08 Mayıs 2008, Perşembe 15:31:23

PEGASUS VE THY’YE CEZA YAĞDI

Türk Havayolları ile Pegasus Havayolları’na ceza yağdı. Peki, iki şirkete birden neden ceza verildi. İşte ayrıntılar.
  • Sevgili yorumcular, bu ne pegasus düşmanlığıdır anlamadım. Zorunuza gidiyorsa söyleyin. Pegasus la yolculuk etmezsiniz olur biter. Yeter ki şu kin kusma işine bir son verin.
  • Eeee, ne demişler; nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir..:)
  • gerçekten pegasusa verilen ceza miktari çok komik.ben pegasus olsam ,yalan reklamlara devam ederdim declet yok ,,hak yok bir sey yok.ben bunu avrupada yapsam ,butum malimi alirlar.yakinda turkiyeye geliyorum....dagbasiymis
  • Ben daha öncede yazmistim.350 bin onlarin söyledigi gibi bedava bilet piyasaya sürmeleri mümkün degil.2000 üzerinde ucusla bu sayiya ancak ulasilir.Ekonomik mümkün olmadigi gibi,zaten sartalara göre ise asla mümkün degil.Verilen ceza bana göre az.Bilhassa PEGASUS'A

Reklam Kurulu, THY ve Pegasus'a, ucuz bilet reklamlarında ilan edilen fiyatlara vergi ve diğer ücretlerin dahil edilmemesi suretiyle tüketicinin yanıltıldığı gerekçesiyle 60 bin'er YTL idari para ve reklamları durdurma cezası verdi.

Reklam Kurulu'nun Nisan ayında yaptığı toplantıda alınan kararlara ilişkin duyuruya göre, THY'nin internet sitesinde ve Skylife isimliderginin Nisan 2008 sayısında yer alan reklamlarda; Türkiye-New York,Türkiye-Chicago, Tunus-İstanbul, Türkiye-Madrid, Türkiye-Barcelonauçuşlarıyla ilgili olarak promosyonlarda belirtilen fiyatlara,"Hopa'dan Batum'a, oradan İstanbul'a 99 YTL", "İstanbul-Hatay hattı açıldı 59 YTL" başlıklı reklamlarda belirtilen fiyatlara ve "Her Hafta Farklı Noktalara Gidiş-Dönüş 111 EURO" başlıklı reklamda belirtilen fiyata, vergiler ve diğer ücretlerin dahil edilmediği belirtildi.

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un "Fiyat Etiketi" başlıklı maddesi ile Etiket, Tarife ve Fiyat Listeleri Yönetmeliği'ne uygun olmayan bu reklamlar nedeniyle THY'ye 60 bin YTL idari para ve reklamı durdurma cezası verildi.

Aynı şekilde, Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş'nin Mart ayında yayımlanan "Şimdi Bilet Ücreti De Yok" başlıklı reklamda "0 YTL'den başlayan fiyatlar" ibaresine yer verildiği ve yurtiçi-yurtdışı uçuşlar için ayrı ayrı olmak üzere yakıt harcı, havaalanı vergisi ve hizmet ücretinin dipnot olarak gösterildiği, reklama ilişkin yazılı açıklamanın da "Pegasus'tan tam 350 bin Bedava Bilet" başlığıyla sunulduğu belirlendi.

Söz konusu kampanyada minimum yurtiçi uçuş ücretinin vergi ve harçlar nedeniyle 34 YTL, yurtdışı uçuş ücretinin ise 50 avro olmasına rağmen hiç ücret ödenmeksizin 350 bin adet bilet alınabileceği yönünde tanıtım yapılmasının yanıltıcı nitelikte olduğu belirtilerek, mevzuata aykırı uygulama nedeniyle Pegasus'a 60 bin YTL idari para ve reklamı durdurma cezası verildi.

PEGASUS VE THY’YE CEZA YAĞDI

Yorumlar

Hayırsız ~ 16 yıl önce
Sevgili yorumcular, bu ne pegasus düşmanlığıdır anlamadım. Zorunuza gidiyorsa söyleyin. Pegasus la yolculuk etmezsiniz olur biter. Yeter ki şu kin kusma işine bir son verin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Raikkonen ~ 16 yıl önce
Eeee, ne demişler; nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir..:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
toto1 ~ 16 yıl önce
gerçekten pegasusa verilen ceza miktari çok komik.ben pegasus olsam ,yalan reklamlara devam ederdim declet yok ,,hak yok bir sey yok.ben bunu avrupada yapsam ,butum malimi alirlar.yakinda turkiyeye geliyorum....dagbasiymis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neredeyiz ~ 16 yıl önce
Ben daha öncede yazmistim.350 bin onlarin söyledigi gibi bedava bilet piyasaya sürmeleri mümkün degil.2000 üzerinde ucusla bu sayiya ancak ulasilir.Ekonomik mümkün olmadigi gibi,zaten sartalara göre ise asla mümkün degil.Verilen ceza bana göre az.Bilhassa PEGASUS'A

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000