14 Ağustos 2014, Perşembe 08:56:30

O YOLCU TABURCU EDİLDİ

İstanbul aktarmalı THY uçağından "Ebola şüphesi" ile gözlem altına alınan hasta, bu virüsü taşımadığının kesinleşmesi üzerine taburcu edildi.
  • ben bu ülkeyi tanıyorsam ebola değil galatasaraylı eboue o eboue deseler yine millet bunu yer
  • Oh ne ala memleket.....
  • yavrum nasıl da korkmuş annesine sarılmış...
  • Hastane yöneticisindeki kafaya bak inanılır gibi değil daha ülkende ebola virüsüne karşı teçhizatın yok testlerin sonuçları belli değilken sıtma deyip geçiyorsun afrikadaki sıtmaya cevap veren ilaç elinde varmı?kaç çeşit sıtma olduğunu biliyormusun?bide eline çiçekleri tutuşturup şirin görünmeler hasekideki hastalara Allah yardım etsin bu kafadaki yöneticilerin elinde
  • Milyonda bir de olsa şüphe varmış lafa bak başhekimdeki daha ülkende test yapamıyorsun nerden biliyorsun milyonda 1 olduğunu hastalık Nijerya'da yayılıyor uçak Nijerya'dan geliyor bu ne vurdumduymazlık sıtma teşhisi koyuyorsun kaç çeşit sıtma var afrikadaki sıtmaların Türkiye'de ilacı varmı başhekim bey memleketteki insan hayatına verilen değere bak
  • Bu nasıl bişeydir biri anlatsın..nijeryada 3 ay çalıştım..malarıa mikrobu kaptım.orada iğne ve hap tedavisi var..dünyada 4 çeşit malaria mikrobu var bizde hala hudutlar müdürlüğünde verilen haplar hatay bölgesinde var olan sıtma mikrobuna karşı etken maddesi kinin olan ilaçlar ve hiçbir şekilde etki etmiyorlar..negatif basınç odasıymış,,,kardeşim gelen dalgıç değil..suyun altına indiği değere indirmeyeceksin...almanyada teste göndermek ne demek..senin labaratuarın bu testi yapmak zorunda...uçakta böyle bir şüphe varsa karantinaya alırsın avrupalı manyakmı...uçaktan çıkış tan itibaren özel kuvözün içersinde indiriliyor hasta...afrika bu konuda tehdit ise gerekli önlemleri almak zorundasın...havaalanın girişerinde ısı löçere tabii tutarsınn gelenleri..şüphe varsa karantina uygularsın.

İstanbul aktarmalı THY uçağından "Ebola şüphesi" ile gözlem altına alınan hasta, bu virüsü taşımadığının kesinleşmesi üzerine taburcu edildi.

Nijeryalı 34 yaşındaki Stella Omorawa ile 4 yaşındaki çocuğu, sabah saatlerinde Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği'nden İspanya'nın Barselona şehrine uçmak üzere THY'ye ait bir servis aracıyla Atatürk Havalimanı'na yolcu edildi.

Hastane yöneticisi operatör doktor Ömer Sarılar, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki gün önce saat 10.30 civarında havaalanında yüksek ateş, bulantı ve kusma şikayetini uçaktaki kabin görevlilerine bildiren Omorawa'nın, hastanenin Enfeksiyon Kliniği'ne intikal ettirildiğini hatırlattı.

Sarılar, hastanede enfeksiyon eğitim kliniği ve izole odalarının olmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin, negatif basınçlı odaları bulunduğu ve havaalanına en yakın hastane olduğu için tercih edildiğini söyledi.

Afrika'dan gelen hastalarda genellikle sıtma, tifo, kolera gibi bulaşıcı hastalıklar görüldüğünü ancak gündemde olduğu için milyonda bir şüphe de olsa Ebola virüsü olup olmadığını da araştırdıklarını anlatan Sarılar, hastaya bakanlığın tüm kurumlarının çalışmasıyla ilk 6 saatte sıtma teşhisi koyduklarını belirtti.

