23 Temmuz 2014, Çarşamba 09:53:35

PEGASUS'A MALİYE'DEN ŞOK CEZA!

Maliye Bakanlığı, Ali Sabancı’ya ait Pegasus şirketine yaklaşık 9 milyon liralık vergi cezası kesti. Gelir İdaresi Başkanlığı yetkilileri ile görüşen Sabancı, Türk Hava Yolları'nı şikayet etti.
  • yahu kardeşim kimse bu kanuni midr değil midir yazmıyor. Cezanın tam olarak nedenini anlatılmıyor fakat leasingle alınan uçaklar için sorumlu sıfatıyla % 1 KDV düzenlendiğini herkes biliyor ve bilir. Yok senin bu uçakların gerçekte finansal kiralama değilde adi kiralama yorumumu yapılıyor yine acaba. O zaman niye her uçağın geçici ithalinde sözleşmeleri FİDER'e göndertilip onaylattırılıyor. Eğer böyleyse ortada bariz bir haksızlık var. Sonra gelelim Pegasus konusuna ya Allah aşkına bu ülkede uçmayı da uçabilmeyide bize Pegasus öğretti. Türk Sivil Havacılığı Ali Sabancı ve Pegasus'a çok şey borçlu. Herkese hayırlı bayramlar
  • KUSURA BAKMA ALİCİM..SENİN GÜLENE GÖNDERDİĞİN SAYGI VE SEVGİLERİN BEDELİ BUNLAR...İNLERİNE GİRECEZ DEDİ TAYYİP ,SENİ BİLE AFFETMEDİ ANLAŞILAN...GÜLENLE SELAMI OLAN KİM VARSA FALAKA YA YATACAK GALİBA :) ...HEM SORUN DEĞİL BE ALİCİM ..10 MİLYON NEKİ...TUVALETLERİDE PARALI YAPAR , HALLEDERSİN...BUGÜNE DEK SIYIRDIKLARINA SAY... :))
  • Pegasus un daha çok şikayet hakkı var da thy için sesini çıkaramıyor işte... Ne yapsın adamlar birşey deseler her işlerine taş koyar thy... Ki kıymuyor değil
  • Siyasi işler bunlar , Oda himmete katılsin, sorununu cozerler.. Alo babacığım,Ali aynı geldi, 10 getirmiş, alayım mi yoksa sen oturtacak misin??
  • Taraf I'n haberi yanlış. Finansal kiralama kanununda açık ve nettir. Ayrıcalıklı uygulama olamaz. Hiçbir leasing firması bunu riske etmez. Eğer teşvik aldıysa ki bu gerekli evrakları tamamlayan her kuruluşa verilir, Ayrıca bunun önemi yok. Bu tarz firmaların KDV mahsubu yaparlar....
  • Inadına Pegasus.. Herkes yok alınan ücretler, yok ek kesilen paralar demiş ama bır akıllı demiyor ki, bugünkü piyasanın bu hali, koşulların, sektörün bu halinin sebebi hali hazırdaki zihniyettir. Allah size akıl vermiş, az kullanın. Olan biteni değerlendirin. Koyun olmayın
  • Bir Atlasjet çalışanı olarak Patronum Ali Murat Ersoy gibi bir patronum olduğu için şükürler olsun!bu mübarek gecede kendisinin işi gücü rast gelsin,Allah onu darda koymasın!ben bir uçan ve yerde de görev alan ekip üyesi olarak öyle ya da boyle kendisinden razıyım!çünkü vicdansızca işten atmıyor,göz göze geldiğinde durup söyleyeceğin birşey old nü hissedip dinliyor ,yamuk insanı odaya girişinden anlıyor ,ekiplere güleryüz Ödülü'nde hakkaniyeti çok iyi tartıyor!!ben herkese Atlasjet gibi bir şirkette Ali Murat Ersoy gibi bir patron nasip etsin!
  • Bu şirket öyle bir şirketki,çalışanlarını yıllarca kanuna aykırı çalıştırıp yıllar sonra çalışanlarına üç kuruş para verip susturmuştur.Devletin verdiği asgari geçim indirim paralarını bile üç hafta sonra yatırıp o parayı üç hafta kullanmaya gereksinim duyan bir şirkettir.Hala SAW istasyonda kendi kurallarını uygulayıp hergün yüzlerce yolcuyu mağdur edip bilet iadesi yapmayan bir şirkettir.Umarım SHGM daha detaylı bir araştırma yaparda gizli saklı herşey çıkar ortaya.
  • Halledersin sen, zenginsin sana bisey yapamazlar
  • Aliiim dua et de kayınpederin Aydın Doğan'ın CHP'ye Derviş efendi ile zokayla yutturduğunuz Ekmel cb seçilsin.Yoksa ulusal dalgayı aşacağız derken,cemaat dalgasında boğulacaksınız.

