17 Şubat 2009, Salı 06:54:31

Mytechnic hedef büyüttü

MyTechnic Uçak Bakım ve Onarım Merkezi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Rusya ziyareti sonrasında 400 Rus uçağını Sabiha Gökçen'e çekebilmek için düğmeye bastı.
  • Pala Remzi derler onun adına way way. Remziii
  • aşağıda yorum yapan arkadaşlarım biraz insafsız va acımasız davranmışlar gibime geliyor, yeni açılmış ve sektörde yer edinmeye çalışan bir firma için. Her yeni açılan firmda bir çok sorun ve aşılması gereken zorluklar çıkacakır..maaş ödemeleri , çalışanlara sunulan hizmetler vb. ama bunlar işler oturana ve düzen sağlanan kadar geçen dönemde olabilecek hadiselerdir ve eğer bu zörlu dönemler bir takım ruhu ve anlayışı içinde geçirilebilirse (kaldıkı bu ekonomik kriz içerisinde en çok ihtiyacımız olan şey) , güzel günler ve gelecek bu şirket için parlak olacaktır. havacılk ve uçak sektöründen hiç anlamam ama bu şirketin ve sektörün önü çok acık olacağı kanaatindeyim. ve imşallahta öyle olur..
  • ankzedelere hala borcunu ödeyeceksin dimi ..7 cihanda yakandayız
  • Ne hedefi kardeşim,yakında bakım yapacak adam bulamayacak.Maaşları vermiyorlar,tek bir açıklama yok.Hangar ağzına kadar değil 50% dolu.Yaz sezonu geliyor, bakım yapacak uçak olmadığında bırakın maaşı insanları işten atacaklar.Verilen sözleri tutmuyorlar,hem genel müdür hemde patronlar...Sonrada böyle reklam yapmaya çalışıyorlar...
  • Herşey iyi güzel hoş ta kardeşim güvenilir bir firma değilsiniz.Niye gelipte çalışmak isteyelim oraya .Adam arıyorsunuz bulamıyorsunuz. Çalışanların maaaşlarını zamanında vermiyor yarım yamalak veriyorsunuz. Bu tip konularda yani çalışan hakları ve memnuniyeti konusunda MNG Teknik gibi olmanızı tavsiye ederim. Birşey daha söyleyeceğim.Hangardaki sehpaları kim satın aldı merak ediyorum doğrusu.Kendi çocuğunu o sehpaların üztüne çıkartıp çalıştırırmı acaba.Saygılar sunarım
  • mesajları hep okuyorum bazıları mantıklı bazıları kinci bazılarıda ukalaca yazmakta
  • Hedef neydi ne oldu da büyüdü.hangarın alabileceği kadar uçağa bakım yapmak değilmi hedef .Nasıl büyüyor.Bu olsa olsa Hedef değiştirmek olur.Avrupa ve türkiyedeki şirketlere bakım yapamadıkları için rus şirketlerine bakımı deniyorlar.Kolay gelsin Başarılar dileklerimle MNG nin azcık büyük hali.
  • hangar 12 uçak alabiliyormuş,turkiyeden bir kaç tane araplardan 2 tane italyadan 1 tane uçakla hangar nasıl agzına kadar dolu oluyor?yüzde 50 desen tamamda.
  • sabiha gökçene yeni bakım merkezi kurulmalı.çünkü bu havaalanı yolcu,kargovıp ve bakım herşeyde büyyen bir havaalanı bravo.
  • myTechnic sadece girisimci ruhuyla bile takdire sayan bir is cikariyor sahiden. "isci" sozcugunu negatif yan anlamlariyla alimlayip buluttan nem kapanlara, demogoji yapip "atin bakalim bol keseden" gibi kiskanclik edebiyati yapanlara inat bu alanda yeni bir isim oldular. sezar'in hakki sezar'a beyler...

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda (ISG) yaklaşık 6 ay önce faaliyet göstermeye başlayan ve gözünü Doğu Avrupa-Ortadoğu-Avrasya bölgesindeki 4 bin uçağın bakım işine diken MyTechnic Uçak Bakım ve Onarım Merkezi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Rusya ziyareti sonrasında 400 Rus uçağını Sabiha Gökçen'e çekebilmek için düğmeye bastı.

Rus havayolu şirketleri ile görüşme halinde olduklarını dile getiren MyTechnic Uçak Bakım ve Onarım Merkezi Ticari Direktörü Remzi Saltoğlu, "Bir yolcu uçağının ortalama bakım fiyatı 200-300 bin dolar arasında değişiyor. Rusya'da milyar dolarlık uçak bakım işi var. Gül'ün ziyareti ile bölgedeki rakiplerimize karşı avantaj sağladık" dedi. Uçak bakım pazarının tüm dünyada her geçen gün büyüyen bir pazar olduğunu ifade eden Saltoğlu, sektörün en büyük avantajını ise şöyle tanımladı: "Uçak bakımı kriz dinlemez. Uçaklar uçsa da uçmasa da yılda bir kez bakıma girmek zorunda. Yoksa uçuş izni alamazlar. Dolayısıyla kriz döneminde bile büyüyen bir alanda hizmet veriyoruz."
 
Standart bakım 200-300 bin dolar
Mytechnic olarak özellikle Rusya pazarına odaklandıklarını belirten Saltoğlu, Rus filosunun Boeing 737 ağırlıklı bir filo olmasına rağmen bünyesinde Airbus uçaklar barındırdığını anlattı. Saltoğlu, şunları söyledi: "Her bir uçağın bakımı için minimum fiyat 100 bin dolardır. Biz ise standart bakım için ortalama 200-300 bin dolar fiyat veriyoruz. Ama bakımın niteliğine göre tek bir bakım 1 milyon dolarlık olabilir. Zorunlu olarak yılda ortalama bir bakım yapılır. Türkiye'nin uçak bakımı pazarındaki bölgedeki en büyük rakibi, Özbekistan, Bulgaristan, Malta, Romanya, Litvanya ve Macaristan. Bu ülkeler kültürel ve coğrafi olarak Rusya'ya daha yakın ama Türkiye'nin avantajı kaliteli hizmeti düşük işçi maliyetleri ile vermesi."
 
