08 Kasım 2014, Cumartesi 11:18:58

ONUR AIR UÇAĞI THY UÇAĞI YÜZÜNDEN DEĞİŞTİ

Dün akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı'ndan Samsun'a gidecek Onur Air uçağı, bagaj konteynerinin motora çarpması nedeniyle seferden çekildi. Yolcular başka bir uçakla gecikmeli olarak Samsun'a gönderildi.
  • Böyle bir kırım kaçınılmazdı. TGS bagaj arabalarını da, GPU'ları da, merdivenleri de sağda solda sahipsiz bırakıyor. Açık pozisyonda kaç kere TGS'nin merdiven arabası yüzünden yolcu indirebilmek için 15-20 dakika bekledik. Kaç kere telsizden bagaj/kargo arabaları nedeniyle park yerine giremiyoruz anonslarını duyduk. DHMI bunlara ceza yazamıyor galiba. Havacılık ciddiyet ve disiplin gerektiren bir iştir. Maalesef bu ciddiyeti mumla arar olduk.
  • Thy onuru alsin su iranlilardan hangarida kullanir. Biraz slotu daha olur. Lokasyonuda uyuyor. 3. Havalimaninin en az 6 yili var.
  • Pilotun sorgulanması lazım, kullanım ve gaz açma tekniği hatalıdır; kaptanlık sadece uçağı uçurmak değildir. Arkadaş kendisini hala dar gövde psikolojisinden kurtaramamış anlaşılan!
  • Tam bir kalitesizlik örneği şuraya yazılan yorumlar, ayıplıyoruz seviyesiz yorum yapanları. Haddimiz olmayarak ta bu kazanın (-ki ICAO' nun tanımına göre kazadır) Jet Blast etkisi nedeni ile 3 üncü şahıslara ve kuruluşlara verilen zararı neden olan ödemek zorundadır. Olacak olan şudur, Onur Air uçağını yapar veya yaptırır, parasını sigorta şirketinden alır, sigorta şirketi de THY' ye kendi masrafları ile birlikte fazla fazla ödetir. Halbu ki kuralı bilen adam araya sigorta şirketini falan sokmadan bu işi çözmeyi akıl etse işin maliyeti azalır. İnşallah her yerde kayırılan ülkenin hasoğlanı THY yöneticileri bunları akıl ediyorlardır. Yoksa abuk subuk sistemlerle kendi ülkendeki pilotları eleyip yabancı pilotları istihdam etme merakında olduğu gibi bu işleri devyabancılara mı teslim ettiler?
  • Tgs üflemiştir
  • Suç DHMİ nin, konteyneri frene alsan ne olur o motorun Gücüne dayanabilirmi limanda malzeme koyacak park yeri varmı acaba sormak gerek hangi uçak park yerine bakarsanız malzeme var emniyetsizlik almış başını gidiyor bundan öncede oldu M/N açık park yerinde yine 77 gazıyla konteyner uçup uçağa vurmuştu. Bu Havalimanında heryer inşaat olmuş, şuursuzca gezen hafriyat kamyonları, Çevresi emniyete alınmadan açılmış inşaat çukurları, devamlı Çöken taksi yolları, tedbir alınması için illa birinin canından olmasınımı bekliyorsunuz ?
  • Kaza riski maalesef çok yuksek havalimani çok kalabalık pozisyonlar uygun değil sikistirilmis saglik acisindan calisma kosullari çok kotu ....
  • Cenabetlik ten oluyorr bunlarr. Onur airr ne zaman batacakkk.. kasarlarrrr yuvasii olmuss artikk helekiii antalyaa bezzz .... plastik bardakla meyvesuyu dagitan amirrr lerrr. Kasarliktan usanmaslarr. Onua air gibi bir gizel firmanin batmasinin muhabettini yapiyorlarrr...bahcivanin hizmetciye misaliiii :)
  • Bu ikinci olay, iki yıl öncede aynı olay olmuştu,
  • eee ahh ! almayacaksın kalp kırmayacaksın onurair. bunlar daha ne ki ?

Onur Air'in dün akşam 21.15'de 8Q-176 sefer sayılı İstanbul-Samsun uçağı bagaj konteyneri çarpması sonucu seferden çekildi.

Edinilen bilgilere göre Türk Hava Yolları'nın TK720 sefer sayılı TC-JJO tescilli Boeing 777-300ER tipi İstanbul-Bombay seferini gerçekleştirecek uçağı, yolcu alımını tamamladıktan sonra körükten ayrılmaya hazırlandı.

Akşam saat 20.00 sularında körükten ayrılan THY uçağının motorlarının itme gücüyle park alanındaki bir bagaj konteyneri hareket etti ve Onur Air'in açık park pozisyonunda saat 21.15'de 8Q-176 sefer sayısı ile İstanbul-Samsun seferini gerçekleştirecek olan Airbus 320 tipi uçağının sağ motoruna çarptı.

Yapılan incelemeler sonunda uçak seferden çekilirken yolcular 1 saatlik rötarla TC-OBG tescilli bir başka A320 tipi uçakla Samsun'a gönderildi.

