07 Şubat 2013, Perşembe 17:45:14

'PİLOT ADAYLARI TALPA'YA KAYIT YAPTIRMALI'

Sivil havacılık sektörüne nitelikli eleman yetiştirmek üzere uzun yıllardır faaliyette bulunan ve sektöre önemli katkılar sunan Uçuş Okulları TALPA Başkanı Gürcan Mantı’nın daveti ile Talpa Genel Merkezinde bir araya geldi.
  • kayıt olmak bugune kadar çeşitli sebeplerle olmadım ama adamlar haklı bireysel olarak hiç bir işi çözemiyorsunuz mesleki örgütlenme çok önemli eger tüm işsiz arkadaşlar bir çatı altında toplanırsa sesler daha gür çıkar artık meclise dilekçemi olur shgm önünde eylem mi olur birşeyler yapılır.
  • Biebirleri ile rakip olan okulları biraraya getirmek büyük başarı..Uçuş okullarına da bravo, kompleksli davranmayıp sorunların çözümü için bir masa etrafında buluşmuşlar...Amaç üzüm yemek olmalı...
  • Talpa son aylarda her konuya müdahil olmaya, katkı sağlamaya çalışıyor..Bunda ne var? Eskiden sadece uçak kaza-kırımı olduğunda Talpacılar ortaya çıkardı.Şimdi mesleki her konuda fikir beyan eden çözüm üretmeye çalışan bir Talpa var...Bunu da mı beğenmiyorsunuz, o zaman doğrusunu söyleyin de millet öğrensin.
  • Talpa bugune kadar neye ilac olmus ki bundan sonra olacagini dusunelim?Korler sagirlar birbirini agirlar..Talpanin tek bir amaci vardir o da emekliligi yaklasmis olan birilerinin kendilerini son bir kez daha avutmalaridir.Degil 2013,2023 geldiginde bile durum ayni olacaktir.Ayinesi istir kisinin lafa bakilmaz..
  • Pilot adaylarının uçmayı öğrenmeden TALPA'yı öğrenmeleri gerçekten çok iyi bir düşünce sevgili pilot adaylar nasıl bir camiaya girdiklerini yakından görmüş olurlar ........
  • Sendikaya aidat öderken sesiniz çıkmıyor ama Talpa'ya gelince caz yapıyorsunuz.Ayıp..Kimse sizi zorla üye yapmıyor..Üye olmazsan olma, gölge etme başka ihsan istemez !
  • Talpa'ya üye misin bilmem ama ben 21 yıldır Talpa üyesiyim ama senin kadar feveran etmiyorum, Pilotsan, meslek örgütüne gireceksin, beğenmiyorsan da yönetime girip doğru bildiğini yapacaksın..Öyle hariçten gazel atmakla olmaz bu işler !
  • Okumanız yazmanız yok mu sizin kardeşim? Bak adam ne diyor?"İşsiz pilotlardan aidat almıyoruz." diyor...Sadece faal olarak uçanlar aidat ödüyor..Haa, ben aidat ödemem, üye de olmam diyorsan, o zaman başın sıkışınca "yetiş Talpa !" diye bağırmayacaksın !!!!
  • Beni de öğrenciyken kandırıp üye yapmışlardı, daha sonra işsiz kaldığımda gittiğimde kimse yüzüme bakmadı, bir çalışan pilotların haklarını savunuyoruz dediler. İşe girdikten sonra çok aradılar aidat almak için. Şeytan görsün yüzlerini.
  • Talpaya kayit yaptirin tabiiki,aidatlariniz lazim gerekli erzak ve nevalenin alinip birilerinin keyif surmesi icin..2000 li yillarin basinda Atpl sinavina THY pilotu olmadigimiz icin Talpa salonundan o kadar kisi onunde cikartilirken hic dusunmediniz yada soylemediniz bu Talpanin gerekli oldugunu..Es dostlariniz 100 soruluk tek sinavla Atpl e gecerken hic yoktuk biz akillarda,ama ne zaman para lazim oldu Talpa ya uye olun oylemiiiii?Yemezler..

Uçuş Eğitim Organizasyonları’nın idari ve teknik sorunlarının ele alındığı toplantıya  Bon Air Genel Müdürü  Bican Erçakır, TARKİM Eğitim Müdürü ve Baş uçuş Eğitmeni Ahmet Murat Gönden, AFA Atlantik Uçuş Akademisi Genel Müdürü Kpt. Plt. Sermet Temizkan, THY Uçuş Akademisinden Kpt.Plt Hakkı Yılmaz Çiyan, AYJET Eğitim Müdürü Kpt.Plt. Ahmet Ergene, Türk Hava Kurumu İstanbul Uçuş Okulu Eğitim Müdürü Mehmet Gençkan, Türk Hava Kurumu İstanbul Uçuş Okulu Müdürü Kpt.Plt.Osman Alp, Er-Ah  Havacılık İş Geliştirme Müdürü Kubilay Varol ve TALPA yetkilileri katıldı.

Toplantıda söz alan uçuş okulu temsilcileri, sektörün yapısal sorunlarına değinerek sivil havacılığın sağlıklı gelişebilmesi için Genel Havacılığa önem verilmesi gerektiğini belirttiler.Gelişmiş ülkelerde Genel Havacılığın % 50 seviyesinde bulunduğunu belirten sektör temsilcileri bu oranın ülkemizde % 3 seviyesinde olduğuna dikkat çektiler.Toplantıda ayrıca işsiz pilotların durumu da ele alındı.Her yıl yüzlerce pilotun uçuş okulları tarafından sektöre kazandırıldığı belirtilerek tercih ve önceliğin yabancı pilotlara verilmesinin havacılığımıza katkı sağlayamayacağının altı çizildi.

