23 Nisan 2008, Çarşamba 11:42:07

"Pilot sarhoş mu, şakacı mı?"

THY’nin 9 Nisan günü Ankara - Kars seferini yapan uçağın pilotunun önce "Erzurum’a geldik, inişe geçiyoruz" anonsu yaptığı ardından da "Şaka yaptım, aslında biz Diyarbakır’a gidiyoruz" dediği öne sürüldü. CHP milletvekili Ensar Öğüt, konuyu Meclis'e taşıdı.
  • uydururlar biyerlerinden THY nin pilotları yapmaz öyle bişey bu chpde kafayı yedi ne yapacagını şaşırdılar valla

Türk Hava Yollarının 9 Nisan Çarşamba günü, 10.40’da Ankara’dan kalkan uçağı pilotunun önce "Erzurum’a geldik" biçiminde anons yaptığı, Kars’a gitmek için uçağa binen yolcuların şaşkınlık yaşamaları üzerine de bu kez, ‘’Diyarbakır’a gidiyoruz’’ diye ikinci bir anons daha yaptığı öne sürüldü.

İddialar üzerine CHP Ardahan milletvekili Ensar Öğüt, konuyu TBMM’ye getirdi ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından cevaplandırılması istemiyle bir soru önergesi verdi. Öğüt'ün 10.04.2008 tarihinde verdiği soru önergesi şöyle:

"09.04.2008 tarihinde sat 10.40'da Ankara'dan Kars'a gitmek üzere havalanan Türk Hava Yolları'na ait uçağın pilotunun yaptığı anonslar, yolcuları rahatsız etmiştir. Pilot önce Kars'a inmesi gerekirken "Erzurum'a geldik ve buraya iniş yapacağız" demiş, daha sonra da "Yok ben şaka yaptım aslında, biz Diyarbakır'a gidiyoruz" demiştir. Bunun üzerine yolcular pilotun sarhoş olduğunu ve dengesiz davranışlarda bulunduğunu belirtmişlerdir.

- Onlarca insanın canının emanet ettiği pilotların uçuş öncesi alkol alıp almadıkları kontrol ediliyor mu?
- Pilotların yolcuları rahatsız edici davranışlarda bulunması doğru mudur?
- Türk Hava Yolları'na ait uçaklarda uçuş personelinin alkol almasını yasaklamayı düşünüyor musunuz?"

"Pilot sarhoş mu, şakacı mı?"

Yorumlar

refref ~ 16 yıl önce
uydururlar biyerlerinden THY nin pilotları yapmaz öyle bişey bu chpde kafayı yedi ne yapacagını şaşırdılar valla

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000