"Türkiye'ye tatil için davet ettik"

Doktor Ömer Sarılar şu bilgileri verdi:

"Buna rağmen Halk Sağlığı Kurumu aracılığıyla 12 Ağustos saat 17.00 gibi kan alındı, kargoyla Almanya'da bir referans değeri yüksek biyoloji laboratuvarına ulaştırıldı. 'Eğer kargoda bir sorun olmazsa, çarşamba akşamı, sorun olursa perşembe akşamı kesin sonucu vereceğiz' dediler. Hakikaten de 24 saat geçmeden hastada Ebola virüsü olmadığı kesinleşti. Zaten salı akşamı hastamızın sıtma tedavisine başlamıştık. 3 doz burada aldı, 3 doz da daha sonraki tedavisinde kullanılmak üzere yanına verdik. Sabah da geldik, verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diledik. Dünyanın hangi havaalanı olursa olsun, böyle bir durumda, aynı önlemlerin alınacağını söyledik. Sağlık Bakanlığı'nın kurumları bu olayda iyi bir sınav verdi. Kendisi Fransa'da yaşayan bir Nijerya vatandaşı, oğlu Fransa vatandaşı, Nijerya'dan Türkiye'ye ilk gelişi, ama bundan sonra gayet mutlu ve mesut ayrıldığı için kendisini Türkiye'ye tatil için davet ettik."

Doç. Dr. Filiz Pehlivanoğlu ise hastayı hemen izole ettiklerini ve hastanın ilk ateş atağıyla birlikte aldıkları kan yaymasında sıtma parazitini gördüklerini ifade etti.

Pehlivanoğlu "Afrika'dan gelen bir hastada ilk düşüneceğimiz şey sıtmadır, zaten aradığımız hastalıklardan biridir. Sıtma tedavisine hemen başladık. Tedavisi devam ediyor, mevcut semptomları açıklıyor. Fakat şüpheli bir durum olduğu için Ebola testinin sonucunu da bekledik" dedi.

Hastane yetkilileri tarafından Omorawa'ya bir demet çiçek, oğluna da oyuncak hediye edildi. 





O YOLCU TABURCU EDİLDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

geçmiş olsun ~ 10 yıl önce
ben bu ülkeyi tanıyorsam ebola değil galatasaraylı eboue o eboue deseler yine millet bunu yer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Oh ne ala memleket.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lives.... ~ 10 yıl önce
yavrum nasıl da korkmuş annesine sarılmış...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hastane yöneticisindeki kafaya bak inanılır gibi değil daha ülkende ebola virüsüne karşı teçhizatın yok testlerin sonuçları belli değilken sıtma deyip geçiyorsun afrikadaki sıtmaya cevap veren ilaç elinde varmı?kaç çeşit sıtma olduğunu biliyormusun?bide eline çiçekleri tutuşturup şirin görünmeler hasekideki hastalara Allah yardım etsin bu kafadaki yöneticilerin elinde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Milyonda bir de olsa şüphe varmış lafa bak başhekimdeki daha ülkende test yapamıyorsun nerden biliyorsun milyonda 1 olduğunu hastalık Nijerya'da yayılıyor uçak Nijerya'dan geliyor bu ne vurdumduymazlık sıtma teşhisi koyuyorsun kaç çeşit sıtma var afrikadaki sıtmaların Türkiye'de ilacı varmı başhekim bey memleketteki insan hayatına verilen değere bak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu nasıl bişeydir biri anlatsın..nijeryada 3 ay çalıştım..malarıa mikrobu kaptım.orada iğne ve hap tedavisi var..dünyada 4 çeşit malaria mikrobu var bizde hala hudutlar müdürlüğünde verilen haplar hatay bölgesinde var olan sıtma mikrobuna karşı etken maddesi kinin olan ilaçlar ve hiçbir şekilde etki etmiyorlar..negatif basınç odasıymış,,,kardeşim gelen dalgıç değil..suyun altına indiği değere indirmeyeceksin...almanyada teste göndermek ne demek..senin labaratuarın bu testi yapmak zorunda...uçakta böyle bir şüphe varsa karantinaya alırsın avrupalı manyakmı...uçaktan çıkış tan itibaren özel kuvözün içersinde indiriliyor hasta...afrika bu konuda tehdit ise gerekli önlemleri almak zorundasın...havaalanın girişerinde ısı löçere tabii tutarsınn gelenleri..şüphe varsa karantina uygularsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000