. Yılmaz, "Bugün, hem bir başlangıcı hatırlamak hem de bir uzun yürüyüşü kutlamak üzere bir aradayız. 96 yıl önce, 26 Nisan 1912'de ilk Türk Pilotu Mehmet Fesa Evrensev'in açtığı yolda yürümenin gururunu paylaşıyorum" dedi. Bugün hayatta olamayan pilotları da andığını söyleyen TALPA Başkanı Ali Ziya Yılmaz, "Bu uzun ve zorlu yolda şehitlik mertebesine ulaşarak, aramızdan ayrılan bütün meslek taşlarımızı saygıyla anıyoruz. Bayrakları ellerimizdedir" diye konuştu. 

TALPA Başkanı Ali Ziya Yılmaz'ın ardından kürsüye çıkan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, havayolu ile seyahat etmenin artık bir ayrıcalık olmadığını, bir ihtiyaç haline geldiğini belirterek, "Türkiye havacılık sektöründe büyük aşamalar katetti. Sizlerin sayesinde havacılığımız havalandı" ifadelerini kullandı. Bakan Yıldırım, "Hedefi koyduk, 2013 yılında 250 milyon yolcu taşıyacağız. Hazır mısınız?" dedi. 

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, pilot eşlerinin işinin çok zor olduğunu ifade ederek, "Kaptanlar, her uçuşa eşlerinizi de davet edin. Ben hanımımı davet ettim. Üç gün sonra tempoyu kaldıramadı" dedi. Ulaştırma Bakanı Yıldırım’ın bu esprisi solanda alkışlanarak desteklendi. 

Ayrıca Tuna Gürel döneminde hazırlanan dosyanın tam meclis gündemine getirileceği sırada tatile girildiğini belirten Bakan Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında konuyla ilgili çalışmaların yeniden başladığını, en kısa sürede Hava-İş kanununun gündeme geleceğini söyledi. 

Havayolu şirketleri yöneticilerinin geceye davetli olmalarına rağmen katılmamaları dikkat çekti. Havayolu şirketlerinden sadece Best Havayolları Genel Müdürü Teoman Tosun, ACT Kargo Genel Müdürü Cem İpek ve SunExpress Havayolları Genel Müdür adına Birol Telli pilotların gecesine katıldı. En çok THY’den üyesi bulunan Pilotlar Derneği’nin THY tarafından yalnız bırakılması yadırgandı.

Davetlilerin gönüllerince eğlendiği gece, geç saatlere kadar devam etti.


PİLOTLAR GECESİNİN TÜM FOTOĞRAFLARI İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Pilotlardan COŞKULU KUTLAMA

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000