Maliye Bakanlığı, leasing ile kiralanan uçaklarda KDV oranını yüzde 1 gösterdiği için Ali Sabancı’ya ait Pegasus şirketine yaklaşık 9 milyon liralık vergi cezası kesti. Sabancı ise Gelir İdaresi Başkanlığı yetkilileri ile yaptığı görüşmede aynı uygulamayı THY’nin de yaptığını hatırlatarak, aynı incelemenin THY için de yapılmasını istedi.

THY için bugüne kadar bir inceleme kararı alınmaması ise dikkat çekti.

Taraf gazetesinden Hüseyin Özay'ın Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yakın çevresinden edindiği bilgiye göre, yine risk analiz raporu sonucu gerekçe gösterilerek Ali Sabancı’nın sahibi olduğu Pegasus hakkında vergi incelemesi başlatıldı. İnceleme geçtiğimiz aylarda sona erdi. Ve inceleme ile görevlendirilen müfettiş, uçak alımlarında kullanılan leasing işlemlerinde KDV’nin yüzde 1 alınmasını eleştirerek şirkete sadece ana para olarak 9 milyon liralık vergi cezası çıkardı. Gecikme zammı ve faizi ile birlikte bu cezanın en az 50 milyon liraya kadar çıkabileceği belirtildi.

Bu durum şirketin sahibi olan Ali Sabancı’yı adeta isyan ettirdi. Sektörde bir çok havacılık şirketinin uçak kiralamalarda leasing işleminde KDV’yi yüzde 1 aldığı kaydedildi. Ancak müfettişin bunun yüzde 18 olarak alınması gerektiğini belirterek, sadece Sabancı’nın şirketine ceza kestiği öğrenildi. Ali Sabancı’nın bu durumu anlatmak için Gelir İdaresi Başkanlığı yetkilileri ile görüştüğü belirtildi. Görüşmede, Sabancı’nın aynı uygulamayı THY’nin de yaptığı hatırlatarak, THY’de aynı işlemden dolayı ceza kesilmesi hâlinde, Pegasus’a kesilen cezayı ödeyeceğini ifade etti. GİB yetkileri ise, Sabancı’dan gelen bu talebe bir cevap veremedi. Olayın üzerinden iki üç ay geçmesine rağmen bugüne kadar THY’nin leasing işlemleri konusunda bir inceleme başlatılmadığı kaydedildi. 

PEGASUS'A MALİYE'DEN ŞOK CEZA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

