10 Haziran 2017, Cumartesi 10:55:35

O THY'nin Ironman'i!

Türk Hava Yolların da Airbus 300 filosunda İkinci Pilot olarak görev yapan ve bir zamanlar su topu milli takımının da sporcusu olan Özkan Dizar, dünyanın farklı noktalarında katıldığı dayanıklılık yarışmalarının ardından Ironman unvanını almaya hak kazandı.
  • Askerliğini nerde yaptın ?
  • zengin babaların şanslı evlatları çokta şaşılacak bir durum değil. ama yine de guzel spora devam etmesi. saglıklı kalması. Norvecte yasadıkta biathlona katılmıyorum mu dedik:) bu da oyle bisi. tr de imkan belli sart belli ortalama ekonomi belli. Amerika egitiminden sonra pekte haber niteligi tasimiyor
  • Ozkan kardesimi taniyanlar bilir spor tutkunu bir insan super bir pilottur , gelelim kiskanan insanlara keske bir baltaya sap olsanizda boyle evlatlar yetistirseniz , bu arada muhendislik ile ilgili gereksiz konusmaya , Ozkan kardesim muhendislik mezunudur ama 10 yasindan beri hedefi pilot olmaktir o yuzden elestirenlere nasihatim sizde hedef koyunda ulasmaya calisin bari yoksa hedefine ulasmis insanlara sadece elestiri yaparsiniz , tebrikler kardesim basarilarinin devamini dilerim ,
  • Sporcu kisiliginin yaninda bir o kadar mutevazi ve arkadas canlisi, herkese ornek olmasi gereken bir arkadasimizdir. Tebrik eder, basarilarinin devamini dilerim.
  • İronman , su topu, Amerikan futbolu , golf... arkadaş mahallede terlikle top oynayan tayfadan olup floridaya eğitime giden hiç göremedim
  • Tebrikler kaptan
  • Kendisi son derece kibar ve efendi biridir. Tebrik ediyorum kaptanım
  • Efendi birine benziyo, allah sahibine bagislasin. Amin
  • Olumsuz yorum yazan arkadaşlar, bir tarafınız yiyorsa bu çocuğun suratına söyleyebilir misiniz bu söylediklerinizi. Ağzınızı burnunuzu dağıtır.
  • Bunlar hep çocukluktan başlayarak hayat boyu devam eden alışkanlıkların eseri

Türk Hava Yolların da Airbus 300 filosunda İkinci Pilot olarak görev yapan ve bir zamanlar su topu milli takımının da sporcusu olan Özkan Dizar, dünyanın farklı noktalarında katıldığı dayanıklılık yarışmalarının ardından Ironman unvanını almaya hak kazandı.

THY'nin aylık olarak yayınlanan kurum içi iletişim dergisi Empathyde ki röportajında Özkan Dizar, İronman Türkçe adıyla Demir Adam unvanı için çok zorlu dayanıklılık yarışmalarından geçtiğini belirterek şöyle dedi:

"Beş yaşından bu yana sporun içindeyim. Su topunda milli takıma kadar yükseldim. Pilotluk eğitimi almak için ABDye gönderildiğim zaman orada da bir yıl su topu oynadım. Ancak göreve başladıktan sonra antreman takvimlerine uyamadım. Onun için bireysel spor yapmaya karar verdim. Bir yarış kulübüne üye oldum. Ironman yarışmalarından orada haberim oldu. Hemen çalışmalara başladım. Çok çalıştım. Her gün antreman yaptım. Gıdama dikkat ettim."

SOSYAL YAŞAM BİLE YOK

Sıfırdan Ironman yarışmalarına başlayan birisinin en az 6 ay süreyle kendini sosyal yaşamdan dahi soyutlaması gerektiğini söyleyen Pilot Özkan Dizar, lisansını Türkiye Triatlon Federasyonunun Mersin'de düzenlediği yarışma sonucu aldığını söyledi.

Beş yıldır THY'de pilotluk yapan Özkan Dizar, Demir Adam yarışlarının yüzme ile başladığını belirterek, "Yüzme tamamlandıktan sonra geçiş bölgelerine hızla ulaşıp giysileri değiştirmeniz, poşetlerine yerleştirmeniz ve bisikletinize binmeniz gerekiyor. Bisiklet parkuru tamamlanınca sahip olduğunuz numaraya bisikletinizi bırakmanız ve koşu ayakkabılarınızı giyerek koşmaya başlamanız lazım. Yarışma boyunca ayağınızdaki çiple sizin nerelerden geçtiğinizi takip ediyorlar. Ben en iyi dereceme 5 saat 28 dakika ile Antalyadaki yarışta ulaştım."

