27 Temmuz 2020, Pazartesi 19:52:38

Pilot alım sürecindeki adaylara kötü haber

Türk Hava Yolları’ndan (THY) yapılan açıklamada pilot adaylarının değerlendirme sürecinin sonlandığı belirtildi.
  • 2020 THY ilan şartları nelerdir
  • Her zaman mesleğin değerini arz talep eğrisi belirler. 25 yıl önce bilgisayar mühendisliği popülerdi, şimdi internet cafelerde tamircilik yapıyorlar. İnşaat mühendisinin yüzüne bakılmazdı, ameleliğin mühendisi mi olur derlerdi, Türkiye ve dünyada özellikle Türk inşaat şirketleri devlet desteği alarak büyük yatırımlara girdiler, inşaat mühendisleri köşe oldu. Doktorlar para kazanamazken, sağlık sistemine yapılan yatırımlarla doktora ihtiyaç oldu, doktorlar da zengin oldu. 15 yıl önce Avrupa ve Amerika da pilotların yaşam standartlarında çok ciddi bir düşüş var ki bu ülkemizde de görülmeye başlanacak. Çünkü sadece ülkemizde değil, dünyada pilot çok. Öyle anlatıldığı gibi yok 5 yılda 3 bin pilot, yok dünyada 10 yılda 100 bin pilot açığı olacak..Hepsi palavra. Balon haberlere kanmak yerine alternatifleri geniş tutmakta ve tedbirli olmakta fayda var. Ayrıca sağlığınız biraz dengeyi kaybederse, lisansınızı çerçeveleyip duvara asarsınız. Nankör meslektir.
  • Eğitimi bitip de bekleyen 60'tan fazla kabin memuru adayına gönderilen "ihtiyaç doğduğunda sizi çağıracağız o zamana kadar gidin bir yerlerde çalışın" maili gibi flu bir açıklama olmamış en azından.
  • Eğitimi bitirip işe başlayan kabin memurlarını nasıl 2.ayında kapıya koyduysanız bunlarıda atarsın TORPİLLİLER hariç tabiiki
  • "Birsuru sirket batmis olur." yorumunda bulunuyor isen bu batan şirketlerdeki pilotların da boşta olduğunu dolayısıyla hazır işgücü olduğunu dolayısıyla da pilot açığı yaratmadığını görüyor olman lazımdı.
  • Km, Yetkili ve sayın bombacı mülayim. arşivdeki mesajlara girip en altlara kadar baktığınıza göre siz çoktan patladınız demek ki :))
  • Dostum senin titrin nedir ? ben havacılığın içerisinde olan birisi olarak bir analiz yaptım öngörüde bulundum. 10 sene öncede bu ülkede işsiz pilotlar var havacılığın geleceği karanlık, Türkiye havacılık da doyuma ulaştı gibi laflar ediliyordu. Biz bu lafları sen ve senin gibilerden çok duyduk.
  • Turizm bitti dovizler gitti...2024 yilina kadar risk cok buyuk ozellikle 2021 subat resesyon cok net hissedilecek.Herkes kendini ayarlasin
  • Tamam bu sektör battı da bu üniversitesin havacılık mühendisleri puanı tavan?
  • Avrupa ve Amerika da olduğu gibi, Türkiye de Pilot ihtiyacı bitmiştir NOKTA.. Pilotaj eğitimine yarım milyon para gömüp karşılığında 50-70 bin tl maaş bekleyen daha çok bekler NOKTA...

Türk Hava Yolları’ndan (THY) yapılan açıklamada pilot adaylarının değerlendirme sürecinin sonlandığı belirtildi.

İşte THY’nin açıklaması;

Dünya Sağlık Örgütü tarafından salgın olarak kabul edilen ve küresel çapta havacılık sektörü başta olmak üzere çok boyutlu etkileri görülen Covid-19 pandemisi sebebiyle işe alım süreçlerinde güncellemeler yapılmaktadır. Bu kapsamda Ortaklığımız tarafından Yetiştirilmek Üzere II.Pilot Aday Adaylığı süreci ile ilgili alınan kararlar kapsamında, değerlendirme süreçlerimiz sonuçlandırılmıştır.


Sürecinizin sonlanmasının "olumsuz aday" statüsündeki hak kaybı anlamına gelmediğini, yeniden ilan yayınlanması durumunda süreci sonuçlandırılan adayların durmu mevcut koşullara göre tekrar değerlendirilebilecektir.


Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinden el birliği ve kararlılıkla çıkacağımızın bilinciyle sizleri ilerleyen zamanlarda uygun ilanlar ile aramızda görmekten mutluluk duyacağımızı belirtir, süreçteki işbirliğiniz ve anlayışınız için teşekkür ederiz. 

