07 Eylül 2011, Çarşamba 08:20:43

'O' KAZA UNUTULMUYOR...

İstanbul Antalya seferini yaparken Isparta Karatepe mevkiinde düşen THY Boeing 727 uçağında bulunan 11 mürettebat ve 143 yolcunun hayatını kaybettiği uçak kazası 35 yıldır hâla hafızalarda yerini koruyor...
  • Duyulduğunda inanılmaz geliyor ama kazanın sebebi malesef arkadaşın yazdığı gibi pist zannederek Antalya havaalanı yerine Isparta'da otoyola inmeye çalışmak. Antalya Kule, pilota ısrarla radarda veya dürbünle görülemediğini kontrol etmesini söylemiş olsa da yardımcı pilotun bu uyarıları dikkate almadığı iddia edilmektedir.
  • Arkadaşım ben de bu kazanın nasıl olduğunu biliyorum hem de birinci ağızdan... O zamanlar Radar falan yok! Uçak gece Antalya'ya diye alçalıyor ama Isparta'da bir yola... Son anda yol olduğunu farkediyorlar ve pas geçerken soldaki tepeye kanat kaptırıyorlar... Bilgi
  • E internetten okuduk. araştırdık öyle yazdık. kaptan pilot yurtdışı uçuşundan gelmiş yorgun. ist da söylüyor ama dinlemiyor amirler. antalya da dinlenirsin diyorlar. yanınada yeni 727 F/O var. arkada da teknisyen. erken alçalma sonrası işlek cadde pist olarak görülüyor, kaptan son anda giriyor kokpite, ama iş işten geçiyor. Sende araştırmadan yapılan yorumlara yorum yazma. Palavra atacak yaşımızı , çocuk cahillik kişiliğini atalı yıllar oldu. Karşındaki insanın nasıl biri olduğunu bilmeden cahil miş üfürmeymiş gibi terbiyeni açığa çıkaracak ithamlarda bulunma.
  • biliyorsan doğrusunu anlat.bilmiyorsan internette kazanın oluş biçimi var oku öğren üfürme.bilgi çağını yaşıyoruz.palavra çağını değil.
  • Karayolunu pist sanarak alçalıp inmeye çalışmışlar , son anda kamyonları farkedip kurtarma manevrası yapmışlar fakat manevra sonrası kayalıklara çarparak feci şekilde hayatlarını kaybetmişler....727, navigasyon yok bir şey yok. O eski sistem Vor to Vor uçuşun sonuçlarından bir tanesi. şimdiki teknoloji öylemi. Koy radial i , yapıştır course u gir irtifayı , o irtifada olsun. eskiden zormuş da şimdilerde çokda sakıncalı değil gayet güvenli uçaklar.
19 Eylül 1976 tarihinde İstanbul Antalya seferini yaparken Isparta Karatepe'ye çakılan uçakta yaşamını yitiren ve Isparta Asri Mezarlığına gömülen İtalyan vatandaşların mezarlarına rutin bakım yapılıyor. Asri Mezarlık Camii İmamı Mustafa Kaya, mezarlıkta yatanlar için yaptığı duada uçak kazasında ölen İtalyanları da unutmuyor. 
 
İtalyanlar için ayrılan bölümde uçak kazasında hayatını kaybeden ve çeşitli nedenlerle cenazeleri İtalya'ya gönderilemeyen Giulia Baudino, Giorgio Buttina, Bruno Cappa, Cecilia Cappa, Attilia Cocoia, Ilio Costantini, Roberto Guidi, Anna Indelicati, Nadia Lanoro, Maria Martini, Bruna Poggiali, Tito Poggiali, Antonio Rosso, İvana Stirinati, Margherita Tratita, Guglielma Valisi, Mario Zorzi ve Corrado del Pozzo için İmam Mustafa Kaya, "Burada yatmakta olan kardeşlerimizin de ruhlarını şad eyle. Bir daha bizlere böyle kazaları gösterme" şeklinde dua ediyor. 
 
