03 Ekim 2013, Perşembe 10:27:38

MUHALİFLER BAHADIR ALTAN'IN İNADINA TAKILDI

Hava-İş Sendikası'nda yönetime aday olan Emek Meclisi, yeni bir açıklama yayınladı. Açıklamada muhaliflerin Bahadır Altan'ın inadı nedeniyle birleşmenin sağlanamadığı ima edildi.
  • Çamura yatma ve çamur atma siyaseti izleyen sözde emek hareketi Atilay Ayçinin pastasına gözünü dikmiş haktan adaletten bahsediyor.
  • Şu işçi komitesi denen grup hani grevde grev komitesi kurmaya çalışıp eline yüzüne bulaştıran sonra da grev kırıcılığı yapanlar değilmiydi yaa ne zaman adam oldular da işçi komitesi kurdular ne günlere kaldık yazık
  • Oyum Bahadır kaptana olacak...başkanlık seçimini uçuş işletme yönlendirecektir...ama atilay ayçin 100 bin nakit versin oyumu ona atarım...devir para devri
  • Bahadir kaptanın oyu 2bin cok az demişsin,5 bin kesinlikle. Kafan güzel galiba senin.ne içtiysen ben de aynısını istiyorum.
  • emek meclisi ve reform hareketinin işverence desteklendiği gün gibi ortada anladığım kadarı ile gökkuşağı hareketi dışlanmış ve tehlikeli bulunmuş işverence demekki onlar hala sendikacılığın geregını yapmak istiyorlar ve kişisel saldırılar başlamış bahadır kaptana birde hiçbir sart altında işverenle al takke ver külah yapmayacak sendika ağası denen atila ayçin var ortada bu tespitler kendilerinin yapıp stır aralarında bize bildirdiği mutlak bilgiler zannımca iyide madem bir grup işverence destekleniyor diğer grup tu kaka ilan ediliyorsa sendikanın işçinin iradesinde kalması adına sn bahadır kaptan niye ayçinle bu seçimde sendikayı işverenin elınden kurtarıp 2 yıl sonra olağanüstü için anlaşıp gerçek mücadeleyi o zamana bırakmıyor eger birşeyler biliyor gereğini yerine getirmiyorsanız yarın çok geç olabilir sn büyüklerim.
  • Tam tahmin ettiğim gibi herzamanki uzlaşmaz ve en iyi ben bilirimci bahadır. Yapmış gene yapacağını. Bahadır bu iş seninle olmaz kardeşim biz artık kavgadan bıktık. Atilay yönetimlerle yıllardır kavga ediyor zararını biz görüyoruz. Senindle onun için olmaz. Biz artık zarar görmek istemiyoruz
  • Ali GÜLÇİÇEK sabırlı adamdır,kimseyi kırmaz ağzından yanlış bir sözcük duyamazsınız.Demekki bahadırdan umudunu kesti.Yapacak tek şey Ali beyi ve emek meclisini desteklemektir. Tehlikenin Farkındayız.Saygılar. ç
  • BAHADIR KAPTANI VE ALİ BEYİ COK İYİ TANIDIGIMI DÜŞÜNÜYORUM.BU BİLDİRİDE BAHADIR KAPTANA HAKSIZLIK YAPILDIGINI DÜŞÜNÜYORUM.ALİ BEYİN GÖKGUŞAGINDAN AYRILMA SEPEBİ BAŞKANLIK KOLTUGU İSTEGİDİR.
  • Bahadir altan demek kokpit personelinin kayrilmasi demek,dusmeyin bu tuzaga!
  • Ha unutmadan buralarda deli gibi reform, emek ve mevcut sendika yonetimi hakkinda lehte aleyhte propaganda cabasi olanlar sanirim isi gucu olmayan masa basi arkadaslar ucucular ve teknisyen dostlar toplamda sirketin yarisi bilgilerinize surpriz olmasin sonra gokkusagi

İŞTE EMEK MECLİSİ TARAFINDAN YAPILAN O AÇIKLAMA

"8 Temmuz 2013 tarihinde yaptığımız basın açıklaması ile sizlere ve kamuoyuna Emek Meclisi olarak sendikal düşünce ve projelerimizi açıkladık. Yaklaşık üç aydır işyerlerinde broşürlerimizi dağıttık, sizlerle bir araya geldik, sendikal sorunlarımızı tartıştık ve dertlerimizi ortaklaştırdık.

