03 Ocak 2011, Pazartesi 08:45:40

O uçakta neler yaşandığını anlattı...

Türk Hava Yolları'nın (THY) Ercan-İstanbul seferini yapan uçağa yapılan bomba ihbarı asılsız çıktı. Uçakta bulunan şarkıcı ve sunucu Seda Sayan, "Uçakta bomba ihbarı olduğunu duyunca bir anda ayağa kalktığımda herkes ayaktaydı. Ayılanlar, bayılanlar herkes panik içindeydi" dedi.
  • SEDA SAYAN EPEYDİR GÜNDEMDE DEĞİLDİ, SAÇMALAMASINDA NEREYE GİDİYORSA GİTSİN.. TAAAA BİLMEM NEZAMAN BİŞEY SÖLEMİŞ, HEMDE SEDA SAYAN( NOSTURADAMUS OLDU BAŞIMIZA) GEÇİN BUNLARI YA!! HERKES İŞİNE BAKSIN!! BUNLAR REYTİNG PEŞİNDE, GÜNDEM OLMA PEŞİNDE. BOŞ KONUŞMASINLAR..
  • TAMAMEN REKLAM KOKUYO BU İŞ :))) UÇAKTA HİÇ BİŞİ OLMADI KİMSENİNDE HABERİ YOKTU MİLLET UÇAKTAN İNİNCE ÖGRENDİ PANİK FİLANDA YOKTU...
  • Kardeşim 30 dakika sonra diye stelyo söyledi. Ekibin ne zaman bulduğu belli değil ama kesinlikle 30 dkdan daha öncedir. Ayrıca ercana inmek kadar saçma birşey olamaz. Sence bomba ekibi profesyonel tim varmıdır sevgili ercanda. Olsa bile uçak patladıktan yarım saat sonra gelir. Herneyse zaten dönüp ercana insin demedik. En mantıklı yer antalyaydı onlar için. Ama bizim gözü pek bize birşey olmaz mantıklı pilotlarımız istanbulu tercih etmişler. Ne diyelim inşallah THY yönetimi olayı araştırır ne neden yapıldı en azından kendileri için birşeyler çıkarırlar.
  • bomba ihbarı zaten uçak kalktıktan yarım saat sonra bulunmuş geriye zaten 45 dk kalır ercana da dönse yarım saat, ayrıca her ülke havasahasında bomba ihbarlı uçağı kabul etmez en doğrusu kendi meydanına inmektir. pilot doğruyu yapmış...
  • Ne güzel bir örnek olmuş havacılık için. Sen ercandan kalk bomba ihbarı varken istanbula kadar gel. Tabi patlayacaksak memleketimizde patlayalım mantığı. Bence madalya vermeli böyle şövalyelere. Helal olsun iftahar ediyorum milli çiftliğimizle.
  • Ah canım korktun mu sen:)
  • Basit bir olaydan bile,magazin yapıyolar...diğer yolcular aynısını demıyor ama...

Edinilen bilgiye göre, THY'nin Ercan-İstanbul seferini yapan TK-5407 sefer sayılı TC-JLM kuyruk tescilli Airbus A-319 tipi yolcu uçağı, 106 yolcusuyla Kıbrıs Ercan Havaalanı'ndan saat 18.30 sıralarında havalandı.

Havalandıktan bir süre sonra uçaktaki kabin memurlarının boş bir koltuğun üzerinde el yazısı ile yazılmış "Uçakta bomba var, 45 dakika sonra patlayacak" notu bulması üzerine durum yetkililere bildirildi. Saat 20.13'de Atatürk Havalimanı'na inen uçakta bomba imha uzmanları ve bomba arama köpekleri tarafından yapılan detaylı aramalarda ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı. Bu arada bekleme salonlarında polis tarafından ifadeleri ve el yazısı örnekleri alınan yolculardan bazıları, yetkililere tepki göstererek, uçakta bomba ihbarı olduğunu televizyondan öğrendiklerini ve kendilerine açıklama yapılmadığını söylediler.