Krize rağmen hangar ağzına kadar dolu
Mytechnic'in kriz döneminde kurulmuş olmasına rağmen şu anda hangarında uçak alacak yer kalmadığına işaret eden Saltoğlu, "Şu anda Suudi Arabistan'dan iki tane, İtalya'dan bir tane, Türkiye'den birkaç tane uçağımız var. Bu hafta içinde Avusturya ve Portekiz'den uçaklar gelecek" diye konuştu. Aynı anda 12 uçağa bakım hizmeti verebilecek kapasiteye sahip tek Türk özel şirketi olduklarını kaydeden Saltoğlu, Türkiye'de kendilerinin dışında MNG Teknik ve THY Teknik AŞ'nin uçak bakım hizmeti verdiğini ancak en büyük hangarın Mytechnic'e ait olduğunu belirtti.

Yurtiçindeki havayolu şirketleri ile de yakın temas halinde olduklarını ifade eden Saltoğlu, şu ana kadar Onur, ACP, SKY, ve Pegasus havayollarına bakım hizmeti verdiklerini söyledi. 
 
70 milyar dolarlık dev pazar
Uçak bakım ve onarım pazarı, 2008'de tüm dünyada 70 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştı. Türkiye'ye 3,5 saat uçuş mesafesinde olan Doğu Avrupa-Kuzey Afrika- Ortadoğu-Avrasya bölgesinde ise pazarın büyüklüğü 15 milyar doları buluyor. Bölgede Türkiye ile birlikte Özbekistan, Bulgaristan, Malta, Romanya, Litvanya ve Macaristan uçak bakımı konusunda öne çıkıyor. Uçuş emniyetine giderek artan ölçüde verilen önem ve düzeltici veya tamamlayıcı talepler ile pazarın daha da büyüyeceği bekleniyor.

Mytechnic hedef büyüttü

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 15 yıl önce
Pala Remzi derler onun adına way way. Remziii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
aşağıda yorum yapan arkadaşlarım biraz insafsız va acımasız davranmışlar gibime geliyor, yeni açılmış ve sektörde yer edinmeye çalışan bir firma için. Her yeni açılan firmda bir çok sorun ve aşılması gereken zorluklar çıkacakır..maaş ödemeleri , çalışanlara sunulan hizmetler vb. ama bunlar işler oturana ve düzen sağlanan kadar geçen dönemde olabilecek hadiselerdir ve eğer bu zörlu dönemler bir takım ruhu ve anlayışı içinde geçirilebilirse (kaldıkı bu ekonomik kriz içerisinde en çok ihtiyacımız olan şey) , güzel günler ve gelecek bu şirket için parlak olacaktır. havacılk ve uçak sektöründen hiç anlamam ama bu şirketin ve sektörün önü çok acık olacağı kanaatindeyim. ve imşallahta öyle olur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ankzedelere hala borcunu ödeyeceksin dimi ..7 cihanda yakandayız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ne hedefi kardeşim,yakında bakım yapacak adam bulamayacak.Maaşları vermiyorlar,tek bir açıklama yok.Hangar ağzına kadar değil 50% dolu.Yaz sezonu geliyor, bakım yapacak uçak olmadığında bırakın maaşı insanları işten atacaklar.Verilen sözleri tutmuyorlar,hem genel müdür hemde patronlar...Sonrada böyle reklam yapmaya çalışıyorlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Herşey iyi güzel hoş ta kardeşim güvenilir bir firma değilsiniz.Niye gelipte çalışmak isteyelim oraya .Adam arıyorsunuz bulamıyorsunuz. Çalışanların maaaşlarını zamanında vermiyor yarım yamalak veriyorsunuz. Bu tip konularda yani çalışan hakları ve memnuniyeti konusunda MNG Teknik gibi olmanızı tavsiye ederim. Birşey daha söyleyeceğim.Hangardaki sehpaları kim satın aldı merak ediyorum doğrusu.Kendi çocuğunu o sehpaların üztüne çıkartıp çalıştırırmı acaba.Saygılar sunarım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
mesajları hep okuyorum bazıları mantıklı bazıları kinci bazılarıda ukalaca yazmakta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hedef neydi ne oldu da büyüdü.hangarın alabileceği kadar uçağa bakım yapmak değilmi hedef .Nasıl büyüyor.Bu olsa olsa Hedef değiştirmek olur.Avrupa ve türkiyedeki şirketlere bakım yapamadıkları için rus şirketlerine bakımı deniyorlar.Kolay gelsin Başarılar dileklerimle MNG nin azcık büyük hali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hangar 12 uçak alabiliyormuş,turkiyeden bir kaç tane araplardan 2 tane italyadan 1 tane uçakla hangar nasıl agzına kadar dolu oluyor?yüzde 50 desen tamamda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sabiha gökçene yeni bakım merkezi kurulmalı.çünkü bu havaalanı yolcu,kargovıp ve bakım herşeyde büyyen bir havaalanı bravo.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
myTechnic sadece girisimci ruhuyla bile takdire sayan bir is cikariyor sahiden. "isci" sozcugunu negatif yan anlamlariyla alimlayip buluttan nem kapanlara, demogoji yapip "atin bakalim bol keseden" gibi kiskanclik edebiyati yapanlara inat bu alanda yeni bir isim oldular. sezar'in hakki sezar'a beyler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000