Gittiğimiz birçok bölümde, özellikle Uçuş İşletme ve Teknik A.Ş.’de  sizlerden gelen talepleri aldık ve üzerinde titizlikle çalıştık.

Bu taleplerin en sıkça dile getirileni; muhalefetin tek bir çatıda toplanması ve birlikte hareket edilmesiydi.

Bu nedenle, özellikle seçim takvimi belirlendikten sonra İşçi Komitesi’nin çağrısı ile (grevden dönüş yapan grup) ve kokpitten bazı arkadaşlarımızın ısrarı ile hiçbir ön şart koşmadan muhalif guruplar ile bu çağrı üzerine görüşmeler yaptık.

Yapılan bu toplantılardaki görüşmeleri siz değerli üyeler ve kamuoyu ile paylaşmakta sakınca görmüyoruz.

1-Emek Meclisi’nin, “tüm birimlerde ortak liste çıkarılması, yönetim kurulu ve başkan seçiminin delege iradesine bırakılması” önerisi Bahadır ALTAN tarafından kabul edilmemiştir.

2-İşçi Komitesi’ni temsil eden arkadaşlarımızın Emek Meclisi’nin önerisini olumlu buldukları halde Bahadır ALTAN’ ın dayatması karşısında geri adım atarak sadece Uçuş İşletme’ de ayrı bir liste ile seçimlere katılacaklarını söylemeleri düşündürücüdür.

3-Bu görüşmelere İşçi Komitesi tarafından çağrılan Reform Hareketi bir toplantıya katılıp görüş bildirmemiş diğer  toplantılara da katılmamıştır..

Bu nedenle tarafımızca yapılan iyi niyetli ve gerçekçi yaklaşımlar karşılık bulmamıştır.

Emek Meclisi, 24 yıllık Hava İş bürokrasisini ve onun çeteleşmiş yönetimini değiştirecek tek iradedir. Hava İş Yönetiminin ve işveren yardakçılarının gözü korkmuştur. Çevrilen kirli dolaplar, oynanan ahlaksız oyunlar bunu göstermektedir. Bu seçimlerde de en yüksek delege ve üye sayılarına sahip uçuş işletme ve Teknik A.Ş.’de çalışan arkadaşlarımıza bizim için söylenen çirkin ve akıl almaz dedikodular bu korkunun eseridir.

Emek Meclisi ve başkan adayı hakkında çıkarılan yalanların işveren temsilcileri kanalıyla bir muhalif  gruba  iletilmesinin aslında seçimlerin nasıl bir maniplasyona uğratılmak istendiğini açıkça göstermektedir.

İşverenin dernek ve kurum yöneticilerine yaptığı iddia edilen yönlendirmeler, şark kurnazı politikaları dikkatle izliyoruz ve gereğini yapacağız, bundan kimsenin kuşkusu olmasın.
Emek Meclisi delege adaylarına, İstanbul’da değişik birimlerde, Anadolu’daki farklı illerde ve özellikle Ankara şube seçimlerine katılan arkadaşlarımıza yapılan baskıları biliyoruz ve zamanı geldiğinde bunları açıklayacağız.

Değerli Arkadaşlar,

Bizzat THY A.O. Yönetim Kurulu Başkanının ağzından kişi ve kurumlarla ilgili söylendiği iddia edilen, çirkin dedikoduların maksadını aştığını ve bir karalama kampanyasına dönüştüğünü görüyoruz.

Grev uygulamasına bile katılmayan büyük bir çalışan kitlesinin olduğu işyerimizde bizim derdimiz dedikodu değildir. Sendikal örgütlülüğün yeniden nasıl sağlanacağıdır.

Sorunlarımız var. Çözmek istiyoruz ve çözüm sunuyoruz.

Hava-İş yerlerde sürünüyor, tekrar ayağa kaldırmak istiyoruz.

Sendikasızlaştırma kapımıza dayandı, tehlikenin farkındayız.

Derdimiz var ve çözüm arıyoruz.

Biz çözeceğimize inanıyoruz, sizler de inanın. Hava-İş yönetiminin delege seçim yöntemi ile ilgili izlediği antidemokratik yol ortadadır. Korkularından seçim yerlerini, tarihlerini, delege sayılarını, taksitle açıklıyorlar.

Arkadaşlar,  Emek Meclisi oynanan bu oyunların farkında ve bu oyunları bozacak tek ekiptir.