Aralarında 2. Dünya Savaşı sırasında üstün başarılar sağlamış 'Maurı' lakaplı Maggiore Enrico Martini'nin de bulunduğu kazanın ardından bazı İtalyan vatandaşların cenazeleri İtalya'ya gönderilirken bazıları Isparta'da gömülmüştü. Isparta Asri Mezarlığı'nda İtalyanlar için ayrılan bölümde kazada hayatını kaybeden İtalyan yolculardan 18'inin isimleri bir mermere yazılmıştı. 
 
MÜSLÜMAN MEZARLARINA GÖSTERİLEN ÖNEM ONLARA DA GÖSTERİLİYOR 
 
İtalyan yolcuların gömüldüğü alanın bakımını Isparta Belediyesi mezarlık birimi ekipleri tarafından düzenli yapılıyor. Müslüman mezarlarına gösterilen önemin onlar için de gösterildiğini belirten Asri Mezarlık Birim Sorumlusu Osman Avşar, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın talimatıyla yılda en az 4-5 kez İtalyan mezarının bakımının yapıldığını otlardan arındırıldığını ve çevresindeki ağaçların sürekli sulandığını söyledi. Müslüman mezarlarına verdikleri önemi bu mezarlığa da verdiklerini kaydeden
Avşar, kazazede yakınlarının dört yıl öncesine kadar kazanın yıldönümünde ziyarete geldiklerini ancak son dört yıldır kimsenin gelmediğini sözlerine ekledi.



 
'O' KAZA UNUTULMUYOR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
Duyulduğunda inanılmaz geliyor ama kazanın sebebi malesef arkadaşın yazdığı gibi pist zannederek Antalya havaalanı yerine Isparta'da otoyola inmeye çalışmak. Antalya Kule, pilota ısrarla radarda veya dürbünle görülemediğini kontrol etmesini söylemiş olsa da yardımcı pilotun bu uyarıları dikkate almadığı iddia edilmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşım ben de bu kazanın nasıl olduğunu biliyorum hem de birinci ağızdan... O zamanlar Radar falan yok! Uçak gece Antalya'ya diye alçalıyor ama Isparta'da bir yola... Son anda yol olduğunu farkediyorlar ve pas geçerken soldaki tepeye kanat kaptırıyorlar... Bilgi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
E internetten okuduk. araştırdık öyle yazdık. kaptan pilot yurtdışı uçuşundan gelmiş yorgun. ist da söylüyor ama dinlemiyor amirler. antalya da dinlenirsin diyorlar. yanınada yeni 727 F/O var. arkada da teknisyen. erken alçalma sonrası işlek cadde pist olarak görülüyor, kaptan son anda giriyor kokpite, ama iş işten geçiyor. Sende araştırmadan yapılan yorumlara yorum yazma. Palavra atacak yaşımızı , çocuk cahillik kişiliğini atalı yıllar oldu. Karşındaki insanın nasıl biri olduğunu bilmeden cahil miş üfürmeymiş gibi terbiyeni açığa çıkaracak ithamlarda bulunma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
biliyorsan doğrusunu anlat.bilmiyorsan internette kazanın oluş biçimi var oku öğren üfürme.bilgi çağını yaşıyoruz.palavra çağını değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Karayolunu pist sanarak alçalıp inmeye çalışmışlar , son anda kamyonları farkedip kurtarma manevrası yapmışlar fakat manevra sonrası kayalıklara çarparak feci şekilde hayatlarını kaybetmişler....727, navigasyon yok bir şey yok. O eski sistem Vor to Vor uçuşun sonuçlarından bir tanesi. şimdiki teknoloji öylemi. Koy radial i , yapıştır course u gir irtifayı , o irtifada olsun. eskiden zormuş da şimdilerde çokda sakıncalı değil gayet güvenli uçaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000