27 Temmuz 2009, Pazartesi 14:24:22

MOTOR BAKIMI THY'DEN GEÇECEK

Dünyanın havayolu şirketlerinin uçak motorlarının bakımı artık Türkiye'de yapılacak.
  • b1.2 isen tk da ne ısın var sıvılde dahaıyı ıs yaparsın daha ıyı para kazanırsın herseyın ıyısı olur...
  • neee istihdam mı. geçen sefer sana yazdığım şiiri beğendin mi thy teknik. inşallah beni bu sefer işe alırsın. her halde 250 nin hepsini de torpillilerinden tamamlayacak değilsindir. gerçek havacılara da bir şans verirsin umarım.
  • bir de thy burdan daha çok noktaya uçsa daha iyi olacak.örnegin saw paris-kiev-dubai bu noktalara uçsa.
  • Türk Sivil Havacılığına hayırlı olsun, okuyunca heyecanlandım...
  • inşallah bunların da nakliyelerini biz yaparız :)
  • THY'nin yenilikçi ve yüksek vizyonunun yeni ürünü olan TEC, Vatanımız'a ve Milletimiz'e hayırlı uğurlu olur inşallah. THY'nin ufkunu anlamaktan aciz amatör/çakma havacılara kapak olması dileğiyle... :)

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ile Amerikalı Pratt&Whitney, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda uçak motoru bakım merkezi açacak. İnşaatına başlanan tesisin Aralık ayı içerisinde açılması bekleniyor.

Tesisteki çalışmalar THY Teknik A.Ş Genel Müdürü ve TEC Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir ile TEC Genel Müdürü Daniel Tennant'in da katıldığı bir toplantıyla basın mensuplarına tanıtıldı. Toplantıda konuşan İsmail Demir, motor bakim tesisinin tamamlanmasının ardından on hektarlık bir arazide 24 bin metrekare kapalı alana sahip olacağını aktardı. Demir, "Bu tesis için 100 milyon dolar yatırım yapıldı. İnşa ettiğimiz yapı çevreci ve faaliyete geçtiği zaman önemli miktarda enerji tasarrufu sağlayacak" şeklinde konuştu. Yapılan yatırımın THY Teknik A.S.'nin 2004 yılında açıkladığı gelecek vizyonunun bir parçası olduğunu da belirten TEC Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir, yatırımın bu nedenle küresel ekonomik krizden etkilenmediğini söyledi. Bütün ayrıntıların düşünüldüğü tesiste ilk etapta 250 kişilik istihdam sağlanırken, yıllık cironun 200 milyon dolar olmasının beklendiği öğrenildi.

Pratt&Whitney THY Teknik Uçak Motoru Bakim Merkezi adıyla açılacak olan tesiste çatıda bulunan gün ışığı aydınlatma sistemi ile güneş ışığından maksimum oranda faydalanılacak. Tesis içi yollarda ve park alanlarında koyu renkli asfalt yerine açık renkli beton malzeme kullanılacak. Bina çevresindeki yeşil alanların sulanması için yağmur suyu kolektörleri kurulacak burada toplanan su değerlendirilecek. Tesisin tüm bu özellikleriyle ABD Merkezli çevre dostu yapı derecelendirme sistemi LEED'in altın standartlarını karşılayacağı belirtiliyor.

THY-HABOM PROJESİ

THY-HABOM PROJESİ

THY-HABOM PROJESİ

THY-HABOM PROJESİ

THY-HABOM PROJESİ

THY-HABOM PROJESİ

THY-HABOM PROJESİ

Haberin tüm ayrıntıları bu akşam 20.00'de Airport TV Ana Haber Bülteni'nde olacak...

MOTOR BAKIMI THY'DEN GEÇECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
b1.2 isen tk da ne ısın var sıvılde dahaıyı ıs yaparsın daha ıyı para kazanırsın herseyın ıyısı olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
neee istihdam mı. geçen sefer sana yazdığım şiiri beğendin mi thy teknik. inşallah beni bu sefer işe alırsın. her halde 250 nin hepsini de torpillilerinden tamamlayacak değilsindir. gerçek havacılara da bir şans verirsin umarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bir de thy burdan daha çok noktaya uçsa daha iyi olacak.örnegin saw paris-kiev-dubai bu noktalara uçsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türk Sivil Havacılığına hayırlı olsun, okuyunca heyecanlandım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
inşallah bunların da nakliyelerini biz yaparız :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY'nin yenilikçi ve yüksek vizyonunun yeni ürünü olan TEC, Vatanımız'a ve Milletimiz'e hayırlı uğurlu olur inşallah. THY'nin ufkunu anlamaktan aciz amatör/çakma havacılara kapak olması dileğiyle... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000