mali müşavir ~ 10 yıl önce
yahu kardeşim kimse bu kanuni midr değil midir yazmıyor. Cezanın tam olarak nedenini anlatılmıyor fakat leasingle alınan uçaklar için sorumlu sıfatıyla % 1 KDV düzenlendiğini herkes biliyor ve bilir. Yok senin bu uçakların gerçekte finansal kiralama değilde adi kiralama yorumumu yapılıyor yine acaba. O zaman niye her uçağın geçici ithalinde sözleşmeleri FİDER'e göndertilip onaylattırılıyor. Eğer böyleyse ortada bariz bir haksızlık var. Sonra gelelim Pegasus konusuna ya Allah aşkına bu ülkede uçmayı da uçabilmeyide bize Pegasus öğretti. Türk Sivil Havacılığı Ali Sabancı ve Pegasus'a çok şey borçlu. Herkese hayırlı bayramlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PARARLEL-MONTAJ :) ~ 10 yıl önce
KUSURA BAKMA ALİCİM..SENİN GÜLENE GÖNDERDİĞİN SAYGI VE SEVGİLERİN BEDELİ BUNLAR...İNLERİNE GİRECEZ DEDİ TAYYİP ,SENİ BİLE AFFETMEDİ ANLAŞILAN...GÜLENLE SELAMI OLAN KİM VARSA FALAKA YA YATACAK GALİBA :) ...HEM SORUN DEĞİL BE ALİCİM ..10 MİLYON NEKİ...TUVALETLERİDE PARALI YAPAR , HALLEDERSİN...BUGÜNE DEK SIYIRDIKLARINA SAY... :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
irfan ~ 10 yıl önce
bu da yorum mu?
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Pegasus un daha çok şikayet hakkı var da thy için sesini çıkaramıyor işte... Ne yapsın adamlar birşey deseler her işlerine taş koyar thy... Ki kıymuyor değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Siyasi işler bunlar , Oda himmete katılsin, sorununu cozerler.. Alo babacığım,Ali aynı geldi, 10 getirmiş, alayım mi yoksa sen oturtacak misin??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Taraf I'n haberi yanlış. Finansal kiralama kanununda açık ve nettir. Ayrıcalıklı uygulama olamaz. Hiçbir leasing firması bunu riske etmez. Eğer teşvik aldıysa ki bu gerekli evrakları tamamlayan her kuruluşa verilir, Ayrıca bunun önemi yok. Bu tarz firmaların KDV mahsubu yaparlar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Inadına Pegasus.. Herkes yok alınan ücretler, yok ek kesilen paralar demiş ama bır akıllı demiyor ki, bugünkü piyasanın bu hali, koşulların, sektörün bu halinin sebebi hali hazırdaki zihniyettir. Allah size akıl vermiş, az kullanın. Olan biteni değerlendirin. Koyun olmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Patronum Murat Ersoy ~ 10 yıl önce
Bir Atlasjet çalışanı olarak Patronum Ali Murat Ersoy gibi bir patronum olduğu için şükürler olsun!bu mübarek gecede kendisinin işi gücü rast gelsin,Allah onu darda koymasın!ben bir uçan ve yerde de görev alan ekip üyesi olarak öyle ya da boyle kendisinden razıyım!çünkü vicdansızca işten atmıyor,göz göze geldiğinde durup söyleyeceğin birşey old nü hissedip dinliyor ,yamuk insanı odaya girişinden anlıyor ,ekiplere güleryüz Ödülü'nde hakkaniyeti çok iyi tartıyor!!ben herkese Atlasjet gibi bir şirkette Ali Murat Ersoy gibi bir patron nasip etsin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abbas ~ 10 yıl önce
Bu şirket öyle bir şirketki,çalışanlarını yıllarca kanuna aykırı çalıştırıp yıllar sonra çalışanlarına üç kuruş para verip susturmuştur.Devletin verdiği asgari geçim indirim paralarını bile üç hafta sonra yatırıp o parayı üç hafta kullanmaya gereksinim duyan bir şirkettir.Hala SAW istasyonda kendi kurallarını uygulayıp hergün yüzlerce yolcuyu mağdur edip bilet iadesi yapmayan bir şirkettir.Umarım SHGM daha detaylı bir araştırma yaparda gizli saklı herşey çıkar ortaya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cin ali ~ 10 yıl önce
Halledersin sen, zenginsin sana bisey yapamazlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ekmek ~ 10 yıl önce
Aliiim dua et de kayınpederin Aydın Doğan'ın CHP'ye Derviş efendi ile zokayla yutturduğunuz Ekmel cb seçilsin.Yoksa ulusal dalgayı aşacağız derken,cemaat dalgasında boğulacaksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000