23 Haziran 2009, Salı 07:59:11

Pegasus Brüksel seferlerini başlattı

Pegasus, Türkiye ile Belçika arasında tarifeli seferlerini başlattı.
  • helal olsun pegasusa peynir ekmek gibi bilet satıyor diğerlerine inat aslanlar gibi iş yapıyolar.
  • Pegasususu seviyoruz ERZURUM'a tekrar bekliyoruz...
  • Pegasusu seviyorum başarılarının devamını diliyorum.Devam Sunturk

Pegasus Havayolları'nın Türkiye-Belçika hattında ilk tarifeli seferi için İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan kalkan uçağı, Brüksel Zaventem Uluslararası Havalimanı'na indi.

Zaventem yetkilileri, ilk tarifeli uçuşun söz konusu olması nedeniyle bir tören ve kokteyl düzenledi. Bu çerçevede, alanın itfaiye ekipleri, iniş yapan uçak üzerine tazyikli su sıkarak karşılamada bulundu. Kaptan pilot tarafından bu konuda önceden uyarılmış olan yolcular, bu itfaiyenin bu karşılamasından endişe duymadı.

Davete katılan Brüksel Büyükelçisi Fuat Tanlay, Pegasus uçuşlarının Türkiye-Belçika bağlantısının bu ülkede yaşayan Türkler ve turizm potansiyeli açısından önemini vurguladı.

Sefere ve törenlere katılan Pegasus Genel Müdür Yardımcısı Gürol Yüksel, Belçika pazarının öneminin bilincinde olduklarını, bu ülkedeki Türklerin ve Belçikalı turistlerin bundan böyle "ucuzluk, dakiklik ve konfordan kaynaklanacak Pegasus keyfi" yaşayacaklarını söyledi.

Hava yolu sektöründe yılda yüzde 20'yi bulan bir büyüme yaşandığını, Pegasus'un büyüme oranının ise yüzde 40'ı aştığını belirten Yüksel, iç ve dış hatlarda tarifeli seferlere ağırlık vererek geliştiklerini, THY'den sonra ikincilik konumunu yakaladıklarını ifade etti.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'na üslendiklerini belirten ve 29 Ekim 2009'da yeni tesislerinin hizmete sunulmasıyla daha güçlü bir konuma ulaştırılacak olan bu modern alanın avantajlarına dikkati çeken Gürol Yüksel, bunlar arasında zaman kazanımı, konfor, süratli ve modern hizmet, güvenlik, karayolu ulaşım kolaylığı gibi unsurları saydı.

Yüksel, yeni ve modern Boeing ve Airbus uçaklarından oluşan filoda uçak sayısının bu yıl 24, 2015'de 43 olacağını bildirdi.

Belçika'dan Türkiye'ye gelecek yolculara, ülke içinde 10'dan fazla kent alanına bağlantılar ve transit geçiş olanakları sunulduğu, bunlar arasında Ankara, Adana, Antalya, Bodrum, İzmir, Gaziantep, Kayseri, Lefkoşa, Samsun ve Trabzon'un da bulunduğu belirtildi.

Brüksel seferlerinin ardından, 1 Temmuzda Berlin tarifeli seferlerinin de başlayacağını ve bu kent ile İstanbul, Ankara ve İzmir arasında aktarmasız uçuşlar yapılacağını bildiren Gürol Yüksel, Pegasus'un 2008 yılında 4,4 milyon yolcu taşıdığını, bu rakamın 2009'da 5,5 milyon olmasının hedeflendiği belirtti.

Türkiye'ye her yıl 400 binden fazla turist gönderen, 200 binden fazla da Türk'ün yaşadığı Belçika ile Türkiye arasında THY'nin yanı sıra ikinci ve yeni bir tarifeli sefer hattı açılması, talep ve ihtiyaçların giderilmesi açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Pegasus Havayolları'nın Türkiye-Belçika hattında sefer yapan uçakları, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan her gün saat 10.35'de, Brüksel Uluslararası Zaventem Havalimanı'ndan ise 13.55'de hareket ediyor.

Pegasus Brüksel seferlerini başlattı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
helal olsun pegasusa peynir ekmek gibi bilet satıyor diğerlerine inat aslanlar gibi iş yapıyolar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Pegasususu seviyoruz ERZURUM'a tekrar bekliyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Pegasusu seviyorum başarılarının devamını diliyorum.Devam Sunturk

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000