03 Ocak 2014, Cuma 14:54:52

MURAT ERSOY: "BİLET FİYATLARI YÜKSELEBİLİR"

Akaryakıt fiyatlarının Dolar kurundaki yükseliş sebebiyle Türk Lirası bazında sert yükselmesi enflasyon hesaplarını yukarı revize ettirebilir ve havayolu şirketlerinin maliyetlerini fiyatlarına yansıtmasına neden olabilir...
  • onlar aynı hesabı yapsınlar.yukarıda konusan arkadas tavan fiyat yorumu yaparken cok umıtlıydı.ne oldu baktı kur artınca fıyatları artırıyoruz dıyor.boyle sırket yonetırsen yakında batersın.bak pegasusua herseyı hesap ederek ıslemlerı yapıyor.boyle ıskembeden sallayarak hava yolu yonetılmez.pegasusun bu sırketı ornek alacak ne vaktı nede bos zamanı var.ornek alsaydı batmıstı zaten.hersene zarar eden ayakta zor duran bır sırkettle pegasusun polıtıkalarını ucuslarını karsılastırmayın lutfen.
  • En aklı başında şirket. Pegasus sizi niye örnek almıyor ?
  • Biletler euro üzerinden fiyatlanmiyor mu?
  • evet artmalı zaten bedavacı yolculardan canımıza doyduk 2007 den berı aynı hızmet bedelı ıle de ne kadar dayanacaksak !!!!!!!!!!!!!!!!! Murat bey bunu da dıkkate alın artık o zamankı malıyetlerle bu gunku lerı karşılaştrın lutfen bırazda sızden medet umanları dıkkate alın (büyük abi yapmıyor da ınandırıcı değil artık,onlar zaten devletı almış arkasına tok açın halınden anlamaz insaf lütfen)

The Wall Street Journal Türkiye'de yer alan habere göre; Benzin fiyatlarının dolar kurundaki yükseliş sebebiyle Türk lirası bazında sert yükselmesi enflasyon hesaplarını yukarı revize ettirebilir ve havayolu şirketlerinin maliyetlerini fiyatlarına yansıtmasına neden olabilir.

Brent petrolün varil fiyatı son 1 yıl içinde yüzde 2'nin üzerinde değer kaybederken, Türk Lirası bazında ise yüzde 17,42 değer kazandı. Brent petrolün varil fiyatının Türk Lirası karşılığında değer kaybetmesinde, lirada yaşanan sert değer kaybı etkili oldu.

Petrol fiyatlarında yaşanan artış özellikle lojistik ve havayolları şirketlerini etkileyebilir.

AtlasJet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy'un verdiği bilgilere göre, yükselen kur maliyetinin yüzde 40'ı enerji kaynaklı olan havacılık sektöründe bilet fiyatlarına yansıyabilir. Geçtiğimiz haftalarda yolcu biletleri için tavan fiyatların 299 TL'ye çekildiği sektörde kurun 2.15 TL'yi geçtiği noktada bilet fiyatında artış ihtiyacı doğabileceğini dile getiren Ersoy, "Biz 2013 yılında ortalama bilet fiyatını 154 TL olarak gerçekleştirdik. Aslında dolar kuru üzerinden düşünecek olursak, Türkiye'de ortalama bilet fiyatı 80 dolardır. Bunu bugüne göre uyarladığımızda ortalama fiyatın 176 TL'ye çıkması yönünde gereklilik göze çarpıyor" dedi.

Sektördeki tavan fiyat uygulaması nedeniyle fiyattaki bu değişimin alt fiyatın yükselmesiyle sağlanacağını ifade eden Ersoy şöyle devam etti: "Belki kura anında tepki gösterilmez. Ama ortalama fiyat artar. Kur 3 TL'yi görene kadar tavan fiyata yansımasına gerek kalmaz. Günün sonunda artan fiyatları yakalamak zorundayız."

Ekim ayında The Wall Street Journal'a konuşan THY Genel Müdürü Temel Kotil THY için ortalama bilet fiyatının 147 TL olduğunu söylemişti. Kotil, bu biletlerin 2 milyon 33 binini 119 lira ve altında fiyatla sattıklarına dikkat çekerek, "5 milyon 77 bin bilet 200 TL'nin, 6 milyon 290 bini de 300 TL'nin altında oldu" diye konuşmuştu.

MURAT ERSOY: "BİLET FİYATLARI YÜKSELEBİLİR"

Yorumlar

aklı basında mı ~ 10 yıl önce
onlar aynı hesabı yapsınlar.yukarıda konusan arkadas tavan fiyat yorumu yaparken cok umıtlıydı.ne oldu baktı kur artınca fıyatları artırıyoruz dıyor.boyle sırket yonetırsen yakında batersın.bak pegasusua herseyı hesap ederek ıslemlerı yapıyor.boyle ıskembeden sallayarak hava yolu yonetılmez.pegasusun bu sırketı ornek alacak ne vaktı nede bos zamanı var.ornek alsaydı batmıstı zaten.hersene zarar eden ayakta zor duran bır sırkettle pegasusun polıtıkalarını ucuslarını karsılastırmayın lutfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
En aklı başında şirket. Pegasus sizi niye örnek almıyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Biletler euro üzerinden fiyatlanmiyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acentecı ~ 10 yıl önce
evet artmalı zaten bedavacı yolculardan canımıza doyduk 2007 den berı aynı hızmet bedelı ıle de ne kadar dayanacaksak !!!!!!!!!!!!!!!!! Murat bey bunu da dıkkate alın artık o zamankı malıyetlerle bu gunku lerı karşılaştrın lutfen bırazda sızden medet umanları dıkkate alın (büyük abi yapmıyor da ınandırıcı değil artık,onlar zaten devletı almış arkasına tok açın halınden anlamaz insaf lütfen)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000