Ironman yarışlarının "Ben bir şansımı deneyeyim" şeklinde yaklaşılabilecek bir spor dalı olmadığını belirten THY Pilotu Özkan Dizar, Demir Adam olabilme şartları için şunları belirtti:

"Ironman 70.3 yarışmalarını belirlenen sürelerde tamamlayan bütün Trıatletler Ironman unvanına sahip olur. Ironman 70.3te 4 Km. yüzme, 180 Km.bisiklet ve 42 Km. koşu parkuru bulunuyor. Ben bu parkuru yani Ironman 70.3 ü tam 5 kez tamamladım. (Hürriyet)

O THY'nin Ironman'i!

Yorumlar Tüm Yorumlar (63)

SAT KOMANDOSU ~ 7 yıl önce
Askerliğini nerde yaptın ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gureba ~ 7 yıl önce
zengin babaların şanslı evlatları çokta şaşılacak bir durum değil. ama yine de guzel spora devam etmesi. saglıklı kalması. Norvecte yasadıkta biathlona katılmıyorum mu dedik:) bu da oyle bisi. tr de imkan belli sart belli ortalama ekonomi belli. Amerika egitiminden sonra pekte haber niteligi tasimiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cos ~ 7 yıl önce
Ozkan kardesimi taniyanlar bilir spor tutkunu bir insan super bir pilottur , gelelim kiskanan insanlara keske bir baltaya sap olsanizda boyle evlatlar yetistirseniz , bu arada muhendislik ile ilgili gereksiz konusmaya , Ozkan kardesim muhendislik mezunudur ama 10 yasindan beri hedefi pilot olmaktir o yuzden elestirenlere nasihatim sizde hedef koyunda ulasmaya calisin bari yoksa hedefine ulasmis insanlara sadece elestiri yaparsiniz , tebrikler kardesim basarilarinin devamini dilerim ,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dostum ~ 7 yıl önce
Dostum İnan bana şu sıralar en son kıskanılacak adamlar pilotlardır herhalde kim niye kıskansın o uçağın sahibimi yada hava yolu şirketinin sahibimi ? İşçi altı üstü be kardeşim hayır ölümlü dünya öyle bile olsa niye insanlar kıskançlık yapsın ölümlü insanı kıskanan olacağını zannetmem benden sana tavsiye sende dünya malına biraz az önem ver ona buna kıskanıyor demezsin
mali ~ 7 yıl önce
Sporcu kisiliginin yaninda bir o kadar mutevazi ve arkadas canlisi, herkese ornek olmasi gereken bir arkadasimizdir. Tebrik eder, basarilarinin devamini dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xxx ~ 7 yıl önce
İronman , su topu, Amerikan futbolu , golf... arkadaş mahallede terlikle top oynayan tayfadan olup floridaya eğitime giden hiç göremedim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SekerMan ~ 7 yıl önce
O ekip ankarada eğitim aldı şeker in kartalları. Tavacı recep olmayaydı bizden de bir ironman çıkardı . Bizi o tavacı recep bozdu.Özkan Kaptan ı tebrik ederiz başarıların devamını dileriz ülkemizde güzel amacı olan ve bu amaç uğruna azim gösteren sizin gibi kişilerin sayısı artar inşallah
Altan ~ 7 yıl önce
Tebrikler kaptan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 7 yıl önce
Kendisi son derece kibar ve efendi biridir. Tebrik ediyorum kaptanım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B ~ 7 yıl önce
Efendi birine benziyo, allah sahibine bagislasin. Amin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gebertir ~ 7 yıl önce
Olumsuz yorum yazan arkadaşlar, bir tarafınız yiyorsa bu çocuğun suratına söyleyebilir misiniz bu söylediklerinizi. Ağzınızı burnunuzu dağıtır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kolejli ~ 7 yıl önce
Bunlar hep çocukluktan başlayarak hayat boyu devam eden alışkanlıkların eseri

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000