Toplantıda konuşan TALPA Başkanı Kpt. Plt. Gürcan Mantı da, sektörün sorunlarını bildiklerini, çözülmesi için meslek örgütü olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını, konuları ve çözüm yollarını resmi kurumlar ve otorite ile paylaşacaklarını dile getirdi. Bu amaçla, gerek aday pilotların ve gerekse mezunların mutlaka TALPA’ya kayıt yaptırmalarının önemine işaret eden Mantı, böylece bir veri bankası oluşturulacağını ve resmi daha net biçimde görmelerinin mümkün olabileceğini belirtti. Mantı “Önemli olan mesleğin tek örgütü olan Talpa’ya sahip çıkmak ve birleşmektir. Zaten işsiz pilotlarımız fahri üye olarak kabul edilmekte ve kendilerinden aidat istenilmemektedir.Bizim hedefimiz üye sayısını artıran tüm pilotlarımızın birleştiği bir örgüttür.Böylece hem ülkemizde hem de uluslar arası platformlarda sesimizin daha gür çıkması sağlanacaktır.” diye konuştu.Gürcan Mantı ayrıca tüm pilotları, 27 Şubat günü İstanbul Atatürk Hava Limanı Dış Hatlar Terminalinde ikincisi yapılacak Pilotlar Çalıştayına davet etti.

Toplantı, en kısa sürede yeniden bir araya gelinmesi ve işbirliği ile koordinasyonun sürdürülmesi dilekleri ile sona erdi.

'PİLOT ADAYLARI TALPA'YA KAYIT YAPTIRMALI'

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

ilk işim ~ 11 yıl önce
kayıt olmak bugune kadar çeşitli sebeplerle olmadım ama adamlar haklı bireysel olarak hiç bir işi çözemiyorsunuz mesleki örgütlenme çok önemli eger tüm işsiz arkadaşlar bir çatı altında toplanırsa sesler daha gür çıkar artık meclise dilekçemi olur shgm önünde eylem mi olur birşeyler yapılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çözüm için ~ 11 yıl önce
Biebirleri ile rakip olan okulları biraraya getirmek büyük başarı..Uçuş okullarına da bravo, kompleksli davranmayıp sorunların çözümü için bir masa etrafında buluşmuşlar...Amaç üzüm yemek olmalı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eleştir ama? ~ 11 yıl önce
Talpa son aylarda her konuya müdahil olmaya, katkı sağlamaya çalışıyor..Bunda ne var? Eskiden sadece uçak kaza-kırımı olduğunda Talpacılar ortaya çıkardı.Şimdi mesleki her konuda fikir beyan eden çözüm üretmeye çalışan bir Talpa var...Bunu da mı beğenmiyorsunuz, o zaman doğrusunu söyleyin de millet öğrensin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATA ~ 11 yıl önce
Talpa bugune kadar neye ilac olmus ki bundan sonra olacagini dusunelim?Korler sagirlar birbirini agirlar..Talpanin tek bir amaci vardir o da emekliligi yaklasmis olan birilerinin kendilerini son bir kez daha avutmalaridir.Degil 2013,2023 geldiginde bile durum ayni olacaktir.Ayinesi istir kisinin lafa bakilmaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 11 yıl önce
Pilot adaylarının uçmayı öğrenmeden TALPA'yı öğrenmeleri gerçekten çok iyi bir düşünce sevgili pilot adaylar nasıl bir camiaya girdiklerini yakından görmüş olurlar ........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ihsan ~ 11 yıl önce
Sendikaya aidat öderken sesiniz çıkmıyor ama Talpa'ya gelince caz yapıyorsunuz.Ayıp..Kimse sizi zorla üye yapmıyor..Üye olmazsan olma, gölge etme başka ihsan istemez !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gazelci ~ 11 yıl önce
Talpa'ya üye misin bilmem ama ben 21 yıldır Talpa üyesiyim ama senin kadar feveran etmiyorum, Pilotsan, meslek örgütüne gireceksin, beğenmiyorsan da yönetime girip doğru bildiğini yapacaksın..Öyle hariçten gazel atmakla olmaz bu işler !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Paşa gönlün bilir ~ 11 yıl önce
Okumanız yazmanız yok mu sizin kardeşim? Bak adam ne diyor?"İşsiz pilotlardan aidat almıyoruz." diyor...Sadece faal olarak uçanlar aidat ödüyor..Haa, ben aidat ödemem, üye de olmam diyorsan, o zaman başın sıkışınca "yetiş Talpa !" diye bağırmayacaksın !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aidat peşinde TALPA ~ 11 yıl önce
Beni de öğrenciyken kandırıp üye yapmışlardı, daha sonra işsiz kaldığımda gittiğimde kimse yüzüme bakmadı, bir çalışan pilotların haklarını savunuyoruz dediler. İşe girdikten sonra çok aradılar aidat almak için. Şeytan görsün yüzlerini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATA ~ 11 yıl önce
Talpaya kayit yaptirin tabiiki,aidatlariniz lazim gerekli erzak ve nevalenin alinip birilerinin keyif surmesi icin..2000 li yillarin basinda Atpl sinavina THY pilotu olmadigimiz icin Talpa salonundan o kadar kisi onunde cikartilirken hic dusunmediniz yada soylemediniz bu Talpanin gerekli oldugunu..Es dostlariniz 100 soruluk tek sinavla Atpl e gecerken hic yoktuk biz akillarda,ama ne zaman para lazim oldu Talpa ya uye olun oylemiiiii?Yemezler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bugüne bak ~ 11 yıl önce
Zaman tünelinden çık arkadaşım..Yıl 2013 ve Talpa'nın başında yeni bir yönetim var.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000