Ne dediğini bilmeyen, “ben başkan olamıyorsam başkası da olmasın” hastalığına kapılanlar bizden değildir. Bu anlayış mevcut Hava-İş Yönetiminin ve birilerinin hastalığıdır. THY A.O. ve THY Teknik A.Ş. çalışanları bu anlayışa prim vermeyecektir.

Saygılarımızla"

MUHALİFLER BAHADIR ALTAN'IN İNADINA TAKILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Hangi Emek ~ 11 yıl önce
Çamura yatma ve çamur atma siyaseti izleyen sözde emek hareketi Atilay Ayçinin pastasına gözünü dikmiş haktan adaletten bahsediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik:)) ~ 11 yıl önce
Şu işçi komitesi denen grup hani grevde grev komitesi kurmaya çalışıp eline yüzüne bulaştıran sonra da grev kırıcılığı yapanlar değilmiydi yaa ne zaman adam oldular da işçi komitesi kurdular ne günlere kaldık yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçuş ~ 11 yıl önce
Oyum Bahadır kaptana olacak...başkanlık seçimini uçuş işletme yönlendirecektir...ama atilay ayçin 100 bin nakit versin oyumu ona atarım...devir para devri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bra yazan şahıs ~ 11 yıl önce
Bahadir kaptanın oyu 2bin cok az demişsin,5 bin kesinlikle. Kafan güzel galiba senin.ne içtiysen ben de aynısını istiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sorumlu personel ~ 11 yıl önce
emek meclisi ve reform hareketinin işverence desteklendiği gün gibi ortada anladığım kadarı ile gökkuşağı hareketi dışlanmış ve tehlikeli bulunmuş işverence demekki onlar hala sendikacılığın geregını yapmak istiyorlar ve kişisel saldırılar başlamış bahadır kaptana birde hiçbir sart altında işverenle al takke ver külah yapmayacak sendika ağası denen atila ayçin var ortada bu tespitler kendilerinin yapıp stır aralarında bize bildirdiği mutlak bilgiler zannımca iyide madem bir grup işverence destekleniyor diğer grup tu kaka ilan ediliyorsa sendikanın işçinin iradesinde kalması adına sn bahadır kaptan niye ayçinle bu seçimde sendikayı işverenin elınden kurtarıp 2 yıl sonra olağanüstü için anlaşıp gerçek mücadeleyi o zamana bırakmıyor eger birşeyler biliyor gereğini yerine getirmiyorsanız yarın çok geç olabilir sn büyüklerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tahmin ~ 11 yıl önce
Tam tahmin ettiğim gibi herzamanki uzlaşmaz ve en iyi ben bilirimci bahadır. Yapmış gene yapacağını. Bahadır bu iş seninle olmaz kardeşim biz artık kavgadan bıktık. Atilay yönetimlerle yıllardır kavga ediyor zararını biz görüyoruz. Senindle onun için olmaz. Biz artık zarar görmek istemiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya sabır ~ 11 yıl önce
Ali GÜLÇİÇEK sabırlı adamdır,kimseyi kırmaz ağzından yanlış bir sözcük duyamazsınız.Demekki bahadırdan umudunu kesti.Yapacak tek şey Ali beyi ve emek meclisini desteklemektir. Tehlikenin Farkındayız.Saygılar. ç

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TARAFSIZ ~ 11 yıl önce
BAHADIR KAPTANI VE ALİ BEYİ COK İYİ TANIDIGIMI DÜŞÜNÜYORUM.BU BİLDİRİDE BAHADIR KAPTANA HAKSIZLIK YAPILDIGINI DÜŞÜNÜYORUM.ALİ BEYİN GÖKGUŞAGINDAN AYRILMA SEPEBİ BAŞKANLIK KOLTUGU İSTEGİDİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bahadir altan ouy ~ 11 yıl önce
Bahadir altan demek kokpit personelinin kayrilmasi demek,dusmeyin bu tuzaga!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bra ~ 11 yıl önce
Ha unutmadan buralarda deli gibi reform, emek ve mevcut sendika yonetimi hakkinda lehte aleyhte propaganda cabasi olanlar sanirim isi gucu olmayan masa basi arkadaslar ucucular ve teknisyen dostlar toplamda sirketin yarisi bilgilerinize surpriz olmasin sonra gokkusagi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000