Pilot alım sürecindeki adaylara kötü haber

Yorumlar Tüm Yorumlar (112)

Erkan ~ 3 yıl önce
2020 THY ilan şartları nelerdir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PilotBorsası ~ 4 yıl önce
Her zaman mesleğin değerini arz talep eğrisi belirler. 25 yıl önce bilgisayar mühendisliği popülerdi, şimdi internet cafelerde tamircilik yapıyorlar. İnşaat mühendisinin yüzüne bakılmazdı, ameleliğin mühendisi mi olur derlerdi, Türkiye ve dünyada özellikle Türk inşaat şirketleri devlet desteği alarak büyük yatırımlara girdiler, inşaat mühendisleri köşe oldu. Doktorlar para kazanamazken, sağlık sistemine yapılan yatırımlarla doktora ihtiyaç oldu, doktorlar da zengin oldu. 15 yıl önce Avrupa ve Amerika da pilotların yaşam standartlarında çok ciddi bir düşüş var ki bu ülkemizde de görülmeye başlanacak. Çünkü sadece ülkemizde değil, dünyada pilot çok. Öyle anlatıldığı gibi yok 5 yılda 3 bin pilot, yok dünyada 10 yılda 100 bin pilot açığı olacak..Hepsi palavra. Balon haberlere kanmak yerine alternatifleri geniş tutmakta ve tedbirli olmakta fayda var. Ayrıca sağlığınız biraz dengeyi kaybederse, lisansınızı çerçeveleyip duvara asarsınız. Nankör meslektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GERÇEKTEN YAZIK. ~ 3 yıl önce
İnsanlarımız ne hale gelmiş! Yüz yüze söyleyemiyceğiniz kelimeleri burada anonim olarak klavye askerliği yapıyosunuz. Her insanın kendi içinde bir hayali, hayatta ulaşmak istediği bir refah seviyesi var bu gayet normal ama böle kalitesiz, böle bencil insanlar değilsiniz bence para, kariyer ve birçok şeyden önce biraz insan olalım hayat çok kısa. Gerçekten çok üzüldüm burada geçen konuşmalara.
Bekleyen Kmler ~ 4 yıl önce
Eğitimi bitip de bekleyen 60'tan fazla kabin memuru adayına gönderilen "ihtiyaç doğduğunda sizi çağıracağız o zamana kadar gidin bir yerlerde çalışın" maili gibi flu bir açıklama olmamış en azından.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kardeş ~ 4 yıl önce
Pilot haberi altında niye KM yorumu atarsınız? Siz de uçuyorsunuz/uçacaktınız diye aynı şey mi sanıyorsunuz cidden. Ya saygı duyuyoruz işinize emeğinize ama, bu kadar tribe girmeyin ne olur. El sıkıştığı hayırlı olsun dediği tecrübesiz pilotlara önce erteleyip, ancak 1 sene sonra "sizi işe alamıyoruz" maili atmış kurum 60 tane kabin memuruna flu açıklama yapsa ne olur, yapmasa ne olur.
Ayşen ~ 4 yıl önce
Eğitimi bitirip işe başlayan kabin memurlarını nasıl 2.ayında kapıya koyduysanız bunlarıda atarsın TORPİLLİLER hariç tabiiki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gereksiz ~ 4 yıl önce
"Birsuru sirket batmis olur." yorumunda bulunuyor isen bu batan şirketlerdeki pilotların da boşta olduğunu dolayısıyla hazır işgücü olduğunu dolayısıyla da pilot açığı yaratmadığını görüyor olman lazımdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işsiz ~ 4 yıl önce
Km, Yetkili ve sayın bombacı mülayim. arşivdeki mesajlara girip en altlara kadar baktığınıza göre siz çoktan patladınız demek ki :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aklınıkendinesakla ~ 4 yıl önce
Dostum senin titrin nedir ? ben havacılığın içerisinde olan birisi olarak bir analiz yaptım öngörüde bulundum. 10 sene öncede bu ülkede işsiz pilotlar var havacılığın geleceği karanlık, Türkiye havacılık da doyuma ulaştı gibi laflar ediliyordu. Biz bu lafları sen ve senin gibilerden çok duyduk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dikkat dikkat ~ 4 yıl önce
Turizm bitti dovizler gitti...2024 yilina kadar risk cok buyuk ozellikle 2021 subat resesyon cok net hissedilecek.Herkes kendini ayarlasin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öğrenci ~ 4 yıl önce
Tamam bu sektör battı da bu üniversitesin havacılık mühendisleri puanı tavan?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot İhtiyacı ~ 4 yıl önce
Avrupa ve Amerika da olduğu gibi, Türkiye de Pilot ihtiyacı bitmiştir NOKTA.. Pilotaj eğitimine yarım milyon para gömüp karşılığında 50-70 bin tl maaş bekleyen daha çok bekler NOKTA...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayal kurmak güzeldir ~ 4 yıl önce
Pilot ihtiyacının bitmesi için insanların seyehat etmekten vazgeçmesi lazım ki bu mümkün değil artık, cep telefonundan vazgeçmek gibi birşey olur bu. Yani anlayacağın pandeminin bitimiyle birlikte yada bitmese bile önümüzdeki ilkbaharla birlikte eskisinden daha da çok pilot ihtiyacı olacak, hem insanlar sıkıldı artık ,daha çok seyehat yönelecekler.hemde o uçaklara milyonlarca dolar ödeyip alan şirketler maliyetine de olsa uçuracak o uçakları
Hasan ~ 4 yıl önce
Bu da yeni taktik. Böyle diyorlar ki kimse talep etmesin, biz mezun olalım, biz iş bulalım :))
atc ~ 4 yıl önce
ihtiyaç daha çok fazla.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000