ONUR AIR UÇAĞI THY UÇAĞI YÜZÜNDEN DEĞİŞTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Görünen köy ~ 9 yıl önce
Böyle bir kırım kaçınılmazdı. TGS bagaj arabalarını da, GPU'ları da, merdivenleri de sağda solda sahipsiz bırakıyor. Açık pozisyonda kaç kere TGS'nin merdiven arabası yüzünden yolcu indirebilmek için 15-20 dakika bekledik. Kaç kere telsizden bagaj/kargo arabaları nedeniyle park yerine giremiyoruz anonslarını duyduk. DHMI bunlara ceza yazamıyor galiba. Havacılık ciddiyet ve disiplin gerektiren bir iştir. Maalesef bu ciddiyeti mumla arar olduk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dghoubiubiubyuguc ~ 9 yıl önce
Thy onuru alsin su iranlilardan hangarida kullanir. Biraz slotu daha olur. Lokasyonuda uyuyor. 3. Havalimaninin en az 6 yili var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Pilotun sorgulanması lazım, kullanım ve gaz açma tekniği hatalıdır; kaptanlık sadece uçağı uçurmak değildir. Arkadaş kendisini hala dar gövde psikolojisinden kurtaramamış anlaşılan!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇirkinlerGeçidi ~ 9 yıl önce
Tam bir kalitesizlik örneği şuraya yazılan yorumlar, ayıplıyoruz seviyesiz yorum yapanları. Haddimiz olmayarak ta bu kazanın (-ki ICAO' nun tanımına göre kazadır) Jet Blast etkisi nedeni ile 3 üncü şahıslara ve kuruluşlara verilen zararı neden olan ödemek zorundadır. Olacak olan şudur, Onur Air uçağını yapar veya yaptırır, parasını sigorta şirketinden alır, sigorta şirketi de THY' ye kendi masrafları ile birlikte fazla fazla ödetir. Halbu ki kuralı bilen adam araya sigorta şirketini falan sokmadan bu işi çözmeyi akıl etse işin maliyeti azalır. İnşallah her yerde kayırılan ülkenin hasoğlanı THY yöneticileri bunları akıl ediyorlardır. Yoksa abuk subuk sistemlerle kendi ülkendeki pilotları eleyip yabancı pilotları istihdam etme merakında olduğu gibi bu işleri devyabancılara mı teslim ettiler?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VECİHİ ~ 9 yıl önce
Kardeşim sen park yerindeki konteynırlarını adam gibi dizip emniyete almazsan THY sana ne yapsın.Onur Air kendinide yırtsa THY den bir kuruş bile alamaz.Onların işbilmezliğini neden THY ödesin.
O zaman ~ 9 yıl önce
Bu kadar basitse herkes rakip sirkete zara versin boyle bir bedeli olmali.
#2 ~ 9 yıl önce
İş bilmez borazanlar kışlar yine öttü. Yukarıdaki yazıyı iyi okuyun. Sonra da ICAO kuralını. Sistem bilmezler hangi tokmakla kafanıza vursak anlarsınız ki? THY sebep olduğu hasarın tazminatını Onur'a ödemeyecek elbette. Durup dururken kim ayranım ekşi, hata benim desin ki? Hem Onur niye bunlarla muhatap olsun. Her yıl milyonlarca dolar ödeyip uçaklarına sigorta yaptırmıyor mu? bunca parayı babasının hayrına vermez kimse. Öte yandan ister konteyner lar oraya doğru düzgün konsun ister konmasın, taksi yolu ile park yeri mesafesi belli kuşum aydın. Bu güne kadar olay olmadı da bu gün niye oluyor? Belli ki ya pilot short push back yaptı, ya da taksiye başlarken biraz fazla gaz verdi. ÖyleTHY borozanları var ki iflah olacak gibi değil. İster o tazminatı ödesin ister ödemesin aklı başındakiler ölçer biçer hakkını da çatır çatır alır. İş güç bilmeyenlerde sözüm ona yorum yapar ona buna çamur atar. Allah bilir sen arabanla kaza yaptığında da prosedürü bilmiyorsundur. Allah sonumuzu hayır etsin.
CET ~ 9 yıl önce
VECİHİ bu olayda Onur Air in iş bilmezliği nerede acaba? Onur Air in IST base de ULD li uçağı olmadığına göre o konteyr lar kimin acaba , sırf bir şirketi kötülemek adına yazmaktan vazgeçin artık
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Tgs üflemiştir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Suç DHMİ nin, konteyneri frene alsan ne olur o motorun Gücüne dayanabilirmi limanda malzeme koyacak park yeri varmı acaba sormak gerek hangi uçak park yerine bakarsanız malzeme var emniyetsizlik almış başını gidiyor bundan öncede oldu M/N açık park yerinde yine 77 gazıyla konteyner uçup uçağa vurmuştu. Bu Havalimanında heryer inşaat olmuş, şuursuzca gezen hafriyat kamyonları, Çevresi emniyete alınmadan açılmış inşaat çukurları, devamlı Çöken taksi yolları, tedbir alınması için illa birinin canından olmasınımı bekliyorsunuz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Kaza riski maalesef çok yuksek havalimani çok kalabalık pozisyonlar uygun değil sikistirilmis saglik acisindan calisma kosullari çok kotu ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Cenabetlik ten oluyorr bunlarr. Onur airr ne zaman batacakkk.. kasarlarrrr yuvasii olmuss artikk helekiii antalyaa bezzz .... plastik bardakla meyvesuyu dagitan amirrr lerrr. Kasarliktan usanmaslarr. Onua air gibi bir gizel firmanin batmasinin muhabettini yapiyorlarrr...bahcivanin hizmetciye misaliiii :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AHL ~ 9 yıl önce
Keşke Türkçe yazsaydın...
Hafıza, ~ 9 yıl önce
Bu ikinci olay, iki yıl öncede aynı olay olmuştu,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
likeolddays ~ 9 yıl önce
eee ahh ! almayacaksın kalp kırmayacaksın onurair. bunlar daha ne ki ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ALFA 24 ~ 9 yıl önce
Bunlar daha neki derken...? Düşmesini mi umut ediyorsunuz..bu neyin hıncı anlamaya çalışıyorum..bu arada havacılıkla yolcu olmaktan başka uzak yakın alakam yok bilesiniz..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000