18 Eylül 2008, Perşembe 14:46:19

Muş Havaalanı için kesin karar çıktı

Muş Havaalanı'nın hacı adaylarını kutsal topraklara götürüp getirecek uçaklara ev sahipliği yapabilmesi için kesin kararın çıktığı öğrenildi.
  • Gakkom ne gader iyi niyetlisin ele, yardım edisin Anadolu meydanına.. yardımı yerinde yapsan daha iyi olur zannımca tayin iste gel buralara bizleri eğit.
  • Muhtemelen Muş'u "Geçici Hava Sınır Kapısı" ilan edecekler ve bunu da NOTAM ile yayınlayacaklar. Notam yazacak olan arkadaşa kolaylık olsun diye hemen şuraya İngilizcesini yazayım: "MUS AIRPORT HAS BEEN DECLARED AS TEMPORARY AIR-BORDER GATE" Neden şimdi böyle birşey mi yaptım? Muş ile aynı durumdaki bazı meydanların Notamları şöyle "... IS TEMPORARY AIR BOARDING GATE" veya "... IS TEMPORARY AIR BORDERY". Anadolu meydanlarının İngilizce Notamlarına bakarsanız daha böyle çoook garabet notam görürsünüz.

Ulaştırma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Gümrükler Genel Müdürlüğü ve Türk Hava Yolları'nın yaptığı görüşmeler neticesinde çıkan karar doğrultusunda Muş'tan da hac seferi düzenleneceği kararı çıktı.

Uluslararası sefer yapan hava limanları arasına girecek olan Muş Havaalanı yeniden bir ilke adını yazdırdı. Alınan bilgilere göre bu yıl Muş, Bingöl ve Bitlis illerinden kutsal topraklara gidecek toplam bin 560 hacı adayına Muş Havaalanı'nın hizmet vereceği kaydedildi. Yurt genelindeki 38 havalimanından 21 tanesinin uluslararası havacılığa açık olduğu kaydedilirken Muş'un da bu havalimanları arasına girdiği, hac seferleri başlamadan önce tüm hazırlıkların tamamlanıp gümrük biriminin hazır olacağı kaydedildi. Muş Havaalanı'ndan her gün ve bazen iki gün uçak seferleri düzenlendiği kaydedilirken, İstanbul ve Ankara'ya sürekli uçuşların olmasının yanında hac seferlerinin de Muş'tan yapılmaya başlanmasının önemli bir gelişme olduğu vurgulandı.

Muş Havaalanı için kesin karar çıktı

Yorumlar

Davut Gakko ~ 16 yıl önce
Gakkom ne gader iyi niyetlisin ele, yardım edisin Anadolu meydanına.. yardımı yerinde yapsan daha iyi olur zannımca tayin iste gel buralara bizleri eğit.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OpsOcc ~ 16 yıl önce
Muhtemelen Muş'u "Geçici Hava Sınır Kapısı" ilan edecekler ve bunu da NOTAM ile yayınlayacaklar. Notam yazacak olan arkadaşa kolaylık olsun diye hemen şuraya İngilizcesini yazayım: "MUS AIRPORT HAS BEEN DECLARED AS TEMPORARY AIR-BORDER GATE" Neden şimdi böyle birşey mi yaptım? Muş ile aynı durumdaki bazı meydanların Notamları şöyle "... IS TEMPORARY AIR BOARDING GATE" veya "... IS TEMPORARY AIR BORDERY". Anadolu meydanlarının İngilizce Notamlarına bakarsanız daha böyle çoook garabet notam görürsünüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000