Uçakta bulunan ünlü şarkıcı ve sunucu Seda Sayan, gazetecilere yaşanan panik anlarını anlattı. Sayan, "Oya Başar, Tarık Ünlüoğlu, ben ve menajerim Steylo Pipis İstanbul'a gelmek için Kıbrıs'tan uçağa bindik. Uçaktayken menajerim Stelyo lavaboya gitmek için ayağa kalktı ve geri döndüğünde yüzü bembeyazdı. Bana 'Uçakta olağanüstü bir durum varmış' dedi. Biz uçakta arıza var zannettik ama bomba ihbarı aklımızın ucuna bile gelmedi. Sonra hosteslerden biri bir not kağıdına İngilizce 'Uçakta bomba var, 45 dakika sonra patlayacak' deyince bir anda ayağa kalktığımda herkes ayaktaydı. Ayılanlar, bayılanlar herkes panik içindeydi. Uçağın inişe geçtiği sırada yapılan ikinci anonsta, çıkış kapılarına merdivenlerin yanaşacağı ve her şeyi bırakarak uçağı terk etmemizi istediler. Bunu duyunca iyice ürktüm. Herkes gerilmişti. Zaten yılbaşı programı için Ankara'ya gideceğim sırada bir hanımefendi '5-6 Ocak'ta uçağı binmeyin demişti'. Bu söz aklıma gelince ben de panik yaşamaya başladım. Bütün çantalarımız açıldı, X-Ray'da tekrardan arandı. TC kimlik numaralarımız alındı, adres ve telefon numaralarımızı bıraktık" dedi.

Birçok ünlünün menajerliğini yapan Stelyo Pipis ise, lavaboya gitmek için ayağa kalktığı sırada hosteslerin kendisini engellediğini söyledi. Ünlü menajer, "Tatsız bir şey yaşadık. Uçak havalandıktan ortalama yarım saat sonra hostes hanım lavaboya gidemeyeceğimi söyledi. 'Önemli bir durum var, açıklamayız, durum kötü' dediler. Tavanları boşalttılar ve uçak tuhaf gitmeye başladı. Perişan olduk, darmadağın olduk. Burada her şeyimizi aramışlar, bize bir açıklama yapmadılar. Korkunç bir şey yaşadık. Ben öleceğimizi sandım ama Allah bizi kurtardı" diye konuştu.
 

O uçakta neler yaşandığını anlattı...

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
SEDA SAYAN EPEYDİR GÜNDEMDE DEĞİLDİ, SAÇMALAMASINDA NEREYE GİDİYORSA GİTSİN.. TAAAA BİLMEM NEZAMAN BİŞEY SÖLEMİŞ, HEMDE SEDA SAYAN( NOSTURADAMUS OLDU BAŞIMIZA) GEÇİN BUNLARI YA!! HERKES İŞİNE BAKSIN!! BUNLAR REYTİNG PEŞİNDE, GÜNDEM OLMA PEŞİNDE. BOŞ KONUŞMASINLAR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TAMAMEN REKLAM KOKUYO BU İŞ :))) UÇAKTA HİÇ BİŞİ OLMADI KİMSENİNDE HABERİ YOKTU MİLLET UÇAKTAN İNİNCE ÖGRENDİ PANİK FİLANDA YOKTU...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kardeşim 30 dakika sonra diye stelyo söyledi. Ekibin ne zaman bulduğu belli değil ama kesinlikle 30 dkdan daha öncedir. Ayrıca ercana inmek kadar saçma birşey olamaz. Sence bomba ekibi profesyonel tim varmıdır sevgili ercanda. Olsa bile uçak patladıktan yarım saat sonra gelir. Herneyse zaten dönüp ercana insin demedik. En mantıklı yer antalyaydı onlar için. Ama bizim gözü pek bize birşey olmaz mantıklı pilotlarımız istanbulu tercih etmişler. Ne diyelim inşallah THY yönetimi olayı araştırır ne neden yapıldı en azından kendileri için birşeyler çıkarırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bomba ihbarı zaten uçak kalktıktan yarım saat sonra bulunmuş geriye zaten 45 dk kalır ercana da dönse yarım saat, ayrıca her ülke havasahasında bomba ihbarlı uçağı kabul etmez en doğrusu kendi meydanına inmektir. pilot doğruyu yapmış...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ne güzel bir örnek olmuş havacılık için. Sen ercandan kalk bomba ihbarı varken istanbula kadar gel. Tabi patlayacaksak memleketimizde patlayalım mantığı. Bence madalya vermeli böyle şövalyelere. Helal olsun iftahar ediyorum milli çiftliğimizle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ah canım korktun mu sen:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Basit bir olaydan bile,magazin yapıyolar...diğer yolcular aynısını demıyor ama...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000